Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sty 2013 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Paru nieszczęśników leciało dzisiaj lotem MAD-BVA i na ich nieszczęście z powodu śniegu wylądowali w Nantes jakieś 500km od celu. W związku z tym nie wyrobili się na lot o 19 do Katowic i jak to pięknie określają nasi "dziennikarze" muszą "przekoczować" do jutra rana gdzieś w okolicy lotniska/lotnisku. Możecie coś doradzić gdzie najlepiej przetrwać noc. Najlepiej oczywiście niskokosztowo
mod Doklejam help-lot-z-paryza-lub-beauavis-do-polski-dziisiaj-wieczorem,8,24042

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 20 Sty 2013 19:16 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Może dałoby się na dworcu pkp się przekoczować, lub w jakimś mcdonaldzie w centrum Beauvais. Lotnisko jest zamykane od 23:30 do 6 rano.
Patrzałem również na nocleg w centrum do wydatek okolo 200zł za "dwójkę".

#3 PostWysłany: 20 Sty 2013 19:25 

https://www.airbnb.pl/ tutaj niech szukaja

mod - wynik https://www.airbnb.pl/rooms/770658
200 zł /2 os, (dodatkowe bezpłatnie (?))
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Sty 2013 19:33 

HON fly4free
F1 - 152 zł za "trójkę" (w tym łóżko podwójne)
niestety dość daleko od lotniska (ok. 7,5 km), dojazd dwoma autobusami po 0,9 €
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Sty 2013 19:41 

Dziś niedziela więc bilet z lotniska kosztuje 4 €.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Sty 2013 23:22 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
No McDonald wlasnie jest testowany ale zaraz idziemy szukac hotelu jest tu akurat jeden obok:)
W ogole na lotnisko dojechalismy na 21 bo po drodze do BVA postanowil zafundowac nam kursik do centrum Paryza bo przeciez trzeba było wysadzic zabojadow ktorym się do domu spieszylo
Normalnie skandal na maxa zadnej informacji tylko sepleniom sobie po francusku do siebie chamy...
Pzdr z zasniezonego BVA

#7 PostWysłany: 21 Sty 2013 13:04 
Awatar użytkownika

złoty
AFC napisał(a):
No McDonald wlasnie jest testowany ale zaraz idziemy szukac hotelu jest tu akurat jeden obok:)
W ogole na lotnisko dojechalismy na 21 bo po drodze do BVA postanowil zafundowac nam kursik do centrum Paryza bo przeciez trzeba było wysadzic zabojadow ktorym się do domu spieszylo
Normalnie skandal na maxa zadnej informacji tylko sepleniom sobie po francusku do siebie chamy...
Pzdr z zasniezonego BVA

cześć "wycieczki" wylądowała przed chwilą na Okęciu. :) Witamy i czekamy na relację.

@WNTL powinien mieć chyba zakaz latania na Kanary :)

#8 PostWysłany: 21 Sty 2013 19:36 

platynowy
Gaszpar napisał(a):
@WNTL powinien mieć chyba zakaz latania na Kanary :)

Ciekawe co go spotka za trzecim razem :P

#9 PostWysłany: 22 Sty 2013 00:10 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
I gdzie finalnie spedziliscie noc?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Sty 2013 00:11 

niebieski
No wylądowała "wycieczka" na Okęciu...
Ale stamtąd niektórzy mieli jeszcze daleko do domu i ja np. dotarłem pół godziny temu
A relacja będzie... :)

#11 PostWysłany: 22 Sty 2013 00:14 

niebieski
mrowka napisał(a):
I gdzie finalnie spedziliscie noc?

My z żoną w czymś co nazywało się La Residence - ale niestety nazwa nie ma nic wspólnego z tym co zastaliśmy w środku, chociaż i tak nie było tak hardcorowo w sumie
McDonalda niestety zamykają na noc ok. 24 :( a hotel obok wg. recepcjonistki był pełen...

#12 PostWysłany: 22 Sty 2013 00:17 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Tak sobie mysle, ze przy zlych warunkach pogodowych lotniska nie powinny byc zamykane.
W Dusseldorfie Weeze maja cala sterte kocow do rozdawania przy takich okolicznosciach.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Sty 2013 00:23 

niebieski
Osoby które nie poszły do miasta a zostały na lotnisku ostatecznie na nim nocowały.
Z opowieści jednej pary , podobno tuż przed zamknięciem babka z informacji lotniskowej "wyczarowała" im jakiś pokój w którym spali Polacy plus jeszcze jacyś Chińczycy
O 6 rano ich obudzili i kazali opuścić to pomieszczenie bo otwierali lotnisko.

#14 PostWysłany: 22 Sty 2013 01:24 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
AFC, czyli Ty byłeś ten co pierwszy się odprawiał na maszynie do drukowania :D (z żoną)
Ja byłem w szarej bluzie, z jeszcze 4 osobami (narzeczona i 3 starszych) i 2 co się przybłąkało, a nie umiało nic w innym języku. Wyłożyłem im na bilety (dali Ipada w zastaw) i na okęciu od razu oddali ;)
Dzięki ponownie Gaszpar i Mucha za nieoceniona pomoc w takich sytuacjach ;)
Jutro wrzucę zdjęcia z noclegowni w BVA.
P.S. Pochwalę się że to ja załatwiłem nocleg, ale nie wiem czy byłby możliwy jeżeli nie opóźnienie naszego lotu :( mieliśmy 11 godzin na przesiadkę, a dotarliśmy 2 godziny po odlocie :(

#15 PostWysłany: 22 Sty 2013 01:41 
Awatar użytkownika

złoty
wntl napisał(a):
Wyłożyłem im na bilety (dali Ipada w zastaw)

<hmmm> :)

#16 PostWysłany: 22 Sty 2013 13:31 

niebieski
Tak to byłem ja :) ( ten co miał "dwójkę" w plecy jak tylko usiadł do kompa żeby się odprawić :roll: )
Ale mieliśmy normalnie "tripa" jak nic...
Siadła mi bateria w komórce i żałuję tylko że nie nagrałem jakiegoś filmiku z "przechadzki " o 23 do i po Beauavis bo to był też hardcore. ( a pizgało straszliwie)
A w ogóle to my poszliśmy jeszcze na początku do stanowisk gdzie był check-in do Bergamo i gadamy z babką która tam siedziała a ona nam mówi że tu nie ma żadnego Ryana , nikt z Ryana tu nie pracuje , ona Ryana nie reprezentuje i żebyśmy poszli sobie do tej "miłej" Pani z informacji lotniskowej bo linii lotniczych Ryanair fizycznie nie ma na tym lotnisku :shock:

A tak na poważnie to myślicie że można się teraz domagać "czegoś" od linii lotniczej z tego tytułu? Przecież ten "transport alternatywny" który nam zapewnili do lotniska to była jakaś żenada i robienie z ludzi debili, tym bardziej ze najpierw pojechaliśmy sobie do centrum Paryża ( nawet łuk triumfalny było widać:)

#17 PostWysłany: 22 Sty 2013 18:23 
Awatar użytkownika

złoty
AFC napisał(a):
A tak na poważnie to myślicie że można się teraz domagać "czegoś" od linii lotniczej z tego tytułu? Przecież ten "transport alternatywny" który nam zapewnili do lotniska to była jakaś żenada i robienie z ludzi debili, tym bardziej ze najpierw pojechaliśmy sobie do centrum Paryża ( nawet łuk triumfalny było widać:)

Nigdy takiemu nie dogodzisz :) Zwiedzanie Paryża dostali gartis od MOLa i jeszcze narzekają :)
Oczywiście to taki żarcik

#18 PostWysłany: 22 Sty 2013 21:02 

AFC napisał(a):

Szanse małe ale dlaczego nie spróbować. To nic nie kosztuje. Moim zdaniem możliwe było lądowanie na lotnisku mniej odległym niż 500km.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Sty 2013 21:47 

niebieski
Ja się okazało że w BVA nie wylądujemy to obraliśmy kurs na Lille a to już nie jest tak daleko , tyle że 10 minut przed lądowaniem zrobiliśmy zawrotkę i polecieliśmy do Nantes
Kapitan mówił ze jednak w Lille nie dało rady ze względu na "traffic"

A jeśli chodzi o Ryanaira to jaka teraz procedura ? Pisanie reklamacji czy coś innego można zrobić ?

#20 PostWysłany: 22 Sty 2013 22:24 

AFC napisał(a):
Ja się okazało że w BVA nie wylądujemy to obraliśmy kurs na Lille a to już nie jest tak daleko , tyle że 10 minut przed lądowaniem zrobiliśmy zawrotkę i polecieliśmy do Nantes
Kapitan mówił ze jednak w Lille nie dało rady ze względu na "traffic"

A jeśli chodzi o Ryanaira to jaka teraz procedura ? Pisanie reklamacji czy coś innego można zrobić ?

Ogólnie wygląda to tak, najpierw piszesz do Ryanaira, oni odmawiają to piszesz do ULC (tu: francuskiego).
Możesz próbować tłumaczyć, że możliwe było lądowanie na bliższym lotnisku a Ryanair z nieznanych przyczyn lądował 500km dalej, ogólnie napisz wszystko jak było. Jakieś szanse zawsze są, że okaże się, że Ryanair coś spartolił i mógł zrobić lepiej. Tego typu instytucje jak ULC, stoją po stronie konsumenta więc jeżeli coś będzie się dało zrobić na pewno to zrobią :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości