Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lip 2015 20:30 

niebieski
Mam pytanko odnośnie przystanków PolskiegoBusa (kurs za dnia) relacji Łódź- Praga.
Czy oprócz Wrocławia autobus zatrzyma się gdzieś na granicy - na tyle aby dało się wymienić walutę:)?
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 10 Lip 2015 20:41 

Na granicy Schengen? :twisted: Wymień pieniądze wcześniej. We Wrocławiu pewnie nie zdążysz, bo kantor jest na dworcu PKP. A jeżeli PB gdzieś się zatrzymuje poza miastami przystankowymi to tylko żeby zabrać kierowcę/stewarda.
 PM off  

#3 PostWysłany: 10 Lip 2015 20:46 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jest chwila postoju na granicy, rzeczywiście, tak z 5 min jak ja jeździłem
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lip 2015 20:47 

W każdym kantorze w Pradze za 1 zł dostaniesz 6 koron. Oprócz tego jest prowizja ok 50 koron ,a tam gdzie jej nie ma oficjalnie kurs wynosi 1 zł= 5,6 korony. W wielu kanajpach też przyjmują złotówki 2zł=10koron
 PM off  

#5 PostWysłany: 10 Lip 2015 21:02 

niebieski
Spytałem bo kiedyś ktoś pisał, że jest z 15-20 minut postoju gdzieś po drodzę w okolicach granicy i warto wymienić tam złotówki na korony :)

Ale jeśli takie coś nie ma miejsca to sprawa jest jasna, wymienię wcześniej :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lip 2015 21:06 

@andrzejdz ma rację, w Pradze spokojnie łykną złotówki. Ja nie pamiętam, żeby był postój na granicy ale może to różnie jest (jechałem 2 razy z nimi). A we Wrocku nie licz, że wymienisz. Zanim dobiegniesz z 'tymczasowego' na Główny, znajdziesz kantor... szkoda żeby PB odjechał bez Ciebie.
 PM off  

#7 PostWysłany: 12 Lip 2015 11:09 

Loty: 114
Kilometry: 200 027
Jest około 15 minut technicznego postoju w Kudowie-Zdroju, na parkingu przed knajpą czynną 24h. Poza wspomnianym przybytkiem jest tam jeszcze stacja benzynowa - czy wymienisz gdzieś pieniądze nie wiem, ale jak już wspomniano wyżej: po prostu nie ma takiej potrzeby.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości