Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Podróż poślubna
#1 PostWysłany: 26 Lip 2010 21:46 

Witam, w przyszłym roku biorę ślub, w lipcu.
Po Europie już trochę z narzeczoną polataliśmy więc w podróż poślubną chcielibyśmy się wybrać w jakieś odległe miejsce, zastanawiam się nad USA(zachodnie wybrzeże) lub Australią, obie opcje na około 3 tygodnie, na miejscu wynajem samochodu i wycieczki objazdowe. Widziałem na stronie promocje AirAsia z fajnymi przesiadkami gdzie można pare dni spędzić, jednak zastanawiam się kiedy najlepiej bookować bilety, czy czekać aż pojawi się jakaś promocja czy może prebookować już coś.
Zapomniałem dodać, że wylot może być z Polski (Kraków, Katowice), bądź z Wielkiej Brytanii (wszystkie londyńskie lotniska + ew. Birmingham, Bristol).

Co sądzicie ? Rozsądek podpowiada czekać.
Może znacie jakieś inne ciekawe miejsca na podróż poślubną, choć najbardziej ciągnie mnie do USA, od zawsze marzyłem o takiej podróży.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Mar 2017 15:20, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Tanio i daleko❗😮 USA, Meksyk oraz RPA od 1449 PLN ✈️🗽🌤️🏖️ Tanio i daleko❗😮 USA, Meksyk oraz RPA od 1449 PLN ✈️🗽🌤️🏖️
First minute: all inclusive na greckiej wyspie Zakintos za 1788 PLN ☀️🍹 Loty + tydzień w hotelu niedaleko plaży 🏖️ First minute: all inclusive na greckiej wyspie Zakintos za 1788 PLN ☀️🍹 Loty + tydzień w hotelu niedaleko plaży 🏖️
 Temat postu: Re: Podróż poślubna
#2 PostWysłany: 28 Lip 2010 19:56 

Witam,

nie doradze w sprawie biletu, ale jesli moge (nie moge sie powstrzymac) cos z innej beczki... zdecydowanie polecam zachodnie USA

bylam i tam i w australii wiec mam porownanie
wynajelismy z mezem auto w san francisco z rozkladanym siedzeniem na 2 tyg, objechalismy (dosc intensywnie od rana do wieczora- wiec 3 tyg idealne) niezly kawal - m.in. yosemite las vegas capitol reef grand canyon lake havasu joshua tree death valley palm springs san diego los angeles big sur...
spalismy czesto w aucie toaleta w campingach mnostwo przygod nieprawdopodobne widoki kazdego dnia!
oczywiscie na wlasna reke bo z niczym nie ma problemu i jestes niezalezny tylko mapa w dlon
austalia blado wypada po podrozy w usa chyba ze sie udacie rowniez na zachod i zaliczycie uluru przez pustynie

teraz lece do argentyny ale do SF na pewno kiedys wroce :)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lip 2010 20:19 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Spokojnie czekać. Lipiec przyszłego roku jeszcze w praktycznie żadnych promocjach nie był - na razie do promocji trafiały terminy do marca 2011, chyba Air Asia miała promo do maja. Śledź fly4free i na pewno coś dla siebie znajdziesz. Ja bym ci polecał Azję - za rozsądne pieniądze spędzicie czas w komfortowych warunkach. W lipcu pełnia sezonu na przyklad na Bali. A z Bali do Australii rzut beretem :)

#4 PostWysłany: 15 Wrz 2010 13:58 

agatttko,

planuję również podobną podróż jak opisana przez Ciebie, w 2011,

mam prośbę wielką, gdzie wynajmowaliście samochód, i generalnie z jakimi kosztami trzeba się liczyć przy takiej podróży (pomijając lot).

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje:)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Wrz 2010 20:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Rzuc okiem na ceny wynajecia auta w USA na tej stronie http://www.comparecarrentals.com/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości