Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 12 Gru 2023 20:14 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
@boots

poprawiłem posta bo bylo to mało czytelne
500 $ to była kaucja.
Ale ogólnie ja nie umiem rozpoznać na terminalu, kiedy dokonuje transkacji kiedy jest to blokada a kiedy obciążenie.

Wiec auto wynajete na jeden dzień, transakcja kaucyjna rozliczona po 3 dniach i uznana jako obciążenie.
Oczywiście juz jak okazało się, że to nie blokada a transakcja to zaczęło coś mi świtać,że to może być problem, bo zazwyczaj jak wypożczyalem auto w EUropie (ale to jest naprawdę rzadkie) to potrafiło to leżeć - jako blokada przez tydzień.
No i po 7 dniach zgodnie z ich prośba czekałem, ale dzisiaj zacząłem czytać opinie na googlu i okazuje się, że jest totalny problem ze zwrotem. ze ostatnie opinie z ostatnich 3 miesiecy to ten sam problem. Czyli problem ze zwrotem kaucji.

🌞 Raj czeka! 😍 Egzotyczny Zanzibar za 3504 PLN✈️ Loty Turkish Airlines + hotel przy plaży 🌴 🌞 Raj czeka! 😍 Egzotyczny Zanzibar za 3504 PLN✈️ Loty Turkish Airlines + hotel przy plaży 🌴
🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯 🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯
#22 PostWysłany: 12 Gru 2023 20:23 

srebrny
Najważniejsze - czy posiadacie dokument, wskazujący na zasadność zwrotu kaucji (np. protokół zwrotu auta bez zastrzeżeń)?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Gru 2023 20:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tym nie ma problemu, bo nawet w rozmowie na whtsupp mam info, że
1) zwolnią to po 7 dniach,
2)a po 7 dniach - że to wina banku, że tych srodków jescze nie ma

Wiec tylko kwestia tego,czy będzie problem ,z tym, ze umowa nie doyczy posiadacza karty, aczkolwiek była płacona przez posiadacza karty.

Jakbym dostał info, że potrącają kaucje to bym nawet wolał i był spokojny bo wtedy można uruchomić ubezpieczenie.

#24 PostWysłany: 12 Gru 2023 20:48 

srebrny
Moim zdaniem taka transakcja nie daje szans na CB. Ale spróbuj, może akurat nie będą mieć wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 12 Gru 2023 20:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Czemu?

#26 PostWysłany: 12 Gru 2023 21:02 

srebrny
Bo nie Ty jesteś stroną umowy, a zatem nie wobec Ciebie nie wywiązano się z umowy.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Gru 2023 21:11 

Robaku napisał(a):
Z tym nie ma problemu, bo nawet w rozmowie na whtsupp mam info, że
1) zwolnią to po 7 dniach,
2)a po 7 dniach - że to wina banku, że tych srodków jescze nie ma

Wiec tylko kwestia tego,czy będzie problem ,z tym, ze umowa nie doyczy posiadacza karty, aczkolwiek była płacona przez posiadacza karty.

Jakbym dostał info, że potrącają kaucje to bym nawet wolał i był spokojny bo wtedy można uruchomić ubezpieczenie.
Jeśli blokada nie zmieniła się w obciążenie to jeszcze bym poczekał. Zwolnienie blokady potrafi trwać z różnych powodów nawet i miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 12 Gru 2023 21:13 
Awatar użytkownika

niebieski
No rozumiem, choć jak widzę wynika to z twojej czutki a nie doświadczeń,
bo z mojej czutki wynika, że tą ochroną jest "obdarzony" płatnik a nie podmiot umowy.

Właśnei chodzi o to, że blokada zmieniła się w obciążenie po 3 dniach.
Niestety po zwrocie auta

#29 PostWysłany: 12 Gru 2023 23:30 

srebrny
Idąc Twoim tokiem rozumowania powinieneś zgłosić CB za opłacony najem auta - byłeś płatnikiem, a auta Ci nie dali, tylko komuś zupełnie innemu.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 13 Gru 2023 00:38 

złoty
To ciekawe, że pozwolili zapłacić kartą nienależącą do kierowcy. Większość wypożyczalni zastrzega sobie, za samochód musi być opłacony kartą kierowcy, co najwyżej można dodać dodatkowego kierowcę.
Co to za wypożyczalnia?
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 13 Gru 2023 08:26 
Awatar użytkownika

niebieski
@Chupacabra

chcesz pełną nazwę czy jakiś odnośnik do google
https://www.google.com/maps/place/Signa ... ?entry=ttu

Wzieliśmy wypożyczalnie blisko hotelu bo też była niedroga,ale też nie było cenowej dużej różnicy pomiędzy innymi i lekka wtopa bo nie przeczytalem komentarzy.

#32 PostWysłany: 13 Gru 2023 09:59 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
W Aliorze kupowałem bilety lotnicze dla znajomych, wyszedł jakiś babol ze strony pośrednika, problem ze zwrotem kasy, chargeback normalnie przeszedł.
Jednak z CB różnie bywa, na początku bank odrzucał go, bo druga strona nie odpowiedziała w terminie, więc bank uznał, że nie przyznali się XD i musiałem kombinować. Ale nikt nie zarzucił, że nie było biletu wystawionego na mnie i że to miałoby być powodem odrzucenia CB.
Robaku lubi ten post.

#33 PostWysłany: 25 Lut 2024 16:38 

Witam. Ja mam podobną sytuację tylko mi zabrali 300$. Mówili 3-4 dni i oddadzą . Mija tydzień i cisza. Niestety odrostów nigdzie nie brakuje
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 25 Lut 2024 16:44 

srebrny
Wystąp o chargeback.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 12 Maj 2024 09:02 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
Robaku: Jak się skończyło?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości