Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: W6 odwołanie lotu...
#1 PostWysłany: 11 Lut 2011 14:23 

Dziś dostałem meila:
Szanowni Państwo,

Z przykrością informujemy, że lot w Państwa rezerwacji: <tu numer rezerwacji> został anulowany.

Pracownik telecentrum Wizz Air skontaktuje się z Państwem aby omówic przysługujące Państwu opcje. Aby skontaktować się jak najszybciej z pracownikiem telecentrum, prosimy o telefon pod jeden z numerów pomocy w związku ze zmianą rozkładu lotów (cena połączenia według stawek lokalnych). Numery można znaleźć klikając następujący odsyłacz:
http://wizzair.com/useful_information/s ... anguage=PL

Serdecznie przepraszamy za wszelkie niedogodności wynikające z anulacji lotu.

Z poważaniem,

Wizz Air - Dział Obsługi Klienta

1. To był lot LCJ-NYO i NYO-LCJ. To oznacza, że oba loty są odwołane?

2. Po tych lotach planowałem przesiąść się do innego samolotu FR i lecieć gdzie indziej. Rozumiem, że cały wyjazd mogę sobie odpuścić i nie mam co liczyć, że ktokolwiek odda mi kasę?
3. Jeśli nie stawię się na pokładzie FR to nie stanie się absulutnie nic? (stracę tylko kasę za niewykorzystany bilet)

4.Co oni mi zaproponują telefonicznie i jak z tego wybrnąć jak najlepiej dla mnie?
 Profil Relacje PM off  

Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️ ⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️
#2 PostWysłany: 11 Lut 2011 14:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytanie podstawowe jest takie, ile Ci zostało do odlotu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Lut 2011 14:46 

niebieski
csc napisał(a):

1. To był lot LCJ-NYO i NYO-LCJ. To oznacza, że oba loty są odwołane?

2. Po tych lotach planowałem przesiąść się do innego samolotu FR i lecieć gdzie indziej. Rozumiem, że cały wyjazd mogę sobie odpuścić i nie mam co liczyć, że ktokolwiek odda mi kasę?
3. Jeśli nie stawię się na pokładzie FR to nie stanie się absulutnie nic? (stracę tylko kasę za niewykorzystany bilet)

4.Co oni mi zaproponują telefonicznie i jak z tego wybrnąć jak najlepiej dla mnie?

1. Jeśli jeden lot odwołali to i drugi.
2. Raczej tak, chyba że znajdziesz jakiś alternatywny transport. Oczywiście nikt Ci nie odda pieniędzy za bilety na dalsze loty.
3. Stracisz tylko bilety za które nikt kasy Ci nie odda. Żadnych innych konsekwencji nie będzie
4. Zapewne zaproponują Ci zwrot pieniędzy ew przebukowanie na inny lot w relacji Polska Szwecja. Jeśli do lotów pozostało więcej niż 14 dni nic więcej Ci nie przysługuje. Jeśli do lotów pozostało Ci mniej niż 14 dni przysługuje CI odszkodowanie 250€.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Lut 2011 14:50 
Awatar użytkownika

http://www.fly4free.pl/lot-opozniony-al ... z-o-swoje/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Lut 2011 15:18 

Do lotu pozostało 15 dni bo wylot jest 26.02. Cwaniaki dobrze wiedzą o tych 14 dniach...
No trudno, szkoda ;(

Rozumiem, że mogę poprosić o zmianę rezerwacji na dowolny lot POLSKA-SZWECJA?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Lut 2011 15:57 

niebieski
csc napisał(a):
Do lotu pozostało 15 dni bo wylot jest 26.02. Cwaniaki dobrze wiedzą o tych 14 dniach...
No trudno, szkoda ;(

Rozumiem, że mogę poprosić o zmianę rezerwacji na dowolny lot POLSKA-SZWECJA?

Chyba wymaga się od pracowników choćby elementarnej znajomości prawa w dziedzinie w jakiej pracuje?? I czy to od razu oznacza że cwaniak? Zapewne poinformowali Cię o tym po podjęciu decyzji. Jakby pozwolili sobie na poinformowanie Cię po terminie 14 dni, zwlekając, mogliby się spotkać z zarzutem działania na szkodę firmy, łącznie z postępowaniem prokuratorskim.

Tak, o zmianie rezerwacji mówi m.in. regulamin WizzAir
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lut 2011 16:32 

mówiąc o nich cwaniaki mówię to z uśmiechem na ustach bo na pewno wiedzą, że taniej jest im oddać mi pieniądze za samolot niż płacić mi 250 euro odszkodowania.

Szkoda mi tylko bo znalazłem sobie bardzo tanie połączenie do Rygi a mam tam nocleg za darmo więc było by fajnie spędzić tam kilka ostatnich dni ferii zimowych. Na szczęście te bilety ze Sztokholmu były takie tanie, że nie odczuję straty ;)

Czy robić odprawę online w locie FR na który nie stawię się czy po prostu nie robić nic?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Lut 2011 16:41 
Awatar użytkownika

niebieski
A co za różnica czy zrobisz odprawę czy nie ? I tak się nigdzie nie wybierasz, szkoda czasu na odprawę.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Lut 2011 16:52 

Sądzę, że jakaś różnica jest. Gdyby to było dla mnie oczywiste nie pytał bym, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Lut 2011 16:57 
Awatar użytkownika

Sprawdziłeś loty z WAW albo innego lotniska do NYO? Przysługuje Ci bezpłatna zmiana, więc może nie wszystko stracone.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Lut 2011 17:21 
Awatar użytkownika

niebieski
csc napisał(a):
Sądzę, że jakaś różnica jest. Gdyby to było dla mnie oczywiste nie pytał bym, prawda?

Bez różnicy ... i tak nie lecisz prawda ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Lut 2011 18:33 

niebieski
Mi tez sie tak zdazylo, aczkolwiek z data 8.03.

Zaproponowali przebukowanie biletu. Przebukowalem na KTW-NYO.

Zrobilem to telefonicznie, zapisalem nazwisko osoby, z ktora rozmawialem, ale pisemnego/mailowego potwierdzenia przebukowania narazie nie dostalem. Powiedzieli mi, ze wysla je po zaksiegowaniu platnosci za rezerwacje.

P.S. Tak to faktycznie wyglada przy przebukowaniach w Wizz?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Lut 2011 18:40 

Dzwoniła do mnie Pani z Wizza.
Zaproponowali na zmianę na lot do Warszawy, katowic, gdanska. Niestety mi te terminy nie pasują bo muszę być w domu o konkretnej godzinie i zdecydowałem się na zwrot pieniędzy. Z ich strony miłe jest to, że oddadzą mi pieniądze za oba loty (a tylko jeden się zmienił)
Nie zmienia to faktu, ze z NYO chciałem lecieć dalej ryanairem i niestety tamte bilety się zmarnują ;(

Od marca będą znowu loty do NYO - może wtedy się uda... ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Lut 2011 19:33 

niebieski
Jeśli oba loty miałeś na jednej rezerwacji to nie mieli innego wyjścia i nie jest to miło z ich strony a jedynie obowiązek. Na jakie terminy miałeś te loty? Wiesz może w jakich terminach odwołali loty?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Lut 2011 19:40 

Wszystkie loty z marca na trasie LCJ NYO
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Lut 2011 19:49 

niebieski
csc napisał(a):

Od marca będą znowu loty do NYO - może wtedy się uda... ;)

csc napisał(a):
Wszystkie loty z marca na trasie LCJ NYO

to wszystkie loty z marca odwołali czy w marcu powrócą bo się pogubiłem
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 11 Lut 2011 20:02 

literówka ;)
W marcu odwołali loty - nie wiem czemu.
Od kwietnia latają ponownie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Lewy91 oraz 8 gości