Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Blackall napisał(a):
Jeśli przy gate nikt nie zwróci uwagi, to przejdzie i 50 litrowy, więc takie pytanie jest trochę bez sensu...

Natomiast maksymalna pojemność zgodna z wytycznymi to 40 cm x 20 cm x 25 cm = 20 litrów. A że plecaki zazwyczaj nie są idealnie dopasowane do sizera, to realnie jeszcze mniej. Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że ludzie w większości przypadków mają nieco za duże plecaki bo nikt tego aż tak mocno nie kontroluje (choć to zależy od dnia / lotniska / obsługi / szczęścia itp). Plecak można też ugnieść, a walizkę - niekoniecznie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#781 PostWysłany: 10 Wrz 2012 16:46 

niebieski
Czy ktoś leciał z takim plecakiem i miał zostawiony stelaż wewnętrzny?
http://www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-40-173285751/#

stelaż jest metalowy więc nie wiem,a wyciagnac sie go chyba nie da w calosci

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️ 🔥UWAGA❗🔥 Bezpośrednie loty na Wyspy Kanaryjskie (Fuerteventura) za 145 PLN 😱😍☀️
Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
#782 PostWysłany: 10 Wrz 2012 22:27 

Wiele osób lata z forclazami. W tym moja siostra. Nie ma problemu.

#783 PostWysłany: 11 Wrz 2012 22:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziewon napisał(a):
Czy ktoś leciał z takim plecakiem i miał zostawiony stelaż wewnętrzny?
http://www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-40-173285751/#

stelaż jest metalowy więc nie wiem,a wyciagnac sie go chyba nie da w calosci

Ja mam 50l, ale on pewnie ma taką samą strukturę. Da się wyciągnąć cały metalowy pręt, ale nie ma z nim problemu.
Z drugiej strony zawsze mam obawy, gdy kładę plecak do sprawdzenia. W końcu bez problemu można zrobić krzywdę tym prętem innym.

#784 PostWysłany: 15 Wrz 2012 11:06 

niebieski
Dokładnie chodzi o ten element:

Image

A nie chciałbym go wyrzucać na lotnisku bo na prawde duzo daje

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#785 PostWysłany: 15 Wrz 2012 23:37 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Leciałem ze 20 razy z Forclazem 60 i nigdy nie było z tym najmniejszego problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#786 PostWysłany: 16 Wrz 2012 12:16 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Nie będzie problemu z tą metalową częścią. Nie ma się czego obawiać.
 Profil Relacje PM off  

#787 PostWysłany: 17 Wrz 2012 08:34 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
Latam z 40tką i niczego nie wyciągam. Wszędzie przechodzi normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#788 PostWysłany: 17 Wrz 2012 19:42 

Hej,
Sam szukam torby, ale temat ma już 79 stron i przeglądanie całości zajmuje zbyt dużo czasu. Przyszło mi do głowy, żeby stworzyć serwis, który ułatwi poszukiwania plecaków, toreb itp.. :)
Trochę poklikałem i powstało http://baggagee.com - prosty mechanizm do wyszukiwania i oceniania toreb, które sprawdzą się jako bagaż podręczny. Dodaliśmy dopiero kilka produktów, ale jeśli ktoś z tu obecnych ma ochotę, śmiało może wprowadzić torbę z którą leciał!

P.S. Zastanawiam się czy wpis nadaje się to na nowy temat, nie chcę spamować - chcę pomóc, a aktualny wątek wydaje mi się dobrym miejscem. Pozdrowienia
 Profil Relacje PM off  

#789 PostWysłany: 17 Wrz 2012 21:19 

Loty: 135
Kilometry: 254 214
świetne :)

#790 PostWysłany: 18 Wrz 2012 14:11 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Bardzo fajny serwis :)
 Profil Relacje PM off  

#791 PostWysłany: 19 Wrz 2012 22:58 

Ma ktoś jakieś doświadczenia z Deuter'em Futura Pro 42? Da się to w jakiś sposób skompresować do 55cm?
 Profil Relacje PM off  

#792 PostWysłany: 20 Wrz 2012 15:05 

http://allegro.pl/torba-bagaz-podreczny ... 17165.html
czy ktoś ma taka torbę i może coś o niej powiedzieć?ze zdjęć wygląda na porządną i pasująca do koszy wizzair i ryanair.jak dla was jest wygodniej podróżować z podręcznym takim do noszenia (torba) czy walizka na kółkach ?
 Profil Relacje PM off  

#793 PostWysłany: 20 Wrz 2012 15:13 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
supel napisał(a):
jak dla was jest wygodniej podróżować z podręcznym takim do noszenia (torba) czy walizka na kółkach ?

to głównie zależy od tego gdzie się podróżuje i w jakim celu, do chodzenia po fiordach czy nawet po plaży to walizka na kółkach będzie tylko problemem, a jak chcesz z lotniska pojechać od razu do ho(s)telu to lepszego rozwiązania od niej chyba nie znajdziesz ;-) Ja zawsze bardzo dużo chodzę i to zwykle nie po chodnikach, więc mojego plecaka za nic bym nie oddał. :)
 Profil Relacje PM off  

#794 PostWysłany: 25 Wrz 2012 12:28 

Zbanowany
Panowie i Panie jaki plecaczek do podręcznego?

http://allegro.pl/plecak-trekkingowy-ca ... 90615.html Campus ENZO 35
czy
http://allegro.pl/plecak-trekkingowy-ca ... 67443.html Campus Maysen 45

ten drugi wydaje się trochę za duży czyż nie?
 Profil Relacje PM off  

#795 PostWysłany: 25 Wrz 2012 17:01 

Zbanowany
Dezeus napisał(a):
Panowie i Panie jaki plecaczek do podręcznego?

http://allegro.pl/plecak-trekkingowy-ca ... 90615.html Campus ENZO 35
czy
http://allegro.pl/plecak-trekkingowy-ca ... 67443.html Campus Maysen 45

ten drugi wydaje się trochę za duży czyż nie?

Pasuje idealnie bez komina. Dużo osób pisało tutaj, że taki ma i że jest dobry :-)
Na dodatek kilka postów wyżej była podana fajna stronka gdzie ten plecak jest opisany - http://baggagee.com/

Ja dzisiaj właśnie taki zamówiłem :-)

krolik napisał(a):
Hej,
Sam szukam torby, ale temat ma już 79 stron i przeglądanie całości zajmuje zbyt dużo czasu. Przyszło mi do głowy, żeby stworzyć serwis, który ułatwi poszukiwania plecaków, toreb itp.. :)
Trochę poklikałem i powstało http://baggagee.com - prosty mechanizm do wyszukiwania i oceniania toreb, które sprawdzą się jako bagaż podręczny. Dodaliśmy dopiero kilka produktów, ale jeśli ktoś z tu obecnych ma ochotę, śmiało może wprowadzić torbę z którą leciał!

P.S. Zastanawiam się czy wpis nadaje się to na nowy temat, nie chcę spamować - chcę pomóc, a aktualny wątek wydaje mi się dobrym miejscem. Pozdrowienia

Uważam, że fajnie na stronie głównej dodać box z aktualnymi wymiarami bagażu podręcznego.

Dodatkowo podaj gdzieś na stronie jakiś e-mail kontaktowy. A tak poza tym to świetna stronka!
Może łatwiejsza domena? "bagazpodreczny.com/.net/.info"
 Profil Relacje PM off  

#796 PostWysłany: 25 Wrz 2012 22:30 

Zbanowany
Macie może fotkę jak Campus Maysen 45 wygląda bez komina?
 Profil Relacje PM off  

#797 PostWysłany: 26 Wrz 2012 12:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Odbyłem ostatnio 4 loty z Campus Tuan 55, za każdym razem nosząc go cały czas na plecach.

Cofam swoje poprzednie zdanie na temat pakowności :), jest dużo pojemniejszy od TNF Jester 28-30.
Jakość wykonania całkiem ok, wyjątkiem są te boczne pożal się boże kieszenie siatkowe, obraz nędzy, rozpaczy i najgorszej tandety.
Mam plecak od niedawna, po pierwszym locie rozwaliła się jedna z tych kieszonek....
Wiedziałem, że są mega lipne i kruche i specjalnie nic do nich nie wkładałem, ale w pewnej sytuacji musiałem tam włożyć.... pustą foliową reklamówkę złożoną w kostkę... reklamówka rogiem (foliowym!) zahaczyła o siateczkę i rozpruła -_-.

Czy takie coś przejdzie na reklamacji??

W moim kilku letnim TNF Jester, te kieszenie są wprost kozackie, nosiłem tam butelki z wodą(1,5L...), drobiazki, kilka takich reklamówek co rozwaliły campusa, dużo pierdół o różnych kształtach i sporej wadze, i żadna z kieszeni nie ma śladów użycia.

Sam system nośny ok jak na tak duży plecak za 200zł, plecy bolały, ale wypchany na ponad 10kg i noszony całymi dniami.

Pokrowiec przeciwdeszczowy - fajna sprawa - bardzo się przydał.

Przy żadnym z 4 lotów nie proszono mnie abym wkładał go do kosza ani nie ważono (na moje szczęście bo ważył ponad 10kg...)
Raz nawet zapomniałem ubrać kurtki i polara i zostawilem w wypchanym kominie - zero reakcji Pań łapiduchów z Ryanaira.

Ogólnie plecak oceniam bardzo dobrze, głównie za stosunek ceny-jakosci-możliwości.
Niesmak powodują tylko te siatkowe kieszenie.

Ostatnio edytowany przez Viktor44 26 Wrz 2012 13:12, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#798 PostWysłany: 26 Wrz 2012 12:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Zarówno MAYSEN jak i TUAN bez problemu pasują do kosza RYANa i WIZZa. Maysen ma niby 45 litrów a Tuan 55 jednak są identyczne. Było to już ruszane na forum 100 razy i na pewno obydwa te plecaki przejdą :) Ze swojej strony powiem, że na zdjęciach Maysen wygląda lepiej niż Tuan, jednak na żywo to Tuan jest bezkonkurencyjny. Cena podobna, więc polecam Tuan, bo sam do sklepu pojechałem po Maysena, a wyszedłem z Tuanem ;)

Lecąc ostatnio do Bergamo, obsługa kazała pakować do kosza walizki, które im wizualnie podpadały, a na mojego Tuana nawet nie zwrócili uwagi. Sam jednak wcześniej mierzyłem go i w koszu wizza i ryana i bez problemu wchodzą. Jedyny warunek to maksymalne ściągnięcie komina, czyli dopakowanie plecaka do tego momentu dopóki mamy usztywnione plecy.

#799 PostWysłany: 26 Wrz 2012 17:35 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Z tym wchodzeniem Tuana do WIZZa to bywa różnie :) Na pewno wejść może ale trzeba go umiejętnie zapakować inna sprawa, że nie często go chcą sprawdzać. Do Ryana wchodzi wypchany po brzegi praktycznie :P

Apropo Tuana to miałem teraz fajną sytuację wracając Ryanaim z Bergamo. Samolot pełny(2 wolne miejsca) włoski CC... Najbardziej nieogarnięta załoga jaką kiedykolwiek miałem na locie. 20 min w plecy na samym starcie w Bergamo bo nie mogli usadzić pasażerów i schowac ich bagaży. Nagle Steward wyjmuje jakąś walizkę, nie moją z luku nad moją głową i każe mi ją schować przed mój fotel... Mówię grzecznie, że to nie moja walizka i nie będzie leżała w moich nogach. Steward nie wzruszony zaczął mi sam ją tam wciskać pod fotel... Jak wsadził to ja ją wystawiłem :D Nie będę leciał z walizką pod nogami tym bardziej nie moją!! Niech ją sobie właściciel wsadzi pod nogi. Na to Steward patrzy na nasze Tuany i mówi te plecaki są za duże i opierdziela nas, że psujemy boarding i bagaże powinny być w luku (a przed wejściem akurat mój był w koszyku i wchodził z zapasem) następnie przeszedł na włoski i z 3 min biadolił...

#800 PostWysłany: 28 Wrz 2012 22:44 

Witam na forum, przeczytałem ostatnie 15 stron i już wiem co nieco o plecakach. Mam zamiar zakupić którychś z tych: Campus Tuan 55 lub Deuter Futura 32, no i tu pytanie, które mnie nurtuje - jak to jest, że oba plecaki (zresztą nie tylko akurat o te modele chodzi, to jest nagminne) mają podobne rozmiary (ba! nawet Tuan jest mniejszy) natomiast jeden mieści 55 litrów a drugi 32??? Jak to jest z tą pakownością? czy naprawdę do takiego Deutera zmieszczę o 20 litrów mniej?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość