Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lis 2023 12:51 

Chciałabym prosić o sugestie jak najlepiej zaplanować pobyt w ZEA przy wyjątkowo niekorzystnych lotach. Ląduje Abu Zabi chwilę po północy z czwartku na piątek a powrót mam o 6,25 we wtorek. Zakładałam udać się do Dubaju autobusem, wyjazd z lotniska 1:00. 1,5h do Mall Bus Stop więc już będzie 2:30 i dalej do hotelu, więc pewnie ok. 3:30 - 4.00 byłabym na miejscu. Nie zamierzam czekać do 14:00 na zameldowanie, więc musiałabym zapłacić za dobę. Piątek, sobota na Dubaj, w niedzielę rano do Abu Zabi, nad ranem transfer na lotnisko.
Pytanie czy jest sens jechać do Dubaju czy może lepiej zacząć od Abu Zabi i po dwóch dniach pojechać do Dubaju. W poniedziałek mogłabym się już wymeldować się z hotelu i nocą dostać się na lotnisko, zastanawiam się też nad samochodem na ostatnie 24h. Wynająć w Dubaju a oddać w Abu Zabi na lotnisku (nie sprawdzałam, czy są takie opcję i ile kasują)
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#2 PostWysłany: 17 Lis 2023 13:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Osobiście zostałbym w Abu Dhabi w nocy z czwartku na piątek i na spokojnie pojechał w piątek do Dubaju. A wróciłbym do Abu w poniedziałek, żeby we wtorek rano spokojnie dotrzeć na lotnisko. Ale być może inny plan będzie też dobry, jeśli tylko Tobie będzie odpowiadał ;-)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lis 2023 15:05 

Loty: 226
Kilometry: 412 751
BasiaS napisał(a):
Ląduje Abu Zabi chwilę po północy z czwartku na piątek

Czyżby wariant przez Kutaisi?

Myślę, że dużo zależne jest od bagażu. Jeśli masz tylko podręczny to bym ja bym rozważył odwrócenie planu i zaczął od Abu Dhabi. Do hotelu dotrzesz z lotniska w 30-45 minut i coś jeszcze odpoczynku tej nocy będzie. Dzięki temu zwiedzanie następnego dnia będzie przyjemniejsze.
Na powrocie wyciskasz Dubaj ile się da i późno w nocy docierasz na lotnisko AUH.
Jest też opcja pośrednia. Hotel przy lotnisku AUH (co prawda przy Terminalu 3, a Wizz teraz lata z Terminala A).
Następnie rano do Dubaju na świeżo.
BasiaS lubi ten post.

#4 PostWysłany: 17 Lis 2023 19:57 

Tak lecę przez Kutaisi. Brawo 😀

Doszłam do takiego samego wniosku, najpierw Abu Dhabi następnie Dubaj i w poniedziałek późno powrót na lotnisko. Bagaż podręczny. Rozważam jeszcze samochód na cały pobyt żeby skrócić czas przejazdów. Lecimy w trzy osoby.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość