Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Gru 2015 16:43 

niebieski
Myślałem mniej więcej o czymś takim, nie wiem na ile to realne, a na ile będzie to mordęga. Gdyby ktoś mógł trzeźwym i doświadczonym okiem ocenić:

1. Czwartek - ok 19 przylot do Rabatu. Wypożyczenie auta i do Casablanci. Nocleg w Casablance

2. Piątek - rano trochę zwiedzania Casablanci, potem wyjazd do Marakeszu. Reszta dnia i nocleg tam.

3. Sobota - Marakesz + jazda do Warzazat lub Ait Ben Haddou (do rozważenia, raczej ta druga opcja) i tam nocleg

4. Niedziela - jazda N10, Todra i Dades. Nocleg zapewne w okolicy tego drugiego.

5. Poniedziałek - jazda do Ouzoud i tam nocleg.

6. Wtorek - jazda z Ouzoud do Fezu. Długi odcinek niestety. Nocleg w Fezie.

7. Środa - Zwiedzanie Fezu i okolic, wieczorem jazda do Tangeru i tam nocleg.

9. Czwartek - wylot z Tangeru.

Największe wątpliwości mam odnośnie 4 i 5 dnia. Ile zajmuje zwiedzanie Todry i Dades? Cały dzień (wliczając dojazd z Wazazat/Ait Ben Haddou) to nie za dużo? Czy damy radę tego samego dnia dojechać do Ouzoud? Są tam jakieś noclegi?

Chętnie też przyjmę porady odnośnie wypożyczalni samochodów (najlepiej w Rabacie). Ile mniej więcej płaci się teraz za wypożyczenie na 7 dni? Ile kosztuje paliwo?
I pytanie zwłaszcza do tych, którzy byli w Maroko ostatnio - czy były jakieś miejsca, gdzie nie czuliście się bezpiecznie?

Dzięki wielkie za wszelkie podpowiedzi!
Kuba
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 23 Gru 2015 02:49 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
Mi się nie za bardzo podoba ten plan.

Ogólnie polecam zrobić rundę - Rabat - Marakesz - Ait Ben Haddou - Warzazat - Dades - Todra - Merzouga - Fez - Rabat. Idealnie na 1 tydzień.
czwartek: Ogarnięcie samochodu i nocleg w Rabacie.
piatek: Wczesna pobudka. Rano wyjazd do Marakeszu.
sobota: rano Marakesz, przed południem wyjazd w stronę Ait Ben Haddou, nocleg w Warzazat
niedziela Przejazd do Merzougi, zwiedzanie Dades i Todra i po drodzę.
poniedzialek: dzień na pustyni, wieczorem wyjazd na wielbłądach na wydmy
wtorek: powrót do Fez
środa Fez, po południu/ wieczorem wyjazd do Rabatu, oddanie samochodu i pociąg do Tangieru.
(nie wiem o której masz dokładnie samolot powrotny z Tangeru)

A jeśli nie decydujesz się na pustynię to chyba lepiej pojechać z Sale od razu po przylocie pociągiem do Fezu, 2 noclegi i wieczorem w sobotę do pociągiem do Marakeszu. Tam dopiero wypożyczyć samochód i zrobić kółko Ouzoud, Todra, Dades, Ain B., a na koniec nocnym pociągiem wrócić do Tangeru.

Ouzoud - Warzazat to całodzienna przeprawa po często szutrowych drogach i górach. Na plus piękne widoki.
http://www.morocco-knowledgebase.net/fo ... .php?t=231
Todra i Dades spokojnie do zrobienia w jeden dzień.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość