Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lut 2019 18:41 

• Warszawa. Rozważam podróż ze wszystkich polskich lotnisk. Jestem z południowej Polski, ale mógłbym odstać się np. do Gdańska, to nie gra większej roli. To dotyczy się również lotnisk przy południowej granicy, jak Koszyce.

Dokąd
  • Seul

Data wylotu
  • 19.08.2019

Data powrotu
  • 02.01.2020

Długość pobytu
  • ponad 4 miesiące

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • ~1700 zł przez Moskwę Aeroflot

Dodatkowe informacje
  • Najprawdopodobniej spędzę w Seulu semestr i zaczynam szukać sposobów, żeby dostać się do Korei. Jak na razie skupiam się na podróży tam.
    Całe przedsięwzięcie jest dla mnie raczej szalone, i chciałbym wyszukać najtańszych lotów, nawet z dużymi wyrzeczeniami (w granicach rozsądku). Przeszukałem wiele wyszukiwarek (ale tylko raz jak na razie). Szukam raczej porad i wskazówek od kogoś kto podróżuje na tej trasie: gdzie są opłacalne przesiadki, kiedy rezerwować, w jakich liniach pojawiają się okazje, itd.
    Jak na razie znalazłem bezpośredni lot z Warszawy LOTem za około 2000-2500 zł. Inna opcja to lot przez Moskwę z Aeroflot za około 1700 zł.

Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc. Dzięki!

((niedawno powstał temat o locie do Seulu, ale nie byłem pewny czy powinienem się podpiąć czy założyć nowy. Jakby co to się dołączę do tamtego))
 Profil Relacje PM off  

Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel
Egipski raj bez żadnych zmartwień 🍹 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN 😍 Egipski raj bez żadnych zmartwień 🍹 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN 😍
#2 PostWysłany: 03 Lut 2019 19:10 
Awatar użytkownika

srebrny
waw-icn-1900zl,232,138289
Dzisiejsza wrzutka, w dwie strony <1900.

Ostatnio edytowany przez Hose, 03 Lut 2019 19:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Lut 2019 19:11 
Awatar użytkownika

niebieski
RSA napisał(a):
Jak na razie skupiam się na podróży tam.
A wiesz że kupując bilety w jedną stronę zapłacisz znacznie więcej, niż kupując bilety tam o z powrotem? Pewnie daty początku i końca semestru sa w Korei jakoś określone ;)

Tutaj search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=icn&fid%5B%5D=232 masz posty z "dobrymi" cenami do Seulu. Zobacz jak to się w przeszłości kształtowało.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lut 2019 19:35 

Kupuję bilety do Seulu od trzech lat i cena jest prawie stała ok 2500,
1700 to dobra cena.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lut 2019 20:01 

Loty: 164
Kilometry: 353 053
HON fly4free
Kup bilet w taryfie Economy w jedną stroną i w powrotną Semi Flexible albo Full flex.
Wyjdzie to sumarycznie sporo taniej niż kupować 2x OW tym bardziej ,że TK ma teraz bardzo dobre ceny.
Albo kup zwykły bilet RT i doczytaj do kiedy możesz zmienić i ile będzie to kosztować, w dalszym ciągu jest to taniej niż 2x OW.
Kupuj i się nie zastanawiaj.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lut 2019 20:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Łączenie taryf może być trochę ryzykowne. Np LOT ma taki zapis:
LOT napisał(a):
Jeżeli w ramach jednej rezerwacji zostaną połączone ze sobą różne taryfy (np. taryfa promocyjna z taryfą FLEX), to w przypadku zmiany lub anulowania biletu obowiązują regulacje klasy taryfowej, która w danej kombinacji jest bardziej restrykcyjna.
Oczywiście nie twierdzę, że w każdej linii tak jest.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Lut 2019 20:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Władek napisał(a):
1700 to dobra cena.

Jak już wcześniej zwrócono uwagę, autor znalazł za 1700 ale OW.

#8 PostWysłany: 03 Lut 2019 21:28 

Loty: 164
Kilometry: 353 053
HON fly4free
WaldekK napisał(a):
Łączenie taryf może być trochę ryzykowne. Np LOT ma taki zapis:
LOT napisał(a):
Jeżeli w ramach jednej rezerwacji zostaną połączone ze sobą różne taryfy (np. taryfa promocyjna z taryfą FLEX), to w przypadku zmiany lub anulowania biletu obowiązują regulacje klasy taryfowej, która w danej kombinacji jest bardziej restrykcyjna.
Oczywiście nie twierdzę, że w każdej linii tak jest.

Dlatego trzeba czytać warunki taryf ale nawet jeżeli kupić w dwie strony semi flex to i tak taniej wyjdzie niż 2xOW ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Lut 2019 22:28 
Awatar użytkownika

platynowy
Z rejestrowanym, głównie na podstawie wrzutki z wątku głównego. Dokładając pociąg do Warszawy ze zniżką, to nie ma co się zastanawiać. ;)

EDIT: możesz się dopytać o hotel od Turkisha lub wybrać trochę droższy lot z krótką przesiadką.

Załączniki:
Screenshot 2019-02-03 21-25-48.jpg
Screenshot 2019-02-03 21-25-48.jpg [ 102.75 KiB | Obejrzany 1653 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Lut 2019 20:21 

Przepraszam za kilkudniową nieobecność. Nie spodziewałem się takiego szybkiego odzewu, jesteście wyjątkowo sprawni w odpisywaniu! Dziękuję ?

WaldekK napisał(a):
RSA napisał(a):
Jak na razie skupiam się na podróży tam.
A wiesz że kupując bilety w jedną stronę zapłacisz znacznie więcej, niż kupując bilety tam o z powrotem? Pewnie daty początku i końca semestru sa w Korei jakoś określone ;)

Tutaj search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=icn&fid%5B%5D=232 masz posty z "dobrymi" cenami do Seulu. Zobacz jak to się w przeszłości kształtowało.

Racja, racja! Rzecz w tym, że cała ta wyprawa nie jest jeszcze pewna, niby się dostałem, ale jeszcze czekają mnie formalności, decyzje uniwersytetu, itd. To potrwa tak ze 2 miesiące pewnie. Dlatego czuję się z lekka zakłopotany :) Ale tak jak pisałeś, oczywiście lepiej kupić mi od razu w dwie strony - jakbym już tam był, to na pewno chciałbym później wrócić :D Jakoś to do mnie wcześniej nie dotarło.

Dzięki wszystkim za rady oraz oferty! Ta opcja przez Stambuł Istambuł wygląda świetnie. Poszukam i zapytam o jakiś nocleg, bo ta przesiadka to rzeczywiście spoooro czasu
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Lut 2019 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Ogarnij sobie nocleg jakis niedrogi przy lotnisku i pochodź po Stambule za dnia. Na lotnisko masz metro, które sprawnie działa.
(Do Daegu pojedź autobusem, bo to klimat sam w sobie :P )

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości