Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lip 2014 23:50 

srebrny
Witam! Jaką wyspę polecacie na pierwszy kontakt z Grecją. Czasu nie mamy dużo, ale w sierpniu chcielibyśmy polecieć na 4-7 dni. Poleżeć na piaszczystej plaży, pospacerować, odpocząć. Którą z wysp polecalibyście na pierwszy wypad do tego kraju?

Słoneczne Algarve za 1682 PLN 🌊🏨 Loty SWISS + noclegi z basenem 😎 Słoneczne Algarve za 1682 PLN 🌊🏨 Loty SWISS + noclegi z basenem 😎
Wakacje w Chorwacji za 1406 PLN 🇭🇷 Loty i 7 noclegów z widokiem na morze 🌊 Wakacje w Chorwacji za 1406 PLN 🇭🇷 Loty i 7 noclegów z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 22 Lip 2014 23:59 

srebrny
Polecam Kretę, ale nie jestem obiektywny, bo z greckich wysp byłem tylko na Krecie (chyba że do greckich zaliczymy też Cypr). I zwariowałem na jej punkcie. Wpisz sobie w Google'ach takie hasła jak "Samaria", "Balos" czy "Elafonisi" i... miłego urlopu!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Lip 2014 00:08 

Arekkk napisał(a):
Witam! Jaką wyspę polecacie na pierwszy kontakt z Grecją. Czasu nie mamy dużo, ale w sierpniu chcielibyśmy polecieć na 4-7 dni. Poleżeć na piaszczystej plaży, pospacerować, odpocząć. Którą z wysp polecalibyście na pierwszy wypad do tego kraju?

Z tego co piszesz na 4-7 dni to myslę że polujesz na czarter. Zależy z kąd polecisz ,to na pierwszy raz wybierz KOS lub RODOS lub jeśli trafi się ZAKYNTHOS Kos wasze wymagania w całości spełni,na Rodos możecie dodatkowo poimprezować,a na Zante wszystko razem
 PM off  

#4 PostWysłany: 23 Lip 2014 02:03 

srebrny
Dzięki chłopaki. Głównie zależałoby nam na Zakhyntosie, ale inne wyspy są w lepszych cenach, nawet na last minute. To ma być krótki, budżetowy lot. Z tego co widzę Kos jest do zagarnięcia za ok. 300 zł w tym momencie. Ciekawe jak to się będzie przedstawiało w sierpniu.

#5 PostWysłany: 23 Lip 2014 12:18 

Jak na razie z Grecji widziałem Kretę, Zakynthos oraz trochę Peloponezu. W mojej subiektywnej ocenie najlepsza jest Kreta i chętnie tam wrócę!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lip 2014 13:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Szkoda, że liczysz na czartery na małe wyspy, bo ja dla odmiany poleciłabym Ci Eubeje (Ewię).
Leży bardzo blisko kontynentalnej Grecji, możesz przejechać mostem i w półtorej godziny przy okazji zwiedzić Ateny. Wyspa duża, ma ładne plaże i ciekawe kurorty.

#7 PostWysłany: 23 Lip 2014 13:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Do Eubei można też dopłynąć na Karystos z Rafini albo z Oropos do Eretrie
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Lip 2014 14:07 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zeus napisał(a):
Do Eubei można też dopłynąć na Karystos z Rafini albo z Oropos do Eretrie

O tak, Eratia nas zachwyciła, urocze miasteczko, i serwują tam przepyszne owoce morza. Popłynęliśmy sobie stamtąd promem na kontynent wieczorem na balety, właśnie chyba do Oropos. W nocy miasteczko wyglądało jak z bajki. Bardzo udana wycieczka.

#9 PostWysłany: 23 Lip 2014 14:09 

srebrny
Nie upieram się przy małej wyspie. Po prostu te kierunki chyba łatwiej upolować.

Ile dni mniej więcej potrzeba, żeby ogarnąć Ateny? Tam planowałem inny wylot, gdzieś w przyszłości, ale kto wie.

#10 PostWysłany: 23 Lip 2014 14:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Arekkk napisał(a):
Ile dni mniej więcej potrzeba, żeby ogarnąć Ateny?
To jest pytanie czysto retoryczne. :o ZAWSZE będzie za mało. Akropol i okolice 4 godziny, muzeum archeologiczne 2 godziny, plac konstytucji ze zmianą warty (a warto popatrzeć jak tańczą) godzina, jakieś jedzenie w lokalnej greckiej tawernie (zejdźcie ze szlaku turystycznego w jakąś boczna uliczkę gdzie chodzą lokalsi) to kolejne 2 godziny + dojazdy czy dojścia. Od biedy dacie radę w jeden pełny dzień pobieżnie.

#11 PostWysłany: 23 Lip 2014 16:28 

srebrny
Japonka, dzięki. Czyli 2-3 dni byłyby optymalne, żeby poczuć namiastkę tego miejsca.

#12 PostWysłany: 23 Lip 2014 16:45 

3 dni na
Ateny to aż za duzo, wbrew temu co sie moze wydawać to miasto nie ma wiele do zaoferowania. W 2 dni mozna spkojnie zobaczyc wszystko co jest tam warte uwagi.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Lip 2014 20:39 

A co z plażingiem w Atenach i okolicy ?? z tego co czytam to ładnych plaż brak .... ? Po drodze mam wysepki ale w wolnych chwilach od zwiedzania chciałbym się na plażę wybrać... macie coś sprawdzonego ?? (Zeus :) ? )
 PM off  

#14 PostWysłany: 23 Lip 2014 21:02 

srebrny
Anonymous napisał(a):
A co z plażingiem?

Że co? Ja pierdzielę, jak widzę takie potworki językowe, to dochodzę do wniosku, że już czas umierać.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#15 PostWysłany: 23 Lip 2014 21:04 

Najbliżej z centrum masz tramwaj z Syntagmy do Vouli czyli do końca tym tramwajem. Oczywiście po drodze też są plaże, ale ta w Vouli jest najlepsza .Oczywiście jeszcze lepiej podjechać dalej autobusem do Vari tam jest fajniej.
 PM off  

#16 PostWysłany: 24 Lip 2014 13:38 

obibok napisał(a):
Anonymous napisał(a):
A co z plażingiem?

Że co? Ja pierdzielę, jak widzę takie potworki językowe, to dochodzę do wniosku, że już czas umierać.

Wyluzuj poważny POLONISTO.. Że Ci się chciało odpisywać... W sumie.. każda okazja do nabicia posta jest dobra

Anonymous napisał(a):
Najbliżej z centrum masz tramwaj z Syntagmy do Vouli czyli do końca tym tramwajem. Oczywiście po drodze też są plaże, ale ta w Vouli jest najlepsza .Oczywiście jeszcze lepiej podjechać dalej autobusem do Vari tam jest fajniej.

Konkretna odpowiedź ;) dzięki wielkie andrzejdz
 PM off  

#17 PostWysłany: 05 Sie 2014 15:48 

Mam 5,5h. czasu między lotami w Atenach, od 2-7pm. czwartek,
można to jakoś zagospodarować, coś zobaczyć, poza lotniskiem?.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Sie 2014 16:48 

srebrny
Władek napisał(a):
Mam 5,5h. czasu między lotami w Atenach, od 2-7pm. czwartek,
można to jakoś zagospodarować, coś zobaczyć, poza lotniskiem?.

Można pojechać metrem do centrum albo autobusem X96 na plażę Βούλα.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 06 Sie 2014 15:48 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Z tego co piszesz na 4-7 dni to myslę że polujesz na czarter. Zależy z kąd polecisz ,to na pierwszy raz wybierz KOS lub RODOS lub jeśli trafi się ZAKYNTHOS Kos wasze wymagania w całości spełni,na Rodos możecie dodatkowo poimprezować,a na Zante wszystko razem

Wyspa Zakynthos jest idealna dla rodzin z dziećmi, które chcą wypocząć w spokojnej atmosferze i nie szukają wielu atrakcji. Inne oczekiwania mają młodzi ludzie, studenci - rządni przygód, szalonych imprez itd. Dla nich lepszym pomysłem będzie wycieczka z biurem podróży typu http://www.partycamp.pl/ i rajd po największych imprezowych kurortach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość