Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Gru 2015 13:11 

Witam :)

Czy ktoś ma sprawdzone połączenie z Portu Phuket na Patong? Zastanawiam się nad hotelem w okolicy Patong, ale potem chcę popłynąć na Ko Phi Phi i nie wiem, czy można się do portu jakoś sensownie dostać.

Dzięki wielkie.
 Profil Relacje PM off  

Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN
#2 PostWysłany: 30 Gru 2015 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 214 984
Jak kupujesz bilet na prom na Phi Phi to w większości gratis jest dojazd busem do portu. Podajesz hotel, numer pokoju i o umówionej godzinie zabierają Cię z pod hotelu. Nie polecam Patong. Jedź gdzieś w okolice Karon lub Kata beach. Cisza spokój...na Patongu wieczorem jest mnóstwo ludzi i hałas do samego rana. No chyba że po to właśnie tam jedziesz :P

Cena za jaką udało nam się kupić bilet na prom to 300 THB za osobę, w cenie bus do portu i tak samo w drugą stronę.
Prom płynie około 2 godzin.

#3 PostWysłany: 30 Gru 2015 13:25 

Rewelacja. Warto kupować bilety on-line? Jeśli masz sprawdzonego przewoźnika to też będę wdzięczny za pomoc.

W Patong znalazłem całkiem tanie noclegi (2BR za około 130zł noc), ale poszukam jeszcze w innych częściach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Gru 2015 13:35 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 214 984
Nie ma żadnej potrzeby zamawiać wcześniej. Na każdym kroku masz sprzedawców wycieczek oraz biletów na Phi Phi. Jedyny wybór jaki masz to czy chcesz płynąć promem czy speed boatem który płynie po prostu szybciej.
Godzinowo jakoś pierwszy odpływa zaraz po godzinie 7 rano z portu a ostatni koło południa. I tak samo jest z powrotem, ostatni prom wypływa z Phi Phi o 14:30. Wszystko przez odpływ który jest tam codziennie w godzinach popołudniowych. Oczywiście moje info jest z listopada, nie wiem jak dziś i jutro :P

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość