Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:50 

niebieski
Ja mam w blokadach wyszczególnione:

18 EUR dla E TRAVEL ATHINA
268,04 EUR dla HELI AIR MONACO ATHENS

Nie wiem skad te Ateny w drugim przypadku...

Faktura przysza w nocy, a na stronie przewoźnika nie widac już mojej rezerwacji, mimo że wczoraj wybrałem juz sobie miejsca na pokładzie.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#222 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:54 

kemot napisał(a):
piotrek_ napisał(a):
udało mi się dotrzeć

Image

u mnie sporo miejsc jest już porezerwowanych, około 60; wybrany fotel w samolocie na ich stronie zawsze coś, jeden krok bliżej, do tego od okna ;)

Mała uwaga - nie wiem jak dokładnie ustawione są fotele bo nigdy w życiu na pokładzie Air Caraibes nie byłem, ale na wszelki wypadek unikajcie miejsc 43AB i JK bo może być tak, że w rzędzie przed wami fotel nie jest idealnie przed tobą a może być przesunięty tak, że siedząc na 43A de facto masz przed sobą pół fotela 42A i pół 42B przez co potem bardzo niewygodne staje się korzystanie ze stolika, PTV, itp.

Wybierajcie dwójki od 44AB JK do 49 AB JK.

dzięki za info , oczywiście wybrałem wcześniej 43A i 43B :lol:
na szczęście bez problemu można zmienić miejsce , przy okazji sprawdziłem że rezerwacja dalej jest w systemie ;)
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:01 

Ja tez jestem po rozmowie z at24 i dowiedzialem sie ze bilety zostaly skasowane poniewaz przewoznik wystawil za niska(!)cene. Zaproponowano mi nowa rezerwacje po wyzszej cenie.Wytlumaczylem ze bilet zostal wystawiony i jesli at24 ma problemy komunikacyjne ze swoim partnerem biznesowym to nie jest moj problem. Poinformowalem ze nie chce zwrotu tylko alternatywne loty na co mila pani  powiedziala glosno What? i polecila napisac skarge.
Zna ktos jakies konkretne przepisy prawne w takich sprawach.Zastanawiam sie czy jest wogole sens walczyc o to.

#224 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:06 

niebieski
na jakiej stronie, gdzie można wybrać te miejsca ?
bo na stronie air cara. nie mogę znaleźć :(
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:15 
Awatar użytkownika

niebieski
tartal napisał(a):
na jakiej stronie, gdzie można wybrać te miejsca ?
bo na stronie air cara. nie mogę znaleźć :(

kemot napisał(a):
INSTRUKCJA OBSŁUGI JAK ZAREZERWOWAĆ MIEJSCA w SAMOLOCIE

1. Wchodzisz na stronę http://www.aircaraibes.com/ i ustawiasz język francuski (o ile nie jest już domyślnie taki ustawiony)
2. W ostatniej zakładce "E-SERVICES" wybierasz pierwszą opcję "Gerer vos reservations"
3. Klikasz na duży zielony guzik "GERER VOS RESERVATIONS"
4. Wprowadzasz dane rezerwacji - numer i nazwisko.
5. Mniej więcej w połowie strony pod danymi o lotniskach/datach/godzinach lotów klikasz na "modifier les informations"
6. Klikasz na selection des sieges, wybierasz pożądane przez siebie miejsca i zatwierdzasz wybór.
7. Klikasz Continuer i ostatecznie potwierdzasz wybór miejsc - proces zakończony!

Cały proces jest oczywiście BEZPŁATNY.

UWAGA PRAKTYCZNA - głównie dla osób podróżujących parami ale i dla innych!
W końcowej części samolotu układ miejsc z 3-3-3 zmienia się na 2-3-2 więc wybierając taką dwójeczkę będzie o wiele wygodniej i luźniej, nawet mimo zwężania się kadłuba samolotu im bliżej jego końca.
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Marta RS napisał(a):
Nie dajmy się tak traktować i pokażmy w końcu, że jesteśmy w stanie wygrać z tymi firmami...? Nagłośnijmy to medialnie..

Wydaje mi się, że jest jedna bardzo ważna rzecz, o której wiele osób zapomina. Przecież wszyscy mieliśmy świadomość, że jest to błąd. Więc można rezerwować i liczyć, że się uda.

Jak się nie uda to trudno, dostaliście / dostaniemy zwrot $ i będziemy polować dalej na okazje w ramach zasady uda się to super nie uda się to trudno szukamy dalej.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:20 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
krzywiec napisał(a):
Marta RS napisał(a):
Nie dajmy się tak traktować i pokażmy w końcu, że jesteśmy w stanie wygrać z tymi firmami...? Nagłośnijmy to medialnie..

Wydaje mi się, że jest jedna bardzo ważna rzecz, o której wiele osób zapomina. Przecież wszyscy mieliśmy świadomość, że jest to błąd. Więc można rezerwować i liczyć, że się uda.

Jak się nie uda to trudno, dostaliście / dostaniemy zwrot $ i będziemy polować dalej na okazje w ramach zasady uda się to super nie uda się to trudno szukamy dalej.

Dlatego ja odpuszczam, czekam na zwrot kasy i walczę dalej :)
BTW.
Dobrze ze Tokio nie anulowali :D

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:23 
Awatar użytkownika

jak czytam warunki jakie at24 stawia przy zawieraniu umowy to piszą, że w związku z błędem rezerwacje mogą anulować. rezerwacje. nie ma nawet wzmianki, że wystawiony bilet mogą anulować.. i fakturę..
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:24 

Loty: 375
Kilometry: 559 518
niebieski
Warto przeczytać regulamin przed rezerwacją (airtickets24):

"Niniejsza strona internetowa jest obsługiwana przez grecką jednostkę i niniejsza Umowa jest regulowana przez prawo Greckie/UE. Użytkownik wyraża zgodę na poddanie się wyłącznej jurysdykcji sądów w Atenach, w Grecji, we wszystkich sporach wynikających z lub odnoszących się do korzystania z tej strony. Korzystanie z tej witryny nie ma uprawnień w żadnej innej jurysdykcji, która nie uznaje wszystkich tych warunków za prawomocne, włączając, bez wyjątku, niniejszy ustęp."

"Walczącym" życzę powodzenia przed sądem w Atenach.

Relacja [LIVE] RTW w 8 dni
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:25 

A ja nie mam zamiaru się poddawać - niekompetencja i aż chamstwo z rozmowy z AT24 do tego też mobilizuje. Nie sądzę ugrać cudów, ale zawsze można powiedzieć że się próbowało.

Pzdr.
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:26 

niebieski
myślę że trzeba próbować walczyć...
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:30 

Kontaktował się ktoś bezpośrednio z przewoźnikiem? Fajnie byłoby potwierdzić wiarygodność słów osób z AT24 tak bardzo zwalających winę na ich...
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:30 
Awatar użytkownika

niebieski
krzywiec napisał(a):
kerad85 napisał(a):
Na niemieckiej stronie była dosyć ostra dyskusja o dopłacie za paliwo. Czy sprawa jest wyjaśniona?! 130EUR w jedną stronę to dosyć spora kwota :twisted:

Nie widziałem nigdzie informacji o ewentualnej dopłacie, gdzie to widać?

Cytuj:
Remarques sur les vols
• Votre sélection (repas et place préférés) dépend du type de service proposé à bord.
• Les tarifs des compagnies aériennes pouvant changer à tout moment, nous vous conseillons de confirmer votre réservation dès que possible.
• Ce tarif peut être soumis à des restrictions et des conditions particulières.
• Les taxes sont comprises dans le tarif, à l'exception de certaines taxes locales d'aéroport exigées à l'enregistrement.

http://translate.google.pl napisał(a):
Notatki loty
• Twój wybór (posiłki i zamiast korzystne), zależy od rodzaju usług oferowanych na pokładzie.
• Taryfy lotnicze można zmienić w dowolnym momencie, radzimy, aby potwierdzić rezerwację jak najszybciej.
• Taryfa ta może podlegać ograniczeniom i warunkom.
• Podatki są wliczone w cenę, z wyjątkiem jakiegoś lokalnego lotniska podatków wymaganych do rejestracji.

Nic nie pisze o dopłacie paliwowej.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:40 

Zbanowany
Tylko AT24 anuluje, czy reszta też?

#235 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:42 

niebieski
ja ma z tripsta i na razie.. mam
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:45 
Awatar użytkownika

niebieski
tartal napisał(a):
ja ma z tripsta i na razie.. mam

Ja też, na stronie przewoźnika też mam potwierdzone.
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:48 

HON fly4free
Słuchajcie, nie ma żadnych przepisów wprost regulujących tego typu sytuacje poza ogólnymi przepisami regulującymi zasady wykonywania zobowiązań (źródłem roszczeń jest zawarty z przewoźnikiem, za pośrednictwem, kontrakt przewozu - jego wystarczającym potwierdzeniem jest wystawiony i przesłany bilet (e-tix). Ewentualnie w grę wchodzą także przepisy o uchyleniu się od skutków oświadczeń woli dokonanych pod wpływem błędu - ale tutaj to uchylający się musi udowodnić, że druga strona w chwili zawierania umowy o błędzie wiedziała lub z łatwościa mogła się dowiedzieć. To są zasady które mniej więcej w podobnym kształcie obowiązują wszędzie w Europie.

Pośrednik nie może również uchylać się od odpowiedzialności w sprawie bo po pierwsze za swoje usługi pobrał wynagrodzenie (opłata za wystawienie biletu czy transakcyjna) a po drugie walidował ręcznie bilety - mógł sprawdzić zasadność obliczonych taryf i podatków.
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:50 

niebieski
ale ci z AT24 też tak mieli a teraz nie ma ich rezerwacji a od AT24 nie dostali żadnej informacji więc z nami też może być różnie...
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:52 

niebieski
marek2011 napisał(a):
Słuchajcie, nie ma żadnych przepisów wprost regulujących tego typu sytuacje poza ogólnymi przepisami regulującymi zasady wykonywania zobowiązań (źródłem roszczeń jest zawarty z przewoźnikiem, za pośrednictwem, kontrakt przewozu - jego wystarczającym potwierdzeniem jest wystawiony i przesłany bilet (e-tix). Ewentualnie w grę wchodzą także przepisy o uchyleniu się od skutków oświadczeń woli dokonanych pod wpływem błędu - ale tutaj to uchylający się musi udowodnić, że druga strona w chwili zawierania umowy o błędzie wiedziała lub z łatwościa mogła się dowiedzieć. To są zasady które mniej więcej w podobnym kształcie obowiązują wszędzie w Europie.

Pośrednik nie może również uchylać się od odpowiedzialności w sprawie bo po pierwsze za swoje usługi pobrał wynagrodzenie (opłata za wystawienie biletu czy transakcyjna) a po drugie walidował ręcznie bilety - mógł sprawdzić zasadność obliczonych taryf i podatków.

sprawa w sadzie do wygrania tylko... to potrwa kilkanaście miesięcy jak nie lat... podobnie jak z OK było... trzeba sie spróbować dogadać ale... pewnie nie ma z kim gadać... :(
bo idąc tym torem że jest wszystko oki to w każdej chwili ,każda linia może skasować bilet i już..
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 19 Wrz 2012 10:56 

HON fly4free
Oczywiście, problemy sa natury praktycznej. Ale w odróżnieniu od OK ta sytuacja jest lepsza bo:
- bilety są w klasie ekonomicznej a nie biznes, więc cena 600-800 zł jest zupełnie akceptowalną ceną promocyjną zdarzającą się na świecie na różnych dłuższych trasach. To osłabia mozliwość wykazywania że przypadek był oczywistym błędem
- niektórzy pośrednicy jak tripsta oficjalnie reklamowali te niskie ceny jako promocje i zachęcali do icch nabywania
- bilety , inaczej niż w przypadku OK, zostały wystawione RĘCZNIE a nie przez autoticketing - więc odpada tłumaczenie "niestabilności " w systemie : nawet jeśli była taka, to ktoś kto wystawiał bilet mógł zauważać dziwną jego zdaniem sytuację, zweryfikować u przewoźnika naliczona taryfę i nie wystawiać biletu
- nie wiarygodne są tłumaczenia o niedoliczonych podatach bo z biletu wynika, że podatki zostały uwzględnione w cenie: taryfyn nie są 0 i podatki nie są 0

Ostatnio edytowany przez marek2011, 19 Wrz 2012 10:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości