Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 18 Wrz 2012 23:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Pele napisał(a):
Dostales jakies info Od postednika?

Od pośrednika nie dostałem żadnego info o anulacji jeszcze.

🚨M-E-G-A❗🚨 Wypoczynek w Tajlandii za 2130 PLN 🔥😲😍 Loty, transfery + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem, niedaleko plaży 🏝️👙 🚨M-E-G-A❗🚨 Wypoczynek w Tajlandii za 2130 PLN 🔥😲😍 Loty, transfery + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem, niedaleko plaży 🏝️👙
Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
#202 PostWysłany: 19 Wrz 2012 07:45 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Mam nadzieję, że tylko airtickets anulowali bilety a reszta pośredników już się nie wycofa.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 19 Wrz 2012 08:34 

Zbanowany
No i po promocji

#204 PostWysłany: 19 Wrz 2012 08:35 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Marta RS napisał(a):
ja na check my trip widze anulacje trasy, natomiast od AT24 dostałam właśnie fakturę :P i wg nich chyba wszystko wygląda na to, że lecimy, więc totalnie już się pogubiłam :/

nie lecimy?!
Jestem po rozmowie tel. z pracownikiem AT24.
Z tego co się dowiedziałem, wszystkie bilety wystawione przez AT24 zostały anulowane.
Na pytanie, dlaczego?
Otrzymałem odp. że to wina błędnej ceny w systemie rezerwacyjnym przewoźnika :/

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 19 Wrz 2012 08:43 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Marta RS napisał(a):
to ich nie usprawiedliwia, na stronie przewoźnika (air caribes) cena od początku była 'normalna', to wina AT24,a za błędy się płaci
lot sam w sobie przez przewoźnika nie został anulowany, tylko AT24 chce nam anulować bilety - skoro tak, to musza nam zapewnić dolot w podobnym terminie, lub zwrócić pieniądze 'jeśli klient sobie tego życzy'

ja tam z nimi walczę od rana, nie dam się :P

btw: JIK też dostałeś fakturę od nich? (jako trzeciego maila)

na chwilę nic nie otrzymałem.

Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 19 Wrz 2012 08:45 

Na waszym miejscu nie załamywałbym rąk tylko walczyłbym z nimi. Jeżeli dostaliście bilet to jest równoważne z zawiązaniem jakiejś umowy z której chcą się wymigać.

Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:00 

Zauważyłem coś ciekawego , Airtickets24 - lot i cena są zakodowane w adresie www "http://www.airtickets24.com/pl/flights/searches/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx" , biletów nie kupiłem ale zostawiłem sobie otwartą zakładkę, wklejam dziś adres w inna przeglądarkę i działa ze starą ceną - przechodzi do wyboru płatności. Jeżeli to zadziała w praktycę i sam się nie zdecyduję będę miał bilet do oddania na Martynikę :)
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:01 
Awatar użytkownika

ja dostałam w nocy maila z fakturą. żarty sobie stroją czy co? nie wiem czy dzwonić, czy czekać aż przyślą maila z anulacją :/ JIK nie kłóciłeś się z nimi?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:08 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Amalio napisał(a):
ja dostałam w nocy maila z fakturą. żarty sobie stroją czy co? nie wiem czy dzwonić, czy czekać aż przyślą maila z anulacją :/ JIK nie kłóciłeś się z nimi?

Tak kłóciłem się, ale ciężko się to robi po angl :D
Boję się tylko jednego, że ta firma to mogą być kolejni "cwaniacy-Polacy" - nie ubliżając nikomu.
Cytuj:
Airtickets24.com jest biurem podróży zarejestrowanym w Grecji/UE pod nazwą E-Travel SA i numerem: GNTO 0206? 61000177701 Airtickets24.com jest biurem podróży akredytowanym przez IATA pod nazwą E-Travel SA i numerem: 2721308-2.

Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:14 
Awatar użytkownika

kupowałam już bilety przez airtickets24 i gdzie miałam polecieć poleciałam, bez żadnych problemów. nie jest to firma z pierwszej łapanki.

no, po ang. ciężko się kłócić :/ jak trzasnąć ku*ą nie można ;)
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:15 

niebieski
ja miałem swego czasu problemy z airtickets24, nawet pisałem na forum i ostrzegałem ! tam nikt nic nie wie, nie chcą pomóc a jak zadajesz "trudne" pytanie to Pani łączy się z gracją a tam zawsze mówią że nie można albo że napiszą meila do linii lotniczych i że prosze czekac na odpowiedź, tydzień 2, 3 albo 4 tygodnie a oni sie skontaktują jak dostana odpowiedx a potem i tak nie dzwonia a jak zadzwonisz się zapytać jak sprawa to... jaka sprawa ?
beznadzieja...
a z drugim podobnym miałem "doświadczenia" to centrumlotów.pl

generalnie pracują tam ludzi którzy nie chcą , nie potrafią albo nie mogą pomóc...
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:26 

niebieski
Amalio latałeś bez problemów bo kupiłeś bilet, nic nie chciałeś stawiłeś się na lotnisko itd. ale zaręczam Ci że jakikolwiek problem malutki i już nikt ci tam nie pomoże...
sprawdzone !
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Na niemieckiej stronie była dosyć ostra dyskusja o dopłacie za paliwo. Czy sprawa jest wyjaśniona?! 130EUR w jedną stronę to dosyć spora kwota :twisted:

#214 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:31 
Awatar użytkownika

latałAm ;) dziewczyna z tej strony.
problemy były bo ukradli mi w azji wydrukowane bilety i numery rezerwacji i była obawa że ktoś te rezerwacje pozmienia. odbyły się wtedy telefony do siedzib wszystkich linii lotniczych i pośredników, z których korzystałam, żeby zablokować bilety i uniemożliwić jakiekolwiek zmiany itp. udało się, pomogli. wcześniej tez sami do mnie dzwonili i informowali o zmianach godz czy terminali. więc wcześniej nie miałam podstaw żeby im nie ufać..
teraz to co innego..
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:33 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Czy osobom które kupowały bilet na AT24 (proszę piszczcie skrótem, nie będę musiał co chwilę akceptować postów)
Zostały pobrane/ zablokowane dwie kwoty?
W FAQ na ich stronie widniej taki zapis:
Cytuj:
33. Kiedy moja karta kredytowa będzie obciążona?

Twoja karta kredytowa zostanie obciążona w momencie zakończenia rezerwacji. Możliwe, że zauważysz dwa różne pobrania środków na swoim koncie. Jedne zostaną dokonane przez linie lotnicze i reprezentują cenę biletu, drugie natomiast przez naszą firmę (E-Travel Ateny) i reprezentują koszty obsługi. Suma tych dwóch opłat jest ostateczną ceną biletu wyświetlaną na naszej stronie internetowej.

Z tego może wynikać że większa kwota poszła od razu do linii lotniczej, a mniejsza do pośrednika w tym wypadku AT24

Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:34 
Awatar użytkownika

niebieski
kerad85 napisał(a):
Na niemieckiej stronie była dosyć ostra dyskusja o dopłacie za paliwo. Czy sprawa jest wyjaśniona?! 130EUR w jedną stronę to dosyć spora kwota :twisted:

Nie widziałem nigdzie informacji o ewentualnej dopłacie, gdzie to widać?
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:35 

niebieski
sorki za podmiankę płci :) więc może i masz "dobre" doświadczenia z nimi.. ja niestety złe, a to co zrobili z ludźmi którzy kupili u nich teraz bilety to już totalnie beznadzieja :(
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:38 
Awatar użytkownika

JIK napisał(a):
Czy osobom które kupowały bilet na AT24 (proszę piszczcie skrótem, nie będę musiał co chwilę akceptować postów)
Zostały pobrane/ zablokowane dwie kwoty?

Z tego może wynikać że większa kwota poszła od razu do linii lotniczej, a mniejsza do pośrednika w tym wypadku AT24

zniknęła mi cała kwota, bez blokady. co ciekawe w zestawieniu transakcji w ogóle się ta transakcja nie pojawia. po prostu kasa zniknęła i tyle.. bez informacji co, dla kogo, kiedy..
ale miałam już takie sytuacje, gdzie transakcje pojawiały się dopiero w zestawieniu po zakończeniu kolejnego okresu rozliczeniowego.. (karta kredytowa mastercard).
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:40 

Witam
Jeżeli komuś nie anulują rejsu i szuka nocelgu na Gwadelupie, prosze o kontakt na prv, mam najlepsze ceny zarówno hoteli jak i domów wakacyjnych, dużo taniej niż na booking.com i innych tego typu stronach,
Pozdrawiam
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 19 Wrz 2012 09:41 

niebieski
a z mastercard tak bywa, a płacił ktos visa ???
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 433 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości