Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 94 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 27 Sie 2014 13:23 

Loty: 77
Kilometry: 325 362
niebieski
gdzies mi sie obilo o uszy 7 czy nawet 10 dni. sam kilka razy zostawialem na 3 noce i nigdy nie bylo problemu.
nie radzilbym zostawiac gdzie popadnie. dwa tygodnie temu wracajac wieczorem do mieszkania przy vaclavske namasti straz miejska skrupulatnie wywozila "lewe" auta. na jedno auto potrzebuja kilka minut, nie bawia sie przy tym (z zaciekawieniem obserwowalem obijanie wywozonych i sasiednich samochodow). po aucie nie zostaje zaden slad i wracajac w srodku nocy czy nad ranem nie wiesz, czy ci go ukradli czy tylko pilnuja.

dla tych jadacych od klodzka sugestia o wyborze zwyklej 11 zamiast autostrady i rezygnacji z winiety.
 Profil Relacje PM off  

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
#42 PostWysłany: 12 Mar 2015 00:25 

czesc!

czy jest ktos w stanie mi pomoc.Zarezerwowalem pobyt(5dni) w hotelu victor(praga 3) https://www.google.pl/maps/place/Hotel+ ... e60018d600 i teraz nie wiem gdzie by bylo najbliżej gdzieś zaparkować,hotel chce 15euro za dobe. Po sprawdzeniu mapek itp doszedłem do wniosku ze najlepsza i najbliższą opcja było zostawienie auta w P+R(nadrazi holesovice).wykupienie biletu na mpk,metro i dojechanie do stacji florence a potem pieszo. jeszcze zastanawia mnie zajezdnia autobusowa st.wilsonowa na google maps jest znak parking obok stacji poszukalem i znalazlem taka strone http://www.vincipark.cz/parkoviste-a-ga ... isto=Praha tylko nie wiem czy dobrze znalazlem i ile kosztuje taki parki....

z gory dzieki
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 12 Mar 2015 08:48 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Ten drugi jest na przeciwko głównego dworca kolejowego i kosztuje 40 koron/h.
http://www.vincipark.cz/parkoviste-a-ga ... isto=Praha
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 12 Mar 2015 10:28 

zielonyy19 napisał(a):
czesc!

czy jest ktos w stanie mi pomoc.Zarezerwowalem pobyt(5dni) w hotelu victor(praga 3) https://www.google.pl/maps/place/Hotel+ ... e60018d600 i teraz nie wiem gdzie by bylo najbliżej gdzieś zaparkować,hotel chce 15euro za dobe. Po sprawdzeniu mapek itp doszedłem do wniosku ze najlepsza i najbliższą opcja było zostawienie auta w P+R(nadrazi holesovice).wykupienie biletu na mpk,metro i dojechanie do stacji florence a potem pieszo. jeszcze zastanawia mnie zajezdnia autobusowa st.wilsonowa na google maps jest znak parking obok stacji poszukalem i znalazlem taka strone http://www.vincipark.cz/parkoviste-a-ga ... isto=Praha tylko nie wiem czy dobrze znalazlem i ile kosztuje taki parki....

z gory dzieki

Tak się składa ze w poniedziałek byłem na tej ulicy i obok wspomnianego hotelu. Jest on praktycznie kilkanaście metrów od przystanku autobusowego i w bocznych uliczkach jest wiele wolnego miejsca parkingowego ale myślę że chyba obowiązują tubylców jakieś karty. Może warto w hotelu się dowiedzieć.Stanąć autem na ulicy przy hotelu też można do iluś tam minut. Na dworcu florenc jest parking 30kc /h lub 200 doba nie sposób niezauważyć wielkiego bilbordu. Z dworca florenc pod hotel jest autobus 207 i 133 kierunek Ziwkov,wysiada się na drugim przystanku. Obok jest hostinec U Slovanskie Lipy, piwo droższe niż na hradczanach i do tego rżną w żywe oczy,niewspominając o traktowaniu i uprzejmości
 PM off  

#45 PostWysłany: 12 Mar 2015 16:05 

ok..bardzo wam dziekuje za pomoc...wiec zaparkuje na dworcu florenc..i jeszcze jedno pytanie od hotelu w stronę centrum np.stare miasto zeby troche pozwiedzac w dzien i w nocy to gdzie sie najlepiej kierowac(jakim autobusem albo moze metrem)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 12 Mar 2015 16:10 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Nie ma co demonizować jazdy po Pradze, jeździ się łatwiej niż po takiej Łodzi na przykład.

Parkowałem w Ibisie (który jest zaraz obok Mercure) bardzo blisko Starówki, cen nie pamiętam ale tragedii nie było.

#47 PostWysłany: 11 Sie 2015 14:32 

niebieski
BusinessClass napisał(a):
Nie ma co demonizować jazdy po Pradze, jeździ się łatwiej niż po takiej Łodzi na przykład.

Parkowałem w Ibisie (który jest zaraz obok Mercure) bardzo blisko Starówki, cen nie pamiętam ale tragedii nie było.

Masz zapewne na myśli Ibis Wenceslas Square. Właśnie dzwoniłem do niego i chcą 20 Euro za dzień. Hmm trochę to drogo na mój budżet.

Sam jestem zainteresowany zarezerwowaniem noclegu w którymś Ibisie.
Ibis Mala Strana
https://goo.gl/maps/evufr

albo, wcześniej wspomniany, Ibis Wenceslas Square, ale w obu chcą 20 Euro za dzień parkowania.
https://goo.gl/maps/31qFF

Koło tego pierwszego hotelu widzę że jest centrum handlowe Nový Smíchov. https://goo.gl/maps/v2aHS Ktoś się może orientuje jak jest z parkowaniem w nim. Ktoś ma może wiedzę o darmowym, albo tanim (tańszym niż w hotelach) parkingu w okolicy? Może rzecz jasna być gdzieś przy ulicy. Na razie wyczytałem to co Pawel_T pisał na pierwszej stonie o parkingu wzdłuż rzeki.
Na co zwracać uwagę szukając miejsca parkingowe przy ulicy?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 13 Sie 2015 07:59 

niebieski
Cześć chciałem jeszcze o jedną sprawę zapytać. Czy dobrze rozumiem że w weekend na parkingach pomarańczowych i zielonych mogę stać bez ograniczeń? Znaczy jak przyjadę w sobotę, to do poniedziałku do 8:00 mogę zostawić auto na pomarańczowum albo zielonym i nie muszę go przestawiać co parę godzin?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 13 Sie 2015 08:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak
 Profil Relacje PM off
xemi uważa post za pomocny.

#50 PostWysłany: 19 Sie 2015 11:49 

Dzień dobry,
Właśnie wróciłam z Pragi – kilka słów o parkowaniu w Pradze. Do Pragi jeżdżę regularnie bo mam tam część swojej rodziny, kilka razy parkowałam już korzystając z MR.PARKIT (http://www.mrparkit.com). Parkuję zwykle na parkingu Strážní w Pradze 3, koszt parkingu wynosi od 5 EUR za dobę. Mają sporo takich miejsc parkingowych w całej Pradze, na prawdę polecam.
Agnieszka
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 07 Wrz 2015 11:04 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Zostawiał ktoś auto na parkingu P+R w Pradze na 2-3 dni? Nie robią problemów?
Jak to cenowo wtedy wygląda, bo czytałem tu i ówdzie, że po 1:00 w nocy 100CZk
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 07 Wrz 2015 11:18 

Loty: 77
Kilometry: 325 362
niebieski
zostawiasz auto i idziesz. wracasz po 3 dniach, idziesz do budki, pokazujesz bilet parkingowy, pan lub pani sprawdzaja cos na swojej liscie, placisz i jedziesz. zwykle zostawiam na 3 noce i place cos kolo 400 koron. nigdy nie proszono mnie o bilet komunikacji miejskiej.
osobiscie uwazam, ze to duzo lepsza opcja niz kombinowanie z parkingami gdzies na miescie. kilka razy widzialem, jak sluzby wieczorami czyscily ulice w centrum. odjezdza laweta za laweta, kiedy wracasz auta nie ma i nie ma tez zadnego info (bo i jak?).
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 12 Sty 2016 20:12 

Szukam parkingu w okolicy ul. Nerudova 224 (Green Lobster Residence). Ktoś, coś? Hotel proponuje mi możliwość zaparkowania za 400 CZK/noc (w jakimś innym obiekcie), więc tak średnio się to opłaca ;)
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 12 Sty 2016 20:57 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Lokalizacja przednia, ale z parkowaniem może być problem. W pobliżu tylko parkingi dla rezydentów (strefa niebieska), albo na krótkie postoje - do 2h (strefa pomarańczowa). Jedyny w dzielnicy Praga 1 uliczny parking w strefie zielonej, w najbliższej okolicy, to Pohořelec. Postój jest płatny w godz. 8-18 Po-Pt, 30 koron za godzinę, przy czym maksymalnie można zapłacić za 6 godzin. Bardzo często są tam wolne miejsca. Kawałek dalej jest również zielona strefa na ul. Diskařskiej, 15 koron za godzinę, max. 6 h. Dalsze parkingi pewnie trzeba patrzeć w dzielnicy Praga 6.
http://www.praha1.cz/cps/images/doprava ... 2300px.jpg
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 12 Sty 2016 23:10 

Skończy się tak, że odkupię od kogoś bilety na PB i będę spać spokojnie... ;) Ech, ciężka sprawa z tymi parkingami. Mimo wszystko, dziękuję za pomoc! Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wskazówki - chętnie wysłucham.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 12 Sty 2016 23:16 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
@grz3slaw zobacz moj wpis z pierwszej strony... Naprawde nie jest daleko.
 Profil Relacje PM off
grz3slaw lubi ten post.
grz3slaw uważa post za pomocny.

#57 PostWysłany: 21 Sty 2016 02:32 

Pawel_T

Pierwszy raz będę w Pradze w dniach 2-7-8 lutego br..
2 pytania:
1. czy chodziło ci o "wybrukowaną"(google maps) drogę/pas tuż przy Wełtawie?
2. Jeśli tak to czy ten darmowy parking (od mostu legii aż po żelazny most) obowiązuje w weekendy czy w każdy dzień tygodnia?
Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 10 Kwi 2016 23:53 

witam jade na majowke pierwszy raz a u Pani na stronie jest mnostwo informacji :) ja jade w centrum do hotelu
Apartman v centre Prahy
pod adresem Spalena 49 Praga 120 00

niestety nie ma tam parkingu a chcialbym auto zostawic na takim P+R. mozliwe ze wjade do cenutrum do najblizszego nmojemu hotelowi z tej strony http://www.dpp.cz/en/parking/

WILSONOWA lub SLOVAN. Czy poleca Pani np zostaic auto poza miastem CERNY MOST 1 lub 2 o na pierwszej stacji wsiasc w metro i podjechac metrem cale miasto ? czy tam na obrzrzach bedzie taniej ? jakie sa ogolnie ceny aktualne ?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 11 Kwi 2016 19:40 

Matifcb napisał(a):
witam jade na majowke pierwszy raz a u Pani na stronie jest mnostwo informacji :) ja jade w centrum do hotelu
Apartman v centre Prahy
pod adresem Spalena 49 Praga 120 00

niestety nie ma tam parkingu a chcialbym auto zostawic na takim P+R. mozliwe ze wjade do cenutrum do najblizszego nmojemu hotelowi z tej strony http://www.dpp.cz/en/parking/

WILSONOWA lub SLOVAN. Czy poleca Pani np zostaic auto poza miastem CERNY MOST 1 lub 2 o na pierwszej stacji wsiasc w metro i podjechac metrem cale miasto ? czy tam na obrzrzach bedzie taniej ? jakie sa ogolnie ceny aktualne ?

Z tego co pamiętam na WILSONOWA I SLOVAN ceny były troszkę wyższe od tych na obrzeżach ale w 100% pewny nie jestem. Ja będąc jesienią w Pradze zostawiłem auto na P+R HOLESOVICE, gdzie tuż przy parkingu jest stacja metra, którym bezpośrednio podjechałem pod hotel w centrum. Z tego co kojarzę to cena za dobę za zostawione auto to 140 koron (ok. 20 zł). Ja będąc 4 dni (3 noclegi) płaciłem równowartość 3 dni - 520 koron. O ile dobrze pamiętam była nawet możliwość płacenia kartą u pana w budce :)
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 12 Kwi 2016 00:53 

szkoda ze nigdzie nie ma telefonu czy maila zeby napisac apropo tych parkingow. Zawsze latwiej napisac ile kosztuje gdzie :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 94 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość