Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 94 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 30 Wrz 2020 21:18 

Czy parkując w okolicach Cerny Most na 3 dni faktycznie w grę wchodzi tylko P+R? Widzę, że w okolicy jest galeria handlowa i sporo sklepów z dużymi parkingami (np. ikea). Wszystkie te parkingi są w jakiś sposób biletowane? Nie można po prostu tam zostawić samochodu?
 Profil Relacje PM off  

Promocja na wyjazd do Hiszpanii 👙⛱️ Lloret de Mar za 659 PLN z lotami i ⭐⭐⭐⭐ hotelem Promocja na wyjazd do Hiszpanii 👙⛱️ Lloret de Mar za 659 PLN z lotami i ⭐⭐⭐⭐ hotelem
Wyspy pełne słońca 🏝️👒 Sardynia lub Sycylia od 234 PLN do 289 PLN 💚🤍❤️ Wyspy pełne słońca 🏝️👒 Sardynia lub Sycylia od 234 PLN do 289 PLN 💚🤍❤️
#82 PostWysłany: 15 Cze 2021 17:02 
Awatar użytkownika

niebieski
BuBu86 napisał(a):
Duży darmowy parking 24 h przy Karlínské náměstí, Praga 8, ok. 20 min drogi pieszo na Stare Miasto.

https://goo.gl/maps/dFFLQc8qwEo

Czy ten parking nadal jest darmowy ?
Do dzielnicy Praha 1 spacerkiem nie powinno być daleko od niego prawda ?

#83 PostWysłany: 15 Cze 2021 17:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Wygląda na to, że tak, wg mapy.cz:
https://en.mapy.cz/zakladni?x=14.4468545&y=50.0923587&z=18
Plac nie jest oznaczony żadnym z kolorów oznaczających strefę ograniczonego czy płatnego parkowania (niebieski, fioletowy, pomarańczowy), a na tym widoku jest pełen aut:
https://en.mapy.cz/zakladni?x=14.4468545&y=50.0923587&z=18&base=ophoto

Problem może być jednak z wolnymi miejscami, dobrze byłoby mieć plan B ;)

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 15 Cze 2021 18:57 

złoty
Od jakiegoś czasu jest za darmo parking przed Ministerstwem Transportu. Praha1!
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 16 Cze 2021 10:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Chupacabra napisał(a):
Od jakiegoś czasu jest za darmo parking przed Ministerstwem Transportu. Praha1!

Muszę sprawdzić tę lokalizację :)

#86 PostWysłany: 18 Cze 2021 09:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzień przed wyjazdem dostałem telefon z Pragi, iż hotel jest zamknięty i zmieniają mi lokalizację na hotel ATOS ul. Melnicka 13 w dzielnicy Praha 5. Czy ma ktoś może rozeznanie, gdzie w tej okolicy najlepiej zaparkować auto ? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

#87 PostWysłany: 18 Cze 2021 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
System wyszukiwania i rezerwacja płatnych parkingów, ceny średnio kilkanaście koron za godzinę:
https://www.mrparkit.com/en

Parkingi systemu P+R, cena za dobę ok. 120 koron, ale przeważnie na peryferiach i trzeba do centrum dojechać metrem czy autobusem:
https://www.dpp.cz/cestovani/parkovani-p-r

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 18 Cze 2021 15:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Stasiek_T napisał(a):
System wyszukiwania i rezerwacja płatnych parkingów, ceny średnio kilkanaście koron za godzinę:
https://www.mrparkit.com/en

Parkingi systemu P+R, cena za dobę ok. 120 koron, ale przeważnie na peryferiach i trzeba do centrum dojechać metrem czy autobusem:
https://www.dpp.cz/cestovani/parkovani-p-r

OK, znalazłem na apce 2 parkingi w mojej lokalizacji mogę zaznaczyć jedynie 24 godziny w opcjach 6:00-6:00 , 12:00 - 12:00 lub 18:00 - 18:00. Czyli po upływie tego czasu zaczyna się druga doba pełna czy opłata za czas , który upłynął powyżej 24 godzin parkowania ?

#89 PostWysłany: 23 Lip 2023 22:12 

Jak wygląda sprawa parkowania na parkingach przy Ikea, Kaufland etc? Na 2 -3 doby.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 31 Gru 2023 19:32 

Loty: 62
Kilometry: 58 681
niebieski
Nie ma widzę specjalnego ciśnienia na takie info, ale zostawię dla potomności ;)
W październiku byłem autem w Pradze, miałem w planie zostawić na weekend na parkingu P+R Holesovice.Parking nie za duży ale problemu nie miałem, dobrze skomunikowany ze ścisłym centrum (ok 10 min tramwajem).
Prawdę mówiąc regulamin był dla mnie mocno niejasny i nie byłem pewien ile zapłacę realnie.Myslalem że 100 CZK zapłacę za 24 h i później za kazda godzinę 20 CZK, przygotowany byłem na jakieś 700 CZK co i tak byłoby przyzwoicie.
Ziścił się jednak pozytywny scenariusz i za parkowanie od piątku 12 30 do niedzieli ok 17 zapłaciłem 100 CZK, jak za darmo ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#91 PostWysłany: 01 Sty 2024 21:09 

Loty: 138
Kilometry: 393 855
srebrny
Kravkrk napisał(a):
Nie ma widzę specjalnego ciśnienia na takie info, ale zostawię dla potomności ;)
W październiku byłem autem w Pradze, miałem w planie zostawić na weekend na parkingu P+R Holesovice.Parking nie za duży ale problemu nie miałem, dobrze skomunikowany ze ścisłym centrum (ok 10 min tramwajem).
Prawdę mówiąc regulamin był dla mnie mocno niejasny i nie byłem pewien ile zapłacę realnie.Myslalem że 100 CZK zapłacę za 24 h i później za kazda godzinę 20 CZK, przygotowany byłem na jakieś 700 CZK co i tak byłoby przyzwoicie.
Ziścił się jednak pozytywny scenariusz i za parkowanie od piątku 12 30 do niedzieli ok 17 zapłaciłem 100 CZK, jak za darmo ;)

@Kravkrk za darmo to uczciwa cena :) Od siebie dodam, że parkowałem teraz na tym samym parkingu na Sylwestra / Nowy Rok i jest bardzo dobrze skomunikowany z centrum (obok metro, którym szybko dojedziemy do centrum - 4 przystanki i jesteśmy przy Muzeum Narodowym). Akurat jak byłem, to był mały problem, ponieważ bramka wyjazdowa była cały czas otwarta (zielone światło) i pewnie ludzie wyjeżdzali w ogóle nie płacąc za parkowanie, przez co przy wjeżdzie była infomacja, że nie ma wolnych miejsc, ale dało się to ogarnąć na infolinii.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 04 Lis 2024 09:37 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Takie info ode mnie. Może komuś się przyda :)

Byłem teraz na przedłużony weekend w Pradze. Zostawiłem auto w dzielnicy Cerny Most. Dokładnie to na zaznaczonym parkingu przy ul Generala Janouska, jakieś 5 min pieszo od stacji metra. Parking jest darmowy.

Załącznik:
parking.jpg
parking.jpg [ 564.44 KiB | Obejrzany 1137 razy ]

Wszystko bezproblemowo. Auto stało tam 3 dni i nic mu się nie stało :) Ogólnie to moge polecić to rozwiązanie. Cerny Most to takie typowe blokowisko, jakich pełno w naszych miastach. Pełno tam jakiś parkingów większych i mniejszych miedzy budynkami. Wszystkie za free. Jak się człowiek pokręci trochę autem to pewnie znajdzie miejsce jeszcze bliżej stacji metra niż ja parkowałem. Dojazd do centrum to jakieś 20 min metrem.
yendras lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#93 PostWysłany: 04 Lis 2024 10:33 

HON fly4free
gdyby ktoś się jednak nieco obawiał parkowania na "typowym blokowisku", to polecam P+R Černý Most tuż przy stacji metra - olbrzymi, kilkupiętrowy, monitorowany parking
cena za parkowanie na przedłużony weekend (tzn. zahaczający o jeden dzień roboczy) to 50 Kč
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 04 Lis 2024 17:20 
Awatar użytkownika

srebrny
A coś się zmieniło i już nie można stawać za darmo na parkingach pod czernomojskim centrum handlowym?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 94 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości