Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

[ 106 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 24 Lip 2023 17:42 

Loty: 166
Kilometry: 242 926
srebrny
-- 08 Lip 2023 14:02 --

Nazwa hotelu:St Regis Istanbul

Twój status w programie lojalnościowym:Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Deluxe Park view, wczesne zameldowanie, późne wymeldowanie, wstawka ze słodyczami, śniadanie w restauracji.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?:Bardzo przyjemny hotel, przestronny i wygodny pokój, niezwykle profesjonalna i przyjazna obsługa. Strefa spa niewarta uwagi - składa się z dwóch saun i trzech mikroskopijnej wielkości baseników z zimną wodą nienadających się ani do pływania, ani do siedzenia. Restauracja na górze rzekomo z rekomendacją Michelin, ale jakość i uważność obsługi sprawia, że to chyba jest jakiś żart. Śniadania w restauracji na dole, niestety brak bufetu, dostawa do stolika gotowego zestawu, plus danie z karty.

Załącznik:
IMG_2902.jpeg
Wstawka powitalna

Załącznik:
IMG_2910.jpeg
Śniadanie

-----------------------------------------------------------------------------
Nazwa hotelu:Marriott Vienna

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Executive lounge access, wczesne zameldowanie. 1000 pkt.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Gotówka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Salonik bardzo średniej jakości, w ramach happy hours dostępne nuggetsy z kurczaka i ravioli, które przypomniało mi to z pokładu Lufthansy, plus jakaś zimna płyta, dostępne softy, piwo i wino. Śniadanie jadłem w restauracji więc się nie wypowiem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Marriott jak Marriott, jak często to bywa pokoje już nie pierwszej świeżości, aczkolwiek są wygodne. Brak większych emocji związanych z pobytem. Śniadania w restauracji poprawne, ale bez zaskoczeń, dla miłośników prosecco do śniadania ;) W strefie spa tym razem nie byłem, pamiętam, że są tam przyzwoity basen i parę saun.

Załącznik:
IMG_2978.jpeg
Lunch Garten Café

Załącznik:
IMG_3002.jpeg
Lobby

Załącznik:
IMG_2973.jpeg
Pokój

---------------------------------------------------------------------

Nazwa hotelu:Marriott Tunis

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Deluxe

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Junior Suite, wstawka ze słodyczami, bon na 60 TND dziennie jako rekompensata nieczynnego M Club do wykorzystania w lobby barze, 1000 pkt.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Gotówka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):jeszcze nieczynny

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?: Nowy hotel blisko lotnisko, jak na warunki w Tunisie dość drogi. Apartament zaprojektowany zgodnie ze współczesnymi trendami - brak drzwi do części łazienkowej, jedynie kotara (kto to do jasnej anielki wymyśla?!). Na plus możliwość oglądania TV z wanny :P Dobre lokalne śniadanie bufetowe. Basen na dachu nie do użytku ze względu na silny wiatr, który odbiera jakąkolwiek przyjemność. Świetnej jakości (droga!!!) knajpa na górze, skybar z muzyką na żywo. Generalnie wrażenie pozytywne.

Załącznik:
IMG_3450.jpeg

Załącznik:
IMG_3503.jpeg

Załącznik:
IMG_3505.jpeg

-- 24 Lip 2023 18:42 --

Tym razem niedaleko:

Nazwa hotelu:Courtyard Brno

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Superior room, 500 pkt lub 10$ do wyboru

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel Znajduje się trzy przystanki tramwajem od dworca głównego. Najbardziej standardowy Courtyard, jaki można sobie wyobrazić, hotel nie budzi najmniejszych emocji. Restauracja mimo opisu na www jest czynna tylko między 17:00 a 22:00 i w czasie śniadania, w pozostałych godzinach trzeba jeść na mieście. Stosunek ceny do jakości nie zachęca do powrotu.

Inne uwagi:brak

Za dwa tygodnie c.d.n. ;)

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#82 PostWysłany: 28 Sie 2023 13:02 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Nazwa hotelu: Courtyard Katowice City Center
Twój status w programie lojalnościowym: Platinum
Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 King Bed, Superior
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 20 USD kredytu na jedzenie i napoje
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie dotyczy
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Fajny widok na miasto, szczególnie z restauracji w której są śniadania (27 piętro). Śniadanie przyzwoite, fajnie przyozdobiony omlet. Problemem jest brak miejsca w łączniku pomiędzy 'salami' gdzie wystawione jest jedzenie - kilka osób i nie ma się jak ruszyć lub przejść na drugą stronę. Hotel w pełni zajęty więc nie dziwi brak upgrade, jednak kartka że dostałem upgrade była włożona w kopertkę z kluczami. Przy obecnej cenie ok 500 zł bez śniadania nie warto (śniadanie to dodatkowo ponad 200 zł za 2 osoby).

Inne uwagi: Pobyt 2023.08
lukket lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 05 Wrz 2023 18:41 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Sheraton Warszawa

Twój status w programie lojalnościowym:platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Up do Junior Suite, wstawka, śniadanie, EL, późne wymeldowanie, 1000 punktów

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Ciekawa jest organizacja EL - czynne od 16. Wcześniej, jeśli ktoś ma potrzebę, to może się udać do restauracji hotelowej i tam można dostać ciepłe napoje i softy. Z tym że nie wszyscy kelnerzy zdają sobie z tego sprawę – jednemu musiałem długo tłumaczyć dlaczego za moją kawę nie mam ochoty płacić. Za to każdy, który ma dostęp do EL, dostaje śniadanie w restauracji. W EL wino i piwo jest dostępne cały czas, między 18 a 20 dodawane są mocne alkohole oraz jedzenie - zupa, danie na ciepło oraz kilka rodzajów sałatek (w tym takie DIY). Polędwiczki były średnie, zupa bardzo dobra. Wybór mocnych alkoholi bardzo podstawowy, włoskie wino musujące średnie (nawet nie Prosecco), wino białe z Hiszpanii zaskakująco smaczne pomimo swojej nijakości. Bardzo miłe i pomocne panie w środku.

Załącznik:
sal1.jpg

Załącznik:
sal2.jpg

Załącznik:
sal3.jpg

Załącznik:
sal4.jpg

Załącznik:
sal5.jpg

Załącznik:
sal6.jpg

Załącznik:
sal7.jpg

Załącznik:
sal8.jpg

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pokój ładny, jasny, ale kiepskim widokiem na bliskie okna innego skrzydła hotelu. Jedna uwaga, telewizor jest umieszczony tak, że nie da się go oglądać ani z łóżka, ani z kanapy (no chyba że nie przeszkadza nam 1/3 telewizora zasłonięta przez szafkę). Ale też, kto traci czas w hotelu na telewizję 🙂 Co ciekawe design pokoju jest taki fajny-lekki-nowoczesny, a łazienka aż krzyczy latami dziewięćdziesiątymi i przyciężkimi kamieniami na ścianach. A i tylko wanna z podwójną słuchawką prysznicową... Muszę powiedzieć, że odkrycie sposobu przełączania pomiędzy nimi zajęło mi trochę czasu. Szczególnie że jeden z piktogramow sugeruje deszczownicę, który nie ma. Pomimo drobnych niedoskonałości, moim zdaniem dużo lepsza opcja niż Mariott dla statusowców – status ładnie się tutaj opłacił.

Załącznik:
pok1.jpg

Załącznik:
pok2.jpg

Załącznik:
pok3.jpg

Załącznik:
pok4.jpg

Załącznik:
pok5.jpg

Załącznik:
pok6.jpg

Inne uwagi: Personel recepcji zdecydowanie do poprawy. Przy zameldowaniu pan mnie przywitał, wziął dowód i potem poklikal przez kilka minut - następne co do mnie powiedział, to numer pokoju. I to wszystko. Zero rozpoznania statusu - potem się okazało, że nawet nie dodał dostępu do EL I nie tylko ja miałem ten problem - podczas mojego pobytu tam jeszcze 2 inne osoby się odbiły od drzwi. Za to panie w lounge były na tyle mile, że wymieniły karty i same z siebie zaproponowały późny checkout (16). O kelnerze w restauracji już wspominałem.

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 23 Wrz 2023 09:50 

srebrny
Nazwa hotelu:Marriott Warszawa

Twój status w programie lojalnościowym:Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Deluxe.

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:1000 pkt, wstawka powitalna, upgrade podbity certyfikatem do Bi-Level Suite

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Cash+points

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Miałem okazję skorzystać tylko z popołudniowych happy hours z racji wczesnego wyjazdu, ale salonik trzyma poziom, zwłaszcza na tle innych europejskich. Dostępne przekąski na ciepło i zimno, można spokojnie zjeść dobrą kolację. Z alkoholi piwo, wino, i stoisko z bodajże Soplicą w różnych smakach

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Dawno nie było aktualizacji z najbardziej znanego polskiego Marriotta, wiec postanowiłem sprawdzić, jak funkcjonuje obecnie. Z trzech wybranych opcji do upgrade przez Suite night hotel wybrał ten najsłabszy, więc na własne życzenie zdowngradowałem sie do Executive twin. Co ciekawe załoga twierdzi, że executive niczym się nie różni od zwykłego Deluxe z wyjątkiem wysokości piętra. Pokój jak pokój, nieco trącący myszką. Na plus zmiana kosmetyków na Rituals, w dalszym ciągu w buteleczkach. Z innych dziwnych spostrzeżeń - przysługujący gfit w postaci kredytu 10 USD zrealizować rzekomo można jedynie w restauracji, po dopytaniu pani zaprzeczyła, że może być użyty np. w Panoramie.

Załącznik:
IMG_3819.jpg

Załącznik:
IMG_3817.jpg

Załącznik:
IMG_3816.jpg

Załącznik:
IMG_3814.jpg

Nazwa hotelu:Sheraton StockholmTwój status w programie lojalnościowym:Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Śniadanie w restauracji, dostęp do lounge, up do Superior room, wstawka powitalna - małe wino i pistacje, późne wymeldowanie do 16:00.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Salonik niewielki, patrząc na ilość miejsca, to zdecydowanie warto wybrać jako welcome gift śniadanie w restauracji. W czasie dnia dostępne tylko softy i croissanty, popołudniowe przekąski wystarczające na kolację - dostępny wybór przekąsek, skrzydełka i mozzarella sticks na ciepło. Alkohol podawany przez kelnera - wino, piwo i standardowe drinki - w ilości dwóch sztuk na osobę.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Sam hotel ma swoje lata, ale jest w absolutnie świetnej lokalizacji - tuż od głównego dworca - kilka kroków od starego miasta. Pokoje dość standardowe, ale wygodne. Bardzo dobre, bogate i smaczne śniadania.

Załącznik:
IMG_4133.jpeg

Załącznik:
IMG_4110.jpg

Nazwa hotelu:U14, Autograph Collection, Helsinki

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Comfort

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Trendy room, późne wymeldowanie, śniadanie w restauracji, kredyt 9,5€

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Miałem w planach nocleg w Tribute Portfolio Katajanokka, który zlokalizowany jest w starym więzieniu, ostatecznie wybrałem U14, ale nie żałuję. Hotel jest przepięknie zaprojektowany i wyposażony. W ramach gwarantowanego dostępu do lounge oferowane jest śniadanie w restauracji, a jako welcome gift można wybrać punkty bądź kredyt 9,5€ na restaurację (dość drogą, jesteśmy w Finlandii) ;) Rewelacyjne urozmaicone śniadania, bardzo dużo świeżych, dobrej jakości i lokalnych produktów. W weekendy śniadania do 14:00!!!

Załącznik:
IMG_5230.jpg
Załącznik:
IMG_5228.jpg
Załącznik:
IMG_5227.jpg
Załącznik:
IMG_5226.jpg
Załącznik:
IMG_5222.jpg
Załącznik:
IMG_5221.jpg
Załącznik:
IMG_5220.jpg
Załącznik:
IMG_5215.jpg
Załącznik:
IMG_5210.jpg
Załącznik:
IMG_5209.jpg
Załącznik:
IMG_5207.jpg

Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 26 Wrz 2023 12:04 

srebrny
Pozwolę sobie na jeszcze jeden:

Nazwa hotelu:AC by Marriott Riga

Twój status w programie lojalnościowym:Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, late check-out

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Nocowałem tam parę razy, tylko dlatego że jest to jedyny hotel z sieci w Łotwie. Notoryczne problemy z systemem, wydrukiem faktur, naliczeniem pobytów. Na mailowe prośby recepcja nie odpowiada. Recepcja nieczynna w nocy. Pokoje bardzo małe. Jako bonus przedwczoraj w gratisie grzyb pod prysznicem. Odradzam. Image
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 30 Wrz 2023 17:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Dwa krótkie opisy po wyjeździe do USA (w innym wątku również hiltonowe):

Nazwa hotelu: Renaissance Warsaw Airport Hotel (przed lotem do USA)

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standardowy Guest room, 2 doubles

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: pokój na piętrze z Club Lounge, wstawka (mini Żubrówki z tartami jabłkowymi)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): specjalna - za 80 zł. więcej w stosunku do stawki pełnej dostałem dodatkowo 3000 punktów. Nie tylko, że to bardzo niska cena za taką liczbę punktów, to faktycznie przydały się jeszcze w czasie tego samego wyjazdu

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik jest bardzo przyjemny - w trakcie mojego pobytu było tylko kilka osób, cisza, spokój (choć mogłaby lecieć jakaś dyskretna muzyka z głośników. Obsługę stanowiła przesympatyczna, uśmiechnięta i chętna do pomocy pani z Etiopii, która od kilku lat mieszka w Polsce. Oferta była jak najbardziej w porządku. Na ciepło mięso m. in. w sosie teryiaki, różne zimne przekąski, sery, owoce, desery, alkohol bez szału, ale na moje potrzeby w sam raz

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Był to mój trzeci pobyt w tym hotelu i jestem tradycyjnie bardzo zadowolony. Nie jest to obiekt tani, ale cenę uważam za adekwatną do poziomu usługi i lokalizacji, A ta jest - z punktu widzenia pasażera korzystającego z WAW - fenomenalna, bo to raptem kilkanaście kroków do terminalu. O ile wcześniej wylatywałem zbyt wcześnie, by skorzystać ze śniadania, tym razem nie omieszkałem i byłem w 100% usatysfakcjonowany. Wybór jest bardzo duży, a wszystkie potrawy smaczne i dobrej jakości. Jedyną zbędną (moim zdaniem) rzeczą były wódki smakowe - niby do przetestowania, ale oczywiście jeden z gości, przy stoliku obok mnie, skupił się wyłącznie na tym wyrobie i w kwadrans skuł się tak, że go musiała obsługa wyprosić z lokalu. Co do pokoju, to nie mam negatywnych uwag - bardzo wygodne łóżka, świetnie izolujące okna, czysto, schludnie. Nie jestem tylko miłośnikiem tych szklanych ścian odgradzających łazienkę.
Reasumując - POLECAM i to bardzo.

Inne uwagi: brak

Nazwa hotelu: TownePlace Suites by Marriott New York Brooklyn

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Studio 2 Queens with Kitchen

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: nic nie otrzymałem, ale zdaje się, że zgodnie z regułami Bonvoya, w tej marce nic się nie przysługuje

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: większość noclegów w USA mieliśmy w tych hotelach, które oferowały kuchnię w pokoju. Tak było również w tym wypadku. Faktycznie, była tam w pełni wyposażona kuchnia z lodówką, zmywarką, naczyniami, mikrofalówką, maszyną do kawy/herbaty, itd. Na stałe nie ma tam żadnej kuchenki, ale z recepcji można wypożyczyć przenośną, dwupalnikową (elektryczną), co też uczyniliśmy na cały pobyt (4 noclegi). Przy cenach posiłków w lokalach gastronomicznych, a równocześnie, przy bardzo rozsądnym poziomie cen w sklepach spożywczych, bez dwóch zdań opcja z samodzielnym gotowaniem w naszym wypadku wygrywała (tym bardziej, że córka weganka gotuje świetnie i bardzo sprawnie, więc nie zabierało nam to dużo czasu). Był to również kolejny hotel w USA, w którym rano podawane było śniadanie (w wersji "hot"). Cóż, to jest temat na osobny wątek, bo to co w amerykańskich hotelach (przynajmniej sieci Bonvoy i Hilton) podawane jest gościom w ramach tej oferty jest nie tylko bardzo monotonne, ale przede wszystkim mało wartościowe. Pozwolę sobie napisać o tym odrębnie, żeby nie powtarzać się w poszczególnych opisach. W każdym razie, tutaj było pod tym względem typowo.
Lokalizacja hotelu jest bardzo dobra. Na mapie wydaje się, że jest on dość daleko od różnych atrakcji, ale stacja Union St. jest dosłownie 3 min. od wyjścia, więc dostać się gdziekolwiek (zarówno na Manhattanie, jak i np. na JFK) jest łatwo. Ze spektaklu na Brodway'u wracaliśmy wieczorem, bez przesiadek, jakieś 25 minut + kawałek spaceru, bo w tym wypadku jechaliśmy do stacji Carol St. W odległości kilkuminutowego spaceru jest doskonale zaopatrzony sklep sieci Whole Foods (https://maps.app.goo.gl/reYbLD1GXkMQtU6u6).

Generalnie - hotel godny polecenia.

Inne uwagi: Obiekt ten był alternatywnym rozwiązaniem typu "last minute" wobec The Residence Inn Queens, o którym pisałem tutaj: https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=1617&t=146814&hilit=+residence&p=1624251#p1624240. Niestety, gdy hotel ten się już otworzył, opinie o nim były w większości złe lub bardzo złe. Nie chcąc testować osobiście obiektywizmu tych opinii, ale wyczuwając, że nie są one bezpodstawne, na kilka dni przed zameldowaniem odwołałem pobyt tam i 6 nocy w nim zamieniłem na 2 noce w hiltonowym Home2 Suites Queens oraz 4 właśnie w niniejszym TownePlace. Mimo, że nie miałem możliwości skorzystać tu z benefitu w postaci 5-tej nocy gratis, a sama stawka punktowa była wyższa, niż w The Residence, nie żałuję. Jestem przekonany, że to była jednak dużo lepsza lokalizacja, a do samego obiektu nie mam większych uwag - oprócz ww. ogólnoamerykańskiej kwestii słabych śniadań.
 Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#87 PostWysłany: 04 Paź 2023 10:26 

platynowy
Nazwa hotelu: Le Méridien Gurgaon, Delhi NCR

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 2 Twin/Single Beds, Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade chyba po prostu do piętra Executive z dostępem do lounge, do wyboru na check in: wellcome drinki albo 1000 punktów, wybrałem punkty, śniadanie też dostałem.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): cash

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik zlokalizowany na 11 piętrze, z widokiem na dość mocną spowijaną smogiem tę część tą Delhi, wokół za to dużo zielni. Sam Solnik dobrze zapatrzony, kulturalna uprzejma obsługa, duży wybór różnych ciekawych smakołyków, humusów, deserów. Alko robił barman/barmanka/kelner/kelnerka na zmianę. Prostu podstawowe mieszanki, ale można było dobrze popić last call, też był wyszliśmy ostatni:)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pokój w porządku z automatycznym elektrycznymi roletami, nie za duży, chyba było dużo obłożenie bo na suitę liczyć nie mogłem nawet z certyfikatu, dobrze wyposażony, wstawka w postaci ciastek, najlepsze wrażenia robiła jednak łazienka tak designerska, wanna prysznic, pełno jednorazowych kosmetyków, zestawów, również automatyczne rolety, i te wielkie butelki wody, wszystko dopięte na ostatni guzik. Śniadanie rewelacja dla mnie może zbyt ostre ale wybór ogromny. świeży sok z pomarańczy bez problemu, multum jedzenia, deserów, różnych dodatków, dania na zamówienie, osobna sekcja z kuchnią azjatycką. Przejeść tego nie idzie, nawet dobrze popróbować:) Otwarty basen od 7-19 godziny nie korzystałem

Inne uwagi: dość daleko od Delhi:) ale niedaleko stacji metra Guru Dronacharya (także z Centrum Delhi lekko ponad 1h, do hotelu można dojść na pieszo ale w sumie po co, ci od tuk tuków prawie się bili o nas kto ma nas zawieść do hotelu ze stacja metra:), śmieszna sytuacja zaczęło się od 100 rupii poniżej 90, 70, w końcu spadło do 50, widać że się dobrze przy tym bawili:) my w sumie też. Ceny Ubera w Delhi są tak śmiesznie niskie że nawet można się udać z centrum Uberem czy OLA.

Załącznik:
01LMD.jpg

Załącznik:
02LMD.jpg

Załącznik:
03LMD.jpg

Załącznik:
04LMD.jpg

Załącznik:
05LMD.jpg

Załącznik:
06LMD.jpg

Załącznik:
07LMD.jpg

Załącznik:
08LMD.jpg

Załącznik:
09LMD.jpg

Załącznik:
10LMD.jpg

Załącznik:
11LMD.jpg

Załącznik:
12LMD.jpg

Załącznik:
13LMD.jpg

Załącznik:
14LMD.jpg

Załącznik:
15LMD.jpg

Załącznik:
16LMD.jpg

Załącznik:
17LMD.jpg

Załącznik:
18LMD.jpg

Załącznik:
19LMD.jpg

Załącznik:
20LMD.jpg

Załącznik:
21LMD.jpg

Załącznik:
22LMD.jpg

Załącznik:
23LMD.jpg

Załącznik:
24LMD.jpg

Załącznik:
25LMD.jpg

Załącznik:
26LMD.jpg

Załącznik:
27LMD.jpg

Załącznik:
28LMD.jpg

Załącznik:
29LMD.jpg

Załącznik:
30LMD.jpg

Załącznik:
31LMD.jpg

Załącznik:
32LMD.jpg

Załącznik:
33LMD.jpg

Załącznik:
34LMD.jpg

Załącznik:
35LMD.jpg

Załącznik:
36LMD.jpg

Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#88 PostWysłany: 09 Paź 2023 11:59 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Nazwa hotelu: Sheraton Sopot Hotel
Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 King Bed, Superior i użyte SNA do 1 King Bed, Sea View, Executive Suite
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: up ze SNA, wstawka, śniadanie, salonik, voucher na drinka, późne wymeldowanie, 1000 punktów
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Już w ciągu dnia wywieszona jest informacja co będzie dostępne podczas wieczornego serwisu. Na ciepło można "złożyć" sobie jedno danie. Kilka sałatek i przekąsek na zimno. Trochę słodkości. Standardowy wybór alkoholi. Wszystkiego wystarczy na dobry posiłek. W ciągu dnia standardowe softy + słodycze.
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Genialny poziom obsługi od samego początku czułem się zaopiekowany, wszystko było dopilnowane. Podczas naszego pobytu bez rezerwacji parkingu było by ciężko (jesteśmy informowani o takiej możliwości wcześniej). Rezerwowałem ten hotel nie mając świadomości, iż jest to resort (zabrakło w nazwie), a potrzebowałem późniego wymeldowania (najlepiej po 16), dodatkowo utrudniłem sobie życie używając SNA. W apartamencie mógłbym zostać do godziny 13, ale zaproponowano mi przeniesienie do innego pokoju w dniu wyjazdu i wymeldowanie po 16 (duży +, mogli mnie zbyć tym że są resortem). Podczas wczesnego zameldowania, gdy pokój nie był gotowy, dostałem klucze do saloniku by tam ewentualnie zaczekać; informację o gotowym już pokoju miałem dostać telefonicznie i faktycznie tak było (co nie zawsze ma miejsce). Śniadanie w restauracji również dobre, nie wyróżniło się jakoś szczególnie, ale niczego też nie brakowało. Jako wstawka butelka białego wina.

Inne uwagi: Pobyt 2023.09

5 ludzi lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#89 PostWysłany: 12 Paź 2023 19:10 

srebrny
Nazwa hotelu:Stages Hotel Prague Tribute Portfolio

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Stages Suite, śniadanie, wstawka na słodko

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Cały hotel był niedawno opisywany, więc nie będę się rozpisywał. Jestem tutaj drugi raz, i tym razem po zapytaniu na chacie o suite z dwoma łóżkami, bez problemu dostałem upgrade do najlepszego apartamentu z dwoma sypialniami na trzy noce, i to mimo że hotel według www jest na ostatnią noc wyprzedany. Apartament bardzo wygodny, łącznie mieszczą się spokojnie 4 osoby. Moim osobistym zdaniem najlepsza miejscówka z Marriotta w Pradze - ceny często porównywalne do Courtyarda, a jakość i pomysł na hotel zdecydowanie lepsze. Bardzo dobre urozmaicone śniadania. Niby daleko, ale do metra jest 3 minuty pieszo, i w 20 łącznie jesteśmy w ścisłym centrum.
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Mobilek uważa post za pomocny.

#90 PostWysłany: 17 Sty 2024 10:48 

platynowy
-- 13 Paź 2023 09:07 --

Nazwa hotelu: Aloft Osaka Dojima

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 2 Twin/Single Beds, Aloft Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, wymeldowanie o 16

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pierwszy raz było mi spać w tym brandzie z MB, jestem pozytywnie zaskoczony, nowoczesny pokój z masą udogodnienień jak automatycznie podnoszoną/opuszczaną deską klozetową po zapaleniu/zgaszeniu światła w WC:) łazienka w sumie połączona z pokojem oprócz kabiny z prysznicem z deszczownią oraz osobnego WC. Dużo designerskich rozwiązań z lampkami, naprawdę ciekawie się to prezentowało mimo tego ze pokój nie był za duży ale znalazło się miejsce na małą sofa ze stolikiem, nie wiem czy to tak tylko w Japonii czy w innych krajach są podobne rozwiązania w tym brandzie. Bardzo dobre śniadanie jak się domyślam raczej w budżetowej marce. Oprócz typowych dań pod białych ludzi, nie zbrakło miejscowych rarytasów, wszystko bardzo treściwe i jak najbardziej smaczne.

Inne uwagi: z 600 metro Osaka-Umeda Station, do której tez dojeżdża bezpośredni pociąg lotniskowy, ten tańszy, jak najbardziej hotel z tych tańszych sieciowych do rekomendacji

Załącznik:
01AO.jpg

Załącznik:
02AO.jpg

Załącznik:
03AO.jpg

Załącznik:
04AO.jpg

Załącznik:
05AO.jpg

Załącznik:
06AO.jpg

Załącznik:
07AO.jpg

Załącznik:
08AO.jpg

Załącznik:
09AO.jpg

Załącznik:
10AO.jpg

Załącznik:
11AO.jpg

Załącznik:
12AO.jpg

Załącznik:
13AO.jpg

Załącznik:
14AO.jpg

Załącznik:
15AO.jpg

Załącznik:
16AO.jpg

Nazwa hotelu: Fairfield Inn & Suites Toronto Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 Bedroom Executive Suite, 1 King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, dodatkowo na check in do wyboru punkty albo cos z hotelowej lodówki, wybrane batoniki

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Biorąc pod uwagę ceny noclegów w centrum Toronto wybór padł na dwie pozycje przy lotnisku. Ten suite prezentował się całkiem dobrze, największy pokój w hotelu, nie wiele droższy niż zwykły Twin czy King. Jak w tego rodzaju apartamentach, aneks kuchenny ze zlewem mikrofalówka, lodówka, niektóre apartamenty posiadają chyba nawet pralki. W sumie nawet z tymi dość leciwym wyposażeniem jakieś tam w miarę wyraźnie robił. Łazienka już zdecydowanie nie, typu plastik fantastic. Śniadanie o zgrozo najgorsze jakie było podczas tego RTW mi zjeść, nie dość że nie było z czego wybrać i typowo chemia z proszku, to jeszcze wszyto na papierze/plastiku, jednym słowem dramat.

Inne uwagi: hotel przy lotniskowy, także w tym wypadku darmowy bus lotniskowy zapewniony, jeździ co około półgodziny

Załącznik:
01FST.jpg

Załącznik:
02FST.jpg

Załącznik:
03FST.jpg

Załącznik:
04FST.jpg

Załącznik:
05FST.jpg

Załącznik:
06FST.jpg

Załącznik:
07FST.jpg

Załącznik:
08FST.jpg

Załącznik:
09FST.jpg

Nazwa hotelu: Four Points by Sheraton Toronto Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 2 Queen Beds, Traditional Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie po prośbie otrzymałem w formie vouchera:) normlana cena 24 CAD/osoba

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Dzień później wybór padł na FP, ten pokój już się tak dobrze nie prezentował jak ten z poprzedniego hotelu, stara wykładzina, stare wyposażanie, stara łazienka, swoje najlepsze czasy wysługi ma już za sobą. Hotel jest połączony z innym hotelem MB Element, w którym można korzystać z basenu. Za to śniadanie jak na warunki sieciowe kanadyjskie całkiem przyjemne i co ciekawe znalazły się jakieś owoce łacznei z borówkami amerykańskimi :) i normlana porcelana:) Na braku jakaś namiastka craftów była (nie wszystkich) ale nie dane było mi próbować wolałem browary w Toronto:)

Inne uwagi: hotel przy lotniskowy, także w tym wypadku również darmowy bus lotniskowy zapewniony, jeździ co około półgodziny, do hotelu można dojść też bezproblemowo na piechotę około 15 minut.

Załącznik:
01FPT.jpg

Załącznik:
02FPT.jpg

Załącznik:
03FPT.jpg

Załącznik:
04FPT.jpg

Załącznik:
05FPT.jpg

Załącznik:
06FPT.jpg

Załącznik:
07FPT.jpg

Załącznik:
08FPT.jpg

Załącznik:
09FPT.jpg

Załącznik:
10FPT.jpg

Załącznik:
11FPT.jpg

Załącznik:
12FPT.jpg

Załącznik:
13FPT.jpg

-- 17 Sty 2024 10:48 --

Nazwa hotelu: The Westin Dragonara Resort, Malta

Twój status w programie lojalnościowym: Titanium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 2 Queen Beds, Sea View, Deluxe Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do 2 Queen Beds, Sea View, Open Stone Terrace, Tower Guest Room, 1000 punktów, dostęp do saloniku, śniadanie, voucher do wyboru: na butelkę wina do posiłku w restauracji albo butelkę wina do pokoju, albo cocktail w Barze, wybrałem Mai Thai + przekąski do niego w gratisie.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): certyfikat z promocji na 35k+8k dopłaty punktami

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Nie mogłem znaleźć tego saloniku, oznaczeń w windzie brak, na recepcji się dowiedziałem że jest w renowacji, i tymczasowo znajduje się na 2 piętrze (o tym przy rezerwacji nikt nie informował) Normalnie salonik znajduje się na jednym z wyższych pięter 7-8 z widokiem na morze (wyczytane recenzje w necie). Ten tymczasowy umieścili praktycznie w piwnicy obok sali śniadaniowej, takie dodatkowe pomieszczenie bez okien, odseparowane, Wystrój nie brzydki ale zwartość w porównaniu z IC z dzień wcześniej to raczej nie te ligi, przepaść ogromna. Podwieczorku, brak ala przekąski. Już po tym wiedziałem ze na kolacje się nie ma co nastawiać. Moje przypuszczenia się sprawdziły. Prezentowało się to naprawde blado. Było cos tam do poskubania, ale na zdecydowanie dużo niższym poziomie kulinarnym niż IC Malta. Strefa alko, 3 rodzaje wina, prosięco i piwa i koniec, ludzie domagali się jakiego mocniejszego alko, ale nc z tego:) Śniadania w saloniku brak pewnie dlatego dostałem w resturracji

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym? Typowy resort w sezonie musi być tu niezły kocioł. Pierwsza linia brzegowa, prywatna plaża, basen zewnętrzny. Najlepszy był jednak upgarde pokoju, sam pokój może jakoś przesadnie wielki nie był, ale i tak ciekawszy niż ten który dostałem jako up w IC MALTA:). To spokojnie up można było zrobić o kilka kategorii wyżej:). Mój pokój usytuowany był na 7 piętrze, narożny z wiekiem zewnętrznym tarasem i baldachimem:), no na takim jeszcze leżeć mi się nie zdarzyło:). Ten taras był w takiej zewnętrznej wieży. Robił piorunujące wrażenie wraz z widokiem na pobliskie Kasyno i morze. Spokojnie można było poleźć nawet teraz w styczniu jak słonce odpowiednio przygrzało. Łazienka tylko wanna, zestaw do kawy i herbaty był:P (można to nie jest trudne:). Śniadanie bardzo dobre i obfite, z dodatkowymi dwoma sekcjami, jedna na słodko, pan przygotowywał gofry i naleśniki, druga z daniami z jajek , omlety, jajka gotowane, sadzone itd. Sekcja bezglutenowa, dużo deserów, ciast, owoców. Dla każdego cos dobrego.

Inne uwagi: Reasumując upgrade pokój rewelacyjny, ten taras sztos, śniadanie bardzo dobre, voucher ok, Salonik przeciętny, ale nie wiem jak prezentuje się ten oficjalny, pewnie wygląda to przynajmniej o klika pięter lepiej czy tam wyżej:)

Załącznik:
01WD.jpg

Załącznik:
02WD.jpg

Załącznik:
03WD.jpg

Załącznik:
04WD.jpg

Załącznik:
05WD.jpg

Załącznik:
06WD.jpg

Załącznik:
07WD.jpg

Załącznik:
08WD.jpg

Załącznik:
09WD.jpg

Załącznik:
10WD.jpg

Załącznik:
11WD.jpg

Załącznik:
12WD.jpg

Załącznik:
13WD.jpg

Załącznik:
14WD.jpg

Załącznik:
15WD.jpg

Załącznik:
16WD.jpg

Załącznik:
17WD.jpg

Załącznik:
18WD.jpg

Załącznik:
19WD.jpg

Załącznik:
20WD.jpg

Załącznik:
21WD.jpg

Załącznik:
22WD.jpg

Załącznik:
23WD.jpg

Załącznik:
24WD.jpg

Załącznik:
25WD.jpg

Załącznik:
26WD.jpg

Załącznik:
27WD.jpg

Załącznik:
28WD.jpg

Załącznik:
29WD.jpg

Załącznik:
30WD.jpg

Załącznik:
31WD.jpg

Załącznik:
32WD.jpg

Załącznik:
33WD.jpg

Załącznik:
34WD.jpg

Załącznik:
35WD.jpg

Załącznik:
36WD.jpg

Załącznik:
37WD.jpg

Załącznik:
38WD.jpg

Załącznik:
39WD.jpg

Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#91 PostWysłany: 02 Cze 2024 09:04 

srebrny
Dawno nie było update, to lecimy ;)

Nazwa hotelu:Ritz-Carlton Istanbul

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Guest room, park view

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Guest room partial Bosphorus view, late check-out 16:00, wstawka powitalna w pokoju, dostęp do lounge, mały gift na pożegnanie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Bardzo porządny salonik. Śniadanie nie odbiegało od zwykłego śniadania z restauracji, dostępne dania z jajek smażone przez obsługę, kilka dań na ciepło, duży wybór. W ciągu dnia dostępne przekąski - kanapki ciastka itp, można spokojnie zjeść niewielki lunch, i wieczorem w ramach happy hours również ciepłe dania - zupa, mięso itp. Duży wybór mocnych alkoholi, dostępnych do samodzielnego użytku.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel wygodnie położony, 10 minut piechotą z metra na placu Taksim. Mimo że teoretycznie przy Platinum nie przysługuje lounge, po mojej prośbie dostęp został przyznany (z rozmowy wyniknęło, że to dlatego, że tylko na jedną noc). Fantastyczna, zaangażowana obsługa. Pokój wygodny, chociaż widać, że hotel już ma swoje lata. Miła wstawka powitalna - dwa piwa, nachosy, dipy domowej roboty. Dostępny spory basen, parę saun, dobrze wyposażona siłownia.

---------------------

Nazwa hotelu:St Regis Cairo

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior (najtańszy za punkty)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:, Early check-in o 12:30, Upgrade do Capital 2 bedroom apartament, śniadanie w restauracji, wstawka powitalna ze słodyczami, wymeldowanie o 17:30, z propozycją od managera przy check-out wymeldowania do 21:00.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Z hoteli wyższej klasy z Marriotta w Kairze ten jest chyba najprzyjemniejszy, i rezerwując za punkty, ma świetny stosunek ceny do jakości (za $$$ ceny wysooookie). Fantastyczne śniadania w restauracji, a przy obecnym kursie EGP można się i pokusić o zjedzenie kolacji w restauracji bez zawału serca. Jak to w St. Regis, w cenie usługi butlera - prasowanie 2 sztuk na dzień, serwis kawy/herbaty itp. Upgrade tym razem fantastyczny - po prośbie o zmianę rezerwacji z king na twin najpierw zmiana w tej samej kategorii pokoju, a następnie w dniu przyjazdu zmiana na apartament 150 mkw, z dwoma sypialniami z osobnymi łazienkami, salonem, w pełni wyposażoną kuchnią i gabinetem. Sam hotel śliczny i względnie nowy, z dostępnych atrakcji dwa baseny zewnętrzny i wewnętrzny, co wyróżnia go w stosunku do innych kairskich sieciówek Marriotta. Trochę nie rozumiem polityki late check-out, recepcjonista stwierdził, że wymeldowanie możliwe najpóźniej o 17:30. Gdy byliśmy z bagażami w recepcji, manager który podszedł do nas z uśmiechem stwierdza, że możemy zostać do której chcemy (lot po północy)...

---------------------------

Nazwa hotelu:Sheraton Cairo

Twój status w programie lojalnościowym:PlatinumRodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:, Early check-in o 12:00, Upgrade do Grand Guest room. Dostęp do lounge + śniadanie w restauracji, wymeldowanie o 16:30, z propozycją od managera przy check-out wymeldowania do 22:00, dostęp do saloniku do 22:00 po wymeldowaniu.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna stawka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Salonik na ostatnim pietrze wieżowca z panoramicznym widokiem na cały Kair i piramidy w oddali. Bogata oferta przekąsek na kolację, ze śniadania nie korzystałem, bo było dostępne w ramach statusu również w restauracji na dole.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?:Bardzo przyjemny hotel położony na lewym brzegu Nilu, kilka minut spacerem do metra na wyspie Zamalek. Niezłe śniadania w restauracji, do tego całkiem przyjemna restauracja włoska Giannini w hotelu. Dużym plusem jest ogromny salonik z pięknymi widokami i dobrym jedzeniem. Podobnie jak powyżej, dopiero przy check-out padła propozycja, że pokój będzie dostępny, do której potrzebuję, ale nie skorzystałem, za to wybrałem dostęp do lounge.

Załącznik:
D5AC6258-C39D-4810-8AAD-D130FB7602C8_1_105_c.jpeg

Załącznik:
328CA9F6-C4EC-4A4A-97E8-483936DA6B50_1_105_c.jpeg

Załącznik:
DDD8CACA-A83F-494A-8930-F6241ACD6F66_1_105_c.jpeg

Załącznik:
2777D35D-1AB5-4B90-9943-ACE9F8008FE5_1_105_c.jpeg

Załącznik:
9CC146D8-AED9-456B-8B7F-688940DCDF0D_1_105_c.jpeg

-------------------

Nazwa hotelu:Marriott Constantine, Algieria

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Guest room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:, Early check-in, Upgrade do suite, śniadanie w restauracji, wstawka z owocami.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?:Pobyt w październiku 2023. Hotel nieco oddalony od centrum, 10 minut pieszo od hotelu znajduje się przystanek tramwaju. Hotel przyjemny, nowy, bardzo ładny wystrój hotelu. Dostępny basen wewnętrzny i sauny. Bardzo miła i zaangażowana obsługa. Stawka za punkty bardzo przyjemna w stosunku do jakości.

Załącznik:
467CC358-B08A-4371-BCE2-F03BD6B53C91_1_105_c.jpeg

Załącznik:
DA01430D-774E-47B5-848B-3724E2734887_1_105_c.jpeg

Załącznik:
0B1E4421-1235-4F2A-91CD-A4B5B4F57869_1_105_c.jpeg

Załącznik:
25ED26BA-905A-44DB-8195-D40EE31F5543_1_105_c.jpeg

Załącznik:
83802478-347F-4375-B189-7758600DBAE4_1_105_c.jpeg

Załącznik:
17E650D6-2E2B-48A0-A010-A148DE4F5FC0_1_105_c.jpeg

Nazwa hotelu:Four Points Oran, Algieria

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:, Upgrade do premium room sea view, kredyt do wykorzystania w restauracji.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel dość przeciętny, na plus obsługa, która o 5:00 rano potrafiła w kilka minut zorganizować taksówkę do Algieru (400 km) ;) Ale należy uważać, żeby plusy nie przysłoniły nam minusów ;) Przez pomyłkę recepcjonista nie pobrał od nas płatności za city tax (pytałem czy mamy coś do zapłaty). Kilka dni później... hotel zabrał sobie bez pytania 1000 punktów z mojego konta Bonvoy na poczet tego podatku. Po interwencji punkty oddane przez infolinię Marriotta, FO manager mailowo do końca upierał się, że zachowanie hotelu było właściwe.

--------

Nazwa hotelu:Delta hotel Indianapolis

Twój status w programie lojalnościowym:PlatinumRodzaj zarezerwowanego pokoju:Guest room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Kredyt do wykorzystania w restauracji, dostep do "Pantry"

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna stawka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Substytutem saloniku było Pantry, czyli pomieszczenie z dostępnymi ciastkami, owocami, płatkami, zupkami itp. Z zaskoczeń były dostępne lody ;) Generalnie ok, można było wrzucić coś na ząb i się zapchać.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?: Z tego co jest napisane, jest dostępny shuttle bus na lotnisko, ale nie korzystałem. Brak śniadania bufetowego, na miejscu restauracja z marnym wyborem gdzie można wykorzystać kredyt. Sam pokój czysty i przyjemny, ale ogólne wrażenie nie uzasadnia różnicy w cenie między okoliczną konkurencją. Niestety hotel otoczony autostradami, z tego powodu w pokoju jest dość głośno.

Załącznik:
DE6C6C1D-1BB4-418B-93F1-430FD5D575E7_1_105_c.jpeg

Załącznik:
B4020D57-2CD1-4EFE-9841-793CBF1F0F92_1_105_c.jpeg

Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
MTalma uważa post za pomocny.

#92 PostWysłany: 16 Cze 2024 13:46 
Awatar użytkownika

platynowy
Nazwa hotelu: Hotel Verte Warsaw

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Moderno

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Nie miałem czasu z niczego korzystać

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): 699 zł ze śniadaniem, flex, 200 zł parking - często full!

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): non

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak i nie, ale o tym poniżej

Inne uwagi: Początkowo wybrałem ten hotel na (pracujący) weekend w Warszawie ze względu na to, że chciałem zabrać ze sobą rodzinę i mieć blisko do Starówki. Niestety musiałem pojechać sam. Pokój, który zarezerwowałem to Moderno. Był to mój pierwszy pobyt w tym hotelu sieci Marriott w Warszawie. Dużo o nim czytałem, stawki zawsze były kosmiczne, tym bardziej, że skupiałem się na hotelach w innej części miasta, przez to też na dużo liczyłem. Sam pokój wykonany jest klasycznie, jak to na 5* hotel przystało, z należytą starannością. Niestety układ pokoju jest dość niefortunny. Przedpokój jest ogromny i zabiera sporo m2 z części sypialnianej. Łazienka okej. Widok miałem na Miodową, a pokój był na parterze, także rano może być problem by czuć się swobodnie w pokoju. Ludzie chętnie zerkają (nieśmiale) przez okna. Śniadania są tylko z karty, polecam zestaw Verte. Na pierwszy rzut oka wydaje się ogromny, ale w ostatecznej ocenie jest ok.
Posumowując 9/10 - w przyzwoitej stawce lokalizacja jest super, inaczej chyba warto wybrać coś innego
P.S. Sorry za ręczniki, ale już przy wymeldowaniu robiłem fotki

Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#93 PostWysłany: 24 Gru 2024 16:37 
Awatar użytkownika

Loty: 664
Kilometry: 757 143
niebieski
-- 10 Gru 2024 10:58 --

Troche mniej ustrukturyzowane podsumowanie z moich pobytow w ostatnich miesiacach w hotelach Marriott:

Le Méridien N'Fis (Marakesz)
Upgrade do Pokoju z widokiem na basen, wstawka (czekoladki + woda), voucher na dwa drinki, late check-out, jesli chodzi o check-in to dwukrotnie musialem czekac do 15:00 zeby dostac pokoj pomimo ze byla duza dostepnosc, pokoje po remoncie ale niektore budynki przechodza wlasnie remont wiec jest troche halas. Nie warto za $$$ ale za punkty uwazam ze to swietny deal.

Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Upgrade do junior suite (z najtanszego), sniadanie, wstawka z czekoladkami. Hotel bardzo daleko od centrum (ale zaraz obok autostrady) wiec bez samochodu nie wyobrazam sobie tam nocowac. W moim przypadku cena byla rewelacyjna.

AC Hotel Coslada Aeropuerto (Madryd)
Upgrade do superior, credit na 10USD (nie pokrywa to w calosci sniadania dla 1 osoby). Hotel bardzo daleko od lotniska ale oferuje shuttle bus (ostatni odbior z lotniska o 23:00 a rano najwczesniej wyjazd o 7:00). Alternatywnie taxi/uber ok 20 EUR w jedna strone. W okolicy nie ma absolutnie nic a restauracja hotelowa jest bardzo slaba.

Corendon Amsterdam Schiphol Airport, a Tribute Portfolio Hotel
Upgrade do pokoju z widokiem na samolot i lotnisko, sniadanie, dwie czekoladki. Dobry hotel jako tania alternatywa dla hoteli w centrum, w okolicy hotelu sporo bezplatnych miejsc zeby zaparkowac samochod. Na podworku hotelu stoi Boeing 747 przemalowany na Corendon – mozna zwiedzac. Sniadanie bardzo dobre, nieco w tureckim stylu.

Aloft Brussels Schuman
Bez upgrade ale chyba wszystkie pokoje sa takie same, late check-out (16:00), sniadanie.

Protea Hotel Stellenbosch and Conference Centre
Upgrade do Executive Suite (z podstawowego za punkty) z przepieknym widokiem o ktorym nie wspomina opis pokoju, sniadanie, wstawka – butelka wina i czekoladki), early check in (10:00), late check-out (15:00). W hotelu jest bardzo duzy otwarty basen ale lokalizacja nieco na uboczu co moze byc zarowno zaleta jak I wada.

-- 24 Gru 2024 16:37 --

Do kolekcji wspomnień hotelowych w sieci Marriott dodam jeszcze jedno:

Nazwa hotelu: Element by Westin Wrocław
Nowy hotel (otwarty w listopadzie 2024), poza centrum w korpo-dzielnicy. Każdy pokój ma dobrze wyposażony aneks kuchenny i przestrzenne pokoje. Sprzątanie pokoi co 3 dni lub na życzenie. Parking 70 zł za dobę, w okolicy na ulicy można parkować ale prywatna "strefa parkowania" kosztuje 3.5 PLN i obowiązuje 24h/7d. Bezpłatna alternatywa to parking Magnolii. Z benefitow dla statusowych gości nie ma nic. Śniadanie skromne, ale smaczne i produkty raczej dobrej jakości.
4 ludzi lubi ten post.

#94 PostWysłany: 24 Gru 2024 17:13 

złoty
@karder Nie wiedziałem, że mamy we Wrocku korpo dzielnicę... ;)
 Relacje PM off
MTalma lubi ten post.

#95 PostWysłany: 25 Gru 2024 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 664
Kilometry: 757 143
niebieski
@Chupacabra mini-mordor, bardzo smutne miejsce.

#96 PostWysłany: 08 Sty 2025 16:38 
Awatar użytkownika

platynowy
@karder mini-smutnego
 Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 09 Sty 2025 09:04 

niebieski
Nazwa hotelu: Sheraton Milan San Siro

Twój status w programie lojalnościowym: Ambassador

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Junior Suite, dostęp do Lounge

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pkt

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
- Hotel trochę na uboczu
- Darmowy Shuttle o 9.30 i 10.30 do centrum. Zwrot o 18.30. Trzeba dzień wcześniej zgłosi chęć jazdy - tylko 7 miejsc!
- Lounge na gorze (tylko Softy, ciastka). Wieczorem kolacja w restauracji na dole!
- Śniadanie dobre
Polecam dany hotel za niska stawkę pkt (za 3 dni dałem 30k pkt - Cash za dobę było 220 EUR).
4 ludzi lubi ten post.

#98 PostWysłany: 14 Lut 2025 09:12 

platynowy
-- 06 Lut 2025 12:42 --

Nazwa hotelu: Glasgow Marriott Hotel

Twój status w programie lojalnościowym: Titanium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: 1 King Bed, Deluxe Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Executive Guest Room, 1 King Lounge Access , 1000 punktów albo 10 USD kredytu, dostęp do saloniku albo śniadanie, wybrałem lounge, a śniadanie i tak w głównej restauracji było, ponieważ w saloniku nie podawali (powinna od razu zaproponować albo zasygnalizować lounge a nie dawać wybór, bo można było się naciąć:), list i czekolada jako chyba wstawka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): 12 piętro z widokiem na Hiltona i inne budynki biznesowe, są tam w sumie dwa saloniki, jeden do posiedzenia z widokiem na rzekę i most, a drugi główny z jedzeniem. Kolacja od 17:30 do 20:00, a alko od 17:30 do 21:30. Alko nie wiele tylko i tylko wino/piwo, za to piwa craftowe flagowy Punk IPA z Brewdoga i drugie z Innis&Gunn nie zdołałem już spróbować. Na ciepło tylko dwa razy kulki, całkiem smaczne ale lepsze były te wszystkie zimne dodatki, kanapeczki, łosoś a w szczególności oliwki (prosiłem o zielone i dokładkę zjadłem wszystkie wystawione) bez problemu Pan obsługujący salonik mi je przyniósł, sery też bardzo konkretne, było w czym podłubać. W saloniku wszak to niedziela max 7 osób naliczyłem. Momentami siedziały 3-4 osoby rotacyjnie, udało mi się nie zamknąć salonu jako ostatni:) z jakieś może 2h posiedziałem, objadłem się za dużo serami i oliwkami w nocy było niezaciekawie:)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym? Pokoje zostały odnowione w 2024 to fakt, lobby tez zostało odnowione, nie wiem jak wyglądało wcześniej ale wyczytałem o odnowie w necie. Sam pokój jak na 4* Marriott dość ciasnawy, tu nawet biurka do pracy nie było gdyby ktoś potrzebował. Tylko dodatkowo fotel i stolik. W lodowce dwie wody w puszce:) Wieczorem doniesiono jako wstawkę czekoladę. Łazienka z prysznicem. Miernie całościowo ten pokój się prezentował, oprócz tego że był odświeżony Tu rozmiarowo nawet z tym upem wszystkie pokoje raczej są takie same metrażowo. Większe jest tylko kilka suitów, wylądowałem na dobrym 11 na tym piętrze ale suite nie przydzieli. Byłem o 10 rano to już nie atakowałem, tym bardziej ze pokój od raz dali od ręki. Śniadanie dość skromnie, tradycyjnie fasola, boczek , jajecznica, kiełbasy, było trochę Haggisa ale jednak najlepszy był omlet, raz że takiego nigdy w życiu nie jadłem Scottish Cheddar + Haggis, dwa był to prima sort

Inne uwagi: Reasumując upgrade jak i sam pokój słaby. Salonik w porządku dużo miejsca, a może mało ludzi w środku sprawiło takie wrażenie alko jak to na Wyspie słabizna, śniadanie w sumie najlepsze jakie jadłem podczas 3 dniowego pobytu w Glasgow, ale jednak nie powalało, oprócz tego omletu. Takie mieszane uczucia mam co to hotelu spodziewałem się czegoś lepszego po Marriotcie szczególnie odnośnie pokoju, dzień wcześniej miałem większy pokój w Nowotelu, gdzie był komplet

Załącznik:
01MGH.jpg

Załącznik:
02MGH.jpg

Załącznik:
03MGH.jpg

Załącznik:
04MGH.jpg

Załącznik:
05MGH.jpg

Załącznik:
06MGH.jpg

Załącznik:
07MGH.jpg

Załącznik:
08MGH.jpg

Załącznik:
09MGH.jpg

Załącznik:
10MGH.jpg

Załącznik:
11MGH.jpg

Załącznik:
12MGH.jpg

Załącznik:
13MGH.jpg

Załącznik:
14MGH.jpg

Załącznik:
15MGH.jpg

Załącznik:
16MGH.jpg

Załącznik:
17MGH.jpg

Załącznik:
18MGH.jpg

Załącznik:
19MGH.jpg

Załącznik:
20MGH.jpg

Załącznik:
21MGH.jpg

Załącznik:
22MGH.jpg

Załącznik:
23MGH.jpg

Załącznik:
24MGH.jpg

Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#99 PostWysłany: 25 Lut 2025 18:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Moxy Utrecht

Twój status w programie lojalnościowym: Member

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: queen

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wczesne zameldowanie?

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -------

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Rzadko korzystam z sieci Marriott Bonvoy, stąd nędzny status, ale skusiłam się na promocję -25%, która przyszła w mailingu bezpośrednio od hotelu (miałam okazję już kiedyś u nocować przy okazji konferencji). Jeżeli weźmiemy do tego pod uwagę fakt, że oferta hotelowa w Utrechcie jest bardzo, bardzo uboga, to jest moim zdaniem ciekawa opcja.

Zacznijmy może od położenia, które dla osoby nieznającej miasta może nie wydawać się dogodne, chociaż w rzeczywistości jest bardzo korzystne. Hotel znajduje się tuż przy południowej części starego centrum, przy spokojnym kanale - pod katedrę idzie się z niego około 15 minut spokojnym spacerem. Tuż obok hotelu znajduje się przystanek kolejowy i tramwajowy Utrecht Vaartsche Rijn, łatwo tu więc dojechać z dworca głównego, a potem równie łatwo przemieścić się na kampus Science Park. Oczywiście jeżdżą też autobusy. Dodatkowo przy stacji znajduje się parking podziemny i mały supermarket (większy Albert Heijn jest ok. 5 min od hotelu, przy równoległej do kanału ulicy). Okolica hotelu pełna jest restauracji i kawiarni, więc jest gdzie iść na obiad czy piwo wieczorem.

Sam hotel jest całkiem spory - ponad 170 pokoi - ale w ogóle się tego nie odczuwa. Cały parter to część wspólna z przestrzenią śniadaniowo-restauracyjno-barową. Jest gdzie usiąść, popracować, można nawet zagrać w piłkarzyki. Pokoje od strony kanału, z lepszym widokiem, są oznaczone jako "water view". Przydzielony mi pokój queen był średniej wielkości, czysty, niezużyty, ze standardowym wyposażeniem, identycznym jak na zdjęciach na stronie. Mogę zatem potwierdzić, że w pokoju queen nie ma szafy (jedynie różnego rodzaju wieszaki), czajnika ani lodówki ;) Miłe było to, że po zameldowaniu w appce i oznaczeniu godziny przyjazdu na 11.00 faktycznie o tej godzinie czekał na mnie pokój. Ze śniadania nie korzystałam, ale zaoferowano mi pakiet dwóch śniadań w obniżonej cenie (24 euro zamiast 30).

Ogólnie oceniam pobyt bardzo pozytywnie, na pewno nie raz tu jeszcze wrócę, tym bardziej, że jak na Utrecht, to ceny noclegów są bardzo dobre. Na pewno też zwrócę uwagę na Moxy przy planowaniu noclegów w innych miastach.

Inne uwagi: Warto obserwować ofertę hotelu pod kątem różnego rodzaju ofert specjalnych. W trakcie mojego pobytu trwały w hotelu obchody chińskiego nowego roku, w menu był dedykowany drink w dobrej cenie, była loteria, a nawet specjalna oferta obiadowa we współpracy z pobliską azjatycką restauracją.

Kilka zdjęć:
Załącznik:
WhatsApp Image 2025-02-25 at 12.00.14.jpeg

Załącznik:
WhatsApp Image 2025-02-25 at 12.00.14 (1).jpeg

Załącznik:
WhatsApp Image 2025-02-25 at 12.00.15.jpeg

Załącznik:
WhatsApp Image 2025-02-25 at 12.00.15 (1).jpeg

Załącznik:
WhatsApp Image 2025-02-25 at 12.00.15 (2).jpeg

Załącznik:
WhatsApp Image 2025-02-25 at 12.00.15 (3).jpeg

4 ludzi lubi ten post.
Rockriderr uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 05 Mar 2025 09:37 

niebieski
Nazwa hotelu: Marriott Baku Boulevard
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Executive Suite, wczesne zameldowanie o 7 rano, późne wymeldowanie do 18, wstawka ze słodyczami, śniadanie w restauracji.
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty (9k)
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Remont saloniku
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?: Bardzo przyjemny hotel, przestronny i wygodny pokój, niezwykle profesjonalna i przyjazna obsługa. Strefa spa świetna- składa się z dwóch saun i duży basen z baldahimami. Brak Jacuzzi. Śniadania w restauracji na dole, ogromny Buffet, świetna obsługa. Hotel oddalony od centrum 5min taxi - bardzo tani BOLT - 5-7zl. Kurs z lotniska 28km - 15zl.

Nazwa hotelu: Sheraton Baku
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Executive Suite, wstawka ze słodyczami i winem, śniadanie w restauracji.
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty (12k)
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy poleciłbyś ten hotel innym?: Przyjemny hotel, przestronny i wygodny pokój, niezwykle profesjonalna i przyjazna obsługa. Strefa spa świetna- składa się z dwóch saun. Brak Basenu i Jacuzzi. Śniadania w restauracji na dole, średniej wielkości Buffet (słabszy niż w Marriott Boulevard), świetna obsługa. Hotel w centrum obok Flame Towers. Lecz bardziej polecam Marriott Boulevard.
monus lubi ten post.

[ 106 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości