Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#1641 PostWysłany: 15 Cze 2023 22:50 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Ibis Tunis

Twój status w programie lojalnościowym: Silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 2 vouchery na napoje w barze (wino, piwo, softy, kawa, herbata)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? n/d

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel wybrałem dzień przed przyjazdem na ostatnią noc przed wylotem z Tunisu. Lokalizacja jest dobra, choć nie idealnie centralna z punktu widzenia starego miasta - do Mediny można dojść pieszo w ok. 20 minut. W okolicy hotelu sporo knajp i modnych zwłaszcza wśród młodszych mieszkańców stolicy barów. Standard pokoju typowo Ibisowy - czysto, ale wyposażenie basic. Duża butelka wody na plus. Dobrze działający internet także. Obsługa sympatyczna. Z voucherów można było skorzystać w barze przy recepcji. Ze śniadania nie korzystałem, bo wylot przed południem, a przed nim miałem wstęp do poczekalni biznesowej

Inne uwagi: Rezerwację można było bezkosztowo odwołać do 19 w dniu przyjazdu. Bolt na lotnisko rano: przejazd ok. 15 minut - 11,5 TND.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
turczy uważa post za pomocny.

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#1642 PostWysłany: 25 Cze 2023 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Ibis Styles Kraków Centrum

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: double z 1 dużym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, list z podziękowaniem od menadżera, drobne przekąski (woda 2 butelki i 2 paczki orzeszków); brak upgrade, o późne wymeldowanie nie prosiliśmy

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie dotyczy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel wybraliśmy kierując się dogodnym położeniem w pobliżu Tauron Arena, gdzie szliśmy wieczorem na koncert. I faktycznie, pod tym kątem hotel sprawdził się super, kiedy po koncercie komunikacja miejska nie wyrabiała z odwożeniem tysięcy koncertowiczów, my w 15 minut doszliśmy do hotelu spacerem :)

Również pod innymi względami hotel oceniam pozytywnie: łatwy dojazd z dworca (w sumie można się nawet przejść piechotą), sam hotel jest dość nowy i dobrze utrzymany. Pokoje proste, ale funkcjonalne, jest nieduże biurko, stolik, fotel, otwarta szafa, spora łazienka - w sumie bardziej przypominało to standard Novotelu niż Stylesa. Na bardzo duży plus przestrzeń restauracyjno-barowa na parterze hotelu, jest gdzie wygodnie usiąść i wypić drinka wieczorem, jest karta z przekąskami i jedzeniem, są ciasta. Śniadanie również było bardzo dobre, z dużym wyborem dla wegetarian.

Jedyny minus to brak możliwości otwarcia okna (nawet uchylnie), tylko klima.

Inne uwagi: W ramach przygotowań do koncertu zaliczyliśmy polecony nam Kebab u Buły, który ma jedną z lokalizacji w pobliżu hotelu - było smacznie, polecam w pakiecie z hotelem.
2 ludzi lubi ten post.

#1643 PostWysłany: 07 Lip 2023 15:50 

niebieski
Nazwa hotelu: Bachleda Luxury Hotel Kraków - MGallery

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój Deluxe

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drinki, późne wymeldowanie

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Nie dotyczy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Polecam hotel. Cały wystrój na ogromny plus, można przenieść się do "innego" wymiaru. Obsługa młoda, bardzo przyjazna i kompetentna. W dniu przyjazdu dzwonił do mnie pracownik hotelu dopytać się o moje życzenia co do zakwaterowania itp. Świetny wystrój baru, który znajduje się w piwnicach. Basen, sauna, siłownia dostępne od 6:00 do 23:00. W pokoju ekspres do kawy, czajnik, woda oraz płatny minibarek. Miejsce z wyjątkową atmosferą ;)

Inne uwagi: Zabrakło mi upgrade'u do pokoju o wyższym standardzie (chociaż tłumów nie było), nie było też żadnego ekstra "smakołyka" czy listu powitalnego, co bywa częste w innych hotelach, ale to taki tylko szczegół

Załączniki:
E70AE7A2-CC61-4820-BE21-8EB19BA70857.JPG
E70AE7A2-CC61-4820-BE21-8EB19BA70857.JPG [ 87.89 KiB | Obejrzany 2391 razy ]
IMG_7248.jpg
IMG_7248.jpg [ 115.17 KiB | Obejrzany 2391 razy ]
IMG_7249.jpg
IMG_7249.jpg [ 125.84 KiB | Obejrzany 2391 razy ]
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
danziger uważa post za pomocny.

#1644 PostWysłany: 25 Lip 2023 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 342
Kilometry: 430 363
srebrny
Nazwa hotelu: ibis Styles Warszawa Centrum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój z jednym dużym łóżkiem dla 1 lub 2 osób

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny w barze (piwo, wino, softy lub gorące napoje)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Rezerwacja na weekend, za kwotę 246,50zł na stronie Accor z śniadaniem w cenie dla 2 osób. Moja pierwsza noc w ibis Style. Jakoś nigdy nie było okazji. Bardzo pozytywnie się zaskoczyłem stylem wykończenia pokoi miłym dla oka z nawiązaniem do Wisły, przy której znajduje się hotel. Akcenty wioślarskie, kolorystyka morska. Pokój duży i przestronny z dużym oknem (uwielbiam duże okna) i widokiem na ogród z 3 piętra. Przy łóżkach i biurku gniazdka USB. Dodatkowo czajnik z zestawem herbat. W łazience suszarka i spora kabina prysznicowa. Miłym dodatkiem są w lobby dwie „karafki” z kranikiem do 2 lemoniad. Śniadania - bardzo się zaskoczyłem, oczywiście pozytywnie wyborem. Gofrownica do waffli, wyciskarka do soków, krajalnica do wędliny w kawałku. Miła obsługa. Do centrum 10min autobusem wiec nie jest tak do końca w centrum ;) Hotel jak najbardziej polecam :)

Inne uwagi: Dzień wcześniej zadzwoniłem aby dopytać o wczesne i późne wymeldowanie. Otrzymałem zameldowanie o godz: 12:00 i wymeldowanie o 17:00. Koszt parkingu 50zł doba. Śniadanie jest wliczony w cenę rezerwacji ale gdyby nie było to cena 60zł/os. W hotelu działa restauracja WINSTONE (znana z Mercure) do godz. 22:45

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.

#1645 PostWysłany: 25 Lip 2023 19:57 

Zbanowany
niebieski
Kol. @Martinuss
Jednak ta wiszaca kostka z gniazdkami wyglada slabo i dosc niechlujnie...
Nie mowiac juz o tym, ze moze byc niebezpieczna, zwlaszcza dla malych dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#1646 PostWysłany: 25 Lip 2023 21:25 
Awatar użytkownika

srebrny
@flus
Zwykły przedłużacz, który spotkasz w każdym domu.
Sam takowy wożę w plecaku ;) Ciężko wkłada się do niego wtyczkę gdyż ma zabezpieczenie.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#1647 PostWysłany: 27 Lip 2023 09:59 

Zbanowany
niebieski
Wiem, ale nie wygląda to zbyt profesjonalnie w pokoju hotelowym. Moze maja tak waskie sciany dzialowe, ze nie mogli puscic tam zadnych instalacji elektrycznych...
 Profil Relacje PM off  

#1648 PostWysłany: 27 Lip 2023 10:01 
Awatar użytkownika

srebrny
@flus

Nie, normalnie na tej ścianie są gniazda.
Po prostu taki był zamysł, w końcu to Ibis Styles ;)
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#1649 PostWysłany: 30 Lip 2023 15:33 

platynowy
Nazwa hotelu: Ibis Styles Golden Sands Roomer

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój z jednym dużym łózkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Wino oraz deska serów

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Z hotelu do plaży jest 500 metrów. Na wejściu otrzymujemy kartę na ręczniki, które możemy zabrać na plażę. Hotel z dużym basenem, sporo miejsca w lobby gdzie można się czegoś napić. Na śniadanie i kolację każdy znajdzie coś dla siebie.
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1650 PostWysłany: 30 Lip 2023 15:37 
Awatar użytkownika

srebrny
@Kothson

Hotel działa chyba tylko w sezonie letnim, bo kiedyś się na niego czaiłem to ciagle pokazywało na stronie Accor że nie jest dostępny :|
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#1651 PostWysłany: 30 Lip 2023 16:02 

platynowy
@Martinuss jest tak jak piszesz, pytałem o to w recepcji. W październiku się zamykają.
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.
Martinuss uważa post za pomocny.

#1652 PostWysłany: 04 Sie 2023 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Nazwa hotelu: Ibis Styles Nowy Targ

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Wstawka z prosecco, owoce, voucher na drinki

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel zlokalizowany około 1,5 km od rynku, naprzeciwko dworca kolejowego (nie przeszkadza – nie ma wiele pociągów). Śniadania OK, brakło mi tylko trochę regionalnych smaczków – plastry oscypka niby są, ale takie trochę supermarketowe. Dosyć fajny basen z przeszklą ścianą, średniej wielkości, chociaż jak na 3* to i tak aż nadto. Jest też jacuzzi i sauna – ta druga dodatkowo płatna 50 pln/osoba. W pokojach hotelowych nie ma klimatyzacji, są sterowniki do niej, ale wygląda tak jakby ktoś w ostatniej chwili zrezygnował z jej instalacji (klima jest tylko w przestrzeniach wspólnych). W hotelu jest też coś w stylu pokoju gier, tj. znajdziemy tam 2x cymbergraj, plus jakieś automaty dla dzieciaków.
Czy polecam – tak, uwzględniłbym tylko brak klimatyzacji w pokoju – przy temp. powyżej 30 s. może być gorąco. Poza tym doskonała baza wypadowa w Gorce, czy podjechać do Zakopca (30 min) i dalej w Tatry. No i w szczególności w pobliżu super trasa rowerowa wzdłuż Dunajca i dalej wokół J. Czorsztyńskiego - genialne widoki.

Inne uwagi: Przy dworcu kolejowym jest wypożyczalnia rowerów, dla osób z Ibisa 10% zniżki – koszt wypożyczenia dobrej klasy roweru MTB firmy TREK to 90 PLN za dzień

Załączniki:
20230727_205716 (Copy).jpg
20230727_205716 (Copy).jpg [ 156.7 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_205622 (Copy).jpg
20230727_205622 (Copy).jpg [ 178.85 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_142933 (Copy).jpg
20230727_142933 (Copy).jpg [ 231.86 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_142640 (Copy).jpg
20230727_142640 (Copy).jpg [ 172.59 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_131035 (Copy).jpg
20230727_131035 (Copy).jpg [ 122.83 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_130943 (Copy).jpg
20230727_130943 (Copy).jpg [ 271.98 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_130839 (Copy).jpg
20230727_130839 (Copy).jpg [ 121.45 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_191242 (Copy).jpg
20230727_191242 (Copy).jpg [ 170.11 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_205556 (Copy).jpg
20230727_205556 (Copy).jpg [ 124.56 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
20230727_142855 (Copy).jpg
20230727_142855 (Copy).jpg [ 267.21 KiB | Obejrzany 1845 razy ]
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
metia uważa post za pomocny.

#1653 PostWysłany: 07 Sie 2023 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 545 619
niebieski
Nazwa hotelu: Ibis Skopje

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Drinki powitalne + wstawka owocowa w pokoju

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? NIE

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Najlepszy ibis w jakim byłem. Duże pokoje, czajnik, herbata, kawa rozp. lodówka. W łazience detergenty. Na fasadzie 4* i to by się zgadzało. Bardzo dobrze rozwiązana wentylacja. Bez włączania klimatyzacji w pokoju temp 23 na zewnątrz blisko 40. Śniadanie dość standardowe, ale było wszystko co trzeba: jajecznica, jakieś parówko-kiełbaski, warzywa !! i owoce. Soki niestety z automatu

Inne uwagi: Najlepsza możliwa lokalizacja w mieście
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1654 PostWysłany: 15 Sie 2023 17:24 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nazwa hotelu: ibis Styles Napoli Garibaldi

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy ze zniżką Ibis Business

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Drinki powitalne

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty+dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Typowy ibis styles. Całkiem dobre położenie tuż obok dworca głównego i autobusów Alibus na lotnisko. Na śniadaniach było nawet coś na ciepło + więcej słodkich rzeczy. Pokoje dobrze wyciszone mimo bezpośredniego widoku na tory kolejowe.

Inne uwagi: Mimo użycia punktów na check-In chciano mnie obciążyć pełna stawką. Sam check-In bardzo długi, prawdopodobnie nowy pracownik nie ogarniał za bardzo. Klima dziwnie działała. Trzeba ja było ustawić na 20 stopni, żeby w ogóle coś dawała.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#1655 PostWysłany: 17 Sie 2023 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 545 619
niebieski
Nazwa hotelu: Swissôtel Amsterdam

Twój status w programie lojalnościowym: GOLD

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Brak

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): $ plus punkty

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Byłem w tym hotelu dwa razy. Raz podczas pandemii i teraz w lipcu. To były dwa różne pobyty. Za pierwszym razem naprawdę się starali. Dostałem upgrade do wyższego piętra. Na śniadaniu można było zamówić omlet a recepcja strasznie chciała usłyszeć jak mogą ci pomóc. W hotelu było mało ludzi.
Obecnie dostałem chyba najgorszą norę jaką mają w obiekcie. W podziemiach z niedziałającą klimą i wiatraczkiem zamiast niej, w pokoju było ponad 30 stopni. Okna nie można było otworzyć, bo obok niego był wylot wentylacji z kuchni. Pokój w 30 sek. zamieniał się w McDonalda Nawet detergentów nie było w zepsutych dozownikach Brak rozpoznania statusu, na sugestię o zmianę pokoju usłyszałem, ze mają FULL. Śniadanie podobne ok ale bez szału. Najlepsza w hotelu jest lokalizacja reszta to szereg mniejszych i większych wpadek. Absolutnie nie warte wydanych pieniędzy.
Na koniec obciążyli mnie jeszcze dodatkowo 300E ( tyle zapłaciłem punktami) i naliczyli 3 razy za mało punktów za pobyt

Inne uwagi: Szkoda kasy
 Profil Relacje PM off
13 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1656 PostWysłany: 18 Sie 2023 16:54 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Nazwa hotelu:Novotel Suite Malaga

Twój status w programie lojalnościowym: silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Apartament typu superior z podwójnym łóżkiem i sofą do spania

Przywileje otrzymane w związku ze statusemi upgrade do pokoju na najwyższym piętrze, woda x2, kawa i herbata uzupełniana codziennie, napój powitalny piwo lub wino albo jakiś soft. Wino dobrej jakości przy nas otwierana butelka. Kilka rodzajów tapas do tego.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):.punkty + 10 E dopłaty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Tak. Śniadanie bardzo dobre bardzo fajnie tematycznie ułożone. Pokoje przestronne z aneksem kuchennym z podstawowym wyposażeniem.

Inne uwagi: Hotel rezerwowaliśmy na 1 noc po przylocie i w drodze do regionu Cabo da Gata.. Na krótki wypad ok. Blisko do centrum ok 5 minut na nogach. Parking płatny w hotelu obsługiwany przez firmę zewnętrzną. Dla gości hotelu 14.40 za dobę. Dojazd z lotniska ok 15 minut. Obok hotelu supermarket.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1657 PostWysłany: 21 Sie 2023 05:05 

Loty: 181
Kilometry: 406 876
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Singapur Bugis

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do Privilege (14 piętro), drink powitalny, list powitalny i dwie czekoladki, darmowe śniadanie, dostęp do saloniku hotelowego

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? Tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik czynny od rana do 21.00. W saloniku napoje (kawa, herbata), drobne ciasteczka, soki, woda. Od 18.00 do 20.00 główny poczęstunek. Jedzonko na ciepło (często uzupełniane), napoje, wino i piwo. Jedzenie bardzo smaczne. Nam trafił się smażony ryż z warzywami i owocami morza, zapiekanka warzywna pod mozzarellą pieczony na słodko kurczak. Dwa rodzaje wina (ale smaczne) i piwo heineken w puszce

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel dobrze zlokalizowany (około 25 minut z buta do głównych atrakcji). Piękne widoki z okna. Pokój dwupoziomowy - na antresoli sypialnia. Na dole w przedpokoju umywalka i obok malutki wc i malutka kabina prysznicowa. Tak hotel godny polecenia, ale bez szału. Dostępne za darmo parasolki przy recepcji. Bardzo czysto, super ręczniki.

Inne uwagi: Długi czas poświęcony na zameldowanie. Śniadania dla nas dość słabe - stanowisko jajowe - ok. Dużo dań kuchni chińskiej. Warzywa, owoce, napoje. Trzeba pamiętać, że to jest Mercure czterogwiazdkowy, a nie wielki luksus. W sumie jesteśmy zadowoleni z pobytu w hotelu. Dla statutowców i nie tylko dobry wybór.
Załącznik:
hotel1.jpg
hotel1.jpg [ 203.62 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
hotel2.jpg
hotel2.jpg [ 146.66 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
hotel3.jpg
hotel3.jpg [ 146.66 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
hotel 4.jpg
hotel 4.jpg [ 88.11 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
hotel5.jpg
hotel5.jpg [ 110.17 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
hotel6.jpg
hotel6.jpg [ 161.61 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
hotel7.jpg
hotel7.jpg [ 53.44 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
hotel8.jpg
hotel8.jpg [ 89.88 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
salonik1.jpg
salonik1.jpg [ 264.15 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
salonik2.jpg
salonik2.jpg [ 189.8 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
salonik3.jpg
salonik3.jpg [ 221.83 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
salonik4.jpg
salonik4.jpg [ 242.29 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
salonik5.jpg
salonik5.jpg [ 400.26 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

Załącznik:
salonik6.jpg
salonik6.jpg [ 158.3 KiB | Obejrzany 1296 razy ]

-- 21 Sie 2023 05:05 --

Nazwa hotelu: Ibis Melaka (Malezja)

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny (kawa lub herbata), wstawka do pokoju (kilka ciasteczek i cukierków), podwyższenie standardu pokoju do studio, bezpłatne śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa i punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel położony w dzielnicy indyjskiej. Około 10 minut spaceru do Jonker Street, czyli głównego deptaka - ulicy handlowej Melaki. Czysty, duży pokój, dwie butelki wody mineralnej (codziennie uzupełniane). Śniadanie średnie - azjatyckie. Koszmarna herbata i kawa. Kącik "jajeczny", zupowy i dań azjatyckich, warzywa, owoce, soki. Generalnie każdy znajdzie coś dla siebie. Za tą cenę warto tu zarezerwować pokój. Dużo turystów azjatyckich w hotelu (nie jestem w stanie odróżnić z jakiego są kraju, być może Malezyjczycy.

Inne uwagi: Wada (poza kawą i herbatą): w naszym pokoju tak ustawiono wylot klimatyzacji, że dmuchało prosto w twarz. Tak, że na noc albo należy ją wyłączyć - i wtedy jest gorąco, albo schować głowę pod kołdrę i w pokoju jest komfortowo, czy nam też - nie. W pokoju tylko po jednym ręczniku na głowę i mało kosmetyków, co dziwi, gdy ten Ibis legitymuje się czterema gwiazdkami. Jak na cztery to trochę za dużo, jednak 3 to trochę za mało. Generalnie polecam.

Załączniki:
ibis6.jpg
ibis6.jpg [ 233.04 KiB | Obejrzany 1213 razy ]
ibis5.jpg
ibis5.jpg [ 148.52 KiB | Obejrzany 1213 razy ]
ibis4.jpg
ibis4.jpg [ 160.75 KiB | Obejrzany 1213 razy ]
ibis3.jpg
ibis3.jpg [ 153.32 KiB | Obejrzany 1213 razy ]
ibis2.jpg
ibis2.jpg [ 119.66 KiB | Obejrzany 1213 razy ]
ibis-1.jpg
ibis-1.jpg [ 173.14 KiB | Obejrzany 1213 razy ]
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1658 PostWysłany: 21 Sie 2023 12:56 

Nazwa hotelu: Mercure Tallinn

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Klasyczny

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do apartamentu, welcome drink, late checkout

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel jest nowy i widać to na każdym kroku. Połóżony jest kilka minut od lotniska (na pieszo). Ja lądowałem wieczornym lotem z Wilna, i pogoda była tragiczna - wiatr i padający deszczo-śnieg, a i tak udało się przejść bez za dużego zmarznięcia. Śniadanie smaczne, ale bez jakiś rewelacji, Ilość otrzmanych przywilejów z racji statusu, zdecydowanie przekroczyła moje oczekiwania. Hotel położony w super lokalizacji dla poranych i nocnych lotów. Do centrum Tallinna można doejchać tramwajem. Z minusów - przez wspomniany wiatr, całe metalowe wykończenie hotelu pięknie grało przez całą noc, co nie pomagało w śnie.

Inne uwagi: Przepraszam za jakość zdjęć - wycinane z filmu, bo nie ogarnąłem, żeby zrobić oddzielnie.

Załączniki:
Mercure_Tallinn_3.jpg
Mercure_Tallinn_3.jpg [ 227 KiB | Obejrzany 1143 razy ]
Mercure_Tallinn_2.jpg
Mercure_Tallinn_2.jpg [ 263.83 KiB | Obejrzany 1143 razy ]
Mercure_Tallinn_1.jpg
Mercure_Tallinn_1.jpg [ 235.34 KiB | Obejrzany 1143 razy ]

Image
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#1659 PostWysłany: 21 Sie 2023 16:04 

Nazwa hotelu: Rezydent Sopot MGallery Hotel Collection

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wstawka powtialna do pokoju

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna+2000 punktów

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/a

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Ogólnie doświadczenie raczej pozytywne. Hotel jest czysty, świeżo odnowiony. Dobre śniadania, fajna oferta piknikowa.
Na minusy - brak ekspresu nespresso w pokoju Classic, mimo ze jest to standardem także w hotelach niższej klasy. Drugiego dnia zabrakło ręczników kąpielowych. Mimo posiadanego statusu gold pokój który otrzymałem był dość słaby - z widokiem na balkon sąsiedniego pokoju. Rozumiem pełne obłożenie i brak upgradu, ale mam wrażenie ze pokój otrzymany był jednym z gorszych typu Classic.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1660 PostWysłany: 21 Sie 2023 20:21 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Białystok

Twój status w programie lojalnościowym: Silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Pokój Twin Superior z dwoma łóżkami jednoosobowymi

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na powitalnego drinka (szeroki wybór m.in. aperol)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna ze śniadaniem

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie dotyczy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: W hotelu odbywało się wesele, o czym zostałam poinformowana dopiero podczas check-in. Według pani menedżer to jest zupełnie w porządku, a skoro się zameldowałam tzn że zgodziłam się na warunki pobytu (tja, po 19 nie miałam już dużego wyboru). Pokój rezerwowałam tego samego dnia ok 16. Nigdzie wzmianki o weselu oczywiście nie było. Nikt z hotelu też nie raczył zadzwonić i poinformować, że jednak trzeba wybrać inny hotel (rok wcześniej takie coś mi się zdarzyło w ibis styles Lublin tzn odbywało się wesele, ale recepcjonista zadzwonił i poinformował o tym. Dali wtedy cichy pokój i nie było problemu).
W pokoju Superior na 2 piętrze można się było czuć jak uczestnik tej imprezy. O dziwo w recepcji i restauracji było cicho. Obsługa niechętna do zmiany pokoju, twierdzili, że wszystko wyprzedane, a na uwagi, że nie da się nawet oka zmrużyć proponowali, że "poproszą DJ-a, aby zmniejszył basy". Skończyło się ostatecznie zmianą pokoju na apartament (nr 401) o 1 w nocy. Tu było cicho, pokój duży z salonem, łazienka z wanną i prysznicem. Do tego osobna toaleta.
Po powrocie hotel uznał reklamację i oddał środki w punktach.
Śniadanie ok, jak na 4* to najwyżej poprawne. Soki z jakiegoś proszku, automat co jakiś czas się zacinał. Gorące dania: naleśniki, jajka, kiełbaski. Były dania wegańskie (pasztet i coś jeszcze). Ciasta raczej skromne. Mam wrażenie, że część to pozostałość po weselu.

Inne uwagi: Parking był bezpłatny, mimo szlabanów. Nie wiem czy to norma, czy skutek wesela

Załączniki:
lozko.jpg
lozko.jpg [ 176.77 KiB | Obejrzany 1053 razy ]
laz.jpg
laz.jpg [ 149.67 KiB | Obejrzany 1053 razy ]
salon.jpg
salon.jpg [ 177.58 KiB | Obejrzany 1053 razy ]
superior.jpg
superior.jpg [ 237.28 KiB | Obejrzany 1053 razy ]
14 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość