Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1503 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 02 Cze 2016 13:34 

niebieski
Nazwa hotelu:DoubleTree Warszawa

Twój status w programie lojalnościowym:diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:king deluxe 1 bedroom suite with lounge

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:late checkout

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):ginger regeneration ;)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):dostateczny wybór alkoholi, dobre jedzenie, obsługa w saloniku bardzo umiarkowana

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:co prawda rezerwowałem pokój w stawce 'promocyjnej', ale nie odczułem niestety w żaden sposób, że jestem gościem ze statusem - brak wstawki, czy śniadania w restauracji, bo na upgrade ni liczyłem. Sam pokój - świetny, w tej cenie bezkonkurencyjny ;)
 Profil Relacje PM off  

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#182 PostWysłany: 03 Cze 2016 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
Wstawek już nie ma, a śniadanie w restauracji jest. Nie wpuścili Cię na nie czy nie próbowałeś?
 Profil Relacje PM off
futrzak uważa post za pomocny.

#183 PostWysłany: 04 Cze 2016 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Nazwa hotelu:Conrad Tokyo
Twój status w programie lojalnościowym:Gold
Rodzaj zarezerwowanego pokoju:KING SUITE BAY CORNER
Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Woda, sniadanie, welcome gift.
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):HHonors Flash Sale
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak dostepu
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Brak upgrade'u, mila obsluga jak to w Japonii, blisko stacji metra i kolejowej, ladny widok na zatoke. Sniadanie takie sobie w porownaniu do Conrada Hong Kong czy Seoul.
Inne uwagi:Wysoka cena, nie koniecznie warta tego, co sie otrzymuje w zamian, kwestia punktu widzenia. Punkty naliczone za cene bez podatku, musialam pisac maila z prosba o poprawne rozliczenie. To samo w Hiltonie nizej.

Widok z pokoju w Conradzie.
Image

Nocny widok na Rainbow Bridge.
Image

Czekoladki i orzeszki na powitanie.
Image

Nazwa hotelu:Hilton Tokyo
Rodzaj zarezerwowanego pokoju:KING JR SUITE EXECUTIVE
Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Woda, sniadanie, dostep do specjalnego saloniku dla Golds & Diamonds.
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):HHonors Summer Sale
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Duzy salonik z widokiem na dwie strony hotelu, checkin dla gosci z pieter Executive. Golds & Diamonds otrzymuja karte dostepu do specjalnego saloniku dla nich, duzo mniejszy z duzym wyborem slodkosci. Bylam tylko raz, ale wydaje mi sie, ze pozostanie w glownym saloniku daje wiekszy wybor jedzenia, napojow i alkoholi.
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Brak upgrade'u, mila obsluga jak to w Japonii, blisko stacji metra i kolejowej, widok zaden. Sniadanie do wyboru w: glownej restauracji na parterze (1F), mniejszej restauracji na pierwszym pietrze (2F) dla HHonors lub w saloniku. My jedlismy w czesci dla HHonors. Wybor taki sam w obu glownych miejscach, sniadania w saloniku nie testowalam.
Inne uwagi:Duzo tanszy niz Conrad, dobra lokalizacja do zakupow, nocnego zycia, jedzenia, zwiedzania. Jesli mialabym zatrzymac sie ponownie w jednym z tych hoteli, to wybralabym Hiltona bez wahania. Jedyny negatyw: bardzo mala lazienka nawet w Junior Suite, bardzo wysocy beda mieli problem z prysznicem, bo sufit jest niski w tej czesci lazienki. Pobrano okolo 8tys jenow za duzo w ramach przedplaty za pokoj, musialam pisac z prosba o zwrot. Na rachunku koncowym byla ta kwota odliczona.

Widok z Hiltona, z pokoju Park View.
Image

Specjalny salonik dla Golds i Diamonds.
Image

Desery w specjalnym saloniku.
Image

Image

Image

Kimona, jako alternatywa dla szlafrokow.
Image
3 ludzi lubi ten post.

#184 PostWysłany: 06 Cze 2016 10:44 

platynowy
Nazwa hotelu: Hilton Warsaw Hotel & Convention Center

Twój status w programie lojalnościowym: DIAMOND

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: KING HILTON GUEST ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do EXECUTIVE CORNER SIUTE, śniadanie w restauracji, lounge

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna albo chyba w jakiejś promocji, nie pamiętam

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):]
Od tego rozdawania Goldów, czy Diamentów, bardzo duże obłożenie w saloniku momentami nie było gdzie usiąść.
Z jedzenia na ciepło standardowo makaron, poza tym krem z groszku, oraz łosoś, którego chyba z tego obłożenia później zabrakło,
to zamiast łososia w zamian zaserwowano paluszki rybne:)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu:
TAK, jakoś lubię nocować na Grzybowskiej, dostałem zdaje się ten sam suite co ostatnim razem, pamiętam po plamie na kanapie :)

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Mimo, że pokoje są tam częściowo już wysłużone i tak lubię tam wracać, dobrze mnie tam goszczą.

Inne uwagi:
W hotelu byłem przed 10, na recepcji witają mnie kolejny raz, odpowiadam, że bardzo lubię ten hotel, od razu zagajam czy dostanę corner suite,
mogę dać panu upgrade do pokoju Executive, molestuję dalej, że ostatnio dostałem taki corner, że widzę że dzisiaj są również wolne, może jednak coś tam pani poszuka,
ale czuję, że dalej nie mogę przechylić szali na swoją korzyść, to kontynuuje: "...w tak pięknych okolicznościach przyrody,... i.. niepowtarzalnej..." ;)
nie wiem czy recepcjonistka widziała Rejs, ale z uśmiechem poprosiła swojego kolegę (de facto to on mnie w grudniu upgrade-ował do corner suite)
i on już rozdał pokerowe zagranie a do 12 pan poczeka, a co mam nie poczekać odpowiadam:)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
futrzak uważa post za pomocny.

#185 PostWysłany: 06 Cze 2016 23:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw

Twój status w programie lojalnościowym: Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: KING GUEST ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do KING ONE BEDROOM SUITE WITH LOUNGE ACCESS więc salonik w pakiecie, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Imbirowa regeneracja

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Pogoda pozwoliła więc otwarte wyjście na taras, nie będę się rozpisywał bo dużo się nie zmieniło, przy kolacji i zajrzeniu na śniadanie pytali się o numer pokoju, w czasie dnia nie. Bardzo dobre desery w dzień, napoje zimne i gorące, słone przekąski. Od 18:00 Heineken i Żywiec 0,33 w buteleczkach, wina x2, whisky Grant’s, gin Finsbury, Bols Platinum w coolerze z lodem – na bieżąco uzupełniany ;) , na ciepło ryba, filet z kurczaka i warzywne pierożki. Trochę po 20:00 idylla się kończy, w saloniku bardzo mało ludzi, z ciekawości zagadnąłem - tego dnia mieli przewidziane 20 osób obłożenia. Dla mnie salonik OK.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo często opisywany więc może coś czego nie wyczytałem poprzednio a przyda się tym którzy nie byli. Ciasteczko na przywitanie jest. Pokój King One Bedroom Suite w moim przypadku składał się z dwóch łączonych – sypialni z łazienką 2133 i dziennego z łazienką 2135. Jeżeli chce się często korzystać z basenu i saun to polecam pokoje w drugim skrzydle, tam na końcu znajduje się winda wprost do strefy wellness. Widać, że hotel jest nowy, wszystko w naprawdę dobrym stanie. Blisko przy basenie bardzo duża strefa dla dzieci z animatorką dostępną w weekendy, w przestrzeni basenowej brodzik dla maluchów, przy wyjściu z basenu na zewnątrz plac zabaw. Śniadanie bardzo dobre. Znajomi ze statusem Gold dostali upgrade do KING EXECUTIVE ROOM WITH LOUNGE ACCESS.

Inne uwagi: Do hotelu jechaliśmy z Łazienek Uberem z Panem Bogdanem:
- to gdzie jedziemy Panie Adamie (w sumie jechaliśmy w cztery osoby)
- jak w zleceniu na Skalnicową 21 Panie Bogdanie
- a gdzie to ?? (myślę – żartowniś się trafił)
- dzielnica Wawer, do Hiltona DoubleTree
- a to nie znam, to chwileczkę zastanowię się jak najszybciej dojechać (myślę – nie no dalej się naigrywa)
- to może zasugeruję tak jak Panu się wyświetla na tablecie według trasy z GPS ???
- no to może, nie będę kombinował inaczej, to tak pojedziemy
Jedziemy sobie jedziemy, miło się rozmawia, ale patrzę przejechał skręt w lewo:
- Panie Bogdanie mieliśmy skręcić w lewo !!!
- aaaa faktycznie, tak się zagadałem, to skręcimy w następną (tutaj pozbyłem się złudzeń, że wcześniej mógł żartować :) )
W Uberze są teraz kody na przejazdy do 45 zł kurs za free, więc sytuacja w tym wypadku była śmieszna, w innym byłaby mniej. Tym niemniej Pan Bogdan nadrabiał sympatyczną poczciwością.

Następnego dnia umówiliśmy się na telefon, żeby przyjechał pod hotel, my się zalogujemy do systemu a jemu wskoczy nasze zlecenie. Wyczytałem, że niekiedy może być brak samochodów w tej okolicy. Ale przecież to Pan Bogdan więc nie obyło się bez problemów i jego stwierdzeń:
- ja się loguję a Pan, Panie Adamie wyśle zlecenie – dobra teraz – o cholera wskoczyło mi jakieś inne zlecenie - to od początku – już – o cholera coś mi się zawiesiło – spróbujmy teraz, nie, nie jeszcze, już – no nie mogę się zalogować – cholera jakiś inny kierowca w pobliżu, to może za chwilę … (i tak przez pięć minut, na początku było śmiesznie ale potem w duchu zacząłem się martwić że nie będzie wyjścia z tego Matrixa i w konsekwencji nie zdążymy na pociąg, ale po kilku minutach czerwony Pan Bogdan z dumą w głosie oświadczył – mam Pana zlecenie i ruszył z kopyta na Dworzec Warszawa Zachodnia. Po dojechaniu jeszcze wtrąciliśmy, że my w sumie chcieliśmy na Centralny jak w zleceniu, na co uczynnie nas tam zawiózł :) Znów dobrze że był kod za free.

Cała historia jest prawdziwa, Pan Bogdan jest wyjątkowo zakręcony i z topografią miasta trochę na bakier ale przynajmniej jest co opowiadać. Mimo wszystko można polecić dojazd do hotelu Uberem, a na pewno gdy koszt wynosi 0zł w obie strony. No chyba, że nam się bardzo śpieszy więc wtedy nie z Panem Bogdanem ;)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#186 PostWysłany: 11 Cze 2016 00:48 

srebrny
Nazwa hotelu: Hilton Tokyo Narita Airport

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: HILTON QUEEN

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do DELUXE PLUS QUEEN; śniadanie; woda; drink; wstęp na siłownie, basen itp.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): hotel bez saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: To mój drugi pobyt w Hiltonie (po Hamptonie w Warszawie) więc mam trochę małą próbkę dla porównań ;) Pokój na 12 piętrze z całkiem fajnym widokiem na okolicę i lotnisko. Po 30 godzinnej podróży spałem jak zabity - łóżko wydało mi się najwygodniejszym w życiu :D W pokoju kimona podobne do tych od @Aga_podrozniczka ;)
Plusem jest darmowy transfer autobusem na lotnisko, do centrum handlowego Aeon w Naricie i na stację JR w Naricie.
gdanszczanka76 lubi ten post.

#187 PostWysłany: 11 Cze 2016 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 252 683
niebieski

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: KING HILTON GUEST ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do EXECUTIVE, śniadanie w restauracji, lounge

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna WINTER SALE

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):]
Salonik prawie pusty,żadnych problemów z obsługą.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Średni hotel,średni salonik

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: raczej nie, bardziej polecam pobliskiego Hamptona.

Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Ras Al Khaimah

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna WINTER SALE

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do EXECUTIVE, śniadanie w restauracji

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):] N/D

Hotel zlokalizowany w centrum, około 20 minut od lotniska[płatne transfery]. Hotel w miarę nowy, blisko centra handlowe i restauracje. Na dachu basenik. całkiem przyjemny pobyt.

Inne uwagi: hotel bardzo transferowy, busy do Dubaju, na plażę[darmowy kilka kursów dziennie],do centów handlowych. każdy znajdzie coś dla siebie.jeśli trafisz dobrą cenę i nie przeszkadzają ci dojazdy to całkiem fana opcja na pobyt w RAK. Z okien widać Hiltona który obecnie jest zamknięty i trwa jego remont.

Inne uwagi: DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:-

Inne uwagi: podobno największy DTH na świecie,i ciągle nie dokończony. Hotel na sztucznej wyspie,ze sztuczną plażą, piasek zmielony z muszelkami. Idealnie gładki. Woda jak w basenie żadnych fal

Nazwa hotelu:Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do willi na plaży,wstawka i urodzinowy tort. Śniadanie w restauracji.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu:Bardzo przyjemny pobyt, bardzo dużo basenów, wille w osobnej części tylko dla gości. obsługa dowozi melexami wystarczy zadzwonić na recepcje. Bardzo chętnie tam wrócę.

Nazwa hotelu:Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do willi na plaży,wstawka. Śniadanie w restauracji.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Hotel jest częścią kompleksu AL Hamra[ hotele,pola golfowe,rezydencje itp]. bardzo fajne wille w klimacie arabskim,hamaki. nie wszystkie wille są przy plaży i można się trochę pogubić. w czasie pobytu odbyła się coroczna impreza na zakończenie sezonu dla pracowników[i gości oczywiście] catering zapewniał Waldorf,a najpopularniejszym daniem było piwo po które ustawiały się kolejki[ dla gości było zimne z baniaka z lodem]

Nazwa hotelu:Waldorf Astoria Ras Al Khaimah

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do SUITE ,wstawka. Śniadanie w restauracji.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: nowy hotel[3 lata]. Hotel zajmuje części budynku, jeden duży basen ze słodką wodą , pokój to właściwie mieszkanie z garderobą,salonem dużym balkonem. dużo Luksusu I spokoju.

Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Dubai Al Muraqabat

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:punkty albo śniadanie, kubek, i pani przy śniadaniu przywitała mnie jako diamond guest.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu:hotel czysty, w dobrym miejscu do zwiedzania deiry. z wanną na dachu i bezpłatnym parkingiem dla gości.Niestety głośno bo przy ruchliwej ulicy.

Nazwa hotelu:Conrad dubai

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:zameldowanie w saloniku na 24 pietrze, bardzo mnie przeprosili ale brak upgrade bo hotel był pełny[prawda] śniadanie w restauracji,salonik, pokój na 42 pietrze.wymeldowanie po 19.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Bardzo przyjemne. jeden z trzech najlepszych saloników z jakich miałem okazje korzystać.Duży, fajne widoki,śniadania,popołudniowe przekąski,kolacje z alkoholem. duża różnorodności i codziennie coś innego, bardzo sprawna i przyjemna obsługa.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu:Duży hotel przy samej stacji metra,basen raczej imprezowy. bardzo duża przewaga dziewczyn[stewki] idealny do zwiedzania Dubaju.

gdyby ktoś miał jakieś pytania to zapraszam.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 29 Cze 2016 20:31 

Hurtowo z ostatniego roku;

Nazwa hotelu: Hilton Dubai Creek

Twój status w programie lojalnościowym: GOLD

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy KING BEED

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do KING BEED Deluxe Creek View, śniadanie w restauracji

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):] - brak dostępu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Hotel taki sobie, jedyny mega plus to basen na dachu z mega widokiem na Creek i Dubaj. W tym hotelu bardzo restrykcja polityka upgrade, podnoszą tylko o jeden poziom ponad to co rezerwowałeś. Dzieci do 16 roku życia nie maja wstępu do saloniku! Śniadania to dzicz, nikt nad niczym nie panuje, nie ma ogólnie dostępnej kawy ani herbaty i za każdym razem trza prosić obsługę o doniesienie co trwa raczej dłużej niż krócej. Jedzenie praktycznie zimne. Mega plus za bezpłatny parking. Według regulaminu za dziecko powyżej 12 roku trzeba dopłacić za śniadanie ale nikt nas nie obciążył za 3 śniadania 14 letniego dzieciaka.

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: raczej nie, w Dubaju jest wiele hoteli sieci Hilton które oferują w niższej cenie podobny standard.

.....................................

Nazwa hotelu: Hilton Bomonti Instanbul

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy KING GUEST ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do KING EXECUTIVE ROOM na pietrze(na 34 w hotelu), śniadanie w saloniku, wstęp do saloniku

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):] - najbardziej wypasiony salonik w jakim miałem okazję być, śniadania nie odbiegały od restauracyjnych, od 12 do 17 ciasto i przekąski, cały dzień piwo, soki i wino, na kolację 4 ciepłe dania i od 6 do 8 sałatek...

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Chyba najlepszy Hilton w jakim spałem, widać, że po ostatnich zamachach i braku turystów starają się za wszelką cenę o dobry wizerunek. To chyba, też kwestia tego, że w promieniu kilometra jest Hilton Bosfor i Conrad :) konkurencja... :) Zgrzyty to automatyczny barek(podniesienie pojemnika z przekąskami lub otwarcie barku nalicza płatność) okazało się, że obsługa przy sprzątaniu nabijała nam opłaty :) i 14 dniowy czas oczekiwania na odblokowanie kwoty z preautoryzacji karty kredytowej. Hotel wypas na maksa... Parking 20zł...

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Jak najbardziej, w zimowej wyprzedaży za 3 noce zapłaciłem 670zł , w tej cenie po podniesieniu do Executive i podzieleniu na 3 osoby(2+1) wyszło nas to grosze.

..........................

Nazwa hotelu: DOUBLETREE BY HILTON ŁÓDŹ

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy Pokój KING

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do KING Deluxe na pietrze z basenem, śniadanie w restauracji

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): wyprzedaż HHonors

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):] - brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Bardzo fajny hotel a w cenie którą zapłaciłem(180zł, osoby w pokoju) to już rewelacja! Maga basen z widokiem na park. Śniadanie najlepsze jakie jadłem w polskich "Hiltonach" Jedyny zgrzyt to cena parkingu...

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: oczywiście, że tak

..............................

Nazwa hotelu: HILTON GARDEN INN Rzeszów

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie w restauracji

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): zakup za punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):] - brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Niezły hotel, trzy noce dla trzech osób za punkty(5000 punktów za noc), zaskoczyła mnie pozytywnie jakość śniadań a szczególnie mega smaczne omlety, zgrzyt to popsuty expres do kawy, rozumiem dzień ale trzy dni to już lekki żart jak na hotel tej klasy. Parking free. Dla zakupoholików mega centrum handlowe w tym samym budynku. Minus, nic ciekawego za oknem

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: za 5000 punktów nie ma się co zastanawiać.

..............................................................

Nazwa hotelu: HILTON GARDEN INN KRAKOW Lotnisko

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie w restauracji

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): wyprzedaż HHonors

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Lokalizacja przy wejściu do lotniska, konkretne śniadanie, na minus 50zeta za parking i o 9.30 zimna jajecznica i bekon...

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: zależy za ile, ja płaciłem 190zł i taka cena jest atrakcyjna

.....................................................

Nazwa hotelu: Hampton by Hilton Gdansk Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy Pokój Queen

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: jakaś przekąska w barze, śniadanie w cenie hotelu

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Trzy zimowe dni w trzy osoby. Jedyny hotel gdzie mieliśmy przygotowaną dostawkę dla dziecka i nie trzeba było o nią prosić(w każdej rezerwacji jest zawsze 2+1), bardzo czysto, bardzo smaczne śniadania. Zgrzyt to brak na kolacji dania z oferty 24/7 które teoretycznie powinno być dostępne na okrągło.

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: oczywiście, że tak

............................

Nazwa hotelu: Hilton Warszawa

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Executive, śniadanie w cenie hotelu

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Winter Sale

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):] - Salonik jest jaki jest, kiedyś był na ostatnim pietrze i miał klimat teraz z każdym pobytem wydaje mi się, że jest gorzej. Ostatni pobyt w lutym to brak ciepłych dań już o 19.15 :(

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Wypasione śniadania w restauracji, zawsze dosstaję pokój na jednym z dwóch ostatnich pięter, świetne cetrum fintness, szkoda, że tylko do 22.00. Cena za parking z kosmosu. Nie ma co ukrywać, że pokoje proszę się o małe odświeżenie...

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zależy za ilę :) W Winter sale zapłaciłem za weekendowy pobyt 560zł co w rozbiciu na trzy osoby + salonik jest bardzo fajną ceną.

..........................

Nazwa hotelu: HILTON VIENNA DANUBE

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy King Waterfront

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Executive, śniadanie w restauracji

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Winter Sale

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):] - Salonik bardzo klimatyczny z pięknym widokiem na Dunaj, chyba jedyny salonik gdzie nie pytano mnie o numer pokoju. Jedzonko bez szału i wielkiego wyboru ale ciepłe i do ostatniej minuty otwarcia. Duży wybór win

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu: Śniadania takie sobie, jeden z nielicznych hoteli gdzie jedliśmy rano w saloniku. Jeśli brać pokoje to tylko z widokiem na Dunaj :) My ustrzeliliśmy pokój za 90ojro za noc co na trzy osoby jest fajną ceną. Teraz w wyprzedaży cena 150 ojro trochę odstrasza...

Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Za sam widok na Dunaj tak... Szkoda, że okna nie są do podłogi ale za to można otworzyć
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka lubi ten post.

#189 PostWysłany: 07 Lip 2016 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 679
Kilometry: 773 646
niebieski
Nazwa hotelu: Hilton Park Nicosia

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Hilton Guest Room (standard)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do King Hilton Executive with pool view, "executive lounge", early check in 12:00 , late check out 14:00

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): bardzo nietypowy executive lounge: wszystko dostępne od rana (8:00) do 20:30 z karty. Executive lounge nie jest oddzielnym pomieszczeniem ale znajduje się w barze hotelowym koło recepcji (Pistacio). Alkohole dostępne cały czas bez ograniczen ale na zamówienie u kelnerki - nie są wystawione na ladzie jak zazwyczaj. Jeśli chodzi o jedzenie to również dostępne cały czas z karty dedykowanej dla HHonors Diamond ale bez ciepłych posiłków. Śniadanie w formie bufetu, świetny wybór. Hotel niestety daleko od centrum ale w bardzo dobrej / bezpiecznej lokalizacji.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Wszystko było super, obsługa rewelacyjna - na czas check-in recepcjonistka wyciąga pudełko z czekoladkami i kiedy zapisuje dane z dowodu paszportu można się częstować (dziwne), parking dla gości gratis (!)

Inne uwagi: brak

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nazwa hotelu: Hilton Boston Downtown / Faneuil Hall

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Superior na wysokim piętrze z widokiem na ocean, voucher na śniadanie kontynentalne o wartości 10 USD

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: olbrzymia dysproporcja jakości do ceny, bardzo nieuprzejma obsługa, wybór na śniadaniu zliżony do ibis budget - otrzymałem vouchery śniadaniowe na śniadanie kontynentalne. Mogłem zjeść jogurt z owocami i wypić kawę. ŻENADA (!) - raz wziąłem "sztuczną" kiełbaskę co spowodowało że kelnerka uznała moje śniadanie za "full buffet" i voucher potraktowała jako płatność na 10 USD i kazała dopłacić 9 USD do tego bufetu (cena full buffet 19 USD).

Inne uwagi: o ile pokój był nowy, odświeżony to częsci wspólne zwłaszcza winda była odrażająca!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nazwa hotelu: Hilton Vienna Danube Waterfront

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do KING EXECUTIVE WATERFRONT ROOM, śniadanie w restauracji

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): BRG

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik bardzo dobry - 3 ciepłe posiłki, duży wybór wina piwa i wysoko % alkoholi

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: bardzo dobre śniadanie, bardzo duży, zadbany i czysty pokój z ładnym widokiem, nieco daleko od centrum ale blisko stacja metra.

Inne uwagi: drogi parking, brak możliwości darmowego parkowania w okolicy hotelu

Nazwa hotelu: Hilton Budapest City

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Hilton Guestroom

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do King Hilton Junior Suite, wstęp do Executive Lounge, śniadanie w restauracji, wstawka - wino musujące i owoce / czekoladki

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): ciepłe posiłki przeciętne, przekąski bardzo dobre, duży wybór alkoholi - wina głównie węgierskie.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: pierwszy pokój śmierdział - wykładzina była zalana po powodzi. Przeniesiono mnie do drugiego pokoju, który wyglądał OK ale niestety rano słychać było że znajduje się pod kuchnią business lounge (od godz 6! ).

Inne uwagi: wysłałem skargę do hotelu na problemy jakich doświadczyłem w trakcie pobytu - w ramach rekompensaty zwrócono mi opłatę za 2 dni parkingu

#190 PostWysłany: 11 Lip 2016 13:37 

Nazwa hotelu: Hilton Metropole Florence

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Twin guest- najtanszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Junior Suite

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): w saloniku bylam tylko na lampce wina-, zanim zdazyli podac cieple posilki- spieszylam sie pozwiedzac miasto; z alkoholi wino, piwo whisky; poza happy hours snacki i napoje bezalkoholowe- tonik, lemoniada, soki itp

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: parking dla gości gratis- hotel jest poza centrum, bezplatny bus do centrum przy czy, trzeba uwazac bo miesci 29 osob i wracajac ostatnim z miasta- cos kolo 22.30 mozna sie nie zmiescic; zaskocozna bylam z upgradu- zarezerowalam najtanszy pokoj i to z BRG a na moja prosbe dostalam upgrade do aparmanetru na najwzyszym pietrze; sniadanie jedlismy w loungu- bufet- dosc skromnie- wedlina, pieczywo troche ciast rogalikow platkow; na cieplo jajecznica i bekon. nie mam porownania do sniadania na dole bo bylam tlyko jeden dzien

Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#191 PostWysłany: 18 Lip 2016 16:27 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski

Twój status w programie lojalnościowym: DIAMOND i gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: KING HILTON GUEST ROOM x2

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do EXECUTIVE CORNER SIUTE x2 śniadanie w restauracji, lounge to wszystko dla 5 osob ( 3 z gold)

Od tego rozdawania Goldów, czy Diamentów, bardzo duże obłożenie w saloniku, przy czym mniejsze niz ostatnio. Przy 65% obłożenia cały executive był zajęty. Nie chce wiedziec co sie musi dziać przy 100% obłożeniu.
Z jedzenia na ciepło kuskus poza tym krem z marchewki lub grzybowa , oraz kurczak chyba z tego obłożenia później zabrakło, byla jakaś polędwiczka.

Bardzo zadowolony wszystko było tak jak chciałem. Zepsuta kostkarkę na pietrze rekompensował biegający pan z Room service.
Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Zmieniam zdanie i polecam, natomiast przy niskim obłożeniu, bardzo polecam!
Inne uwagi:
Obsługa sprzątająca pokoje to istny dramat. Natomiast Room service i recepcja poprawiły sie ostatnio. W hotelu nastąpiła zmiana managera ds. wyżywienia (za cholerę nie pamietam nazwy po angielsku). Zmiana jesli chodzi o executive na lepsze! Pojawiły sie no duże talerze.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 31 Lip 2016 23:34 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Hilton Garden Inn Milan Malpensa

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do One Bedroom Suite, śniadanie w restauracji, list powitalny

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): w hotelu brak ExL

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: typowy hotel okołolotniskowy, miła obsługa, bezpłatny shuttle z/na lotnisko (ok. 10-15 min), w pobliżu hotelu zamek i centrum małego miasteczka, w którym jest kilka sklepów i knajp, dobra i niedroga opcja, żeby ominąć Mediolan (którego nie lubię) przy wylotach z MXP

Nazwa hotelu: DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Executive Room, wstęp do Executive Lounge, internet premium, śniadanie w restauracji, wstawka - owoce / czekoladki/ciastka, list powitalny, późniejszy check-out (ale tylko o godzinę, bo hotel był full za co przepraszali - jako rekompensatę zaoferowano przedłużenie wstępu do saloniku mimo wymeldowania i możliwość korzystania z wszystkich innych udogodnień hotelu, w tym basenu itp.)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik z fajnym widokiem na miasto, rano - śniadania, w ciągu dnia drobne przekąski i napoje, wieczorem kolacja - kilka potraw ciepłych, alkohole (ale dostępne tylko do 20)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: bardzo dobra lokalizacja, nowoczesne wnętrza, na dole hotelu mini centrum handlowe ze sklepami i restauracjami, basen odkryty i siłownia, ogólnie bardzo fajny hotel.

Inne uwagi: fenomenalne śniadania w restauracji - ogromny wybór, kilka stref 'tematycznych'

Nazwa hotelu: Hilton Hanoi Opera

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Executive Room na piętrze klubowym z osobną recepcją, wstęp do Executive Lounge, śniadanie w restauracji, wstawka - piękne pudełko z owocami i różnymi słodkościami, drobiazg - souvenir z Wietnamu, list powitalny, wcześniejszy check-in o 12, internet premium (co w Wietnamie ważne, gdyż było to w zasadzie jedyne miejsce gdzie sieć działała na prawdę szybko)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik oferuje śniadania, przekąski w ciągu dnia oraz mini bufet kolacyjny (kilka dań) z alkoholami - ale dostępny tylko do 20, później wynoszą praktycznie całe jedzenie i alkohole, zostają tylko napoje chłodzące i możliwość zamówienia kawy, którą podaje obsługa.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: bardzo dobra lokalizacja w sercu dzielnicy francuskiej, przyjemny basen odkryty i siłownia

Inne uwagi: bardzo dobry bufet śniadaniowy

Nazwa hotelu: Hilton Paris Charles de Gaulle Airport

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Executive Room, wstęp do saloniku, śniadanie w restauracji, internet premium

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik na parterze, oferuje śniadania, przekąski i lekką kolację do 19.00 (ale w praktyce dłużej), jedzenie raczej przeciętne, dwie byle jakie opcje na ciepło, trochę sałatek itp., alkohole, kawa, napoje.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: typowy hotel okołolotniskowy, miła obsługa, bezpłatny shuttle do terminalu 2 (nie korzystałem), dwa kroki od hotelu CDGVAL którym można dojechać szybko do wszystkich terminali, nieduży basen kryty i sauna do dyspozycji

Inne uwagi: śniadanie zaczyna się zarówno w restauracji jak i saloniku dopiero o 6 rano - jest to IMO trochę nieporozumienie, hotel lotniskowy powinien serwować śniadania min. od godz. 5 rano żeby można było je spokojnie zjeść przed wyjściem na pierwsze poranne loty o 7 rano.

Nazwa hotelu: Athenee Palace Hilton Bucharest

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Junior Suite na piętrze klubowym, wstęp do saloniku, internet premium, śniadanie w restauracji, wcześniejszy check-in o 12, wieczorne przygotowanie pokoju.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): na piętrze klubowym, wystrój przeciętny ale bardzo sympatyczna i gadatliwa obsługa, w ciągu dnia drobne przekąski (orzeszki, słodycze, owoce, kanapki), wieczorem kolacja 18-20 (dwa dania na ciepło, bufet zimy, ciasta), alkohole, napoje, kawa (serwowane do 23, w praktyce dłużej).

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: świetna lokalizacja w zabytkowym pałacu, miła obsługa, nieduży basen kryty.

Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 01 Sie 2016 10:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Chyba ostatni hotel z sieci Hiltona w Polsce, który jeszcze nie występował w tym temacie:

Nazwa hotelu: Hampton Świnoujście

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Queen

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: W Hamptonach UPgrade'ów nie ma, bo nie ma na co, aczkolwiek ten w pokojach na ostatnim piętrze ma balkony i taki też pokój otrzymałem. Poza tym bezproblemowy check-in o 11:30 i check-out o 16:30. Do tego dwie butelki napojów do wyboru przy zameldowaniu, 4 vouchery na piwo/prosecco do wykorzystania w barze na plaży, darmowe leżaki, parasole i łóżka na plaży (regularna cena to 25zł za leżaki i 70zł za łóżka). Niższe statusy mają rabat 50%, a Diamond 100%.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty - kupione w ostatniej promocji, czyli wyszło około 200zł za noc. Normalna cena w sezonie wakacyjnym to ~700zł, więc deal opłacalny.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak ExL, ale jest bar na plaży z rozsądnymi cenami, do tego 4 darmowe browarki, leżaki, łózka...

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zdecydowanie najlepszy Hampton w Polsce, a byłem we wszystkich. Dobra obsługa, fajne przywileje, bogate śniadania.

Inne uwagi:brak
4 ludzi lubi ten post.

#194 PostWysłany: 01 Sie 2016 14:32 

Nazwa hotelu:DT KRAKÓW

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:dostep do saloniku, wstawka powitalna

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Ja bardzo się zawiodłem salonikiem, np porównując go do Warszawy. Z alkoholi tylko wino i piwo, 2 dania na ciepło w godzinach 17-20. Dodatkowo salonik zamykany o 20 wiec nie ma gdzie posiedzieć i popracować wieczorami.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Ja bardzo się zawiodłem, krakowskie centusie chyba tam zarządzają;) poza basenem na poziomie to nic godnego uwagi. Ale już nawet Spa, gdy poprosiłem o cennik zabiegów to dostałem pomięte ksero z cenami. Gdy poprosiłem o późniejszy check out to dostalismy możliwość do 15 a jak poprosiłem do 18, ze względu na urodziny to już recepcja chciała 240 zł! poza tym, żadnego rozpoznania, że spędzam urodziny w hotelu, śrenio jak na taką klasę

Inne uwagi:Są w Krakowie hotele które bardziej można polecić

#195 PostWysłany: 01 Sie 2016 14:53 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Bristol, UK

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Twin Park View i Queen standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:woda mineralna dla dwoch pokoi

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):HH Discount i Bed & Breakfast dla Twin.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):N/A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nie wiedzialam, ze Bristol jest celem wypadow weekendowych na panienskie i kawalerskie imprezy. Hotel byl zdominowany przez ten typ gosci, pokoje Twin byly zajete glownie przez imprezowiczow, wiec moje kolezanki mialy dodatkowe atrakcje nad ranem, gdy panowie zaczeli wracac. Moj pokoj Queen byl na innym pietrze, wiec bylo ok. Brak upgrade'u do Queen Park View, mimo, ze pierwotnie go otrzymalam, ale zmienilam rezerwacje i nie dostalam juz ponownego upgrade'u. Sniadanie w porzadku, polska obsluga w restauracji, ktora znala moje kolezanki skads tam. Parking przy hotelu £16 za noc, na ulicy z tylu platny od poniedzialku do soboty miedzy 8.00, a 18.00, w niedziele darmowy. Ogolnie hotel moze byc, bez fajerwerkow, ale pokojow Twin lepiej unikac w sezonie imprezowym.

#196 PostWysłany: 01 Sie 2016 15:53 

Nazwa hotelu:Hampton Świnoujście

Twój status w programie lojalnościowym:diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:queen with sofa

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:4 darmowe drinki w barze na plaży, voucher na snack, darmowe leżaki i łóżka w płatnej strefie na plaży

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Niby tylko Hampton, ale zdecydowanie najlepszy w Polsce. Do plaży 10-15 minut na pieszo. Na śniadaniu stoliki z rezerwacją dla HHonors

Inne uwagi:Dużo bezpłatnych miejsc do parkowania w okolicy hotelu. Możliwy jest check in online z wyborem pokoju. Na ostatnim piętrze jest jeden pokój, który ma dobre 30 metrów powierzchni, ale bez balkonu. Na stronie nie ma możliwości rezerwacji dla 3 osób dorosłych, a pomimo tego po kontakcie nie było z tym problemu i obyło się bez dopłat.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 02 Sie 2016 10:26 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
Nazwa hotelu: DoubleTree by Hilton Hotel Sighisoara - Cavaler

Twój status w programie lojalnościowym: diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: king guest room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Na 3 noclegi raz upgrade o jeden poziom do king guest room with citadel view

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Zdecydowanie najgorszy Doubletree w jakim byłem. Słabo z rozpoznawaniem statusu, śniadania niesmaczne. Na plus miły basen z lekko słoną wodą. Ten Citadel view nie jest najwspanialszy, bo po drodze jest mocno niezagospodarowany teren. Ale na stare miasto blisko.

-----

Nazwa hotelu: Hilton Sibiu

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Hilton Executive Suite.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty plus gotówka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik jest, jedzenie teoretycznie od 18 do 20, ale zostaje dopóki nie zostanie zabrane czyli raz do 22. Alkohol w niewielkim wyborze, ale jest. W ciągu dnia jest coś do chrupania.

Dość absurdalna lokalizacja. Blisko tylko do zoo. Styl Hiltonowy na bogato bez gustu. Apartamenty ogromne. Same balkony miały powierzchnię zbliżoną do standardowego hotelu Duże SPA i basen. Parking okazał się bezpłatny. Przy formule jaka mi się dostała świetna relacja jakości do ceny.

------

Nazwa hotelu: Athenee Palace Hilton Bucharest

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Hilton Executive Suite, 4 wody, kupon na lemoniadę w barze dla każdej osoby (dorosły plus 2 dzieci)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik jest. W ciągu dnia kanapeczki i bardzo wyrafinowane ciastka. Ciepłe jedzenie od 18 do 20 - mocno rozczarowujące (sajgonki i naleśniki z szynką i serem). Alkohole w niewielkim wyborze. Longue ma taras na którym można palić.

Solidny hotel. Suite niestety w nowej części hotelu z widokiem na wielką reklamę i Radisson Blu. SPA akurat w remoncie, ale dotyczyło to części recepcyjnej głównie. Śniadania, bardzo dobre, można jeść również przy stolikach przed hotelem. Lokalizacja bardzo w porządku.

Ostatnio edytowany przez michzak, 02 Sie 2016 10:30, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 02 Sie 2016 19:56 

Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Rzeszów

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:śniadanie oraz wino w pokoju

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:na śniadanie były gofry, zaskoczyły mnie ceny w restauracji na duży plus, fajny sklepik hotelowy

Inne uwagi:brak upgradu
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 04 Sie 2016 12:30 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
niebieski
Nazwa hotelu: Hilton Florence Metropole

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Twin (najtańszy)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: trochę wcześniejszy check-in, śniadanie, upgrade do Executive Room (ze wstępem do lounge)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna (HHonors Sale, 55€/noc + city tax)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): średnio; śniadanie jest znacznie lepsze w restauracji na dole; poza tym sensowne jedzenie jest tylko w godzinach 19-21, ale ok. 20:15 skończył się makaron i chyba nie dokładali; dość ładny widok na miasto

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: bardzo miły personal w recepcji, szybko odpowiadają na maile, ogólnie za tę cenę trudno narzekać

Inne: Hotel poza miastem, jest shuttle do miasta, jedzie 20 minut. Jeśli przyjdzie się na shuttle ale jest przepełniony (np. ten ostatni o 22:30 do hotelu), to zwracają za taksówkę (przetestowane).

#200 PostWysłany: 09 Sie 2016 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 679
Kilometry: 773 646
niebieski
Nazwa hotelu: Doubletree by Hilton Łódź

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King guest room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do King One bedroom suite (park view), sniadanie, 2 vouchery na drinka w barze, miska owocow w pokoju, list powitalny, early check-in (10:30), late check-out (16:00)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: pobyt w hotelu zaliczam do bardzo udanych, swietne rozpoznanie statusu, na sniadaniu bardzo duzy wybor, basen i sauna z bardzo ladnym widokiem

Inne uwagi: Szkoda ze w hotelu nie ma Executive Suite ale poza tym nie ma sie do czego przyczepic

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1503 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości