Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 15 Wrz 2015 10:12 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
niebieski
Serio sauny teraz są płatne z GOLDEM w DoubleTree by Hilton Warszawa
Jeśli tak to dramat, mój najlepszy hotel już nie będzie najlepszym

Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem a 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem a 1590 PLN
Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
#82 PostWysłany: 15 Wrz 2015 11:33 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
@michal24
2 sauny oraz jacuzzi są płatne 50 zł od osoby. W części ogólnodostępnej też są sauny.

Hilton Budapest City
GOLD, rezerwowany najtańszy pokój KING HILTON

- upgrade do King Hilton Executive,
- salonik,
- śniadanie w saloniku,
- poczęstunek w pokoju (ciastka + 2 małe butelki wina).

Hilton Budapest
GOLD, rezerwowany najtańszy pokój KING HILTON

- upgrade do King Hilton Executive,
przed przyjazdem otrzymałem propozycję upgradeu do Danube View Room za 30EUR/noc z której nie skorzystałem,
- salonik,
- śniadanie w głównej restauracji.

#83 PostWysłany: 15 Wrz 2015 11:58 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
niebieski
z tego co pamiętam jest tylko jedna sauna w części ogólnodostępnej.

#84 PostWysłany: 15 Wrz 2015 14:09 

W części z basenem są 2 sauny : parowa i sucha.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 26 Wrz 2015 12:39 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Gold
rezerwacja przez stronę hilton

Hampton by Hilton Kraków

Wielkie nic, cieszę sie ze obok na wykończeniu czeka już Doubletree.
Śniadania dla wszyskich przyzwoite, dobre gofry.

Doubletree Warszawa x2

upgrade do pokoju Executive (kupiona najtańsza opcja)
Upgrade do apartamentu ( kupiony pokój Executive)
salonik - gorzej niż przy ostatnim pobycie nie ma już np Campari, natomiast obsługa jak zawsze pomocna i na najwyższym poziomie.
późne wymeldowanie nie możliwe ze względu na pełne obłożenie

Ogólnie wydaje mi się że hotel troszeczkę spoczął na laurach, strefa saun płatna dla gości z Gold HH to jest wielkie nieporozumienie i mam nadzieje ze wycofają sie z tej decyzji. Manager tłumaczył ja tym ze dzieci robiły sobie z jacuzzi brodzik, na moja uwagę ze wystarczyło zrobić strefę nagosci, odpowiedział ze wtedy cześć gości mogła by sie czuć skrępowana. Pozwolę sobie zostawić to bez komentarza.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#86 PostWysłany: 27 Wrz 2015 18:25 

DT Oradea

-upgrade do apartamentu z najtańszego pokoju.
-2 wody mineralne i list od GM.
-śniadanie w głównej restauracji
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 27 Wrz 2015 19:37 

platynowy
DoubleTree by Hilton Warszawa, Gold

- pokój to chyba dostałem standard (przynajmniej tak wynikało z piętra) ale z dostępem do saloniku
- śniadanie w restauracji/saloniku
- ciepłe ciasteczka to raczej dla każdego, ja takich zjadłem chyba z siedem tak mi posmakowały:)
- dwie wody
- szlafrok i kapcie x 2

Kilka spostrzeżeń, byłem tam pierwszy raz.
Pełne obłożenie w hotelu (3 stanowiska, ale dziewczyny się szybko uwijały),
pomimo kolejek 1-2 minuty przy check-in,
szybkie info o pokoju, internecie, śniadaniu ciastka do łapy i next:)

W hotelu odbywała się jakaś impreza/konferencja, także nawet nie pytałem o upgrade,
a na śniadaniu połowa obecnych w restauracji to Skośnoocy było ich na wyraz dużo.
Generalnie hotel wywarł na mnie większe wrażenie niż ten na Grzybowskiej (tam by się już przydały gdzie-niegdzie remonty pokoi), a ten jest jeszcze w miarę świeży.

Salonik mniejszy niż na Grzybowskiej i niewiele osób, dobre jedzonko: ryba, musaka i kurczak - wszystko w pysznych sosach. Z alkoholi faktycznie słabo, tylko: whiskey, gin. wódka, oraz dwa wina (biale i czerwone) oraz jakieś tam piwo. Na Grzybowskiej jest pod tym względem trochę ciekawiej.
Mankamentem tego hotelu jest na pewno dojazd KM z centrum ponad 45 minut i bez przesiadki się nie obędzie, a z lotniska to jeszcze dłużej.
Generalnie dobra cena jak na taki hotel + przywileje jakie tam dają.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 04 Paź 2015 13:22, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 12 Paź 2015 12:05 

srebrny
Przy okazji off top, że w tym warszawskim DoubleTree stacjonuje nasza reprezentacja piłkarska.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,291.html
https://www.facebook.com/DoubleTreeWarsaw
Kiedyś był ClubCarlson (Sobieski), potem Hyatt, teraz Hilton.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 12 Paź 2015 12:25 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
DoubleTree Warszawa

Gold

Na starcie standard..."pokój standard bez śniadania" i po chwili namysłu "pan ma golda - upgrade do executive"
Oczywiście ciastko itp.

Ale nie dopytałem o dostęp do saloniku więc za telefon i pytam :) odpowiedź za 2 minuty - oczywiście dostęp jest...no to idę a tam czerwona lampka na czytniku :D

Trzeba było się przespacerować na recepcję, ręcznie musieli włączyć lounge ;)

a w lounge tak jak @Tulio pisał, kadra, co prawda jeszcze bez piłkarzy ale pobrałem autografy dla córki która miała być ze mną ale się niestety rozchorowała...
Trener mi obiecał że wygramy ale słowa nie dotrzymał ;) (to było przed meczem ze Szkocją)

Załączniki:
ti.jpg
ti.jpg [ 43.03 KiB | Obejrzany 4490 razy ]
an.jpg
an.jpg [ 46.39 KiB | Obejrzany 4490 razy ]
3 ludzi lubi ten post.

#90 PostWysłany: 15 Paź 2015 08:36 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Hilton Helsinki Vanta (lotnisko), Gold.

Najtanszy pokoj upgrade do King Exec. Zgodnie z teoria wyczytana na forach poczekalam z wyborem pokoju w on-line checkin do dnia przyjazdu. Po otwarciu checkin byl zwykly pokoj, w dniu przyjazdu zmienil sie na exec.

Hotel kosztuje tylko 30K punktow, wiec oplaca sie brac za punkty, jak nie jest to podroz na czyjs koszt.

#91 PostWysłany: 15 Paź 2015 11:52 

Loty: 65
Kilometry: 124 210
Aga_podrozniczka napisał(a):
Zgodnie z teoria wyczytana na forach poczekalam z wyborem pokoju w on-line checkin do dnia przyjazdu. Po otwarciu checkin byl zwykly pokoj, w dniu przyjazdu zmienil sie na exec.

Cześć Aga

Mogłabyś wyjaśnić ta teorie. ( jakies linki )
Czasami podrozuje sluzbowo i nocuję w Hiltonie. NIe znalazlem prawidlowosci, kiedy dostaje upgrade a kiedy nie.
Chcialbym przetestować Twoja strategię.

Michal
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 15 Paź 2015 11:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Coś w tym jest - w Warszawie na Grzybowskiej:

- dwa razy robiłem online check-in dzień przed przyjazdem i pomimo próśb upgrade nie był możliwy - choć dostępność była;
- raz online check-in w dniu przyjazdu i bez proszenia się sami dali upa.

Co ciekawe, ten pobyt kiedy dali upa, pokrywa się z jednym z tych kiedy nie dali (miałem pokój na siebie i osobno mój brat) i ja pomimo, że byłem wcześniej niż brat upa nie dostałem, a brat już dostał :)

Będę testował tą teorię z kilka dni, bo do tej pory testy były nieświadome :D

#93 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
@szymonpoznan1 ale Tobie w dniu przyjazdu OLCI pokazywał już zupgrade'owany pokój? Bo o to chodzi Adze. AFAIR na Grzybowskiej nie dają upa w systemie, tylko ręcznie na FD.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Przeczytalam o tym kiedys na FlyerTalk. Nie mam linka. Chodzilo o to, ze w niektorych hotelach przypisuja pokoje dzien wczesniej, w niektorych w dniu przybycia rano. Ktos w recepcji przeglada rezerwacje i robi to recznie. Bede testowac to przy kolejnych rezerwacjach, ale jak wiadomo kazdy hotel jest inny, jedne preferuja zlotych i brylantowych, inne nie za bardzo, bo jest ich za duzo.

Niektore hotele maja w standardzie upgrade dla Gold i zaraz po rezerwacji pokazuje sie opcja zamowienia upgrade'u oczko wyzej za darmo w ramach nor-1 upgrades.

W listopadzie mam nocleg w hotelu, ktory daje upgrade'y tylko brylantowym i ma ich podobno 200 dziennie, wiec jestem ciekawa czy uda mi sie wywalczyc cos. Na dodatek hotel jest juz calkowicie wyprzedany. Zamowilam wszystkie opcje upgrade'u w ramach nor-1 i poczekam do dnia przyjazdu.

#95 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Dokładnie. W DT Warsaw (mimo braku OLCI) dają upgrade zawsze w nocy/rano. Tak właśnie dostałem apartament ;)
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 15 Paź 2015 12:20 
Awatar użytkownika

srebrny
luziczek napisał(a):
@szymonpoznan1 ale Tobie w dniu przyjazdu OLCI pokazywał już zupgrade'owany pokój? Bo o to chodzi Adze. AFAIR na Grzybowskiej nie dają upa w systemie, tylko ręcznie na FD.

No u mnie w appce nie pokazało, ale za to na recepcji nie było przepinania z wybranego pokoju na lepszy, tylko od razu mieli wprowadzony ten lepszy. Ograniczyło się tylko do wydania karty do pokoju.

Ale skoro chodziło o coś innego to sorry za zamieszanie :) Ja dopiero zaczynam z Hiltonami :D

#97 PostWysłany: 15 Paź 2015 17:16 

Loty: 65
Kilometry: 124 210
To tak żeby podsumować.
Co najlepiej zrobić:
a) checkin przez internet wcześniej - raczej nie .... ( u mnie ostatnio nie zadziało )
b) checkin przez internet w dniu przyjazdu
c) checkin po staremu w recepcji ?

Michał
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 15 Paź 2015 19:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Najlepiej checkin przez internet ale W MOMENCIE KIEDY MASZ JUŻ UPGRADE'owany pokój. Obojętnie czy to bedzie w dniu przyjazdu czy tydzień wczesniej ;) jeśli nie masz - lepsza recepcja, bo zwłaszcza na Grzybowskiej nie lubią ostatnio zmieniać wybranych pokoi.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 15 Paź 2015 19:36 

niebieski
Testował ktoś estandby uprgrade w przypadku zatwierdzonego BRG? Napisałem do supportu Hiltona, ale chyba sami nie wiedzą bo cisza ;)
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 15 Paź 2015 19:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Też pisałem, też cisza ;-) Lepiej zatem nie kombinować.
 Profil Relacje PM off
myca007 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości