Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 180 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 20 Kwi 2015 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Dzisiaj można już kupować Euro po 4 zł nawet w kantorze Aliora

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#122 PostWysłany: 06 Sie 2015 10:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
leci......

Załączniki:
banki.JPG
banki.JPG [ 13.85 KiB | Obejrzany 2076 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 06 Sie 2015 11:26 

@ correos
Coś ponownego upadku rubla nie komentujesz.
€ znowu po 70, $ po 64. A w rosyjskich kantorach jeszcze więcej. Inflacja do 20% dobija.
Będą dalej szastać kasą po świecie ? 8-)
Czy działki przyzagrodowe ? Bo taniej.
 PM off  

#124 PostWysłany: 06 Sie 2015 11:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@jacakatowice
znasz termin "schadenfreude" ?
nie cieszy mnie spadek zamoznosci spoleczenstwa i zarazem nie polykam bezkrytycznie
wszelkich informacji o konflikcie na wschodzie
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 24 Sie 2015 13:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Szmita nadchodzi...

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 18.25 KiB | Obejrzany 1918 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 24 Sie 2015 14:51 

W sumie to świetna wiadomość. Nadchodzi czas na zakupy akcji.
"Kupuj, gdy leje się krew"
To samo na rynkach walutowych.
PLN osłabł ledwo o 0,4 % do € .
A rubelek ? Miód na moje serce. Leci totalnie na pysk. Wkrótce zobaczymy stówkę za € .
I nie chodzi tu o moją radość z tego, że zwykłym ludziom w Rosji jest coraz gorzej. Co sugerujesz w postach powyżej.
Moja radość wynika z tego, że sankcje i parcie na obniżkę cen ropy, żeby ostudzić agresywne zapędy niedźwiedzia, są skuteczne. I wojny raczej nie będzie, bo kasa na Kremlu pusta. I o to chodziło. Wygrać wojnę, bez wojny. W Donbasie np.tzw. separatyścì, a naprawdę rosyjska armia, odpuścili i siedzą z podwiniętym ogonem.
A przy okazji to i my , szaraczki trochę skorzystamy, bo na stacjach paliw coraz taniej.
 PM off  

#127 PostWysłany: 18 Sty 2016 22:23 

virtus napisał(a):
Trochę zeszło na politykę, zamiast na realne opcje tańszych/droższych rezerwacji, gdzie warto teraz, gdzie nie... itp.
To forum podróżnicze :twisted:

Już pisałem, że rubel jest po 5 groszy. Kupować i jechać do Rosji, bo to bardzo ciekawy kraj.
 PM off
otakesan lubi ten post.

#128 PostWysłany: 18 Sty 2016 22:28 

Zgadzam się, że Rosja to ciekawy kraj i warto pojechać.Miałem okazję zwiedzić. Tylko że w głównych miastach, Moskwie i Petersburgu, jest koszmarnie drogo. No i trzeba wizę.
A Ukraina, to jak do cioci, do innego miasta w Polsce pojechać/polecieć. ;)
 PM off
vincenz lubi ten post.

#129 PostWysłany: 18 Sty 2016 22:47 

@jacakatowice Też tak myślałem, że Rosja jest koszmarnie droga. Byłem dwa miesiące temu w Petersburgu i byłem przyjemnie zaskoczony, że jest tanio. Zupa solanka 2 złote, drugie danie 6 złotych, bilet na metro 1,80 i można jeździć aż się nie wyjdzie z metra, marszrutka za miasto 2 złote, koniak 5 * 10 złotych za 0,25 litra. Produkty w sklepach te które są rosyjskie też nie są drogie, tylko zagraniczne są znacznie droższe.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 19 Sty 2016 01:13, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
otakesan lubi ten post.

#130 PostWysłany: 18 Sty 2016 23:03 

Faktycznie. Masz rację. Patrzę na hotele, i z marszu są dwójki ze śniadaniem , w 3 gwiazdkowym za 70-80 pln. A więc przystępnie jak na Moskwę.
 PM off  

#131 PostWysłany: 18 Sty 2016 23:04 

Jedna rzecz jest droga. Minuta rozmowy w roamingu 18 złotych. Trzeba uważać!
 PM off  

#132 PostWysłany: 18 Sty 2016 23:38 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
Higflyer napisał(a):
Już pisałem, że rubel jest po 5 groszy. Kupować i jechać do Rosji, bo to bardzo ciekawy kraj.

Właśnie szukam i kupuję S7 :) Zastanawiam się jedynie, czy relacja EUR/PLN będzie mieć wpływ na stawki rozliczeniowe MasterCard?

#133 PostWysłany: 20 Sty 2016 18:46 

Wracając do tematu to kurs rubla jeszcze spada. Dzisiaj w radiu mówili, że nawet do 4 groszy może spaść rubel ze względu na irańską ropę, która się pojawi na rynkach.
 PM off  

#134 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:54 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
A jak tam się ma złotóweczka? Z perspektywy roku fajnie się czyta posty, gdzie użytkownicy wyrażali radość, że euro zeszło poniżej 4 zł. Gdy tymczasem dziś mam w kantorze obok mnie za 4.56. I tak jakoś się składa, że z tymi samymi osobami mieliśmy też dyskusję na temat wprowadzenia euro, gdzie byli przeciwni temu rozwiązaniu.... Perspektywy dla złotówki rzeczywiście sa takie, że wkrótce z tanich kierunków to chyba tylko Ukraina i Rosja nam zostanie.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:00 

Z tanich bliskich kierunków to jeszcze Czechy nam zostają albo Bułgaria czy Bośnia.

I tak jestem przeciwna wprowadzeniu u nas € już teraz, bo nas jako naród nie stać po prostu.
No chyba, że chcemy mieć powtórkę z Grecji.
Np. na Słowację nie jeżdżę odkąd mają ojro, bo jest dla mnie za drogo ale co kto lubi :D .
 PM off  

#136 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Roku napisał(a):
...Gdy tymczasem dziś mam w kantorze obok mnie za 4.56. I tak jakoś się składa, że z tymi samymi osobami mieliśmy też dyskusję na temat wprowadzenia euro, gdzie byli przeciwni temu rozwiązaniu....

Nie będę pytał co ma jedno do drugiego, bo sam wiem, ale dziwi mnie taki tok rozumowania.
Niech se i po 10zł będzie! W dłuższej perspektywie wyszłoby to nam na dobre, tak jak np embargo na ropę w RPA lat temu wiele.

#137 PostWysłany: 26 Sty 2016 12:52 

Roku napisał(a):
A jak tam się ma złotóweczka? Z perspektywy roku fajnie się czyta posty, gdzie użytkownicy wyrażali radość, że euro zeszło poniżej 4 zł. Gdy tymczasem dziś mam w kantorze obok mnie za 4.56. I tak jakoś się składa, że z tymi samymi osobami mieliśmy też dyskusję na temat wprowadzenia euro, gdzie byli przeciwni temu rozwiązaniu.... Perspektywy dla złotówki rzeczywiście sa takie, że wkrótce z tanich kierunków to chyba tylko Ukraina i Rosja nam zostanie.

Każdy kij ma dwa końce.
Mam również wpływy na konto w € , z Niemiec. Więc dla mnie kurs korzystny. :mrgreen:
Nawet na tym forum jest sporo emigrantów zarabiających w $, € czy £. Ci mają dobrze.
To jest biznes. Jeden traci, drugi zyskuje.
Ale żeby z powodu przejściowego osłabienia PLN o 8 czy 10 % robić takie dramatyczne sceny ?
Większość tutaj , i tak nie szaleje finansowo na wyjazdach. :D
Jak te parę złotych robi różnicę, to siedzieć w Polsce, albo wybierać tańsze kraje.
Ewentualnie zamiast godzinami ślęczęć przed kompem, żeby znależć sposób , na lot tańszy o kilka € , poszukać dodatkowej roboty, żeby zarobić i nie jęczeć .
 PM off
tax lubi ten post.

#138 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja też nie będę się dziwić następującemu tokowi rozumowania:
rosyjska waluta traci! Hurra doskonale dla nas, ooo to już sobie Rosjanie chyba nie pojeżdzą, chyba że na działkę pod miastem.

Złotówka traci ( @jacakatowice z 4.03 w kantorze rok temu na 4,56 dziś to na pewno jest 8%?):
a co za problem, niech straci do 10 zł nawet, lepiej dla nas, nasi eksporterzy zarobią, że hoho! Przy okazji, w Zimbabwe to musi być dobrobyt...

Cytuj:
Jak te parę złotych robi różnicę,

Na naszym ostatnim wyjeździe straciliśmy ok. 2400 zł w stosunku do cen euro sprzed roku. Jeśli przeliczyć na dolary - jeszcze więcej.

Cytuj:
Ewentualnie zamiast godzinami ślęczęć przed kompem, żeby znależć sposób , na lot tańszy o kilka € ,

To jest myśl - zamknięcie F4F. W sumie faktycznie, jakbyśmy się wzięli za robotę zamiast ślęczenia przed kompem, to wystarczyłoby na all inclusive w Hurghadzie na przykład. Albo w Odessie.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#139 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Nie znam się na Zimbabwe ale wiem, że Polska jest w wielu obszarach samowystarczalna i ograniczenie importu do minimum sprawiło by, że nasz wewnętrzny handel by ruszył.
Po za tym, zachodni turysta zostawiałby znacznie więcej kasy i byśmy przezyli najazd turystów. Eksport miałby się świetnie. ludzie mieli by prace...

#140 PostWysłany: 26 Sty 2016 13:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

To populizmy bo Polska jest jednym z najtańszych krajów w UE, jeśli chodzi o turystykę. Jeśli ktoś miał przyjechać ze względu na cenę, to dawno już to zrobił. Zachodni turysta zostawi wręcz MNIEJ kasy, jeśli koszt wyjazdu rok temu do Polski to było powiedzmy 5000 zł, to rok temu zostawiał 1250 euro, a dziś tylko 1110. Gdzies umknęło 140 euro. Dążenie do samowystarczalności to też niezły mit, ale nie chce już ciągnąć tego wątku, bo zaraz oprze się on o III Rzeszę albo o demoludy, które to dążyły do takiego własnie modelu. Jak się skończyło, to chyba wszyscy wiemy.

Cytuj:
Nie znam się na Zimbabwe

Tam waluta mocno traci. Więc musi być dobrze wg Twojej teorii
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 180 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 11 gości