Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Cze 2012 14:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam, nie wiem czy bylo juz poruszone na forum, bo chwilowo latalam Ryanem w ta i z powrotem;) Odprawialam sie 25.05, czyli tuz po modernizacji strony. Dostepne byly 2 opcje znalezienia rezerwacji, obie wymagajace wpisania kodu rezerwacji! Zniknela ta z mailem, datami i kierunkiem podrozy, ktorej uzywalam prawie zawsze... :evil: To samo jest z reszta przy zarzadzaniu rezerwacja.
Czyli w tym momencie jesli zapodzieje sie gdzies maila z numerem, pozostaje dzwonienie na infolinie, kolejne "ulatwienie" dla podroznych? :(

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#2 PostWysłany: 04 Cze 2012 15:00 

platynowy
Magaa napisał(a):
Czyli w tym momencie jesli zapodzieje sie gdzies maila z numerem, pozostaje dzwonienie na infolinie, kolejne "ulatwienie" dla podroznych? :(

Niestety tak. Być może mają za mały ruch na infolinii i wprowadzają takie "udogodnienia" :)

#3 PostWysłany: 04 Cze 2012 15:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie - kolejne "usprawnienie" strony to usunięcie opcji wyszukiwania rezerwacji po mailu, dacie i kierunkach a zastąpienie ją numerem rezerwacji i ostatnimi 4 cyframi z karty którą się kupowało. Kiedyś, dawno temu, też była podobna opcja, ale trzeba było wpisywać cały numer karty. Oczywiście wszystko dla bezpieczeństwa i komfortu klientów. Ryanair! :]

#4 PostWysłany: 04 Cze 2012 15:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli czekamy az w cenniku pojawi sie oplata za zgubienie nru rezerwacji... :roll:
Mam tez wrazenie, ze po tych pracach remontowych na stronie kody captcha sa jeszcze mniej wyrazne niz wczesniej, wczoraj 4 razy probowalam je przepisac!! Czuje sie na ich stronie jakbym byla jakims natretem, przed ktorym bronia sie rekami i nogami.
EDIT: Maris83, ale odprawilby sie i co? Imienia na swoje przeciez i tak nie zmieni. A tak ja mam problem, bo szukaj teraz ktory nr jest do ktorego lotu...

#5 PostWysłany: 04 Cze 2012 15:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Magaa napisał(a):
Mam tez wrazenie, ze po tych pracach remontowych na stronie kody captcha sa jeszcze mniej wyrazne niz wczesniej, wczoraj 4 razy probowalam je przepisac!!

Wystarczy jeden z nich wpisywac ;-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Cze 2012 15:45 
Awatar użytkownika

Rewelacja!!! Zmiana zdecydowanie na plus!

Magaa napisał(a):
EDIT: Maris83, ale odprawilby sie i co? Imienia na swoje przeciez i tak nie zmieni.

Ale może zmienić np. kraj wydania dokumentu.

Magaa napisał(a):
A tak ja mam problem, bo szukaj teraz ktory nr jest do ktorego lotu...

No faktycznie. Nierozwiązywalny problem.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Cze 2012 15:57 

platynowy
Dla mnie podstawowy minus braku 3 opcji, to sytuacja w której mam jakiś błąd płatności typu "session locked" albo jakiś proxy error i chcę sprawdzić czy rezerwacja się zrobiła. Kiedyś wystarczyło użyć 3 opcji szukania i sytuacja była jasna.

Wiem że można sprawdzić czy ma się blokadę na karcie ale nie wszystkie karty mają podgląd online do transakcji jeszcze nie zaksięgowanych.

#8 PostWysłany: 04 Cze 2012 16:01 
Awatar użytkownika

mucha napisał(a):
Dla mnie podstawowy minus braku 3 opcji, to sytuacja w której mam jakiś błąd płatności typu "session locked" albo jakiś proxy error i chcę sprawdzić czy rezerwacja się zrobiła. Kiedyś wystarczyło użyć 3 opcji szukania i sytuacja była jasna.

Wiem że można sprawdzić czy ma się blokadę na karcie ale nie wszystkie karty mają podgląd online do transakcji jeszcze nie zaksięgowanych.

A coś takiego się w ogóle zdarza? Kupiłem z kilkaset biletów u FR i błąd wyskoczył mi raz jeden, z tym że numer rezerwacji jak najbardziej otrzymałem.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Cze 2012 16:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Awerik napisał(a):
Rewelacja!!! Zmiana zdecydowanie na plus!

Magaa napisał(a):
EDIT: Maris83, ale odprawilby sie i co? Imienia na swoje przeciez i tak nie zmieni.

Ale może zmienić np. kraj wydania dokumentu.

Hmm, to Ty moze zmien znajomych? Ja rozumiem ze maila moze znac wiele osob, ale data i kierunkiem lotu raczej nie chwalisz nie na prawo i lewo? Ja z taka zlosliwoscia nie mialam do czynienia i jakos nie bylo to moja obawa przez ostatnie pare lat latania franca.

Awerik napisał(a):
Magaa napisał(a):
A tak ja mam problem, bo szukaj teraz ktory nr jest do ktorego lotu...

No faktycznie. Nierozwiązywalny problem.

Wszystko jest do rozwiazania, ale ja tu mowie o wygodzie, przeciez nie prosze Cie o stworzenie algorytmu przeszukiwania moich maili. Czasem robie po 10 rezerwacji w niedlugich odstepach czasu, maile sie mieszaja, bywa ze je skasuje. Bylo lepiej, jest gorzej wiec skad ta ironia?

#10 PostWysłany: 04 Cze 2012 17:18 
Awatar użytkownika

Magaa napisał(a):
Hmm, to Ty moze zmien znajomych? Ja rozumiem ze maila moze znac wiele osob, ale data i kierunkiem lotu raczej nie chwalisz nie na prawo i lewo? Ja z taka zlosliwoscia nie mialam do czynienia i jakos nie bylo to moja obawa przez ostatnie pare lat latania franca.

Chwalę się, podobnie jak cała masa użytkowników tego forum w odpowiednim wątku, ja zabezpieczam się odpowiednio - nikt poza mną nie wie jakiego maila używam ;) ale nie każdy ma świadomość zagrożenia. Na lotnictwo.net.pl były przypadki ludzi, których ktoś złośliwie odprawił - i nie polecieli. A tanie złośliwości sobie daruj, albo postaraj się bardziej. 8-)

Magaa napisał(a):
Wszystko jest do rozwiazania, ale ja tu mowie o wygodzie, przeciez nie prosze Cie o stworzenie algorytmu przeszukiwania moich maili. Czasem robie po 10 rezerwacji w niedlugich odstepach czasu, maile sie mieszaja, bywa ze je skasuje. Bylo lepiej, jest gorzej wiec skad ta ironia?

Było gorzej, jest lepiej - to znaczy dokładnie tak, jak we wszystkich innych liniach. Czyli odprawa na numer rezerwacji i nazwisko. A jeśli masz problem z ogarnięciem kilkunastu maili, to no kurde - współczuję bardzo mocno.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Cze 2012 12:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Voila! http://www.fly4free.pl/forum/numer-rezerwacji-ryanair-jak-go-odzyskac,15,14789 O tym wlasnie mowilam. Jak widac to nie tylko moj problem...

#12 PostWysłany: 07 Cze 2012 12:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja nie rozumiem innej rzeczy - jak można celowo usunąć e-maila z potwierdzeniem rezerwacji przed odbyciem lotu?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Cze 2012 16:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Skoro byla opcja odprawy bez tego nru to po prostu sie na tego maila nie zwracalo uwagi, bo i po co? Celowo ich nigdy nie usuwam, dlatego mam potem ich multum na skrzynce, ale rozumiem, ze ktos liczac na 3 opcje odprawy po prostu go wywalil. Jesli lata sie ok 2 razy w mc ryanem, to nie jest to przezycie jak lot w kosmos, przestaje sie do czegos niepotrzebnego przywiazywac uwage.

#14 PostWysłany: 07 Cze 2012 16:37 
Awatar użytkownika

Do mnie też nie bardzo dociera jak można skasować maila z numerem rezerwacji, to trochę tak jakby wyrzucić do śmieci bilet MPK chwilkę po jego skasowaniu. :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości