Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Kwi 2013 23:49 

Nie znalazłem na forum nic co dotyczy bezpośrednio mojego pytania. Mam lot na Kretę z Katowic tylko z podręcznym by Ryan i mam problem ponieważ lecę na 2 tyg i nie bardzo mam pomysł jak wziąć balsamy lub olejki do opalania. Wiem, że idzie na allegro wyrwać 100ml ale są drogie a balsam wrzucić do jakiejś buteleczki średnio to wygląda później ;/.

Czy orientuje się ktoś czy na lotnisku w KTW są w miare sensownych cenach za Security do kupienia takie rzeczy ? Wiem, że mogę podrzucić komuś przed Check-in może ktoś się zgodzi przewieźć dla Nas 2 butelki po 200ml jednak szukam alternatyw. Lub inne pomysły ?

z góry dziękuję za pomysły/sugestie.
 Profil Relacje PM off  

Dominikana na 2 tygodnie za 3183 PLN ☀️🌴 Loty + noclegi z basenem 🌞😎 Dominikana na 2 tygodnie za 3183 PLN ☀️🌴 Loty + noclegi z basenem 🌞😎
🏝️ Egipt all inclusive w 5* hotelu przy rafie koralowej 🐠 Tydzień w Szarm el-Szejk za 2099 PLN 🏝️ Egipt all inclusive w 5* hotelu przy rafie koralowej 🐠 Tydzień w Szarm el-Szejk za 2099 PLN
#2 PostWysłany: 19 Kwi 2013 00:09 

Proponuję kupić na miejscu w supermarkecie - ceny porównywalne do polskich. Nie wiem gdzie zamierzasz się zatrzymać, ale nie warto zabierać.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Kwi 2013 00:14 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
W Rossmannie są w małych buteleczkach (50ml), tak jak prawie wszystkie inne kosmetyki. Są tanie, chyba 2,99 za sztukę czy coś koło tego. Zależy ile potrzebujesz, ale jeśli większą ilość to pewnie taniej wyjdzie kupić na miejscu jednak.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Kwi 2013 01:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Można kupić buteleczki w Rossmanie po 2,99, można na allegro, wtedy kupuje się pakiet i wychodzi około 40gr za sztukę, ale trzeba kupić 50 :D Ale chyba najłatwiej kupić na miejscu, zwłaszcza, że lecisz na 2 tygodnie, a nie na 2 dni, więc wykorzystasz na pewno nie mało, a ceny na pewno nie będą takie straszne, a wręcz podobne do naszych. bardziej się opłaci kupić na miejscu niż kombinować z przelewaniem, albo kupować miniaturki.

#5 PostWysłany: 19 Kwi 2013 09:41 

w IKEI mozna też kupic buteleczki po 100ml pakowane po 4 sztuki za 4,99. :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Kwi 2013 10:18 

niebieski
100 ml tez mozna kupic w monopolowym. Pijesz i dolewasz....Świetnie wyglądają olejki w małpce po żubrówce.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Kwi 2013 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
W Rossmanie można kupić plastikowe buleteczki 100ml za 2.99.Z dozownikiem lub bez.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Kwi 2013 11:09 

Loty: 17
Kilometry: 39 506
@yaris1008 nie wiesz jak actimel i jego pseudopochodne szkodza?

@boryzo gdzie jest opcja lubie to? :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Kwi 2013 11:15 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
niebieski
fajne pomysły :) nam kiedyś na security koleś się przyczepił, że mamy nieopisaną butelkę i kazał wyrzucić... tym sposobem musieliśmy kombinować w maroko płyn do soczewek :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Kwi 2013 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
ara napisał(a):
fajne pomysły :) nam kiedyś na security koleś się przyczepił, że mamy nieopisaną butelkę i kazał wyrzucić... tym sposobem musieliśmy kombinować w maroko płyn do soczewek :twisted:

Do nas też się kiedyś w luton przyczepił, zapytał co to jest. odpowiedzieliśmy, że spray do opalania. Powiedział ok, ale muszę zrobić test. Wyjął karteczkę, spryskał, powiedział - OK i życzył miłej podróży.

Osobiście najbardziej lubię specyfiki w sprayu (zamiast tych w kremie), a te w miejscach turystycznych są nawet 3 razy droższe niż w Polsce. Więc przelewamy to do buteleczek 100 ml z pryskaczem (cały zestaw kupiliśmy chyba w Rossmanie).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Kwi 2013 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
boryzo napisał(a):
100 ml tez mozna kupic w monopolowym. Pijesz i dolewasz....Świetnie wyglądają olejki w małpce po żubrówce.

:lol: Ten patent powinien zostac wpisany gdzies w poradniku o pakowaniu sie w podreczny ("jak laczyc przyjemne z pozytecznym"). Ja juz wymieniam moje rossmanowe butelki na butelki po wodce!
Wracajac do tematu, nie sadze zebys na lotnisku znalazla samarytanina ktory wezmie te butelki do swojego bagazu. Po 1 zawsze mi to wyglada nieco podejrzanie (cholera wie co tam jest, za duzo sie naczytalam o przemytach itp), po 2 takie butelki czesto sie rozlewaja przy rzucaniu torbami, ja nie chcialabym miec rzeczy w czyims balsamie do opalania. Tak wiec albo patent z wodeczka/100ml butelka albo kup na miejscu.

#12 PostWysłany: 19 Kwi 2013 11:38 

niebieski
kliper napisał(a):
ara napisał(a):

Do nas też się kiedyś w luton przyczepił, zapytał co to jest. odpowiedzieliśmy, że spray do opalania. Powiedział ok, ale muszę zrobić test. Wyjął karteczkę, spryskał, powiedział - OK i życzył miłej podróży.

do nas się przyczepił w Poznaniu i niestety nie dało się z pyrą rozmawiać :lol:
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Kwi 2013 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
ara napisał(a):
kliper napisał(a):
ara napisał(a):

do nas się przyczepił w Poznaniu i niestety nie dało się z pyrą rozmawiać :lol:

trzeba by sprawdzić, czy gdzieś w przepisach jest, że płyny muszą być opisane. Chociaż my w sumie mieliśmy podpisane, tj. napisane długopisem na kawałku żółtej samoprzylepnej karteczki "Sun Protection" i narysowane słoneczko :lol:
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Kwi 2013 12:06 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
Polecam pojemniki za 5 zł w IKEA

Image

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90235117/
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Kwi 2013 12:53 

Kilka dni temu w Budapeszcie starszemu, dobrze ubranemu gościowi obok mnie obsługa na kontroli bezpieczeństwa wyrzuciła 6 czy 8 buteleczek (wszystkie 100ml) z kosmetykami, powód: wszystkie nie miały opisów/nalepek fabrycznych.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Kwi 2013 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
Kilka dni temu w Budapeszcie starszemu, dobrze ubranemu gościowi obok mnie obsługa na kontroli bezpieczeństwa wyrzuciła 6 czy 8 buteleczek (wszystkie 100ml) z kosmetykami, powód: wszystkie nie miały opisów/nalepek fabrycznych.

Może nie były przeźroczyste? Jest w ogóle jakiś przepis, który nakazuje mieć fabryczne naklejki?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Kwi 2013 13:49 

Loty: 17
Kilometry: 39 506
a tak powiedzcie mi jak komu dobremu - co daje im ta przezroczystosc, opis i akurat 100ml? Zadne to zabezpieczenie przed jakze groznymi terrorystami.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 19 Kwi 2013 15:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tymi opisami to chodzi jedynie o to zeby byl fabryczny nadruk 100ml??? Nie spotkalam sie nigdy zeby ktos czepial sie moich nieoryginalnych szmponow i odzywek, a lataja ze mna juz dobre pare lat. Raz zwrocono mi natomiast uwage ze butelka nie ma nadruku 100ml a oni nie maja jak tego sprawdzic. No ale skonczylo sie na: nastepnym razem wyrzucimy.
Od dluuugiego czasu w ogole nie wyjmuje tych butelek z kosmetyczki, jak pytaja czy mam plyny mowie ze nie. Nie wychodzi im na skanerze chyba bo nikt sie nigdy nie czepia. Kontrola szybsza, nikt mi w szampon nie zaglada, polecam takie rozwiazanie.

#19 PostWysłany: 19 Kwi 2013 15:55 

niebieski
kliper napisał(a):
maciejwroclaw napisał(a):

Może nie były przeźroczyste? Jest w ogóle jakiś przepis, który nakazuje mieć fabryczne naklejki?

My mieliśmy w przeźroczystej właśnie... ale bez fabrycznej naklejki. Chyba wszystko zależy od sprawdzających. W końcu co za różnica czy jest naklejka czy nie... Butelka z naklejką nie gwarantuje, że nic niebezpiecznego nie zawiera...
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 19 Kwi 2013 16:02 

ara napisał(a):
My mieliśmy w przeźroczystej właśnie... ale bez fabrycznej naklejki. Chyba wszystko zależy od sprawdzających. W końcu co za różnica czy jest naklejka czy nie... Butelka z naklejką nie gwarantuje, że nic niebezpiecznego nie zawiera...

raczej chodzi o naklejkę fabryczną/informację o pojemności butelki, a nie jej zawartości - żeby sprawdzający mieli pewność, że nie jest większa niż 100 ml
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości