Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Kwi 2013 16:10 

niebieski
Ja ostatnio lecąc do Bergamo też w ogóle nie wyjmowałem kosmetyków, miałem ze 2 żele w pojemnikach po 30 lub 50 ml i pastę do zębów 125 ml już w połowie zużytą ;-)
Nikt się nie czepiał.
Jeden z kolegów miał tyrolską w słoiku chyba 0,5 l. Przeszła bez niczego.

Będąc we Włoszech kupiłem 4 słoiczki pasty oliwkowej i pesto. Ale była jazda na lotnisku. Kazali wyjąć to wyjąłem - 2 słoiki. O pozostałych 2 zapomniałem bo kupiłem je 2 dni wcześniej i pięknie zawinąłem dla bezpieczeństwa w ręcznik na dnie plecaka. Plecak poszedł drugi raz na skaner, kontrolerka pyta o 2 słoiki - mówię jej, ze przecież wyjąłem. Grzebie mi w plecaku i grzebie, już się wkurzyłem.
No i wygrzebała te dwa zapomniane a ja z siebie idiotę robiłem.

Koledzy to obserwowali z boku na spokojnie, ja to miałem nerwa, ale słoiki podobno obejrzała i delikatnie postawiła, bynajmniej nie w koszu na śmieci.
Jeden z kolegów też musiał wyrzucać słoiki ja do niego krzyczę przez bramki co ma zrobić security już się na niego wydziera - nie językowy był kolega :-)

Ta tyrolska nas zmyliła bo w Balicach ją puścili mimo dużego słoika.
Moje słoiki miały po 125 i 150 gram.

Wakacyjny luz na Bałkanach 🏖️ 🌊 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel w Czarnogórze za 1479 PLN 🇲🇪🌴 Wakacyjny luz na Bałkanach 🏖️ 🌊 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel w Czarnogórze za 1479 PLN 🇲🇪🌴
Wczasy all inclusive na Korfu 💙⭐⭐⭐⭐ Saint George Palace za 2650 PLN Wczasy all inclusive na Korfu 💙⭐⭐⭐⭐ Saint George Palace za 2650 PLN
#22 PostWysłany: 19 Kwi 2013 16:15 

Ok, bardzo dziękuje wszystkim za szybki odzew, chyba faktycznie co się da powrzucam w 100ml butelki a balsam czy krem do opalania na miejscu kupie :)

Nie sądziłem ze tyle osób z ciekawymi pomysłami się wypowie ;D
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 19 Kwi 2013 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Dochodzę do wniosku, że najbezpieczniejszym rozwiązaniem jest wlanie danego specyfiku do fabrycznego opakowania o pojemności nie większej niż 100 ml (np. kupujemy jakiś tani żel w słoiczku 100 ml, żel wywalamy i wkładamy tam krem do opalania jaki najbardziej nam pasuje), choć tak na prawdę my nigdy nie mieliśmy problemu z NIE FABRYCZNYM opakowaniem, fakt, że było ono przeźroczyste i wyprodukowane typowo do lotów z bagażem podręcznym. Chyba nawet jest napisane na nim 100 ml.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 19 Kwi 2013 17:32 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Cytuj:
raczej chodzi o naklejkę fabryczną/informację o pojemności butelki, a nie jej zawartości - żeby sprawdzający mieli pewność, że nie jest większa niż 100 ml

Dokładnie tak. Mi się zdarzyło mieć kiedyś 2 Acti...czy coś podobnego, a więc bez opakowania zbiorczego. A pojemność jest zwykle podawana tylko na zbiorczym, nie na pojedynczych buteleczkach. Musiałem oba wypić, inną opcją było wyrzucenie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: pawel0520, Tomo14 oraz 6 gości