Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Cze 2023 09:36 

@man4business w porównaniu do ich normalnych cen to zawsze jakaś obniżka ale mogliby chociaż nie wymagać by za rejestrowany extra płacić. Jeśli komuś zależy na bezpośrednim połączeniu to coś zaoszczędzi napewno. Ale masz racje, mogli by się postarać bardziej.
 PM off  

Wyspa przypraw i niebieskiego safari 🌶💙 11 dni na Zanzibarze za 2863 PLN (✈ + ⭐⭐⭐⭐ hotel) Wyspa przypraw i niebieskiego safari 🌶💙 11 dni na Zanzibarze za 2863 PLN (✈ + ⭐⭐⭐⭐ hotel)
Plaża, która ciągnie po horyzont⛱️🌊 Lato nad morzem w Italii za 894 PLN ☀️🍴 Plaża, która ciągnie po horyzont⛱️🌊 Lato nad morzem w Italii za 894 PLN ☀️🍴
#2 PostWysłany: 14 Cze 2023 09:46 

niebieski
Jak to jest że tylko wobec LOTu odbywają się regularnie takie żale? Co to wnosi do tematu?
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 14 Cze 2023 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 847 602
niebieski
Nic a nic. Po prostu LO jest zazwyczaj złe i niedobre + powinno rozdawać bilety za darmo i do tego dawać vouchery na następne loty.

p.s. większość latających tu osób i tak ma FTL, więć rejestrowany jest gratis.
p.s.2. w LHG też mamy tylko podręczny.
p.s.3 jak wiadomo zakup grupy LHG w OTA to loteria, a w LO mamy bezproblemową obsługę
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 14 Cze 2023 10:06 
Awatar użytkownika

Loty: 692
Kilometry: 924 529
platynowy
hubson napisał(a):

Zaryzykuję tezę, że na forum jest więcej osób, które nie leciały linią legacy niż tych, którzy mają FTL i więcej
 Profil Relacje PM off
25 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 14 Cze 2023 10:12 

@digger skoro nic nie wnosi, to po co się wypowiadasz? ja bym jednak zignorował to a nie nabijał sobie posty.

Patrząc na te komentarze tutaj to atmosfera jest dość toksyczna, mamy speców którzy mogą i nabiją sobie posty oraz mamy użytkowników którzy nie mogą nic skomentować bo to nie wnosi nic do tematu.

Nie każdy użytkownik forum ma tutaj FTL więc porównywanie wszystkich do swojego statusu jest błędne.
 PM off  

#6 PostWysłany: 14 Cze 2023 10:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Chyba większość liczy/czeka na wakacyjne loty za grosze z 2020/2021 gdzie mogli lecieć do Grecji adhoc za 200 zeta. No cóż, to se ne vrati
Odkąd pamiętam, loty do USA LOTem były droższe niż innymi lotami z przesiadką, no ale popyt jest przez starszych ludzi nie umiejących angielskiego.
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 14 Cze 2023 11:03 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
hubson napisał(a):
Nic a nic. Po prostu LO jest zazwyczaj złe i niedobre + powinno rozdawać bilety za darmo i do tego dawać vouchery na następne loty.

Myślę, że żyjesz w pewnej bańce. Zdecydowana większość nie ma FTLa bo po prostu poluje na okazje z różnych sojuszy.

Zgadzam się z tym co Napisał Zeus, sam rok temu poleciałem na Korfu za niecałe 400zł i liczyłem, że w tym roku LOT zrobi podobną promocję (nawet dodając te inflacyjne kilkadziesiąt złotych do biletu). Niestety nie pamiętam kiedy ostatnio LOT miał jakąkolwiek promocję. Szalone środy są po prostu beznadziejne, a że trafi się czasem jakiś Kair (mimo wszystko niszowy kierunek) w przyzwoitej cenie to ta jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Ludzie są sfrustrowani tym, że kupują bilety z grupy LH czy Turkisha za bardzo dobre pieniądze, a nasz rodzimy przewoźnik pakuje pieniądze w radomskie błoto i każe nam szukać okazji gdzie indziej.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 14 Cze 2023 11:23 

niebieski
Cytuj:
Odkąd pamiętam, loty do USA LOTem były droższe niż innymi lotami z przesiadką, no ale popyt jest przez starszych ludzi nie umiejących angielskiego.

Znam angielski, ale zawsze staram się latać bezpośrednio. Szybciej i wygodniej. Po co przedłużać podróż, tłuc się po obcych lotniskach tranzytowych, zwiększać ryzyko zagubienia bagażu ? Tylko duża różnica w cenie (rzędu 500 zł) może być dla mnie zachętą dla lotu z przesiadką.

Paweł
 Profil Relacje PM off
Nikt lubi ten post.

#9 PostWysłany: 14 Cze 2023 11:53 

hubson napisał(a):

p.s.3 jak wiadomo zakup grupy LHG w OTA to loteria, a w LO mamy bezproblemową obsługę

Posłużę się swoim przykładem. Latam kilkadziesiąt razy w roku. Nie mam FTL'a bo latam różnymi liniami. Obecne promocje LOTu to jedna wielka kpina patrząc co daje konkurencja. Zawsze starałem się wybierać naszego przewoźnika, nawet jak cena była niewiele wyższa, ale dzisiaj to jest po prostu marnowanie pieniędzy. W listopadzie muszę lecieć do Stanów na trasie WRO-NYC, MIA-WRO. Cena w obecnej "promocji" LOTu to 3300zł z bagażem. Z Berlina można taki bilet kupić od ręki za 2300zł, a jeszcze w zeszłym tygodniu można było spokojnie kupić SASem za 2100zł. Przy dwóch osobach to już się robi spora kwota, a do Berlina dojadę szybciej niż do Wawy i nawet jak bym miał tam zostawić auto to i tak jest to opłacalne. Także, tyle w kwestii super promocji LOT...
radziu89 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 14 Cze 2023 11:58 

HON fly4free
Samoloty LO latają do US/Kanady generalnie wypełnione po dach, nawet po "sezonie", mają ciągle ważną dla niektórych paxów zaletę polskojęzyczności / bezpośredniości, więc trudno się spodziewać, że miejsca będą sprzedawane regularnie za 1500 zeta z bagażem, żeby sprostać oczekiwaniom innych co do "promocji".
 Profil Relacje PM off
16 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 14 Cze 2023 12:04 

platynowy
Osobiście wolę z Polski, w Krakowie przed lotem mogę kupić sobie obwarzanka, czego w Berlinie nie zrobię. Dla mnie to zamyka temat.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 14 Cze 2023 12:04 

I chwała im za to, super, że zarabiają latając wypełnieni po dach. Tylko niech nie nazywają promocją biletów w cenie 50% wyższej niż ma konkurencja w cenie regularnej.
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 14 Cze 2023 12:16 
Awatar użytkownika

niebieski
300-500zł różnicy za lot z przesiadką przy locie z rodziną to już jeden bilet gratis w porównaniu do LOTu.

Image
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 14 Cze 2023 12:19 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 626 152
HON fly4free
Jestem daleki od bronienia LOTu, ale jeśli bilety przed promocją kosztowały powiedzmy 2.9k a teraz można je kupić za 2k, to jest to IMO promocja dotycząca produktu, który sprzedają. Ceny w innych liniach nie mają tu znaczenia.
 Profil Relacje PM off
15 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 14 Cze 2023 12:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Ostatnio pomagałem kupić znajomym bilety do USA. Znają angielski ale reakcja na jakąkolwiek przesiadkę była alergiczna. Mimo, że chcieli jak najtańszy bilet to i tak woleli zapłacić ok. 1000 zł więcej, aby lecieć bez przesiadki, bo mnożyły im się w głowach wyimaginowane problemy.

Poza tym są ludzie, którym zależy na czasie i preferują loty bezpośrednie, a koszty niekoniecznie ich interesują, szczególnie gdy za bilet płaci pracodawca. Poza tym LOT obsługuje w ramach przesiadki region, więc może tam ma pasażerów pod dostatkiem i być może nawet w lepszych cenach :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 14 Cze 2023 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 480 237
platynowy
Te wszystkie jęki, żale, płacze na temat Szalonej Srody i LOTu jako linii samej w sobie są już tak groteskowe, że aż cieżko to dalej komentować. Coraz bardziej przypomina to poziom facebookowych grup i komentarzy pod artykułami z głownej, tych z krzykliwymi naglowkami. Cokolwiek LOT by nie zrobił to będzie źle i wiecznie ktoś będzie niezadowolony. Kazdy za to wie najlepiej gdzie, jak, kiedy i ile powinien kosztowac bilet, pewnie calkowitym przypadkiem w tym samym kierunku, czasie i budżecie kiedy on sam planuje podróz.

LOT lata na pełno - źle, bo nie ma promocji, a z Berlina taniej, dzial marketingu do wymiany
LOT lata na pusto - źle, bo trzeba dołożyć z budżetu kilkaset milionów, marnują nasze pieniądze nieudacznicy, zarząd won
LOT rozdaje poczęstunek podczas lotu - dlaczego drożdzówka a nie kanapka, dlaczego z Putki a nie z Grzybków, dlaczego data ważności 1 dzien, dlaczego nie ma mąki bezglutenowej itd.
LOT nie częstuje niczym - niczym się nie różni od Wizzair i Ryanair, po co przeplacac, w Turkishu rozdają pełny posiłek a w Emirates to nawet alkohol bez limitu
LOT sciaga Polakow do kraju na początku pandemii - dlaczego bilety takie drogie, dlaczego w ogole po nich lata, sami sobie winni i niech sobie radzą sami
LOT zamawia Dreamlinery - dlaczego nie Airbusy
i tak to można ciągnąć w nieskończoność.

NIE MA OBOWIĄZKU PODRÓŻOWANIA POLSKIMI LINIAMI LOTNICZYMI LOT.

To sie nazywa rynek. Nie chcesz cebuli za 5 zł to szukaj za 3 zł. Jesli uwazasz ze promocja jest slaba - nie korzystaj. Jesli uwazasz ze inne linie oferuja lepszy standard - lec z nimi. Jesli nie pasuje ci siatka połączeń - wybierz taka linie ktora oferuje dogodne polaczenie. LOT to nie zupa pomidorowa, ze zawsze bedzie dobra i kazdemu odpowiada.

Ostatnio edytowany przez tunczaj, 14 Cze 2023 13:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
29 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 14 Cze 2023 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 847 602
niebieski
Pawel_EPWR napisał(a):
hubson napisał(a):

Posłużę się swoim przykładem. Latam kilkadziesiąt razy w roku. Nie mam FTL'a bo latam różnymi liniami. Obecne promocje LOTu to jedna wielka kpina patrząc co daje konkurencja. Zawsze starałem się wybierać naszego przewoźnika, nawet jak cena była niewiele wyższa, ale dzisiaj to jest po prostu marnowanie pieniędzy. W listopadzie muszę lecieć do Stanów na trasie WRO-NYC, MIA-WRO. Cena w obecnej "promocji" LOTu to 3300zł z bagażem. Z Berlina można taki bilet kupić od ręki za 2300zł, a jeszcze w zeszłym tygodniu można było spokojnie kupić SASem za 2100zł. Przy dwóch osobach to już się robi spora kwota, a do Berlina dojadę szybciej niż do Wawy i nawet jak bym miał tam zostawić auto to i tak jest to opłacalne. Także, tyle w kwestii super promocji LOT...

Ale przecież nikt nikogo nie zmusza do latania LOTem. USA bezpośrednio za 2k to w tych czasach bardzo dobra cena. Jasne, że można lecieć taniej ( można lcc z BER/BCN ), ale są ludzie ceniący swój czas i komfort.

Co do FTL to jak widzę włożyłem trochę kij w przysłowiowe mrowisko i @Pabien miał rację, ze nie jest to jednak, aż tak powszechne zjawisko jak myślałem.
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#18 PostWysłany: 14 Cze 2023 13:12 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
@hubson

Przesadziłeś, ja obstawiam, że FTL i wyżej ma około 30% forumowiczów. Rozumiem, że niektórym starym wyjadaczom już się w ... tu i ówdzie przewraca, ale fakty są nieubłagane.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 14 Cze 2023 13:13 

tunczaj napisał(a):
Coraz bardziej przypomina to poziom facebookowych grup i komentarzy pod artykułami z głownej, tych z krzykliwymi naglowkami.

@tunczaj :lol: :lol: to już nie na temat ale chyba masz za wysokie mniemanie o sobie.
 PM off  

#20 PostWysłany: 14 Cze 2023 13:16 

HON fly4free
A ja się pytam gdzie jest moderator lub administrator. Totalnie zaśmiecony wątek, w którym (chyba) powinny być wyłącznie informacje ściśle związane z promocją i cenami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 10 gości