Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Gru 2024 15:19 

Będę wdzięczny za namiary noclegowe wzdłuż trasy , jak poniżej.

Zależy mi na sprawdzonych i możliwie tanich noclegach jeśli ktoś ostatnio był i może polecić. Chciałbym łapać noclegi "na żywioł" , długość trasy i ilość atrakcji powoduje ,że nie wiem , gdzie będę w jaki dzień... Praktyczniue codziennie gdzie indziej , jedynie LA kilka nocy pod rząd..

planowana trasa

Los Angeles
Dolina Śmierci
Las Vegas
Tama Hoovera

autostradą 15 w kierunku Zion Canyon
za Las Vegas jest VALLEY of FIRE

po drodze do ZION jeszcze Red Clifs Area

Zion Canyon

drogami 89 i 12 do BRYCE CANYON i ewentualnie METATE ARCH DEVILS GARDEN

lekki powrót przez ZION drogami 12 i 89 przez Mt Camel Junction do Glen Canyon Dam

tuż za Mt Camel Junction odbicie na Coral Pink Sand Dunes powrót do drogi 89 i dalej do Glen Canyon Dam (Lake Powell )

tuż za tamą Horsehoe Bend , Antelope Canyon

dalej drogą 98 - 160 - 163 do Monument Valley
miasteczko Mexican Hat jako najdalszy punkt wyprawy

>> powrót

Z Monument Valley
drogami 160 - 98 z powrotem do Lake Powell (Horsehoe Bend , Antelope Canyon)

za Lake Powell drogą 89 do 64 na Grand Canyon Village (MATHER POINT)

dalej drogą 64 do autostrady 40 i powrót do LA odbijająd z 40-tki na "route 66 "

-museum 66 w Ash Fork
-Seligman
-Oatman
w miare możliwości trzymać się Route 66

Przy okazji sprawdzony namiar na wypożyczalnie aut , co nie robi zbytnio numerów z wymyślaniem opłat i kar ..
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 07 Gru 2024 15:48 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie do końca ta sama trasa, ale w dużym stopniu się pokrywa, więc możesz zajrzeć do mojego podsumowania:

zachod-usa-planowanie-trasy,761,141211&p=1645369&hilit=Springdale#p1645369

Generalnie, warto przejrzeć inne wątki o USA, a przede wszystkim relacje - jest tam mnóstwo cennych informacji.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Gru 2024 16:44 
Awatar użytkownika

złoty
W la kilka nocy pod rząd ?, po co jak na dalszej trasie jest tak wiele super miejsc, że szkoda tracić czas na la, może ze 2 noclegi max, za lv hurricane, kanab, ew ok kayenta chociaż tam mały wybór i drogo na południu Williams
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Gru 2024 17:07 

-- 07 Gru 2024 15:58 --

kostek966 napisał(a):
W la kilka nocy pod rząd ?, po co jak na dalszej trasie jest tak wiele super miejsc, że szkoda tracić czas na la, może ze 2 noclegi max, za lv hurricane, kanab, ew ok kayenta chociaż tam mały wybór i drogo na południu Williams

dokładnie - po przylocie dzień na ogarnięcie , ze 2 na zwiedzanie , absolutne minimum top - plaże , napis , obserwatorium , beverly hils i w drogę :)

-- 07 Gru 2024 16:07 --

tropikey napisał(a):
Nie do końca ta sama trasa, ale w dużym stopniu się pokrywa, więc możesz zajrzeć do mojego podsumowania:

zachod-usa-planowanie-trasy,761,141211&p=1645369&hilit=Springdale#p1645369

Generalnie, warto przejrzeć inne wątki o USA, a przede wszystkim relacje - jest tam mnóstwo cennych informacji.

Przeglądam, jednak realia się zmieniają i opisy z 3-4 lat wstecz sa mało aktualne , szczególnie w kwestii noclegów , cen itp.. mało kto pisze dokładnie nazwy miejsc noclegowych ..

Poza tym np od 2024 wprowadzili limity - zapisy na niektóre parki , np Yosemite , Arches i wiele innych

Ideałem było by łapanie noclegów "z marszu", jednak są to głownie pustkowia i fajnie było by mieć jakieś pewniaki , że podjadeę i się prześpię ..
Warunki absolutne minimum - łóżko , możliwość umycia się, podładowanie urządzeń .
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Gru 2024 17:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Masz tysiące moteli o niemal identycznym standardzie i wyglądzie, a ceny... Bierz taki, co cenowo i lokalizacyjnie odpowiada. To nie jest wielka filozofia.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Gru 2024 17:10 
Awatar użytkownika

złoty
W kanab i Williams jest duża baza noclegowa więc nie powinno być problemu
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Mar 2025 20:46 

niebieski
W Page jest duża baza, w lutym do wyboru do koloru w atrakcyjnych cenach ( nasz rekord w USA - 58$ za cztery osoby ze śniadaniem 😄 Travelodge by Wyndham).
To dobre miejsce na nocleg, jesli planujemy kaniony Antylopy, Horshoe band, Lake Powell, Glen Canyon.
Z kolei jadąc do Grand Canyon South Rim bardzo polecam nocleg jak najbliżej parku - spaliśmy w Holiday Inn Express &Suites Grand Canyon - w Tusayan, 10 min od parku. To pozwoliło nam przyjechanie pierwszego dnia na zachód słońca a kolejnego na wschód.
Tutaj. Kolei - mimo lutego i bycia poza sezonem - hotel pełniutki, więc w sezonie to pewnie rezerwacja dużo wcześniej.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 19 Sie 2025 11:17 

Zdecydowałem że podpytam. Lecę na przełomie roku (25.12-07.01)

Jak wygląda kwestia łapania noclegów na żywioł? Mam auto, nie ogranicza mnie dane miejsce. Czy motele będą przebrane i zostaną jedynie te najgorsze/najdroższe, czy może jest ich na tyle dużo, w dodatku rozproszone, że bez problemu znajdę rozsądny nocleg?

Oczywiście na początek w L.A/ na koniec w Las Vegas ogarnę sobie zawczasu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość