Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Gru 2024 15:19 

Będę wdzięczny za namiary noclegowe wzdłuż trasy , jak poniżej.

Zależy mi na sprawdzonych i możliwie tanich noclegach jeśli ktoś ostatnio był i może polecić. Chciałbym łapać noclegi "na żywioł" , długość trasy i ilość atrakcji powoduje ,że nie wiem , gdzie będę w jaki dzień... Praktyczniue codziennie gdzie indziej , jedynie LA kilka nocy pod rząd..

planowana trasa

Los Angeles
Dolina Śmierci
Las Vegas
Tama Hoovera

autostradą 15 w kierunku Zion Canyon
za Las Vegas jest VALLEY of FIRE

po drodze do ZION jeszcze Red Clifs Area

Zion Canyon

drogami 89 i 12 do BRYCE CANYON i ewentualnie METATE ARCH DEVILS GARDEN

lekki powrót przez ZION drogami 12 i 89 przez Mt Camel Junction do Glen Canyon Dam

tuż za Mt Camel Junction odbicie na Coral Pink Sand Dunes powrót do drogi 89 i dalej do Glen Canyon Dam (Lake Powell )

tuż za tamą Horsehoe Bend , Antelope Canyon

dalej drogą 98 - 160 - 163 do Monument Valley
miasteczko Mexican Hat jako najdalszy punkt wyprawy

>> powrót

Z Monument Valley
drogami 160 - 98 z powrotem do Lake Powell (Horsehoe Bend , Antelope Canyon)

za Lake Powell drogą 89 do 64 na Grand Canyon Village (MATHER POINT)

dalej drogą 64 do autostrady 40 i powrót do LA odbijająd z 40-tki na "route 66 "

-museum 66 w Ash Fork
-Seligman
-Oatman
w miare możliwości trzymać się Route 66

Przy okazji sprawdzony namiar na wypożyczalnie aut , co nie robi zbytnio numerów z wymyślaniem opłat i kar ..
 Profil Relacje PM off  

First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN
🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏 🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏
#2 PostWysłany: 07 Gru 2024 15:48 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie do końca ta sama trasa, ale w dużym stopniu się pokrywa, więc możesz zajrzeć do mojego podsumowania:

zachod-usa-planowanie-trasy,761,141211&p=1645369&hilit=Springdale#p1645369

Generalnie, warto przejrzeć inne wątki o USA, a przede wszystkim relacje - jest tam mnóstwo cennych informacji.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Gru 2024 16:44 
Awatar użytkownika

złoty
W la kilka nocy pod rząd ?, po co jak na dalszej trasie jest tak wiele super miejsc, że szkoda tracić czas na la, może ze 2 noclegi max, za lv hurricane, kanab, ew ok kayenta chociaż tam mały wybór i drogo na południu Williams
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Gru 2024 17:07 

-- 07 Gru 2024 15:58 --

kostek966 napisał(a):
W la kilka nocy pod rząd ?, po co jak na dalszej trasie jest tak wiele super miejsc, że szkoda tracić czas na la, może ze 2 noclegi max, za lv hurricane, kanab, ew ok kayenta chociaż tam mały wybór i drogo na południu Williams

dokładnie - po przylocie dzień na ogarnięcie , ze 2 na zwiedzanie , absolutne minimum top - plaże , napis , obserwatorium , beverly hils i w drogę :)

-- 07 Gru 2024 16:07 --

tropikey napisał(a):
Nie do końca ta sama trasa, ale w dużym stopniu się pokrywa, więc możesz zajrzeć do mojego podsumowania:

zachod-usa-planowanie-trasy,761,141211&p=1645369&hilit=Springdale#p1645369

Generalnie, warto przejrzeć inne wątki o USA, a przede wszystkim relacje - jest tam mnóstwo cennych informacji.

Przeglądam, jednak realia się zmieniają i opisy z 3-4 lat wstecz sa mało aktualne , szczególnie w kwestii noclegów , cen itp.. mało kto pisze dokładnie nazwy miejsc noclegowych ..

Poza tym np od 2024 wprowadzili limity - zapisy na niektóre parki , np Yosemite , Arches i wiele innych

Ideałem było by łapanie noclegów "z marszu", jednak są to głownie pustkowia i fajnie było by mieć jakieś pewniaki , że podjadeę i się prześpię ..
Warunki absolutne minimum - łóżko , możliwość umycia się, podładowanie urządzeń .
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Gru 2024 17:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Masz tysiące moteli o niemal identycznym standardzie i wyglądzie, a ceny... Bierz taki, co cenowo i lokalizacyjnie odpowiada. To nie jest wielka filozofia.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Gru 2024 17:10 
Awatar użytkownika

złoty
W kanab i Williams jest duża baza noclegowa więc nie powinno być problemu
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Mar 2025 20:46 

niebieski
W Page jest duża baza, w lutym do wyboru do koloru w atrakcyjnych cenach ( nasz rekord w USA - 58$ za cztery osoby ze śniadaniem 😄 Travelodge by Wyndham).
To dobre miejsce na nocleg, jesli planujemy kaniony Antylopy, Horshoe band, Lake Powell, Glen Canyon.
Z kolei jadąc do Grand Canyon South Rim bardzo polecam nocleg jak najbliżej parku - spaliśmy w Holiday Inn Express &Suites Grand Canyon - w Tusayan, 10 min od parku. To pozwoliło nam przyjechanie pierwszego dnia na zachód słońca a kolejnego na wschód.
Tutaj. Kolei - mimo lutego i bycia poza sezonem - hotel pełniutki, więc w sezonie to pewnie rezerwacja dużo wcześniej.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 19 Sie 2025 11:17 

Zdecydowałem że podpytam. Lecę na przełomie roku (25.12-07.01)

Jak wygląda kwestia łapania noclegów na żywioł? Mam auto, nie ogranicza mnie dane miejsce. Czy motele będą przebrane i zostaną jedynie te najgorsze/najdroższe, czy może jest ich na tyle dużo, w dodatku rozproszone, że bez problemu znajdę rozsądny nocleg?

Oczywiście na początek w L.A/ na koniec w Las Vegas ogarnę sobie zawczasu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość