Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Nowy Jork - nocleg
#281 PostWysłany: 05 Mar 2024 23:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Booking ma sortowanie według odległości, możesz też wyszukiwać mapą.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
#282 PostWysłany: 23 Kwi 2024 20:31 

Ja bym polecił The L Hotel na Brooklynie

https://www.booking.com/hotel/us/the-l- ... #hotelTmpl

Super hotel w super lokalizacji - cisza , spokój , w okolicy sporo sklepów , barów , knajpek , lokali usługowych. Krytykowane przez wielu śniadanie jest proste , ale człowiek nie wychodzi głodny i od razu skupia się na zwiedzaniu zamiast szukać śniadania.
Metro blisko hotelu , dojazd do ścisłego centrum oraz na Coney Island
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 09 Maj 2024 12:41 

niebieski
Czy ktoś mógłby być tak uprzejmy i podpowiedzieć mi, jak (i czy w ogóle) można znaleźć noclegi w rozsądnych cenach w Nowym Jorku (Manhattan)? Prawdę pisząc jestem w lekkim szoku po pierwszej kwerendzie na booking i Google maps. Szukam czegoś w terminie od 7 do 10 listopada.
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 09 Maj 2024 13:47 

srebrny
Nie znajdziesz okazji, zwłaszcza na 3 dni.
Może na ostatnią chwilę, choć równie dobrze, może być jeszcze drożej.
Sam sprawdzam na styczniową, jedną noc (bardzo niski sezon) i najtaniej wychodzi hostel, za 50E😅

Ogólnie, to nie ten temat. Proponuję zadawać takie pytania w odp.dziale. Staż zobowiązuje 😉
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 09 Sie 2024 11:49 

Cześć, lecę w listopadzie do NY, czy ktoś mógłby polecić jakiś hotel z dobrym widokiem w centrum NY? Zależy nam na jak najlepszym widoku z pokoju, więc raczej wyższe piętra, to główne kryterium, standard ma mniejsze znaczenie. 2 noce, więc myślę że koło 1000-1200 zł na noc za pokój jesteśmy w stanie dać.
Do tej pory naszym faworytem był Courtyard by Marriott New York Manhattan/Central Park, ale takie fajne narożne pokoje na wyższych piętrach już niestety nie są dostępne w naszym terminie. Chętnie przyjmę wszelkie polecajki. Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 09 Sie 2024 15:55 
Awatar użytkownika

złoty
To może odpowiem dwóm osobom naraz,
po pierwsze najlepsze ceny będą przed ich przedłużonymi weekendami, byłem w tygodniu pon-śr przed świętami dziękczynienia w czwartek i ceny były super,
po drugie polecam millenium hotel przy times square, widok z 44 piętra na skwer super no i wszędzie blisko, cena w listopadzie zeszłego roku trochę ponad 200$ przed zniżkami za dobę
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 10 Sie 2024 00:36 

Szukam hotelu na 4-5 nocy w NY w okresie 23/24.09-28.09. Przejrzałem temat i po sprawdzeniu większości polecanych hoteli nieco się załamałem. Przykładowo noc w hotelu Highbridge na noc w okolicy 20 sierpnia ~550 zł, a w interesującym mnie terminie we wrześniu 1500 zł/noc. Wydawało mi się, że wrzesień to niższy sezon niż sierpień. Myślicie, że ceny mogą jeszcze spaść bliżej terminu rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 10 Sie 2024 00:44 

HON fly4free
Ceny hoteli w dużych miastach w US mają często tendencje do spadania bliżej potencjalnej daty pobytu - zwykle tak na 2-3 tygodnie przed, ale pod warunkiem, że nie ma wtedy jakiegoś eventu czy innych okoliczności powodujących zwiększony volumen rezerwacji. W NYC, w zależności od lokalizacji, droższe bywają też weekendy albo wręcz przeciwnie - tańsze, np. w FD na Manhattanie. Co do sezonu - to jest podobny, więc na to bym nie liczył. Niski sezon w NYC jest praktycznie tylko ściśle w zimie i to oczywiście z wyjątkiem świąt i NYE.

Generalnie ceny hoteli w US (nie tylko w NYC) bardzo mocno też podrożały po pandemii.

Poszukaj też alternatyw w Jersey City, Union City itp. Tam zwykle ceny są bardziej strawne, ale to nie znaczy, że super niskie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#289 PostWysłany: 10 Sie 2024 13:00 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
@radomt ja tez niedawno sprawdzalem ceny noclegów w NYC i tez sie załamałem.

O ile bedziesz bral bilet na komunikacje to opłaca się wziąć nocleg po prostu dalej od centrum i dojazd komunikacją na Manhattan, metro w NYC działa super.

Ja spałem w średniej dzielnicy na Brooklynie ale metrem pod WTC jechałem 30 minut.

Jeszcze możesz popatrzeć na airbnb, pamiętam że ceny były trochę tańsze niż w hotelach. Tak jak pisał poprzednik, niestety w NYC sezon jest praktycznie cały czas.
 Profil Relacje PM off
radomt uważa post za pomocny.

#290 PostWysłany: 10 Sie 2024 13:56 

@klapio tak, jak najbardziej dopuszczam możliwość noclegu w nieco dalszej dzielnicy, czy nawet hostel. To co natomiast mnie zaskoczyło to znacznie droższe noclegi w okolicy 20 września vs w okolicy 20 sierpnia. No nic - chwilę jeszcze się wstrzymam z rezerwacja z nadzieją na obniżkę cen bliżej terminu rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 15 Maj 2025 10:08 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Wiem że ceny hoteli w NY są kosmiczne, ale może ktoś polecić bezpieczny hotel niekoniecznie w centrum byle było blisko do komunikacji miejskiej. Nie oczekuje cudów. Bezpiecznie, prąd, wifi i żeby można było zostawić duże bagaż na 5 nocy. Pytanie czy jest szansa upolować coś w okolicach 300/400 zł za noc? Nawet status na Agodize Vip Platinum nic nie pomaga. Chodzi o pierwsze dwa tygodnie września.

Ostatnio edytowany przez macio106, 15 Maj 2025 10:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 15 Maj 2025 10:16 

platynowy
Nie napisałeś w jakim okresie. W styczniu i lutym noclegi są 2-2,5x tańsze niż w sezonie. Polecam Long Island, np. Wingate by Wyndham Long Island w pobliżu F-ki. Płaciłem 350-400 za noc dla 2 os. ze śniadaniem, oczywiście zimą.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#293 PostWysłany: 15 Maj 2025 20:45 

srebrny
macio106 napisał(a):
Wiem że ceny hoteli w NY są kosmiczne, ale może ktoś polecić bezpieczny hotel niekoniecznie w centrum byle było blisko do komunikacji miejskiej. Nie oczekuje cudów. Bezpiecznie, prąd, wifi i żeby można było zostawić duże bagaż na 5 nocy. Pytanie czy jest szansa upolować coś w okolicach 300/400 zł za noc? Nawet status na Agodize Vip Platinum nic nie pomaga. Chodzi o pierwsze dwa tygodnie września.

Możesz poszukać noclegów u Polaków, oferują swoje usługi na grupach na fb dotyczących NYC, srednia cena to 100-150$ w zależności od lokalizacji.
Myślę, że za 300pln może znajdzie się hostel jakiś, ale może być b.trudno bo wrzesień to akurat sezon i ceny często wyższe niż latem, bo robi się trochę chłodniej.

#294 PostWysłany: 15 Maj 2025 21:09 

Pewną alternatywą dla hoteli jest też airbnb. Wprawdzie w Nowym Jorku ciężko już o nocleg w sensownej cenie gdyż zostały wprowadzone pewne ograniczenia dla tej platformy ale dalej bez problemu można znaleźć w New Jersey nocleg w całkiem przyzwoitej cenie. Ważne żeby szukać coś blisko komunikacji miejskiej a dojazd pociągiem PATH to zaledwie kilkanaście minut do Manhattanu
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 15 Maj 2025 21:23 

niebieski
Kothson napisał(a):
Nie napisałeś w jakim okresie. W styczniu i lutym noclegi są 2-2,5x tańsze niż w sezonie. Polecam Long Island, np. Wingate by Wyndham Long Island w pobliżu F-ki. Płaciłem 350-400 za noc dla 2 os. ze śniadaniem, oczywiście zimą.

Jakiś czas temu spaliśmy dokładnie w tej okolicy. Było OK, a komunikacyjnie całkiem przyzwoicie. Blisko też kolejki linowej na Roosevelt Island.
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 15 Maj 2025 22:14 

srebrny
Wallander78 napisał(a):
Pewną alternatywą dla hoteli jest też airbnb. Wprawdzie w Nowym Jorku ciężko już o nocleg w sensownej cenie gdyż zostały wprowadzone pewne ograniczenia dla tej platformy ale dalej bez problemu można znaleźć w New Jersey nocleg w całkiem przyzwoitej cenie. Ważne żeby szukać coś blisko komunikacji miejskiej a dojazd pociągiem PATH to zaledwie kilkanaście minut do Manhattanu

to pozorna oszczędność. NJ nie leży w zasięgu komunikacji miejskiej NYC, zatem musisz kupować dodatkowy bilet, najtaniej 6$/os w obie strony.
Szara strefa airbnb przeniosła się na fb.

#297 PostWysłany: 16 Lip 2025 18:09 

Z ciekawostek: W Nowym Jorku po paru latach remontu otwiera się legendarny Waldorf Astoria. Ceny będzie kosmiczne.
 Profil Relacje PM off
Kasim lubi ten post.

#298 PostWysłany: 17 Lip 2025 10:55 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Już można rezerwować na lity np: 150.000 pkt lub ok 1000 usd :D
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 28 Sie 2025 18:11 

Czy ktoś zorientowany może doradzić (bądź odradzić) nocleg Wingate by Wyndham Bronx/Haven Park na południowym Bronxie: https://maps.app.goo.gl/Ut2c8VHDhFtC6smj8?

Z informacji w internecie wynika, że okolica jest bardzo nieciekawa i nierekomendowana dla turystów, ale z drugiej strony hotel jest rzut beretem od metra z szybkim połączeniem do centrum i cena relatywnie atrakcyjna.

Ktoś był / mieszka w okolicy i może podpowiedzieć czy warto zarezerwować na kilka nocy podczas zwiedzania NYC?
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 28 Sie 2025 23:15 

niebieski
Też rozważałem ten hotel podczas poprzedniego pobytu. Kolega policjant z NY skutecznie mi odradził właśnie ze względów bezp. Zobacz Holland Hotel Free Parking - tanio i też dobry dojazd PATH
 Profil Relacje PM off
leitoo lubi ten post.
leitoo uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość