Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Nowy Jork - nocleg
#261 PostWysłany: 06 Gru 2023 18:27 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@kostek966 Może chodzi o twarde łóżka? ;)

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#262 PostWysłany: 06 Gru 2023 18:38 

Loty: 132
Kilometry: 326 809
niebieski
@kostek966, @Sudoku, nocowaliscie tam ?
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 06 Gru 2023 19:42 
Awatar użytkownika

złoty
Nocowałem tam gdzie napisałem, cena po zniżkach ok 100$ więc chyba spoko za dwójkę
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 06 Gru 2023 20:01 

niebieski
Wystarczy żeby było czysto, a co do wygody spania to żeby z łóżek sprężyny nie wystawały.
Lecę sam tak więc będę brał pokój współdzielony.
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 07 Gru 2023 23:31 
Awatar użytkownika

niebieski
farciarz napisał(a):
Chciałbym polecieć budżetowo, ale nie hardcorowo :).
Czy ktoś nocował w tym hostelu:
https://hihostels.com/hostels/hi-new-york-city/
jest do przeżycia ?

Spanie z obcymi ludzmi w tym samym pokoju dla mnie jest hardcorem.
3 ludzi lubi ten post.

#266 PostWysłany: 08 Gru 2023 01:45 

niebieski
Nie wiem nie spałem ,chyba że na koloniach. Biłem się z tymi myślami, faktycznie chyba nie będę tego próbował.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 28 Gru 2023 00:04 

Loty: 2
Kilometry: 13 694
Cześć, nocował ktoś z was w Four Points by Sheraton New York Downtown przy 6 Platt Street?
Mam tam rezerwację z opcją płatności na miejscu i bezpłatnej anulacji i po przeczytaniu opinii na bookingu i google mam mieszane odczucia czy jest to dobry wybór. Jeśli nie, jakieś inne rekomendacje co do noclegu na Manhattanie?
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 28 Gru 2023 01:20 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Słuchaj, jeśli w NYC (a szczególnie na Manhattanie) chcesz hotel o dobrym standardzie w kategoriach europejskich to musisz się liczyć z naprawdę dużym wydatkiem. Musisz niestety wybrać coś co jest akceptowalnym dla Ciebie kompromisem między ceną a jakością.
7,2 na 10 na bookingu i 3,8 na 5 na google maps to jest, wbrew pozorom całkiem niezła ocena jak na Manhattan.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#269 PostWysłany: 28 Gru 2023 13:45 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@f.patyk Nie wiem, kiedy się wybierasz, ale wrzuciłem tego Sheratona na "moje" daty i jest on droższy niż Moxy NYC Downtown, na który się ostatecznie zdecydowałem. Brałem też pod uwagę Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown, ale ostatecznie wybór padł na Moxy.
Oba są trochę tańsze od Sheratona i mają wyższe oceny.
Ale tak, jak wspomniał @xyrxis, nocleg na Manhattanie tani nie będzie.

#270 PostWysłany: 29 Gru 2023 00:28 

Sheraton złapany w promocji na black friday za 850usd na 8 nocy dla dwóch osób. Do wyjazdu niecały miesiąc i chyba ciężko będzie znaleźć coś lepszego w tych pieniądzach
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 29 Gru 2023 10:13 
Awatar użytkownika

złoty
Opiniami w US bym się nie przejmował, wszystko zależy od regionu, widziałem takie gdzie były po ok 9 np Rumunia i nic specjalnego, w US i Kanadzie można przyjąć, że opinia 7 to tyle co gdzie indziej 8-8,5 sam niedawno byłem w dwóch hotelach w ny gdzie opinie np w millenium przy Time squere były takie sobie, a wszystko było ok

Ostatnio edytowany przez kostek966, 29 Gru 2023 12:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 29 Gru 2023 10:40 

HON fly4free
Przede wszystkim oceny hoteli w US są statystycznie zauważalnie słabsze niż w innych krajach a zwłaszcza w Europie, bo Amerykanie mają silną tendencje do narzekania i krytykowania wszystkiego; do tego często nie kumają procesów oraz zasad rezerwacji i potrafią dać hotelowi niską ocenę za to, że zrobili no show, a hotel nie chciał im oddać kasy albo obciążył (zgodnie z warunkami rezerwacji) kartę.

Innymi słowy - w Europie jak coś ma poniżej 8 (w skali bookinga) to się mocno zastanawiam, a poniżej 7 absolutnie nie biorę, to w US w graniach jakieś 6,8-7,9 to całkiem niezła ocena ;-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#273 PostWysłany: 30 Gru 2023 21:08 

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Może ten Sheraton jednak okaże się całkiem znośny i obejdzie się bez nieprzyjemnych przygód.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 07 Sty 2024 21:12 

Korzystał ktoś może z
Bowery Grand Hotel ?

https://www.booking.com/hotel/us/bowery ... gged_out=1

Wszelkie porady / opinie mile widziane
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 07 Sty 2024 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Przechodziłem obok - hotelik w Chinatown.
Z zewnątrz wygląda marnie, tuż przy bardzo ruchliwej ulicy.
Przy ocenie 3,6 przy 1238 oceniających - odpuściłbym.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
sp-luk uważa post za pomocny.

#276 PostWysłany: 07 Sty 2024 21:28 

platynowy
Tak, spałem w tym "hotelu". Widzę, że teraz ma ocenę 3,7, wtedy miał 5. Jedyny plus to cena.

Miejsce jest tragiczne. Prowadzone jest przez Azjatów. Pokoje to takie klitki metr na metr, oddzielone od siebie ściankami z tektury. Śpiąc słyszysz kiedy ktoś obok ciebie oddycha, o chrapaniu nie wspomnę. Dostałem pokój z oknem. Na początku myślałem że to plus. W pomieszczeniu było może 7 stopni (na zewnątrz sporo na minusie). Okna stare, więc wiatr przez nie hulał w każdą stronę. Słychać było wszystko z zewnątrz, ale na to przymknąłem oko, bo uwielbiam dźwięki NY.

Łazienki - tragedia. Pozwolę sobie nie opisywać.

Jeśli bardzo chcesz, mogę znaleźć gdzieś zdjęcia pokoju, bo mam zwyczaj archiwizować.

Pobyt w Bowery to hardcore nawet dla zaprawionych w boju.Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#277 PostWysłany: 08 Sty 2024 18:09 

Spoko , nie trzeba zdjęć , opis jest dokładny , dzięki za uporzedzenie..

A możesz / możecie zatem polecić coś dla pary ? tzn prosty pokój bez luksusów byle w zasięgu metra ? nie potrzeba nam TV i innych bajerów , ma być tylko na przekimanie i umycie się ...
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 08 Sty 2024 18:23 
Awatar użytkownika

złoty
Wybór w podobnych cenach masz, wybierz co Ci pasuje, byle tylko miał ok 7 na bookingu lub trochę mniej i będzie ok
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#279 PostWysłany: 13 Lut 2024 21:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Chciałbym polecić dwa hotele ostatnio przetestowane przeze mnie:

Highbridge Hotel - hotel na Bronksie, 300m od stacji metra. Zaskakująco dobry dojazd, bo linia metra 4 to ekspres i właściwie w nieco ponad 20 min jest się w centrum na Manhattanie. Hotel w miarę nowy, otwarty kilka lat temu, przestronne pokoje. Słychać metro, ale nam to nie przeszkadzało. Okolica klimatyczna, nam odpowiadała, bo nie wygląda wcale gorzej niż przeciętne miasto w Ameryce Południowej czy Azji :lol:

LIC hotel - trzy stacje od Manhattanu, okolica bardzo porządna, pokoje i łóżka trochę mniejsze niż w Highbridge Hotel. Poza tym czysto i znakomita cena jak za taką lokalizację. Dodatkowy bonus to taras na dachu, ze świetnym widokiem.

Oba wyszły po $140 za pokój trzyosobowy (w przypadku HighBridge to pokój był nawet jak na nasze standardy czteroosobowy) ze śniadaniem. W obu przypadkach śniadanie było identyczne: tosty, jajecznica, bekon, burgery, ziemniaki w plasterkach, naleśniki, jogurt naturalny i podstawowe dodatki, pomarańcze, jabłka. Da się przeżyć.

Do tego kawa, herbata i bajgle dostępne 24h.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#280 PostWysłany: 05 Mar 2024 23:02 

Zbanowany
czy możecie polecić jakiś hotel blisko lotniska JFK albo z bliskim dojazdem na jedną noc ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 300 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość