Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Paź 2012 21:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nowa porcja atrakcyjnych ofert milowych na podróże na pokładach samolotów PLL LOT, a wśród nich m.in.

Nowy Jork za 25000 mil + 506 PLN dopłat
Kair za 12000 mil + 265 PLN dopłat
 Profil Relacje PM off  

Od Istrii po Dalmację na zakończenie wakacji🌴☀️ Fly & Drive w Chorwacji za 783 PLN ✈️+🚗 Od Istrii po Dalmację na zakończenie wakacji🌴☀️ Fly & Drive w Chorwacji za 783 PLN ✈️+🚗
Rozpocznij wakacje na Korfu 🏝️Loty i hotel blisko plaży za 993 PLN 🌴🏊‍♂️ Rozpocznij wakacje na Korfu 🏝️Loty i hotel blisko plaży za 993 PLN 🌴🏊‍♂️
#2 PostWysłany: 01 Paź 2012 21:55 

Jakieś szczegóły na stronie miles and more nic nie ma na ten temat ?
Rozmiem, ze chodzi o LOTy RT ?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Paź 2012 22:01 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Dzięki, NYC i CAI bardzo dobre oferty.

http://www.fly4free.pl/swietne-okazje-m ... il-506-zl/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Paź 2012 22:05 
Awatar użytkownika

Ktoś chętny na NYC w listopadzie na 3 noclegi? ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Paź 2012 22:14 

Oferta znajduje sie w promocjach Lufthansy... Do NJ znalazlam kilka dat, ale do Kairu zadnej. Niestety, nic niewarte sa te ich promocje, oferty ladnie wygladaja, ale potem kiedy czlowiek szuka dostepnych dat, to czesto nic nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Paź 2012 22:24 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Bez przesady. CAI jest bardzo mała dostępność, ale za to do NYC jest dużo dat.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Paź 2012 23:06 

platynowy
Taryfy są wrzucane do systemu na 1-2 dni przed "oficjalnym" ogłoszeniem. Kto o nich wie (znajomi znajomych z działu M&M) to zdąży kupić, później zostają same ochłapy.

Kiedyś przez przypadek trafiłem właśnie na Bejrut za 10k mil + taxy, dostępność była ogromna i szybko kupiłem. Jak po 2 dniach rozesłali mailing z promocją to wolne były może 2-3 terminy.

#8 PostWysłany: 02 Paź 2012 11:36 
Awatar użytkownika

PRG też już wykupili? Trudno w to uwierzyć. Dramat jakiś.
Z BER była BCN jeszcze niedawno 5000 mil RT + ok.520 PLN dopłat (lub 15000 mil) i wisiało do samego końca.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Paź 2012 13:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W ramach obecnych atrakcyjnych ofert milowych można się przelecieć DREAMLINEREM do PRG w obie strony za 10000 mil + 274 PLN dopłat w terminie 16-18.12.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Paź 2012 13:45 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 532
Kilometry: 1 264 907
Ładne znalezisko @kemot!

#11 PostWysłany: 02 Paź 2012 15:11 
Awatar użytkownika

kemot napisał(a):
W ramach obecnych atrakcyjnych ofert milowych można się przelecieć DREAMLINEREM do PRG w obie strony za 10000 mil + 274 PLN dopłat w terminie 16-18.12.

Ja kupiłem bilety WAW-WRO-WAW w lipcu na Bombardiera, a podstawili najstarszego ATR-a jakiego mieli, przynajmniej wielkość podobna.
Zaryzykuję, że podstawią 734 w wersji charters.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Paź 2012 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
Ogromna moim zdaniem, nie powinno być już raczej obsuwy jeśli nie okaże się że jest jakaś mega usterka techniczna i trzy 787 się rozbiły w ciągu miesiąca, ale wtedy to będziesz się cieszyć że zmienili samolot ;-)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Paź 2012 18:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
pio napisał(a):
kemot napisał(a):

Ja kupiłem bilety WAW-WRO-WAW w lipcu na Bombardiera, a podstawili najstarszego ATR-a jakiego mieli, przynajmniej wielkość podobna.
Zaryzykuję, że podstawią 734 w wersji charters.

To jednak jest zupełnie inna sytuacja niż w przypadku normalnych codziennych operacji. Podmiana samolotu na mniejszy/większość to codzienność w każdej linii lotniczej ponieważ to, że 3 miesiące przed datą lotu do obsługi jednego z tysięcy takich samych "zwykłych" rejsów przypisana jest określona maszyna, to przewoźnika do niczego nie zobowiązuje.

Tutaj mamy, natomiast, konkretne loty promocyjne, gdzie z jednej strony ich dokładne daty zostały głośno odtrąbione w stronę opinii publicznej, a z drugiej trzeba otrzymać pewne zgody od portów lotniczych, zawrzeć odpowiednie umowy z agentami handlingowymi (oba związane z podstawieniem dużo większej maszyny niż tradycyjnie), pewnie na lotniskach będzie jakaś specjalna odprawa na te rejsy z drobnymi gadżetami, itp., i wiele innych podobnych spraw związanych wyłącznie z tymi określonymi lotami, a z którymi się nie ma do czynienia w przypadku "zwykłych" lotów.

Dlatego uważam, że o ile w normalnych rejsach podmianka samolotu to absolutna normalność, to w przypadku promocyjnych lotów Dreamlinera po Europie możemy mieć 99% pewności, że zostaną one od początku do końca zrealizowane według ogłoszonego planu, a jakieś ewentualne zmiany byłyby dużą wpadką.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Paź 2012 18:35 

platynowy
kemot napisał(a):
a jakieś ewentualne zmiany byłyby dużą wpadką.

Historia pokazuje że w LOT wpadki zdarzają się permanentnie... i jakoś im to specjalnie nie przeszkadza. Dlatego ja bym też był ostrożny z kupowaniem takiego biletu tylko dla samego faktu przelecenia się 787.

#15 PostWysłany: 02 Paź 2012 19:17 

HON fly4free
kemoot: absolutnie nie możemy mieć 99% pewności bo: 1) lista rejsów 787 ciągle jeszcze się zmienia więc to że jest on dzis przypisany do rejsu X nie znaczy że będzie też za miesiąc albo że faktycznie obsłuży ten rejs; 2) LOT dostanie na początku 1 egz. (a nie np. od razu 3) a jak wiadomo nowe samoloty mają tendencję do drobnych usterek w pierwszych tygodniach zwykłej służby - pewni i to na 99% możemy być , że własnie takie też wystąpią i w przypadku 787 i raczej na pewno jakieś z zaplanowanych rejsów z tego powodu nie odbędą się na 787 bo LOT nie będzie miał w pierwszych tygodniach drugiej maszyny do podmiany.

*** Z formalnego punktu widzenia oczywiście podmiana maszyny nie daje podstaw do żadnych roszczeń, nawet jeśli ktoś kupil dany bilet tylko po to, aby przelecieć się 787. Zmiana może byc ogloszona nawet w ostatniej chwili; typ maszyny nie jest nigdy objęty umową chyba że są to jakieś rejsy o specjalnym statusie - te LOTowskie nie są - poprostu są to normalne loty rozkładowe do których wykonania zosttal przypisany 787.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Paź 2012 20:23 
Awatar użytkownika

W sierpniu miałem podobny przypadek we FRA. Sprawdziłem wcześniej co ciekawego mogę zobaczyć podczas przesiadki. Wypatrzyłem na flightststs 787 ANA. W rzeczywistości stał 767.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości