Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lis 2023 11:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wczoraj zauważyłem ze na kontroli bezpieczeństwa są nowe skanery na lotnisku i można wnieść na pokład płyny przekraczający limit 100ml. Co fajnie się składa jak ktoś leci W6 lub LO bez rejestrowanego i chce przynieść do domu dobre winka lub Nar Ekşisi (melasę z granatu)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
#2 PostWysłany: 07 Lis 2023 13:08 

platynowy
Potwierdzam. W lipcu na fast track security było oficjalnie dozwolone

Załączniki:
Screenshot 2023-11-07 at 12.06.59.png
Screenshot 2023-11-07 at 12.06.59.png [ 544.2 KiB | Obejrzany 2697 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 10 Lis 2023 13:55 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
W marcu będę leciał TK z przesiadką w IST. Mamy 8:05h przesiadki w dzień więc łapiemy się na wycieczkę. Będziemy jednak lecieć z infantem (1.5 roku) i tu pytanie - czy na lotnisku jest jakieś miejsce gdzie można przebimbać z młodym tych kilka ładnych godzin (nie widzę go na zorganizowanej wycieczce)? Jeśli nie to czy kojarzycie jakiś hotelik "na godziny" (tak, wiem z czym to się kojarzy ale nie o coś takiego mi chodzi :)).

W ostatecznosci chyba wezmę coś na dzień z wymeldowaniem tego samego dnia, chodzi głównie o drzemkę młodego.

Dzięki,
Miko

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Lis 2023 14:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Lotnisko w IST jest świetnie zorganizowane, widziałem wydzieloną strefę do drzemek. Sądzę, że tam bez problemu w ciszy położycie się z młodym.
Mikolaj2206 lubi ten post.
Mikolaj2206 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 02 Gru 2023 21:39 

Loty: 56
Kilometry: 190 917
Czy ktoś się orientuje, czy na bezcłówce mają jakiś porządny sklep z telefonami i w jakich cenach można wyrwać najnowsze flagowce? :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Gru 2023 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 349 600
Zbanowany
Tak BTW
Pamiętacie czy
1. Jeździ coś publicznego do noclegów najbliższych lotnisku w imrahor?
2. Od której jest czynny desk z wycieczkami Turkisza (touristambul)?
3. O której odjeżdża pierwsza wycieczka?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Gru 2023 18:25 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
@Zeus @NBE322

To fotki z przedwczoraj z security na IST.
Chłopakowi przede mną kazali wyrzucić półlitrową butelkę wody.
A mnie z kolei kazali wyjąć iPada z plecaka.

Już miesiąc temu zwróciłem na to uwagę i nawet mówiłem do mojej, że przecież chłopaki z forum mówili, że można.
Czyżby było liberalnie, a teraz zaostrzyli do standardów ?

Image
Image

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 28 Sty 2024 15:34 

platynowy
:!: Nie wszystkie stanowiska security w IST mają nowe skanery, gdzie przechodzą płyny.

Teraz w styczniu 2024 też się na to naciąłem, ale po dopytaniu się obsługi pozwalają (bardzo niechętnie) zabrać swoje rzeczy z powrotem i ustawić się od początku do kolejki do skanera nowej generacji. Na stanowisku ze starymi skanerami - bez szans.

Jeśli chcemy włazić z płynami polecam połazić i poszukać przy którym stanowisku stoi ten znak który wkleiłem powyżej. Z tego co pamiętam było to po "lewej" stronie (patrząc się w kierunku airside), zarówno na fasttracku jak i na normalnych stanowiskach.

Oczywiście, nic nie gwarantuje...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 11 Lut 2024 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 142 156
czy ktoś ostatnio również natknął się na dwa różne skanery i potwierdzi czy można bez problemu przejść z perfumami >100 ml?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Lut 2024 15:09 

Loty: 97
Kilometry: 197 959
niebieski
W strefie E wszystko powyżej 100 leciało do kosza, nawet małe soczki w kartonikach co czasem udawało się przepchnąć pt. "że dla dzieci"
 Profil Relacje PM off
lanoteketrof lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 18 Mar 2024 09:39 

platynowy
:idea: Na dzień dzisiejszy, na security wchodząc z miasta na odloty, nowe skanery są na stanowiskach o numerach 63,64,65,66,71,72. Wystarczy się odpowiednio ustawić, i płyny przejdą :)

Dla goldów - na fast tracku są na stanowiskach 48,49.

Wszystkie pozostałe stanowiska mają tradycyjne skanery, gdzie obowiązuje max 100mL.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 24 Wrz 2024 09:21 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Piszę update żeby się nie naciąć - przy nowych skanerach opisanych przez poprzedników - także nie przechodziły płyny powyzej 100 ml - dodatkowo trzebabyło je wyciągać na taśmę. Tylko elektronika mogła zostać w plecaku. Dodatkowo nie pozwalali przenosić pustych butelek po wodzie, żeby je napełnić po security.

Załącznik:
ist1.jpg
ist1.jpg [ 92.24 KiB | Obejrzany 1860 razy ]
M_Karol lubi ten post.
M_Karol uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 24 Wrz 2024 10:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Miesiac temu jeszcze to przeszlo:
Cytuj:
Dla goldów - na fast tracku są na stanowiskach 48,49

Pytanie czy wycieli dla wszystkich, czy Elita/Elita Plus M&S + SA gold dalej moga...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Wrz 2024 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Informacja dla osób odlatujących Wizzair.
Na lotnisku byłem na 3h przed odlotem .
Kolejka na lot do DEBreczyna na Check-in B była już na około 80 osób, pierwsza godzina przed otwarciem check-inu to kontrola dokumentów przez firmę ochroniarską Gozen. Mój i żony paszport był sprawdzany przez około 10 minut. Nie mieliśmy pytań dodatkowych. Natomiast para z dzieckim za nami (Rumuni) była dość ostro wałkowana. Jeden z ochroniarzy sprawdzał dokumenty a druga ( pani) zadawał pytania typu jaka wyglądała cała podróz przed przylotem do Stamubułu , Ile czasu spędziliście w Stambule i jaki był cel wizyty, Jak wygląda Wasza droga powrotna - jakie jest miejsce docelowe - po otrzymaniu info że nie Węgry tylko Rumunia poprosiła o okazanie biletów na środek tranportu pomiędzy HU a RO - nie docierało do niej przez kilka minut tłumaczenie pary że jadą autem bo to tylko 50 km. Na otrzymanych dokumentach były ponaklejane naklejki - u nas LB2209, u innych np RB2208.
Następnie Check-in aby otrzymać karty pokładowe. Wszystko łącznie trwało 1,5h. Następnie kontrola paszportowa - spora kolejka - 15 min, i kolejka do kontroli bezpieczeństwa około 25 min. Po dotarciu do bramek - od razu wejście do samolotu. Boarding zaczął się na 1h przed wylotem i zakończył około 40 minut przed wylotem.

Załącznik:
ist3.jpg
ist3.jpg [ 108.52 KiB | Obejrzany 1793 razy ]
2 ludzi lubi ten post.
Garmond uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 28 Wrz 2024 15:08 

Loty: 125
Kilometry: 231 045
Wracałem do Debreczyna w czwartek.Dłuższy wywiad ochrona przeprowadzała głównie z obywatelami Rumuni i Ukrainy.Sizer Wizzaira stał jako ozdoba a inny kolor wspomnianej wyżej naklejki na paszporcie powodował szczegółową kontrolę bagażu i pasażera przed wejściem do samolotu.
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 02 Lis 2024 18:40 

Pytanko, jak ta kontrola ma się do opcji gdzie Polacy nie muszą mieć paszportu tylko dowód osobisty ? Jest w ogóle taka możliwość ? Jak czytam to brzmi to dość poważnie.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Lis 2024 19:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Pokazujesz dowód, wypełniasz kwitek i trzymasz go do końca wyjazdu
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#18 PostWysłany: 02 Lis 2024 23:41 

HON fly4free
Te kontrole "bezpieczeństwa" przy gejtach w IST są wybiórcze ale bywają bardzo dokładne. Przykładowo przed wylotem do GRU/EZE na widok polskiego paszportu + BP w C tylko rzut oka i dziękujemy, a ludzi z krajów Am Pd trzymali po 10 minut, sprawdzali dokładnie paszporty i inne dokumenty + zadawali więcej pytań niż w US na secondary ;-)
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#19 PostWysłany: 19 Lut 2025 10:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ministerstwo Transportu i Infrastruktury poinformowało, że z powodu opadów śniegu, których można się spodziewać w Stambule w dniach 19–21 lutego, w centrach kryzysowych na lotniskach w Stambule i Sabiha Gökçen odbyło się spotkanie Komitetu ds. Sytuacji Meteorologicznych i podjęto niezbędne środki ostrożności.

https://www.aa.com.tr/tr/gundem/istanbu ... ek/3486138

Np lot 21/2/25 KRK-IST został anulowany
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 27 Lut 2025 15:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy mogę wykupić wejście do saloniku na lotnisku? Ile kosztuje?
Jest gdzieś o tym informacja?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość