Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Cze 2016 08:42 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 219 763
Poszukuję szczegółowych informacji na temat łączonego transportu przelot+prom od Nok Air (Ko Samui -> Bangkok).
Czy ktoś z Was korzystał z podobnego przejazdu?
Znalazłam co prawda kilka wątków, w których nadmieniacie, że owszem, ale mam kilka dokładniejszych pytań jak to wygląda w praktyce:
1. Zamawiając łączony bilet przez internet -> czy powinnam również dokonać odprawy internetowej, czy mogę to zrobić na lotnisku? Czy jest to bezpłatne?
2. Czy dokumentem, który będzie obowiązującym na promie będzie jakieś potwierdzenie rezerwacji / e-ticket, czy też powinnam mieć coś jeszcze, może otrzymam standardowy bilet?
3. Co w przypadku, jeśli prom z jakiś względów jest opóźniony i nie dotrze na czas do Surat Thani i tym samym opuszczę lot? Czy ktoś miał podobną sytuację?
4. Jak wygląda przejazd z przystani Surat Thani na lotnisko? Wychodząc z promu jesteśmy od razu kierowani do autobusów? Jest to jakoś dobrze zorganizowane?
Jeśli ktokolwiek z Was ma doświadczenie w tym temacie to prośba aby opisać jak to wszystko wygląda od początku do końca, od zakupu biletu przez internet po realizację już na miejscu.
Dzięki z góry :)
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#2 PostWysłany: 02 Cze 2016 19:13 
Awatar użytkownika

Z Samui najlepiej się wydostać... busem.

Idziesz do pierwszego lepszego agenta i mówisz, że masz samolot do DMK na godzinę X.
Busy odbierają Cię prosto z hotelu, potem speedboat, kolejny bus i jesteś na lotnisku w Surat Thani.

Bilet lotniczy lepiej załatw samemu - to nie jest trudne, a pewnie tańsze.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Cze 2016 20:21 
Awatar użytkownika

Dzieki za wskazowkę :) patrzyłam juz wcześniej jak cenowo wychodzi zaproponowana przez Ciebie kombinacja i nie ma znaczącej różnicy. Wracając, chaciałabym mieć wszystko podopinane więc chciałabym dowiedzieć się coś więcej na ten temat. Mnóstwo ludzi z tego korzysta, jest cała masa możliwości i różnych opcji wydostania się z Ko Samui, akurat ta wydaje mi się być dla nas najbardziej odpowiednia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Cze 2016 20:44 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 319 915
Leciałam z Surat Thani do Bangkoku w Marcu NOk Airem, ale chyba wtedy nie było dostępnej opcji kupienia biletu samolot + łódź ( bądź się to nie opłacało, nie pamiętam już dokładnie).
w każdym razie, kupiliśmy w jakiejś agencji małej w porcie transport z hotelu na wyspie -> na lotnisko na lądzie.
Szukalismy opcji najtańszej czyli był to autobus wjeżdzający na prom towarowo/turystyczny i dojazd do lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Cze 2016 14:12 

2 tygodnie temu leciałem z Koh Phangan do Bangkoku własnie Nok Air.
Bilet kupiłem przez internet i wystarczyło, że w porcie pokazałem wydrukowane potwierdzenie. Po wyjściu z promu od raz zostaliśmy skierowani do odpowiedniego autobusu (w zależności o naklejki, która mieliśmy przyklejoną do siebie, a którą otrzymaliśmy w początkowym porcie). Autobus na lotnisko jedzie ok 1,5h.

Przed tą podróżą miałem wątpliwości, czy zdążymy odprawić się na lotnisku, bo zgodnie z planem na lotnisku mieliśmy być o 10.45 a wylot był już o 11. Okazało się, że w tym przypadku te 15 minut to wystarczająca ilość czasu, a taką odpowiedź dostałem od pracownika Nok air:

" As your e-mail, please be kindly informed that island route is a special package (Fly ‘n’ Ferry), we would like to confirm that we will take care of all passengers to go on board in time, and our staff will wait for all passengers to check-in though the coach or the ferry transferred you delayed. We confirm that there are no any problems. So, please don’t worry about it, and enjoy your trip. "
 Profil Relacje PM off
acozaroznica uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 13 Lip 2016 21:03 
Awatar użytkownika

Dzieki za wskazowki :) zdecydowalismy sie i pozostaje tylko odliczac dni do wyjazdu :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość