Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Noclegi na pół doby
#1 PostWysłany: 29 Gru 2016 20:37 

Loty: 36
Kilometry: 27 584
niebieski
nie wiem czy ten dział ale spróbuję, proszę użytkowników o poradę , będziemy z siostrą o 5 rano w Pradze ponieważ tak przyjeżdża PB z Warszawy , wszędzie doby zaczynają się od 13 , a nam po podróży nie uśmiecha się chodzić 7 h po mieście z bagażami , czy istnieją jakieś obiekty gdzie przyjmują na pół doby lub meldunek jest wcześniej, pisałem emaila do hotelu gdzie mamy nocleg ale nam odmówiono , i kazano zapłacić za dobę poprzedzającą nasz pobyt, rezerwowałem przez booking , dziękuję za podpowiedzi , pobyt w Pradze 5-7 styczeń

Ostatnio edytowany przez mezo23 29 Gru 2016 21:10, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

To była opcja dla wybranych, ale takich ludzi jest coraz więcej. Jadą po 500 km przez Polskę, bo upolowali bilety za półdarmo To była opcja dla wybranych, ale takich ludzi jest coraz więcej. Jadą po 500 km przez Polskę, bo upolowali bilety za półdarmo
Cypryjskie lato na wyciągnięcie ręki 🏝️ 🌊 Loty i aparthotel w Protaras za 997 PLN 😎 Cypryjskie lato na wyciągnięcie ręki 🏝️ 🌊 Loty i aparthotel w Protaras za 997 PLN 😎
#2 PostWysłany: 29 Gru 2016 20:46 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Sa usługi hotelowe tak zwane: day use rate. ( 8-18 albo 12 w dowolnym czasie w ciągu dnia) Hilton np.
Niestety bez dat ciezko jest powiedziec czy wśród sieciówek(to one często proponują takie rozwiazanie) znajdzie sie cos o logicznym cenowo zapleczu.
Najtaniej bedzie hostel zarezerwować.

Ostatnio edytowany przez gruby_inversia, 29 Gru 2016 20:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Gru 2016 20:53 
Awatar użytkownika

Loty: 212
Kilometry: 295 633
niebieski
Szczerze mówiąc wątpię żeby udało Ci się coś znaleźć. No chyba, że jakiś "Love hotel" ;)
Wczesne wmeldowanie jest przeważnie tylko dobrą wolą hotelarza, ale nie sądzę, że ktoś pozwoli Ci się wmeldować o 6 rano (i to bez jakiejkolwiek dopłaty) jeśli doba hotelowa zaczyna się o 12:00 :roll:
mezo23 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 29 Gru 2016 21:02 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 626 152
HON fly4free
mezo23 napisał(a):
a nam po podróży nie uśmiecha się chodzić 7 h po mieście z bagażami ,

Myślę, że łatwiej będzie zostawić w hotelu bagaże i zameldować się później, w międzyczasie zwiedzając miasto ;)
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Gru 2016 21:05 

srebrny
@‌mezo23‌ skontaktuj się hostelem bardzo blisko dworca PB http://www.booking.com/hotel/cz/hostel-florenc.pl.html może wykażą zrozumienie lub policzą symbolicznie za np.1 łóżko w pokoju wieloosobowym ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Gru 2016 21:06 

niebieski
We większości hoteli świata, a również i hosteli normą jest możliwość zostawienia maneli przed wmeldowaniem się. Czy aż tak wcześnie - zależy od hotelu - ale takie nieco lepsze nie powinny robić żadnego problemu. W części (lepszych) jest również ogólnodostępna łazienka z której można skorzystać.
Tak więc rano do hotelu, zrzut maneli, na miasto, po obiedzie check-in, odświeżenie i kontynuujcie :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 29 Gru 2016 21:16 
Awatar użytkownika

Loty: 212
Kilometry: 295 633
niebieski
igore napisał(a):
mezo23 napisał(a):
a nam po podróży nie uśmiecha się chodzić 7 h po mieście z bagażami ,

Myślę, że łatwiej będzie zostawić w hotelu bagaże i zameldować się później, w międzyczasie zwiedzając miasto ;)

I to jest zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Robiłem tak wielokrotnie i szczerze mówiąc tylko raz zdarzyło mi się, że hotel
mi odmówił takiej usługi. ;)

#8 PostWysłany: 30 Gru 2016 09:03 

srebrny
Hilton oferuje takie usługi, ale nie jest to oczywiście bardzo tanie rozwiązanie.
Na Twoją datę tańszy jest Hilton Prague, tam od 8.00 możesz się wbić (choć zawsze jest szansa, że będą pokoje wcześniej mieli, to wtedy Cię nie powinni wyprosić).
Jak masz tam odpowiedni status, to i śniadanie dostaniesz.

Załączniki:
Hilton Praga 20170105.png
Hilton Praga 20170105.png [ 82.69 KiB | Obejrzany 8896 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Gru 2016 09:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 304 053
Skoro hotele często mają taką politykę że najwcześniej można zameldować się w przedziale godzinowym od 12 do 15 to na Twoim miejscu poszukałbym noclegu na Airbnb i napisał do paru gospodarzy czy byłaby możliwość w tej samej cenie zameldować się już o 6 rano, może któryś wyrazi zgodę. Mnie się tak udało :-)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Gru 2016 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Akurat miałem identyczny przypadek, 5 rano w Pradze z PB, nocleg w BW zostawiliśmy bagaże, a o 8 wróciliśmy zameldować się. ;)

Kilka razy udało się zameldować ok. 7-8 w Accorze, pewnie na decyzję miał wpływ 2x Platinum, raz dostaliśmy pokój zastępczy na poranek, a potem przeniesiono nas do właściwych pokoi o odpowiednim standardzie.
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 30 Gru 2016 10:25 
Awatar użytkownika

srebrny
zostaw bagaz na dworcu

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 30 Gru 2016 10:25 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
@‌mezo23‌

Po co kombinować? Klepnij sobie zwyczajnie dodatkowy nocleg np. Hotel Slavia w MakeMyTrip za 15 EUR za 2 osoby i jeszcze śniadanie dostaniesz w tej cenie. :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości