Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lip 2020 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Drogie Forum :)
Jest jak jest i zachciało mi się zamiast czekać na dalekie kraje, zabrać rodzinę na 1-2 tyg do Chorwacji. I tutaj niemiła niespodzianka, bo po spędzeniu wielu godzin na airbnb dochodzę do wniosku, że 80% miejscówek które spełniają moje kryteria wyszukiwania (500pln/noc, 5 miejsc do spania), to totalny gniot i standard jak "noclegi u bacy" w Zakopanem w latach 90-tych. Obleśne wersalki, nory z prysznicem itp. Serio, jednak 4k za tydzień to jednak kupa hajsu - czy po prostu ja błędnie sobie założyłem próg cenowy w CRO, czy wysztko znośne jest dawno wysprzedane a zostały same koszmarki.

Dla porównania w Rumunii za te same pieniądze są super ładne, czyste, gustowne apartamenty. Wiadomo, RO to nie CRO, no ale bez przesady. O co chodzi?

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#2 PostWysłany: 27 Lip 2020 16:07 

złoty
Chorwacja jest co roku droższa. Część stalych bywalców twierdzi ze jest juz drozej niż we Włoszech.
 Profil Relacje PM off
samaki9 lubi ten post.
zawiert uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 27 Lip 2020 16:12 

złoty
O to, że Bałkany to na wzór Polski (wybrzeże) w 90 jak nie więcej % kwatery prywatne

Z tego "ten koloryt" 8-)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Lip 2020 16:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Aha, czyli jest i drogo i dziadowsko :) i ma mnie to nie dziwić

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Lip 2020 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
To pewnie zależy też od lokalizacji, bo np. w Zadarze poprzez Booking trafiłem na jedne z lepszych stosunków cena/jakość, a nawet teraz widzę dostępność w sierpniu w nie za wysokich cenach.

#6 PostWysłany: 27 Lip 2020 16:25 

złoty
Skoro są chętni rok w rok po coraz większych cenach....to się nie dziw :lol:

Ale trzeba przyznać, że coraz więcej z tego to rzeczywiste apartamenty, tyle że jaśnie pan chce tanio co się przeważnie wyklucza...niestety czy stety 8-)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Lip 2020 16:49 

niebieski
@zawiert no to czemu nie pojedziesz do Rumunii? Spróbuj, na pewno nie pożałujesz no i nie będziesz miał bólu tyłka, że z Ciebie zdarli. Poza Chorwacją masz całe Bałkany :)
 Profil Relacje PM off
dg72 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 27 Lip 2020 16:55 
Awatar użytkownika

srebrny
No jednak jest pewna różnica między Dalmacją a Rumunią (którymkolwiek fragmentem).

Rozumiem, że rynek reguluje ceny, po prostu jestem mimo wszystko zaskoczony, że bałkańska wycieczka samochodem cenowo ma szanse przebić 2 tygodnie w wielu dalekich miejscach świata, w których miałem okazję być już z dzieciakami. Raczej z uwagi na to, że o loty w ciekawe miejsca ciężko, wpadłem na pomysł przetestowania CRO, bo jakoś nigdy nie miałem sposobności, ale chyba powoli mi przechodzi.

Profil Relacje PM off
Wankej lubi ten post.

#9 PostWysłany: 27 Lip 2020 17:04 

niebieski
Spróbuj Czarnogórę i Albanię przeszukać
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Lip 2020 19:05 
Awatar użytkownika

srebrny
@kbk widziałem, dużo lepiej, ale to już raczej Ryanair do Podgoricy a nie tułaczka autem

Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Lip 2020 21:48 

niebieski
Czy ja dobrze rozumiem: Spodziewasz się rozsądnych cen noclegów na riwierze chorwackiej w samiuśkim środku sezonu i bookując w przede dniu wyjazdu? :shock:
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Lip 2020 23:11 

srebrny
[quote="zawiert”]
Rozumiem, że rynek reguluje ceny, po prostu jestem mimo wszystko zaskoczony, że bałkańska wycieczka samochodem cenowo ma szanse przebić 2 tygodnie w wielu dalekich miejscach świata, w których miałem okazję być już z dzieciakami.[/quote]

Przechodziłem dokładnie takie samo rozczarowanie 2-3 tyg temu, byłem maksymalnie elastyczny co do terminu - mogło być na pojutrze i na drugą polowe sierpnia. Zostałem w PL. :)
Stosunek cena/jakość mimo wszystko u nas jest lepsza, a oferty chorwackie po prostu były niewarte oferowanej ceny. Próba negocjacji na Airbnb odbijała się oferta droższa niż przed negocjacja, wiec grzecznie podziękowałem.
(Tak, wiem, wiem ze Śląska jest bliżej niż nad morze i słońce na miejscu).

Liczę na przystępne oferty na innych kontynentach, a na razie grzeje dupsko w polskim słońcu ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość