Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 31 Sie 2023 10:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak odstraszają to bierz nocleg koło lotniska i rano pojedziesz przez Jamaice
Chociaż nie widzę żadnego powodu, się bać Jamaica station
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Leć do Panamy z dużym bagażem❗✈️🧳 Bilety z Warszawy od 2469 PLN Leć do Panamy z dużym bagażem❗✈️🧳 Bilety z Warszawy od 2469 PLN
Mega❗ Piękna Portugalia za 574 PLN 🥰😍 Azory, Lizbona i Porto w jednej podróży Mega❗ Piękna Portugalia za 574 PLN 🥰😍 Azory, Lizbona i Porto w jednej podróży
#122 PostWysłany: 31 Sie 2023 11:30 

platynowy
Przecież tam trzeba przejść dosłownie 200 metrów i wejść do metra.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#123 PostWysłany: 31 Sie 2023 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Ja lecę za tydzień i zamierzam skorzystać z wersji opisanej wcześniej: Air Train do Lefferts Blvd i potem albo autobus, albo z buta do metra Aqueduct N-Conduit.

Przylatuję o 22, więc będę tam pewnie w okolicach północy.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
Pecel87 lubi ten post.
Pecel87 uważa post za pomocny.

#124 PostWysłany: 31 Sie 2023 13:32 

myslalem nad tym czy by nie jechać "w lewo" dwa przystanki za darmo airtrainem tam jest przesiadka na jakiś autobus Q10 czy coś takiego i wtedy sie czlowiek tanio zamyka finansowo bo bez 8$ airtraina ale mało kto stosuje tę opcję wiec nie zestawi mi nikt bezpeiczeństwa obu tras zeby się odważyć. Ja zyje przeswiadczeniem troche ze jednak wsyzscy na hura idą z jfk na jamaice wiec to chyba nie tak, że mogę zarobić w cymbał bo ludzi będzie multum albo ze skończe bez walizki. Musiałbym miec pewnie ogromnego pecha choc ten sie ostatnio mnie trzyma, moze stąd te analizy.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 31 Sie 2023 13:49 

platynowy
Powtarzam, wysiadasz z Air Train'a i do przejścia macie 200 metrów. Twoje rozkminy są zbyt daleko idące, więcej przykrych sytuacji może spotkać was w biały dzień na TS niż nocą w Jamaica.

Skoro macie tyle obaw to trzeba było wybrać się na romantyczny wypad do Sandomierza, a nie do NY.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#126 PostWysłany: 31 Sie 2023 14:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Przezywacie ten wyjazd jakbyście mieli na rok do Nigru lecieć relacjonować wybory.
I powtórzę, nie ma nić strasznego na Jamaica ale jak macie przezywać przez 24h, to albo uber albo nocleg obok lotniska i rano pojedziecie.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#127 PostWysłany: 03 Wrz 2023 00:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Moze sie komus przyda zebralem informacje o najtanszym transporcie z JFK na manhattan za 2.75USD

Z lotniska JFK air train GREEN do stacji Lefferts BLVD
Z tamtad wziac Q10 (placimy 2.75usd na wejsciu)
Z Q10 wysiasc na Lefferts BLVD/Liberty Ave i przesiasc sie na metro A na manhattan
Z Metra A wysiasc na Fultron street (manhattan przy WTC)
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#128 PostWysłany: 04 Wrz 2023 07:10 

Jak oceniasz tę opcję gdybyś miał jechać w nocy po wylądowaniu z bagażem pod kątem bezpieczeństwa?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 04 Wrz 2023 12:21 

niebieski
tommmik napisał(a):
Z Q10 wysiasc na Lefferts BLVD/Liberty Ave i przesiasc sie na metro A na manhattan
Z Metra A wysiasc na Fultron street (manhattan przy WTC)

W metrze trafiłeś na awarię bramek , przeskoczyłeś przez nie czy przejście techniczne obok? Skoro całość za 2.75$

Ok . Zapomniałem o możliwości przesiadki na metro nie zwracałem uwagi na to czy ściągało mi kasę przy bramkach w metrze.

#130 PostWysłany: 04 Wrz 2023 12:37 

złoty
^^^
1. "With OMNY or a pay-per-ride card: You get one free transfer within two hours of paying your fare. You can transfer from subway to bus, bus to subway, or bus to bus. If you transfer from the subway or local bus to an express bus, you'll be charged the difference between the subway or bus fare and the express bus fare unless you have a 7-Day Unlimited Express Bus Plus MetroCard."

2. Już niestety 2,9 USD a nie 2,75.
 Profil Relacje PM off
tommmik lubi ten post.

#131 PostWysłany: 04 Wrz 2023 17:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzia11 napisał(a):
Jak oceniasz tę opcję gdybyś miał jechać w nocy po wylądowaniu z bagażem pod kątem bezpieczeństwa?

Bede za miesiac to ci powiem ale wiele osob tak jezdzi.

#132 PostWysłany: 06 Wrz 2023 18:37 

Ponieważ wróciłem z NY wczoraj - drobna informacja dot. AirTrain, z powodu prac budowlanych linia zielona kursuje wahadłowo tylko na odcinku Howard Beach Station do Federal Circle, tutaj musimy się przesiąść na linię czerwoną i dotrzeć na wybrany terminal. Jest to zresztą jasno komikowane przez obsługę ale widziałem kilka osób które jeździły tam i z powrotem.
darek
 Profil Relacje PM off
hank uważa post za pomocny.

#133 PostWysłany: 08 Wrz 2023 14:50 
Awatar użytkownika

platynowy
Aktualizacja powyższego wpisu.

Z lotniska wychodziliśmy ok. 22:45

Wczoraj zielony AirTrain jechał już normalnie (bez wahadła) - wsiedliśmy na Terminalu 7 (przylecieliśmy Norse) i przejechaliśmy bezpłatnie do Lefferts Blvd.

Wysiedliśmy i dosłownie w tym momencie podjechał autobus Q10.
Zakup biletu jednorazowego poprzez tapnięcie telefonem do czytnika (Revolut - odbijamy tylko na wejściu).
Dojechaliśmy do metra Libery Avenue (linia A) ale info że działa tylko w dzień (do 22:30).
Tuż obok stał żółty bezpłatny autobus Metro Shuttle, który dowiózł nad do metra Euclid Av. (też linia A - w nocy to była pierwsza stacja - metro A stąd startuje) i dojazd na Manhattan.

W metrze tapnęliśmy ponownie wejście telefonem, ale nie pobiera ponownie opłaty.
W sumie od wyjścia z lotniska do stacji Fulton na Manhattanie ok. 1,5h
Koszt przejazdu - 1 bilet - z karty pobrało 2,90 USD
Jak dla mnie optymalna wersja za wyjątkiem jednodniówek czy szybkich przejazdów gdzie czas jest najważniejszy.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#134 PostWysłany: 08 Wrz 2023 17:31 
Awatar użytkownika

złoty
Też będę późnym wieczorem jechał do centrum i czy nie lepiej jak już się jedzie airtrain zielonym, dojechać do końca do Howard beach st i tam się przesiąść na linię A ?
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 08 Wrz 2023 22:22 

złoty
^^ można, ale nie za 2,9 USD, do Manhattanu górnego taka sama wersja tylko autobus Q10 i do metra E.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 10 Wrz 2023 15:15 
Awatar użytkownika

niebieski
kostek966 napisał(a):
Też będę późnym wieczorem jechał do centrum i czy nie lepiej jak już się jedzie airtrain zielonym, dojechać do końca do Howard beach st i tam się przesiąść na linię A ?

Jak dojedziesz do konca airtrainem do zaplacisz za airtrain chyba okolo 7$
kostek966 lubi ten post.

#137 PostWysłany: 10 Wrz 2023 15:29 
Awatar użytkownika

platynowy
8,25 USD

https://www.jfkairport.com/to-from-airport/air-train

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#138 PostWysłany: 10 Wrz 2023 20:05 

A mam pytanie jeszcze jedno od tych co są bardziej na świeżo. Airtrain kosztuje z 8 dolców na jamaice. Jeśli jest się w dwie osoby podobno bardziej opłaca się kupić jeden bilet dla grupy czy coś takiego jest tam 10 przejazdów. Czy to prawda że jest coś takiego? Gdzie to kupić jeśli tak? Jeden bilet więc jedna osoba kasuje przechodzi i daje drugiej do tyłu i tak w obie strony? Wtedy to podobno 25 USD kosztuje. Czy tak można robić ?
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 10 Wrz 2023 21:26 

platynowy
@Dzia11

https://thegatewithbriancohen.com/how-t ... tep-guide/

The 10-ride JFK AirTrain card is only sold at MetroCard Vending Machines in Howard Beach and Jamaica Air Train stations.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Dzia11 uważa post za pomocny.

#140 PostWysłany: 10 Wrz 2023 22:15 

Loty: 387
Kilometry: 1 052 861
czy do linii zielonej Air Traina można wsiadać na każdym terminalu, ja w środę przylatuję na T4,? jeżeli nie to aktualnie na ktorym?, o ile dobrze rozumiem to w autobusie Q10 można płacić kartą debetową ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 190 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość