Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Lis 2023 16:57 

niebieski
Park jest całkiem przyjemny.
Park oferuje dwie opcje zwiedzania:
1. Walking safari. Cena jakoś 23 USD. Typowe zoo.
2. Safari z kierowcą. Cena 43 USD + wynajęcie kierowcy. Tu mogę polecić bardzo przyjemną Kenijkę Rut tel./whatsupp. +254 714 830029. Ma całkiem fajny samochód (niestety nie z odkrytym dachem). Może Was obwozić po Safari 8000-10000 KES. Można spotkać mnóstwo zebr, słonie, żyrafy, gazele, żółwie, a wcześnie rano dzikie koty.

Bilety wstępu na obie opcje kupujemy na stronie https://kws.ecitizen.go.ke/
Należy się zarejestrować a następnie kupić bilet. Płatność kartą Visa/Mastercard. Na miejscu obsługa Wam pomoże to przeklikać.

Image

Ostatnio edytowany przez tomczas, 04 Lis 2023 21:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Siemion lubi ten post.

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 04 Lis 2023 18:09 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Jest również opcja numer 3) Wjeżdżasz swoim (wypożyczonym) autem.

Sporo o Nairobi jest w temacie o Safari.

#3 PostWysłany: 08 Lip 2024 23:17 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 551
niebieski
Dodam, że w internecie można znaleźć kilka relacji nt. shuttle bus, który kursował z centrum Nairobi przez główną bramę na 2,5-godzinne safari za 60 USD (już z biletem wejścia). Przy głównej bramie miał być ok. 12-13:30. Na oficjalnej stronie Kenya Wildlife Service nadal jest info o tym busie.
Shutlle bus został zlikwidowany po pandemii i nie ma już możliwości skorzystania z tej niewątpliwie ciekawej alternatywy. Wiem, bo pojawiłam się tam przed 13:00 i tłumaczyłam kilku pracownikom, o co mi chodzi ;)

#4 PostWysłany: 23 Lis 2024 08:23 

Loty: 76
Kilometry: 171 472
niebieski
Telefon kenijki z 1 posta niestety nie odpowiadał.
Pojechaliśmy o 6.45 pod bramę i tam na parkingu stoją kierowcy, koszt 100 $, więc uwzględniając inflację cena do zaakceptowania.
Na stronie podanej wyżej kazał kupić bilet i przed wyjazdem Pani spisała kod biletu. Wystarczy że zarejestruje się 1 osoba i kupi dla wszystkich bilet, dla oszczędzenia czasu można już w Polsce się zarejestrować czy nawet kupić.

Nasz kierowca nazywa się Teddy, jego numer +254 720 780436, auto minibusik 4x4 Toyota 6 pasażerów z podnoszonym dachem.

Ogólnie ustaliliśmy, że jeszcze zabrał nas do sierocińca słoni na 11:00 bilet 20$ też można kupić wcześniej na tej samej stronie i potem wysadził pod Giraffe Center. Za całość 150 $.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość