Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Nadwaga Bagazu .
#1 PostWysłany: 02 Lip 2011 15:10 
Awatar użytkownika

witam

mm pytanie otoz bede za tydzine wracal z londynu ibede mial nadbagaz tak z 2-5 kg .

co moge w takiej sytuacji zrobic ??

jaka jest kara za nadbagaz ?

moze lepiej wyslac poczta lub dokupic druga torbe i zaladowac do niej swoj nadbagaz ??

Co otym sedzicie jakie widzicie inne rozwiazania .

Za pomoc dzieki.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
 Temat postu: Re: Nadwaga Bagazu .
#2 PostWysłany: 02 Lip 2011 15:17 
Awatar użytkownika

Nie wiem jaka linia lotnicza, Ty za pewne wiesz. To wejdź na stronę przewoźnika i masz tam na pewno tabelę opłat za nadbagaż ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Lip 2011 15:26 
Awatar użytkownika

ah kurcze zapomnialem lece

wizzairem
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Lip 2011 15:59 

1. Postaraj się wykorzystać przysługujący limit wagowy bagażu podręcznego ( kabinowego).W przypadku tej linii jest to 10 kg.
2. Jeżeli lecisz Wizzem to raczej będą Cię chcieli skasować za nadbagaż. Postaraj się jakoś pozbyć, lżejsza torba albo nadaj rzeczy w busie za grosze.

#5 PostWysłany: 02 Lip 2011 16:15 
Awatar użytkownika

no wlasnie w tym problem ze jak lecialem to mialem 9,8 kg w podrecznym i 25 kg w rejestrowanym i teraz doszlo mi troszke nowych rzeczy i przekrocze limit tak z 2-3 kg ...

oco chodzi z nadaniem do busa ?? nigdy oczyms takim nie sluszalem .
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lip 2011 16:44 
Awatar użytkownika

Albo nadaj bagaż kurierem: http://www.fly4free.pl/jak-latac-taniej ... -za-bagaz/
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lip 2011 17:08 
Awatar użytkownika

za tego kuriera dziekuje

bo nie bede placil 40 euro za 5 kilo.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Lip 2011 17:22 

najtansze wyjscie założyć troche ubrań na siebie ;]

#9 PostWysłany: 02 Lip 2011 17:24 
Awatar użytkownika

aha okej zaloze 5kg ubran na siebie suuper dzieki za pomoc .
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Lip 2011 17:53 

Przecież masz w sumie 42 kg to jest całkiem niezła waga :] Ja ostatnio na dwa tygodnie dwie osoby dwa rowery zakupy we Włoszech i wszystko nam się zmieściło w limicie wagowym. Rowery spakowane kilka butelek wina namiot śpiwory kuchenka itd. Rejestrowany z rowerami ważył coś koło 62-63kg ( mówię o dwóch bagażach ). Jak będziesz miał te 2-3kg nadwagi powinno przejść. Patrz na osobę do której idzie czy ma dobry humor uśmiecha się czy dobrze się jej patrzy z oczu :) mi to pomaga jak na razie. Jak idziesz do laski gadasz ty jak do faceta gada panna takie zasady oczywiście jeśli masz możliwości.

Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Lip 2011 18:32 

Za 68 zł możesz dokupić kolejny bagaż rejestrowany. Na stornie wizza. Wyjdzie dużo taniej niż dopłata w przypadku nadbagażu.

#12 PostWysłany: 02 Lip 2011 20:10 
Awatar użytkownika

z tego co mi się zdaje dokupujesz tylko sztukę bagażu waga się nie zmienia (tj 2 sztuki bagażu muszą się sumować do 32kg), więc kupowanie dodatkowej sztuki nie ma sensu. Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Lip 2011 14:09 

5kg to nie jest dużo:)

jak ktoś wspomniał - ubierz na siebie:P

Najcieższe ciuchy, kilka t-shirtów, a następnie - ładowarki do kieszeni, małe ciezkie rezczy do innych kieszeni, możesz doszyć do wnetrza płaszcza kilka większych pojemnych kieszeni:)

Do standardowego plaszcza damskiego wchodzi ok 1,5kg:) (bez wszywania niczego:P)

Więc 5kg da się zgubić tego typu sztuczkami:)

zaryzykowałabym też wpakowaniem do podrecznego 11kg:) (bo nawet jeśli zważą to jednego kilograma się nie powinni przyczepić:)

Ja się zawsze kieszeniami ratowałam jak okazywało się na lotnisku, że niestety przekroczyło mi się, i do 3kg zawsze zgubiłam na zasadzie spontanicznej improwizacji:)
Tylko na security troche obciachu zawsze było:P
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Lip 2011 14:21 

Moze Cię zainteresuje:
http://www.jaktogo.com/
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 04 Lip 2011 18:51 

Jeżeli lecisz wizz to bagaż rejestrowany może ważyć 32kg, ale nie więcej. Ze względu na przepisy bhp jedna sztuka bagażu nie może ważyć więcej niż 32kg, więc nie ma mowy o nadbagażu. Ja bym pokombinowała z kieszeniami w kurtce. Można jeszcze włożyć coś do rękawów a kurtkę przewiesić przez ramię. 5kg się gdzieś wciśnie ;)

#16 PostWysłany: 04 Lip 2011 21:11 

Możesz też jakoś zgrabnie spakować kilka ciężkich rzeczy i improwizować na lotnisku, tzn. poprosić kogoś kto ma mało bagażu, żeby wniósł Ci to na pokład :)

#17 PostWysłany: 04 Lip 2011 21:45 
Awatar użytkownika

Okej

POlatam po lotnisku ...po rozdaje wszystkie ksiazki ...ciuchy ktore kupilem a potem na pokladzie bede zbieral .
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Lip 2011 00:01 

książek nie musisz rozdawać :) wizz ma ten fajny zapis w regulaminie, że oprócz bagażu podręcznego "Dodatkowo pasażerowie mogą wnosić następujące przedmioty:
* płaszcz lub koc;
* telefon komórkowy;
* materiały do czytania podczas lotu; itd."
jak wracałam po roku z Madrytu to miałam duuużo materiałów do czytania i nikt się nie przyczepił. Zakładając że dużo i szybko czytasz, musisz przecież coś mieć, żeby się nie nudziło w czasie lotu :)

#19 PostWysłany: 05 Lip 2011 01:04 
Awatar użytkownika

annaja napisał(a):
książek nie musisz rozdawać :) wizz ma ten fajny zapis w regulaminie, że oprócz bagażu podręcznego "Dodatkowo pasażerowie mogą wnosić następujące przedmioty:
* płaszcz lub koc;
* telefon komórkowy;
* materiały do czytania podczas lotu; itd."
jak wracałam po roku z Madrytu to miałam duuużo materiałów do czytania i nikt się nie przyczepił. Zakładając że dużo i szybko czytasz, musisz przecież coś mieć, żeby się nie nudziło w czasie lotu :)

Tak znam ten zapis ale myslalem ze chodzi tu o mala gazetke czy cos w tym stylu ...ale skoro mowisz ze moge wniesc biblioteke na poklad
TO SUPER !!! Dam sobie rade :)

Bardzo dziekuje wszestkim za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości