Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lis 2016 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Będę na Mykonos absolutnie poza sezonem, w najbliższy weekend spędzę na wyspie jedną dobę. Chciałbym wynająć samochód i objechać wszystko co jest do zobaczenia. Transport publiczny nie funkcjonuje a praktycznie wszystkie wypożyczalnie są zamknięte. Lokalne, które sprawdzałem nie pracują w tym terminie i nie wynajmują. Złożyłem zamówienie przez Car del Mar i po 24 odesłali informację, że nie są w stanie zrealizować zamówienia gdyż ich lokalny partner nie pracuje w tym terminie.
Można jeszcze złożyć zamówienie przez Economycarrentals lub Budget car. Mam tylko kilka wątpliwości
1) Czy ECR nie odpowie tak samo ja Car del Mar.
2) W ECR jest tak, że auto kosztuje 80zł a pełne ubezpieczenie do niego dodatkowe 100zł ! Trochę sporo wychodzi razem a raczej nie chcę brać bez pełnego ubezpieczenia.
3) Budet car nie widzę nigdzie na poziomie rezerwacji w necie opcji pełnego ubezpieczenia. Jest gdzieś tam takowe?

Ew. mógłbym wynająć skuter ale tutaj też wypożyczalnie, które sprawdzałem są nieczynne.

Macie jakieś pomysły co zrobić z transportem aby nie zbankrutować :) ?

Czarnogóra na własną rękę 🏖️🏊‍♂️ Tydzień w 4* apartamentach przy plaży za 1128 PLN 😎 Czarnogóra na własną rękę 🏖️🏊‍♂️ Tydzień w 4* apartamentach przy plaży za 1128 PLN 😎
Odpocznij na Karaibach ☀️🏝 Relaks w Dominikanie (w sezonie) za 3667 PLN 😎😍 Odpocznij na Karaibach ☀️🏝 Relaks w Dominikanie (w sezonie) za 3667 PLN 😎😍
#2 PostWysłany: 15 Lis 2016 11:46 

Wypożyczyć rower.
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#3 PostWysłany: 15 Lis 2016 11:53 
Awatar użytkownika

złoty
O tym też myślałem, bo wyspa jest malutka. Pytanie tylko czy będzie taka możliwość.

#4 PostWysłany: 16 Gru 2016 13:28 
Awatar użytkownika

złoty
Ostatecznie wziąłem auto poprzez ECR, które przydzieliło SIXT za 16EUR za dobę. Wszystko w porządku. Wypożyczalnia zaraz po wyjściu z pomieszczenia z karuzelami bagażowymi. Dokumenty przygotowane, cała procedura trwała kilka minut. Ważną informacją jest to, że nic nie blokują na karcie a w przypadku opłacenia wynajmu gotówką nawet nie chcą karty.
Dostaliśmy nowego VV UP z 6tys przebiegu. Pierwszy raz nie wziąłem ubezpieczenia, gdyż podwyższało to kwotę wynajmu o 25 EUR. Niestety z tego powodu miałem trochę nerwów bo gdy byliśmy na kawie i dosłownie nie było nas przy samochodzie 5 min ktoś na parkingu przerysował nam lekko drzwi. Jednak na tyle nieznacznie, że po drobnej kosmetyce trzeba było się mocno przyjrzeć aby zobaczyć jakieś rysy.
Przy oddawaniu auta Pani przyjmująca auto nawet go nie obejrzała i wszystko ostatecznie odbyło się bez problemu.

Co do samej wyspy i jej zwiedzania samochodem to bardzo polecam! W jeden dzień można ją objechać całą i zobaczyć wszystkie fajne punkty. Poza sezonem było fantastycznie w sezonie pewnie jest tłoczno ale o tym niedługo w relacji.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość