Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: MSC Seaside
#1 PostWysłany: 03 Sie 2024 08:12 

Witam wszystkich,

Za tydzień wypływamy z Genua statkiem MSC Seaside. Jedziemy z Polski w osiem osób,jednym busem i mamy 3 kabiny. Okazało się, że każda kabina ma inny check-in tj. o 12:00, 14:00 i 15:00. Czy jest szansa żeby osoby wszystkie weszły na pokład po 12:00 ? Jak to wygląda w praktyce, bo trochę to burzy nam godzinę wyjazdu z Polski?

Dziękuję za pomoc

edit: Przez pomyłkę założyłem nowy temat, więc proszę moderatora o przesunięcie do odpowiedniego wątku.
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
 Temat postu: Re: MSC Seaside
#2 PostWysłany: 03 Sie 2024 09:09 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Nie miałem zaokrętowania na MSC w Europie ale np. we Włoszech Costa miała wielki burdel i wszyscy stali w kolejce na jedną godzinę mimo że były różne wyznaczone.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Sie 2024 17:26 

srebrny
NCL ani Costa zupełnie nie zwracają uwagi na godziny zaokrętowania. Nie sądzę, żeby w MSC było inaczej. Poszedłbym na taką godzinę jaka Wam pasuje a jeśli ktoś na wejściu zapyta o godzinę zaokrętowania to pokazałbym tę pasującą. Nie dotyczy to bramy portu, gdzie sprawdzą na pewno wszystkie karty ale strażnika na bramie godzina zaokrętowania w ogóle nie interesuje - tylko zgodność nazwisk w boarding passach i paszportach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Sie 2024 19:13 

niebieski
Pełne spoko. W tym roku trzy razy płynąłem MSC i nikt nigdy nie pytał się o godzinę zaokrętowania. W Genui miałem wyznaczoną godzinę 15.00 o 10.30 zameldowałem się do chech-in a o 11.00 piłem już w barze strasznie smacznego drinka. Z kolei w Hamburgu znajomi mieli check-in na 15.00 ja na 12.00 a o 11.00 byliśmy wszyscy na pokładzie. Z tym że miałem zawsze fast tracka ale to tylko przyspiesza odprawę (oddzielne stanowiska) , jak wspomniałem nikogo nigdzie nie interesowała podana godzina chec-in.
 Profil Relacje PM off
radziu89 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 03 Sie 2024 20:01 

W takim razie nie musimy się martwić.

Mam jeszcze pytanie odnośnie zaplanowania godziny wyjazdu z Polski i zwracam się do osób, które są w temacie trasy.

Wyjeżdżamy z Katowic i tak jak pisałem wcześniej chcemy być na godzinę 12:00 w sobotę w porcie w Genua. Znajomi bardzo nalegają abyśmy wyjechali w piątek o 13:00 (blisko 24 h na dotarcie do Genua). Argumentują to warunkami drogowymi, mniejszą prędkością auta (bus 8 osób), przystankami i nieoczekiwanymi wydarzeniami. Dla mnie to trochę za wcześnie i wg mnie 16:00 byłaby też bezpieczna. Jak to widzicie?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Sie 2024 07:22 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
Zawsze lepiej mieć zapas, czas możesz wypełnić gdzieś już przy finalnej destynacji
 Profil Relacje PM off
radziu89 uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 04 Sie 2024 08:09 

srebrny
skunk napisał(a):
W takim razie nie musimy się martwić.

Mam jeszcze pytanie odnośnie zaplanowania godziny wyjazdu z Polski i zwracam się do osób, które są w temacie trasy.

Wyjeżdżamy z Katowic i tak jak pisałem wcześniej chcemy być na godzinę 12:00 w sobotę w porcie w Genua. Znajomi bardzo nalegają abyśmy wyjechali w piątek o 13:00 (blisko 24 h na dotarcie do Genua). Argumentują to warunkami drogowymi, mniejszą prędkością auta (bus 8 osób), przystankami i nieoczekiwanymi wydarzeniami. Dla mnie to trochę za wcześnie i wg mnie 16:00 byłaby też bezpieczna. Jak to widzicie?

Zależy ile przerw chcecie robić :D . Mnie podróże ze znajomymi nauczyły, że trasa 3-godzinna może zająć dowolną ilość czasu od 2,5h do 5h, w zależności od tego, kto prowadzi i kto jedzie autem. Jeśli jedziecie po raz pierwszy, to warto dopytać. Sama jazda busem zajmie wam pewnie z 15h, więc pewnie realistycznie tak z 3-4h przerw zrobicie. Jeśli bus się wam po drodze nie rozpadnie, to będziecie na czas. Choć osobiście zrobiłbym sobie większą rezerwę na nieprzewidziane zdarzenia i wyjechał pewnie o 15
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Sie 2024 14:09 

WuWa napisał(a):
Pełne spoko. W tym roku trzy razy płynąłem MSC i nikt nigdy nie pytał się o godzinę zaokrętowania. W Genui miałem wyznaczoną godzinę 15.00 o 10.30 zameldowałem się do chech-in a o 11.00 piłem już w barze strasznie smacznego drinka. Z kolei w Hamburgu znajomi mieli check-in na 15.00 ja na 12.00 a o 11.00 byliśmy wszyscy na pokładzie. Z tym że miałem zawsze fast tracka ale to tylko przyspiesza odprawę (oddzielne stanowiska) , jak wspomniałem nikogo nigdzie nie interesowała podana godzina chec-in.

A pamiętasz koszt fast track?

Bo jak mamy stać długo w ogólnej kolejce to rozważymy dokupienie.

Ile trzeba założyć czasu na stanie w jednej wielkiej kolejce na odprawę bez fast track?

P.S. Dziwne jest to że jak zainstalowałem aplikację MSC to na boarding pass mam napis Fast Track, choć go nie wykupowałem.

EDIT: Dodzwoniłem się do firmy sprzedającej wycieczkę i dostałem info że napis Fast Track oznacza wykonanie odprawy i ma opcji wykupienia pierwszeństwa wejścia na pokład.

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 182.26 KiB | Obejrzany 2098 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość