Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2581 PostWysłany: 04 Cze 2018 09:23 

Dostałem maila od "Билетный центр Чемпионата мира FIFA", że nie mogą mi przysłać biletów na mecz Polska Senegal ze względów operacyjnych(?) Napisali, że muszę odebrać bilety osobiście w Moskwie, a żeby to zrobić muszę się zarejestrować na stronie https://tickets.fifa.com/applicant i wybrać dzień godzinę odbioru. Problem w tym, że na tej stronie są do wyboru tylko dwie daty: 5 i 6 czerwca a ja przyjeżdżam do Moskwy dopiero 18 czerwca. To jakaś paranoja a russkije liud'i nie odpowiadają na moją reklamację.
Czy ktoś może doradzić co mam robić?

Załączniki:
Komentarz do pliku: zrzut strony centrum biletów
zrzut-ekranu-bilety-w-Moskwie.jpg
zrzut-ekranu-bilety-w-Moskwie.jpg [ 175.98 KiB | Obejrzany 1039 razy ]

Ostatnio edytowany przez Abcn, 23 Cze 2018 23:45, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
greyhound lubi ten post.

Grudniowy city break na Sycylii 🏛️🌊 Przedświąteczny wypad do słonecznych Włoch za 649 PLN Grudniowy city break na Sycylii 🏛️🌊 Przedświąteczny wypad do słonecznych Włoch za 649 PLN
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN
#2582 PostWysłany: 04 Cze 2018 09:31 

@alav nikt nie sieje, co najwyżej pisze, by nie panikować jak nie dojdzie wskazując rozwiązanie
@awas poczytaj kilkanaście ostatnich postów, też mam na 12.06, a odbiorę 18.06. Dlatego tak wyznaczają, bo boją się tłumów i kolejek 18 czy 19.06, ale też nikt normalny nie będzie się specjalnie bujał 6.06 do Rosji po odbiór osobisty biletów :)
 PM off  

#2583 PostWysłany: 04 Cze 2018 16:47 

Ufff, kamień spadł z serca. Właśnie dostałem numer paczki z biletami. Czy FanID wyrabia sie tylko na numer zamówienia? Znajomy robił na numer biletu i dostał bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#2584 PostWysłany: 04 Cze 2018 16:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Przeczytajcie 2-3 strony lub instrukcje...
 Profil Relacje PM off  

#2585 PostWysłany: 04 Cze 2018 16:55 

Zastanówmy się wspólnie nad Twoim pytaniem. Skoro
maxim8888 napisał(a):
Znajomy robił na numer biletu i dostał bez problemu.

to, jak myślisz:
maxim8888 napisał(a):
czy FanID wyrabia sie tylko na numer zamówienia?
 PM off  

#2586 PostWysłany: 04 Cze 2018 17:48 

Dzień dobry wszystkim,

jestem dziennikarzem i przygotowuje materiał o kibicach wybierających się na mundial do Rosji.

Ciekaw jest Państwa opinii na temat dojazdu, zakwaterowania itp. W materiale chciałbym zacytować kilka osób, które zamierzają wyjechać na mistrzostwa lub zrezygnowały z podróży w związku z wysokimi kosztami.

W krótkiej rozmowie telefonicznej zadałbym był kilka pytań. Proszę o kontakt na priv - odezwę się i oddzwonię.

W depeszy nie muszę podawać nazwisk rozmówców, wystarczy, że podadzą państwo imię i np. miejscowość.

Jeżeli ktoś z Państwa należy do jakiegoś regionalnego klubu kibica lub podróżuje za reprezentacją od wielu lat to na pewno znajdzie się miejsce na zawarcie takiej informacji w artykule. Zawsze to jakaś pamiątka :)

Pozdrawiam
Bartek
 Profil Relacje PM off  

#2587 PostWysłany: 04 Cze 2018 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
A wiec stało się ... FAN ID działa i byłem dziś o 8.00 pierwszym osobnikiem z takowym dokumentem przekraczającym granice w Braniewie. Polscy pogranicznicy oglądali we wszystkie strony i kazali jechać... „bracia Rosjanie” cieszyli się jakby wygrali kilo kawioru z Bieługi lub 10 litrów wódki :) Na granicy po ich stronie tez wszytsko szybko i „sprawie” jak na ich tempo ...

W całym Ticket Center jakieś 20/25 osób, które pilnują flag i banerów z logo mistrzostw.
5 okienek obsługi. Pobierając bilety trzeba podaj Request ID i paszport.
Na widok 12 biletów w tym dwóch na finał zrobiło się lekkie zamieszanie :)

Kierownik oddziału powiedział mi , ze w skrajnych przypadkach będzie można odbierać bilety w dniu meczu, ale to będzie rozpatrywane indywidualnie aby uniknąć kolejek i nerwów. Sam nie wiem jak to ma wyglądać :) czyli Rosja to dalej stan umysłu...

Polecam bus PKS Gdańsk na trasie Gdańsk PKS - Kaliningrad za jakieś 50zl RT.

PS. Nie wyobrażam siebie tych korków w dniu meczu. Na granicy przy minimalnym ruchu spędziliśmy od 1,5 do 2,5 godziny a nie wydarzyło się nic nadzwyczajnego.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#2588 PostWysłany: 04 Cze 2018 18:58 

Czyli bilety wydaje w okienku Pani Grażyna? podawali , że mają być przygotowane automaty do odbioru biletów...ehh Rasyjaaa
 Profil Relacje PM off  

#2589 PostWysłany: 04 Cze 2018 19:18 

Raczej "ehh FIFA", bo to FIFA zajmuje się dystrybucją biletów. Czy 4 lata temu w Brazylii, 8 w RPA, albo 12 w Niemczech były automaty wydające bilety?
 PM off  

#2590 PostWysłany: 04 Cze 2018 19:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W 2012 w Polsce i w UA nie było, tak w marginesie. Wolontariusze dawali bilety
 Profil Relacje PM off  

#2591 PostWysłany: 04 Cze 2018 20:49 

Już pytałem o Aeroexpress, ale dalej tego nie rozumiem. Widzę, że na stronie Aeroexpress napisali "Tickets will be issued to fans via Aeroexpress ticket offices two days prior and two days after the match date, as well as on the date of the game upon the provision of corresponding documents" jednak co to właściwie znaczy. Zrozumiałem, że bilety zostaną wydane dla fanów przez jakieś biuro biletów Aeroexpress dwa dni przed meczem. Czy to znaczy że wyśla mi je mailem czy mam na miejscu szukać tego biura? Mam przylot w nocy i chciałbym jechać pociągiem o 5 rano

Ostatnio edytowany przez Abcn 04 Cze 2018 22:14, edytowano w sumie 2 razy
Rozumiem że bilety na A.będą wydawane od dwu dni przed meczem do dwu dni po meczu. Jesli dobrze pamiętam, mają być dawane na miejscu, ale Ty tak samo możesz przeszukać temat.
 Profil Relacje PM off  

#2592 PostWysłany: 04 Cze 2018 20:52 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
cool_aka_romeo napisał(a):

Polecam bus PKS Gdańsk na trasie Gdańsk PKS - Kaliningrad za jakieś 50zl RT.

PS. Nie wyobrażam siebie tych korków w dniu meczu. Na granicy przy minimalnym ruchu spędziliśmy od 1,5 do 2,5 godziny a nie wydarzyło się nic nadzwyczajnego.

czyli jechałes PKS Gdańsk i tyle czekaliście dobrze rozumiem? Można więc stwierdzić, że godziny odjazdów i przyjazdów to tak chyba dla porzadku są tylko podane bo nijak się mają do rzeczywiśtości skoro tak długo autobus stoi na granicy.
 Profil Relacje PM off  

#2593 PostWysłany: 04 Cze 2018 21:56 

Ja jechałem tylko raz w życiu do Kaliningradu. Z Warszawy, 30 grudnia dokładnie, autobus ecolines, czas oczekiwania na granicy ok. 3h, przez co przyjechaliśmy na miejsce spóźnieni o jakąś godzinę. Dlatego też ja nie podchodzę optymistycznie do tematu, jeżeli w zwykłe dni robocze nie potrafią przyśpieszyć tego, to obawiam się, że w dni meczowe polsko-rosyjska granica może zostać praktycznie zablokowana.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 04 Cze 2018 22:07, edytowano w sumie 1 raz
Kalinin
 Profil Relacje PM off  

#2594 PostWysłany: 04 Cze 2018 21:59 
Awatar użytkownika

Te busy i autokary nie miały przez przejście śmigać jakimś buspasem? Do Kaliningradu jeszcze spoko bo mam spory zapas, ale martwi mnie teraz powrót
 Profil Relacje PM off  

#2595 PostWysłany: 04 Cze 2018 22:02 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Na granicy są przecież przejazdy dla autokarów, busów i ciężarówek.

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

#2596 PostWysłany: 04 Cze 2018 22:03 

No jak ja byłem to nic nie dało krótko mówiąc

Ostatnio edytowany przez Abcn, 04 Cze 2018 23:02, edytowano w sumie 1 raz
Jeszcze krócej ( a chodzi o przejscia tylko dla autokarów (na granicy))
 Profil Relacje PM off  

#2597 PostWysłany: 04 Cze 2018 22:05 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
Przelicz ilość osób do sprawdzenia

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

#2598 PostWysłany: 04 Cze 2018 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 8
Kilometry: 8 761
niebieski
zimsky napisał(a):
Te busy i autokary nie miały przez przejście śmigać jakimś buspasem? Do Kaliningradu jeszcze spoko bo mam spory zapas, ale martwi mnie teraz powrót

Byle na mecz zdążyć, a powrót ... Osobiście daje sobie 12 godzin zapasu ... mam nadzieję, że się uda, wszystkim tego życze.
 Profil Relacje PM off  

#2599 PostWysłany: 04 Cze 2018 22:48 

Czyli jednak PKS Gdańsk ma pozwolenie na wjazd do centrum Kaliningradu czy nie? Autokary bez specjalnego systemu miały dojeżdżać tylko do pewnego miejsca, a dalej do centrum miały być specjalnie podstawione autobusy.
 Profil Relacje PM off  

#2600 PostWysłany: 04 Cze 2018 22:50 
Awatar użytkownika

Jako regularnie tam kursująca linia obstawiam że mają bo ten obowiązek o posiadaniu jakiejś tam ichniejszej nawigacji jest w mocy chyba zawsze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość