Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 25 Lip 2017 16:04 

Rejestracja: 01 Kwi 2012
Posty: 2395
platynowy
sprawdz czy ten sam terminal (raczej tak), jesli nie, to zaplanuj droge, bo odleglosci spore
Góra
 Relacje PM off  
 
#62 PostWysłany: 26 Lis 2017 15:29 

Rejestracja: 26 Lis 2017
Posty: 1
Mam pytanie do znających lotniskuo Monachijskie. Lecę z WAWy do Mombasy. Pierwszy rejs LOTem do Monachium. Lądowanie Terminal 2. Odlot (Condor) do Mombasy Terminal 1. Bagaż chce nadać z Wwy od razu do Mombasy.
1. Czy pomiędzy Terminalem 2 do 1 jest jakięś przejście transferowe, czy przejazd autobusem?
2. Co w przypadku jesli zakupię w Wawie na bezcłówce napoje % ? Będę je mógł przenieśc na transferze?
Z góry dziekuję za odpowiedź.
Góra
 Relacje PM off  
 
#63 PostWysłany: 26 Lis 2017 19:23 

Rejestracja: 09 Sty 2013
Posty: 237
niebieski
jest autobus wahadlowy
https://www.munich-airport.de/_b/000000 ... _t1_t2.pdf

zakladam, ze jesli zapakuja ci alko jak do transferu to przy ew kontroli bezp przejsziesz z flaszkami
Góra
 Relacje PM off  
 
#64 PostWysłany: 26 Lis 2017 22:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 3840
HON fly4free
a jak wygląda sprawa korzystania z saloników PP/Diners (te same), które są w terminalu 1, gdy korzystamy z terminalu 2?
Przylecimy do T2 o 18.35 i potem dalszy lot też będzie z T2, o 21.20 (oba loty w ramach Schengen). Czas pomiędzy chętnie spędzilibyśmy w saloniku Atlantic lub Europe, tylko pytanie, czy można się tam dostać na piechotę nie opuszczając strefy tranzytowej? Biorąc pod uwagę, że autobus, o którym mowa w poprzednim wpisie jeździ co 15 minut, wolałbym pójść per pedes, bo będzie raczej szybciej, niż dojście na przystanek busa, oczekiwanie na niego i sam przejazd dookoła terminala.
Góra
 Relacje PM off
krzysiekk86 lubi ten post.
 
 
#65 PostWysłany: 26 Lis 2017 22:29 

Rejestracja: 09 Sty 2013
Posty: 237
niebieski
piechota musisz wyjsc z airside wiec majac karte pokladowa z lotem z T2 do T1 nie wejdziesz
Góra
 Relacje PM off  
 
#66 PostWysłany: 26 Lis 2017 22:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 3840
HON fly4free
do dziś też sądziłem, że tylko autobus wchodzi w grę, ale na tripadvisor znalazłem wątek (https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187309-i118-k6252577-o30-How_to_go_from_Terminal_2_to_Terminal_1_at_Munich_Airport-Munich_Upper_Bavaria_Bavaria.html, w którym na str. 3 i 4 jedna babka twierdzi, że jest "airside connection" również na piechotę. Muszę jeszcze pogrzebać, albo po prostu zapytam bezpośrednio lotnisko. Może faktycznie jest jakieś mało popularne/nieznane (bo ludzie korzystają z busa) przejście między terminalami dla pieszych w ramach tranzytu?
Góra
 Relacje PM off  
 
#67 PostWysłany: 26 Lis 2017 22:42 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 Mar 2011
Posty: 1138
Loty: 225
Kilometry: 242 643
złoty
Który z saloników w MUC warto odwiedzić mając DC?
Jutro lecę GDN-MUC i dalej po 2h 50 min MUC-BRU.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#68 PostWysłany: 26 Lis 2017 23:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 3840
HON fly4free
A lecisz tak jak ja, czyli przylot z GDN do T2 i potem dalszy lot też z T2?
Jeśli tak, to masz ten sam dylemat, co ja - jak tu najprościej i najszybciej przenieść się po stronie airside między oboma terminalami. Będę wdzięczny za informację, jak to sobie zorganizowałeś :)
A co do saloników, to niestety nie podpowiem, bo jeszcze nie korzystałem.
Góra
 Relacje PM off  
 
#69 PostWysłany: 26 Lis 2017 23:49 

Rejestracja: 11 Lis 2014
Posty: 304
niebieski
Nie ma przejścia airside między terminalami innego niż shuttle busy. To jest fizycznie niewykonalne, te terminale się po prostu nie stykają. Bus i już :)

Jeżeli jednak lecicie jakoś teraz, to wiedzcie, że na placu między terminalami jest obecnie pełny weihnachtsmarkt ze wszelkimi atrakcjami - kiełbaski, piwo, ozdoby, kasztany, migdały, co tylko dusza zapragnie, a dodatkowo jest również otwarte lodowisko (i wypożyczalnia łyżew). Oczywiście jest to landside, ale security w MUC prawie zawsze da się przejść poniżej 15min. Impreza pewnie potrwa do świąt.
Góra
 Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.
 
 
#70 PostWysłany: 27 Lis 2017 00:00 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2012
Posty: 1300
złoty
spiggy napisał(a):
piechota musisz wyjsc z airside wiec majac karte pokladowa z lotem z T2 do T1 nie wejdziesz
Nie wiem jak akurat w MUC, ale na kilku innych lotniskach przechodzilem pomiedzy terminalami w celu konsumpcji w saloniku w innej czesci lotniska. Wiec ogolnie - wykonalne...
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.
 
 
#71 PostWysłany: 27 Lis 2017 11:20 

Rejestracja: 09 Sty 2013
Posty: 237
niebieski
czy na ''tych innych'' lotniskach terminale te to odrebne fizycznie budynki tak jak w MUC?
Aclan napisał(a):
Impreza pewnie potrwa do świąt.

mysle, ze nawet dluzej - bylem w MUC jakos przed Sylwestrem i moglem sie jeszcze Glühweina napic
Góra
 Relacje PM off  
 
#72 PostWysłany: 27 Lis 2017 14:51 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Sty 2012
Posty: 1300
złoty
Tak, np. LAX i kilka innych, ktorych juz na szybko nie porafie sobie przypomniec.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#73 PostWysłany: 27 Lis 2017 16:25 

Rejestracja: 09 Sty 2013
Posty: 237
niebieski
ok
czyli podumowujac - mam lot z MUC T2 ale chce wejsc do lounge w T1 wiec musze zeskanowac karte pokladowa tam, potem idac na boarding skanuje te sama karte pokladowa w T2 (zakladajac, ze nie korzystam z shuttle busa)

tropikey napisał(a):
że jest "airside connection" również na piechotę

w niedziele sie bede przesiadal to obczaje jak czas pozwoli
Góra
 Relacje PM off  
 
#74 PostWysłany: 27 Lis 2017 16:30 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sie 2011
Posty: 3840
HON fly4free
myślę, że jednak tej babce z tripadvisora coś się pokręciło, bo kogo bym nie zapytał (łącznie z miejscowymi), twierdzą, że absolutnie takiego przejścia nie ma. Ale sprawdź, może coś odkryjesz :D
Góra
 Relacje PM off  
 
#75 PostWysłany: 05 Gru 2017 19:32 

Rejestracja: 09 Sty 2013
Posty: 237
niebieski
Image
Image
Image
ImageImage
Nie na przejscia na piechotę airside z T2 do T1 ale kontrola bezp jest tak sprawna, że spokojnie bez stresu można wyjść z terminalu i zakosztować bawarskiego powietrza ;)
Góra
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
 
 
#76 PostWysłany: 06 Gru 2017 22:56 

Rejestracja: 16 Sty 2013
Posty: 5
Witam. Proszę o poradę.Wiem,że temat jest wałkowany od kilku lat.
Lecę z Berlin Tegel Lufthansą do Monachium. . Jeśli dobrze widzę to będę lądować na T2.
Jest już informacja , że mój lot z Monachium na Dominikanę Condor będzie z terminala T1D.
Mam 1:10 h na przejście, tudzież przejazd?
Czy jest to daleko? Dodam, że bagaż będę nadawała w Berlinie.
Proszę o pomoc, to mój pierwszy taki daleko lot.
Góra
 Relacje PM off  
 
#77 PostWysłany: 07 Gru 2017 15:40 

Rejestracja: 09 Sty 2013
Posty: 237
niebieski
1:10 h na przesiadke w MUC to sporo czasu, MCT (minimum connection time) miedzy T2 I T1 to 40 minut
w czesci airside T2 sa znaki to transferu autobusem to T1 (wklejalem wczesniej link)
https://www.munich-airport.de/_b/000000 ... _t1_t2.pdf

skoro lecisz LH to najprawdopodobniej wysiadziesz w satelickim terminal Lufthansy (bramki K, L) wiec przejedziesz sie kolejka podziemna do budynku terminala T2
Góra
 Relacje PM off  
 
#78 PostWysłany: 18 Sty 2018 00:27 

Rejestracja: 17 Sty 2018
Posty: 26
zamierzam w czerwcu lecieć do kanady (toronto) z Rzeszowa. Znalazłam połączenie z przesiadką w Monachium, ale czas na przsiadkę to tylko 45 minut. Czy jest szansa na to że zdążymy (lecę z mężem i dwjką dzieci). Dodam, że rto będzie nasza pierwsza taka podróż i nie znamyn iemieckiego. Co bęzie jak się spóźnimy na ten lot?
Góra
 Relacje PM off  
 
#79 PostWysłany: 18 Sty 2018 00:30 

Rejestracja: 08 Sie 2013
Posty: 1321
srebrny
45 min w MUC wystaczy. Jak sie spoznicie z winy przewoznika to was przebukuja na inny lot. Jezeli z powodu wlasnego nieogarniecia to was nie przebukuja na kolejny lot. Nieiecki raczej do niczego Ci tam nie bedzie potrzebny.
Góra
 Relacje PM off
Fasolkas lubi ten post.
Fasolkas uważa post za pomocny.
 
 
#80 PostWysłany: 18 Sty 2018 00:53 

Rejestracja: 17 Sty 2018
Posty: 26
Dzięki za info, zastanawiam sięczy kupować bilety z taką przesiadką. Ale lufthansa z Rzeszowa do Toronto to praktycznie tylko to 1 połączenie z 1 przesiadką albo oczekiwanie ponad dobę na litnisku przesiadkowym albo dwie lub więcej przesiadek. Kusi mnie LOT z przesiadką w wawie ale cena odstrasza. Jak będę rezerwować na steronie lufthansy lot z Rzeszowa do |Toronto to będzie na 1 bilecie?
NIe zamierzam płącić za wybór miejsca na etapie rezerwacji. Czy później przy odprawie może się zdarzyć że nie otrzymamy miejsc koło siebie biorąc pod uwagę że licimy dwoje dorosłych oi dwoje niepełnotetnich dzieci(16 i 7 lat). Sorki za tyle pytań ale to moja pierwsza taka daleka podróż.


Ostatnio edytowany przez Zeus, 18 Sty 2018 01:00, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group