Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Paź 2012 15:12 

niebieski
To jest niestety spory problem. Ja własnie mieszkam przy Metrze Wilanowska i pewnie nigdy w życiu nie skorzystam z WMI, bo na WAW mam taxi za niespełna 20 PLN...
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 01 Paź 2012 15:28 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Pytanie tylko, gdzie z tego Okęcia jakimiś low-costami polecisz :D
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Paź 2012 15:55 

niebieski
codriver napisał(a):
Pytanie tylko, gdzie z tego Okęcia jakimiś low-costami polecisz :D

Najlepszym tanim przewoźnikiem jest aktualne LOT.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Paź 2012 16:07 

niebieski
Czemu tak twierdzisz?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Paź 2012 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
Maciek78 napisał(a):
Czemu tak twierdzisz?
Odpowiem za kolegę:
1) W6 w środę wprowadza opłatę za duży podręczny
2) FR obudzi Cię skutecznie reklamami podczas każdego lotu
3) LO zabierze Cię za 320 zł RT w Szalonej Środzie i nawet poniżej 100 zł na krajówce wcześniej rezerwowanej.
Komfort podróży? Co tu pisać...

#6 PostWysłany: 01 Paź 2012 17:58 

niebieski
Grzyw napisał(a):
Maciek78 napisał(a):
Czemu tak twierdzisz?
Odpowiem za kolegę:
1) W6 w środę wprowadza opłatę za duży podręczny
2) FR obudzi Cię skutecznie reklamami podczas każdego lotu
3) LO zabierze Cię za 320 zł RT w Szalonej Środzie i nawet poniżej 100 zł na krajówce wcześniej rezerwowanej.
Komfort podróży? Co tu pisać...

Ad.1. = to się ubierzesz "cieplej" a po za tym jest jeszcze inna linia...
Ad.2. mnie jakoś nie budzą więc jest to sprawa osobista a tych nie oceniamy
Ad.3. za 320zł RT to ja 2 razy zrobię tą trasę albo i więcej jak mi się zachce

ja jeszcze nigdy nie widziałem na trasie na której latam lepszej oferty niż te które znajdowałem.
po za tym LOT często lata rzadziej niż pozostali a to często komplikuje sprawę

ale żeby było jasne: ja lubię LOT. tylko nimi nie latam :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Paź 2012 21:24 

niebieski
Ja latałem LOTem, dopóki nie wpadłem, ze za 320 zł to ja mogę mieć 40 podróży RT. Dlatego pytam, skąd wniosek, iż LOT jest tańszy. Argumenty typu mniejszy podręczny nie przemawiają do mnie, bo mi spokojnie starcza nawet te 6 kg. Ryanem nigdy nie lecialem, więc nie wiem jak to jest.

Poza tym mogę się założyć o piwo, ze nie będzie żadnej decyzji w środę o zmniejszeniu podrecznego.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Paź 2012 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
Maciek78 napisał(a):
Poza tym mogę się założyć o piwo, ze nie będzie żadnej decyzji w środę o zmniejszeniu podrecznego.

Byłaby niezła wtopa F4F

#9 PostWysłany: 01 Paź 2012 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
adriano84 napisał(a):
Maciek78 napisał(a):

Byłaby niezła wtopa F4F

chciałbym aby tak było jednak nie tylko z f4f napływały informacje o tej konferencji.

#10 PostWysłany: 01 Paź 2012 23:17 

Niestety co tu duzo pisac WMI to taka nowsza Etiuda kto pamieta ten wie ocb. Lotnisko poprostu tragedia i nie ma co sie oszukiwac w europie ciezko o gorsze tym bardziej ze lotnisko z 2012r a nie budowane 20lat temu.... Jedna wielka polska porazka. Ratuja je dobre promo Francy
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Paź 2012 23:49 

gorszych lotnisk jest mnostwo...zobacz do jakich barakow czy wrecz namiotow w polu lata Ryanair...
niestety prawda jest brutalna: tanie linie interesuje wylacznie cena a nie to czy pasazer ma odpowiednia ilosc lawek czy przestronna sale...a skoro ich to nie interesuje to za to nie placa, wiec lotniska w to nie inwestuja i kolko sie zamyka...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Paź 2012 00:29 

niebieski
jak sie lotnisko traktuje jak hotel to owszem można ponarzekać

ale jak ktoś przyjeżdża na lotnisko i nie koczuje pół dnia i nocy to modlin nie jest taki zły. a na pewno jeśli chodzi o rozwiązania konstrukcyjne(no może trochę mały ale za to nie trzeba 10 minut żeby z niego wyjść...)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Paź 2012 00:45 

dokladnie!w Ryanair tez nie oczekuje sie poczestunku na pokladzie czy rozkladanych foteli...wiec dlaczego ktos oczekuje cudow na lotnisku, ktore obsluguje te linie?wiekszosc ludzi na lotnisku jets kilkadziesiat minut i nie potrzebuja wiele do szczescia...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Paź 2012 09:56 

Maciek78 napisał(a):
Ja latałem LOTem, dopóki nie wpadłem, ze za 320 zł to ja mogę mieć 40 podróży RT. Dlatego pytam, skąd wniosek, iż LOT jest tańszy.

Sorry, że się wtrącam ale powiedz, gdzie miguelito napisał że LOT jest tańszy?

A ocena tego która linia jest lepsza jest subiektywna. Jeden woli podstawowe warunki za kilkadziesiąt zł, drugi większy komfort i loty na główne lotniska za 300-400. I myślę że nigdy jeden z was drugiego nie przekona :)

#15 PostWysłany: 02 Paź 2012 10:02 

niebieski
Tadex, tu napisał:
Miguelito napisał(a):
Najlepszym tanim przewoźnikiem jest aktualne LOT.

Chyba że nie zrozumiałem skali i niepotrzebnie sprowadzam do tego samego mianownika LOT i Wizz.

Druga kwestia, którą poruszyłeś też jest znacząca - ile jest tych "nie głównych" lotnisk, do których lata LOT a nie lowcosty? Warszawa, Paryż, Barcelona (i to nie zawsze), naciągany Londyn, Frankfurt i lista powoli się zamyka.

No i trzecia - wytłumaczcie mi też różnicę w komforcie - ja na prawdę nie widzę różnicy w LOTach i Wizzach - chodzi o rejsy europejskie. Czy dla 5 cm więcej warto dopłacać kilka stów?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Paź 2012 10:34 

Maciek, jak dla mnie słowa "najlepszy" i "najtańszy" nie znaczą tego samego :)

Co do lotnisk - to właśnie Warszawa jest dla mnie kluczowa. OK, jestem w specyficznej sytuacji bo mieszkam niedaleko Okęcia, więc dojazd zajmuje mi 15 min. W dodatku nie muszę robić "zapasu" czasu na wypadek jakby się zepsuł autobus czy był korek - w ostateczności dojdę piechotą. Do Modlina jechałbym z 2h, do tego zawsze większe ryzyko że coś po drodze nie wyjdzie, więc trzeba mieć dodatkowy zapas czasu. Łącznie (w obie strony) podróż zajmie mi 4-5h dłużej, a to już coś (szczególnie odkąd kiedy pracuję na etacie i każda godzina urlopu jest na wagę złota ;)

Co do komfortu, nie chodzi mi o fotel, ale raczej o obsługę (wiem, subiektywne), napoje na pokładzie, czy sam standard lotniska - wyższy na Okęciu niż w Modlinie. Do tego przeciętnemu, rzadziej latającemu pasażerowi łatwiej kupić bilet w "szalonej środzie" niż kombinować z Citi Wizz i XClub. A bez tego różnica w cenie jest znacznie mniejsza.

Dla jednych ww. różnice będą nieznaczące, bo cenią sobie przede wszystkim niską cenę. Dla innych już będą warte tych 300 zł więcej w 2 strony. Ja wolę LOT, ale nie próbuję fanów Wizza czy Ryana przekonywać że dla nich to będzie lepsza opcja.

#17 PostWysłany: 02 Paź 2012 10:44 

niebieski
Tadex71 napisał(a):
...czy sam standard lotniska - wyższy na Okęciu niż w Modlinie...

no jak! przecież w modlinie wchodzisz do budynku i już jesteś w kolejce do check-in'u a na okeciu - ja zawsze musiałem pytać gdzie mam isc a potem musiałem isc chwile. po za tym nie muszę dumać na który terminal mam jechać ani na który maja po mnie przyjechać. no ciężko powiedzieć, ze duże lotniska sa wygodniejsze od malych 8-)
no chyba, ze ten "standard" odnosi sie do czegoś zupełnie innego
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 02 Paź 2012 11:05 

niebieski
Tadex71 napisał(a):
Maciek, jak dla mnie słowa "najlepszy" i "najtańszy" nie znaczą tego samego :)
.

Pojedyńcze słowa tak, ale połączenie słów najlepszy i najtańszy chyba sprowadzają się do tego samego ;)

Komfort korzystania z Okęcia jest faktycznie większy, komfort z lotu LOTem już niekoniecznie. Jeżeli jednak ja mam lecieć służbowo - bez dwóch zdań korzystam z LOTu, nawet bez szalonej środy.
Jednak już weekendowe wypady, tak lubiane chyba nie tylko przeze mnie nie miałyby na pewno racji bytu, gdyby był tylko LOT. I nie dywagowalibyśmy, czy warto wyłożyć te 300 zł więcej, bo warto by nie było. A skoro wszystko się sprowadza do łatwości zakupu biletu to daj znać, chętnie pomogę :)
Grubo przesadziłeś natomiast z tym dojazdem do Modlina :D Skoro mieszkasz niedaleko Okęcia to masz spory bonus z dojazdem na to lotnisko, natomiast dojazd do Modlina zajmuje 2 godziny w obie strony + oczekiwanie na pociąg do Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 02 Paź 2012 11:34 

Hetman napisał(a):
na okeciu - ja zawsze musiałem pytać gdzie mam isc a potem musiałem isc chwile. po za tym nie muszę dumać na który terminal mam jechać ani na który maja po mnie przyjechać.

Lol, tym tekstem mnie zabiłeś. Jeśli tak proste lotnisko jak Okęcie jest dla Ciebie skomplikowane to nie wiem jak Ty sobie radzisz za granicą :)

Hetman napisał(a):

Owszem, odnosi się do czegoś innego. Do dużo większej ilości sklepów, barów, restauracji (fakt, cholernie drogich więc raczej nie dla lowcostowych pasażerów) i innych usług. O ile wiele innych zagadnień w tym wątku to kwestia subiektywnej oceny to standard Okęcia jako lotniska jest obietkywnie na pewno lepszy od Modlina.

#20 PostWysłany: 02 Paź 2012 11:46 

niebieski
Tadex71 napisał(a):
Hetman napisał(a):
na okeciu - ja zawsze musiałem pytać gdzie mam isc a potem musiałem isc chwile. po za tym nie muszę dumać na który terminal mam jechać ani na który maja po mnie przyjechać.

Lol, tym tekstem mnie zabiłeś. Jeśli tak proste lotnisko jak Okęcie jest dla Ciebie skomplikowane to nie wiem jak Ty sobie radzisz za granicą :)
Hetman napisał(a):

Owszem, odnosi się do czegoś innego. Do dużo większej ilości sklepów, barów, restauracji (fakt, cholernie drogich więc raczej nie dla lowcostowych pasażerów) i innych usług. O ile wiele innych zagadnień w tym wątku to kwestia subiektywnej oceny to standard Okęcia jako lotniska jest obietkywnie na pewno lepszy od Modlina.

tu nie chodzi o to jak sobie radze za granica tylko o porównanie lotnisk...
a po za tym: skoro każda godzina urlopu na wagę złota to po co mi sklepy, bary, restauracje na lotnisku?
może od razu niech sie przyznają ci co za nieziemski obciach maja latanie z modlina a nie z okecia :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości