Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 239  Następna
Autor Wiadomość
#4161 PostWysłany: 16 Cze 2024 22:29 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Jakie dokumenty wymaga bank przy działalności gospodarczej i KPiR. Ostatni raport był z DG i ryczałtu a to jednak spora róznica.
Ja wiem o niezaleganiu z US, ZUS, PIT za zeszły rok co jeszcze?

Super 🔥Bezpośrednie loty z Wietnamu do Polski za 499 PLN ❗️😎 Super 🔥Bezpośrednie loty z Wietnamu do Polski za 499 PLN ❗️😎
Wiosenny urlop na Costa Brava 🌊🏖️ 4* hotel przy plaży za 2139 PLN ☀️ Wiosenny urlop na Costa Brava 🌊🏖️ 4* hotel przy plaży za 2139 PLN ☀️
#4162 PostWysłany: 17 Cze 2024 08:51 

złoty
Kilka dni temu pisaliśmy o ofercie "na klik" - nie pamiętałem dokładnie jak to szło, ale dziś znów mi wyskoczyła więc sprawdziłem. Poprzednia oferta wyskoczyła mi 20.05 (mam taką datę wniosku / jego zakończenia) dziś 17.06 więc niecały miesiąc i jest kolejna. Nie chcę sobie bruździć w BIK więc wniosku nie złożę, ale widzę jak wygląda.
Mam do wyboru - nowa karta lub podwyższenie limitu na posiadanej. Oferta ważna do 01.07. Wypełniłem tylko wybór limitu i pakietu, dalej są zgody na sprawdzenie w BIK więc nie chcę klikać. Jest 5 kroków: Oferta, Oświadczenia (i tu się zatrzymałem), Dane wnioskodawcy, Decyzja kredytowa i Finalizacja wniosku. Tak jak pamiętam żadnych danych pracodawcy tu się już nie wypełnia a dochody wyliczone przez bank same się pokazują w okienku, tylko trzeba wpisać posiadane limity kredytowe w innych bankach - i to wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#4163 PostWysłany: 17 Cze 2024 10:56 

Gaszpar, wyciagi bankowe zwiazane z DG za ostatnie 12 miesiace, KPiR za 12 miesiecy, KPiR szczegolowy za ostatni miesiac, zaswiadczenie zus i us, PIT za ostatni rok, wydruk ceidg i wydruk sudop
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.
Gaszpar uważa post za pomocny.

#4164 PostWysłany: 17 Cze 2024 13:10 

-- 17 Cze 2024 12:06 --

januszmk napisał(a):
Gaszpar, wyciagi bankowe zwiazane z DG za ostatnie 12 miesiace, KPiR za 12 miesiecy, KPiR szczegolowy za ostatni miesiac, zaswiadczenie zus i us, PIT za ostatni rok, wydruk ceidg i wydruk sudop

W zależności w którym dniu mca składa się wniosek to należy przyjąć nawet 13 mcy bo zakładają że do 20go następnego jest czas zamknąć miesiąc i dane za poprzedni mogą się zmienić (PIT, VAT).
Jak składałem wniosek w oddziale o podniesienie na JDG to już mi tak zastrzegli, że mogą kazać dosłać miesiąc więcej, gdy przyniosłem na początku mca dokumenty i historię za równe 12 mcy

-- 17 Cze 2024 12:10 --

Darek M. napisał(a):
Tak Ty to robisz, ale potencjalnie ktoś może na Ciebie wyrobić taką kartę dodatkową i korzystać z Twojego limitu, jeśli zastrzeżenie Pesel nie jest sprawdzane. Ciekawe kto wtedy będzie odpowiadał za powstałe zadłużenie.

Kilka dni temu w oddziale zakładałem dla siostry kartę dodatkową, nie wiem czy ma w historii PESEL sprawdzenie z tego powodu (raczej dostała sms i powiadomienie z mObywatela przy wejściu na jej kartotekę), ale oboje się musieliśmy dokumentem wylegitymować oczywiście i ja na pewno mam sprawdzenie przy wejściu na moją kartotekę klienta przez doradcę
 Profil Relacje PM off  

#4165 PostWysłany: 17 Cze 2024 20:26 
Awatar użytkownika

złoty
Byłem dzisiaj w banku i przyszły posiadacz karty dodatkowej musiał cofnąć zastrzeżenie peselu,
Przy okazji pojawiło się nowe słowo "odstrzegać" pesel, mam nadzieję że ktoś wymysli coś mądrzejszego i to szybko bo już się niekiedy posługują tą wschodnią formą podobnie jak "rozprzedaż"
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4166 PostWysłany: 17 Cze 2024 20:37 
Awatar użytkownika

niebieski
W obuwniczym na wyprzedaży słyszałem słowo obcena :)
Ja jutro idę po dodatkową KK dla żony, ale dziś na czacie nie podpowiedziano mi o peselu. Czy to można zrobić w banku na miejscu czy trzeba jakoś wcześniej?

#4167 PostWysłany: 17 Cze 2024 21:14 
Site Admin
Awatar użytkownika

Możesz to zrobić od ręki tuż przed złożeniem wniosku przez mObywatel lub przez stronę internetową, bo wycofanie zastrzeżenia działa od razu
 Profil Relacje PM off
grodek uważa post za pomocny.

#4168 PostWysłany: 18 Cze 2024 10:49 
Awatar użytkownika

złoty
Chyba, że ktoś ma zastrzeżony pesel, a nie ma mobywatela to musi pędzić do urzędu, wczoraj o takim przypadku mówiła pracownica banku przy wyrabianiu karty
 Profil Relacje PM off  

#4169 PostWysłany: 18 Cze 2024 16:19 

tarman napisał(a):
Mają ofertę dla nowych. Na oświadczenie do 7k limitu.
Gdy wyrabiałem początkiem miesiąca to wg zapowiedzi konsultantantki miało być pierwotnie prześwietlanie do 5 pokoleń wstecz, a podczas wyrabiania kk cudownym trafem okazało się że 7k przyznanego limitu bez dostarczenia wyciągów z konta jest możliwe.
Jeśli jednak bank uzna że potrzebuje od Ciebie historii wpływów i wyciągów z konta to nie zrobisz uników

zrobiłem podejście do limitu 7k jako nowy klient - DG, dobry BIK, wysokie dochody - po przejściu procedury online i końcowej wizycie w oddziale usłyszałem że bank sobie życzy zaświadczeń z US, ZUS, PITu, dalej nie słuchałem już
 Profil Relacje PM off
suszek lubi ten post.

#4170 PostWysłany: 19 Cze 2024 11:23 

niebieski
Ciekawe, bo ja - mając brak ciągłości w JDG w ostatnich 12mcach - dostałem podniesienie limitu na KK z 3000zł na 10000zł od razu składając wniosek w apce. Musiałem tylko na chwilę odstrzec PESEL.
 Profil Relacje PM off  

#4171 PostWysłany: 19 Cze 2024 23:37 

lluukk napisał(a):
@januszmk być może coś zmienili, teraz już nie sprawdzę, ponieważ nie mam potrzeby. Poczekamy, może ktoś jeszcze sprawdzi jak to działa i będzie wiadomo co jest grane. Nie robisz tego jako "przelew własny" przypadkiem?

rzeczywiscie, udalo mi sie przelac przez przelew krajowy wiecej niz 130% limitu na karte i nawet po chwili zaksiegowalo. dobrze wiedziec ze sie jednak da szybko doladowac
 Profil Relacje PM off  

#4172 PostWysłany: 21 Cze 2024 15:23 
Site Admin

Czy karta dodatkowa jest widoczna w aplikacji właściciela karty głównej - czy tam podajemy numer M&M? Bo dziś pracowniczka banku stwierdziła że widoczna powinna być w aplikacji użytkownika karty dodatkowej - tyle że użytkownik nie ma aplikacji (a znając ten cudowny bank nie będzie możliwe jej założenie bez wizyty w banku ;) ). Ktoś pomógłby rozwiać wątpliwości?

#4173 PostWysłany: 21 Cze 2024 15:34 

jest widoczna w aplikacji wlasciciela karty glownej i wlasciciela tej karty dodatkowej, ale numer tylko ta dodatkowa osoba moze odczytac. karta dopiero sie pojawia jak ja wysla
 Profil Relacje PM off
Washington lubi ten post.
Washington uważa post za pomocny.

#4174 PostWysłany: 23 Cze 2024 15:33 

Loty: 40
Kilometry: 74 187
-- 23 Cze 2024 14:33 --

Tez mi mile wygasają końcem czerwca :(

Orientujecie się czy jak założę karte kredytowa w pekao teraz to dalej jestem w stanie uchronić mile przed wygaśnięciem?
Czy Pekao musi przelać mile w czerwcu? Wtedy to jest średnio możliwe :(

-- 23 Cze 2024 14:33 --

Tez mi mile wygasają końcem czerwca :(

Orientujecie się czy jak założę karte kredytowa w pekao teraz to dalej jestem w stanie uchronić mile przed wygaśnięciem?
Czy Pekao musi przelać mile w czerwcu? Wtedy to jest średnio możliwe :(
 Profil Relacje PM off  

#4175 PostWysłany: 23 Cze 2024 15:38 

platynowy
Ile razy można wałkować to samo. Pekao rozlicza transakcje na bieżąco, więc jeśli zdązysz wyrobić kartę i rozliczyć transakcję to mile będą chronione.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4176 PostWysłany: 23 Cze 2024 15:48 
Awatar użytkownika

srebrny
W tym przypadku akurat jest już bardzo na styk, bo masz 7 dni na cały proces. Właściwie od razu w poniedziałek trzeba by uderzać do placówki z wnioskiem, żeby w okolicach czwartku - piątku karta pojawiła się w aplikacji i można było zapłacić nią telefonem.
 Profil Relacje PM off  

#4177 PostWysłany: 23 Cze 2024 15:59 
Awatar użytkownika

platynowy
Jest jeszcze wariant total last minute, ale nie bezkosztowy.
Rezerwacja biletu/ów za mile, wyrobienie karty kredytowej w Pekao, dokonanie transakcji i naliczenie conajmniej 1 mili na koncie MM, a następnie płatne anulowanie lotu/ów (50 EUR per bilet).
Warto rozważyć jak jest większa ilość mil zagrożona skasowaniem.
 Profil Relacje PM off  

#4178 PostWysłany: 23 Cze 2024 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
No to chyba prościej zarezerwować bilet za mile na rok do przodu, na trasie z dużym prawdopodobieństwem anulacji i czekać na zmiany, wtedy odwołanie bezkosztowo. W tym czasie wyrobić spokojnie kartę Pekao.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4179 PostWysłany: 23 Cze 2024 16:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak ktoś może czekać kilka miesięcy na zmianę rozkładu, to jak najbardziej tak też można. Jeśli nie, to musi zapłacić 50 eur, ale mile będą uratowane.
 Profil Relacje PM off  

#4180 PostWysłany: 23 Cze 2024 17:09 
Awatar użytkownika

złoty
Wg mnie to na kk w banku już jest za późno, wyrabiałem kk dodatkową w poniedziałek, info, że wysłali doszło wczoraj po południu, a dzisiaj kk w aplikacji, podpiąłem od razu nr m&m i zrobiłem płatność on-line, myślę że jak jutro po południu ją rozliczą to we wtorek najszybciej wpadną mile, być może zależy to od oddziału ale tydzień to najprawdopodobniej za mało :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: januszmk oraz 4 gości