Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201 ... 239  Następna
Autor Wiadomość
#3941 PostWysłany: 18 Mar 2024 22:20 

Loty: 80
Kilometry: 184 017
niebieski
No dobra, tak się zastanawiam, czy ta karta pekao M&M jest mi potrzebna i czytając jej zalety, oprócz mil oczywiście zauważyłem 5x więcej pkt w bezcennych chwilach w pakiecie platinum.
Czy to tak jest ?
Czyli jak na allegro mam normalnie za 5 zł 2pkt to tu dostanę 10pkt ?
Idąc dalej za 400 zł normalnie dostaję 160pkt a tu będzie 800pkt czyli bilet do kina ?
 Profil Relacje PM off  

Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
#3942 PostWysłany: 18 Mar 2024 22:48 

nie, jezeli placisz u partnera to masz standardowe punkty, 2 pkt za 5zl etc. jak placisz u innych sprzedawcow, to nie dostajesz 1 punkt za 50zl wydane - jak to jest u konkurencji, a 5 punktow
 Profil Relacje PM off
dzidzi uważa post za pomocny.

#3943 PostWysłany: 19 Mar 2024 12:31 
Awatar użytkownika

złoty
Czy pojawia Wam się zielony licznik nowych mil z milami z pekao po wejściu w appkę? :) Nie jest to najistotniejsza kwestia na świecie, ale pozwalało mi to szybko widzieć ile mil wpadło od ostatniego otworzenia appki i u mnie wcześniej licznik "powtarzał" tę samą liczbę mil co wejście, a teraz nie pokazuje się wcale :)
 Profil Relacje PM off  

#3944 PostWysłany: 19 Mar 2024 12:37 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Pokazuje się, ale jakby się zaciął na jednym z dni i sumuje kolejne pomimo wejść.
elwirka lubi ten post.

#3945 PostWysłany: 19 Mar 2024 13:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Mam tak samo, jak @benedetti.
 Profil Relacje PM off  

#3946 PostWysłany: 19 Mar 2024 13:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Wygląda jak bug w apce, może w kolejnej wersji to naprawią. Też to mam od jakiegoś czasu na iPhonie. Ciekawe czy na Androidach też tak jest?

#3947 PostWysłany: 19 Mar 2024 13:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Na Andku jest to samo, zielony licznik cały czas rośnie.
 Profil Relacje PM off  

#3948 PostWysłany: 19 Mar 2024 14:06 

Czyżby znowu zepsuli powiadomienia o transakcjach karta na iOS? u mnie i zony przestaly znowu przychodzic...
 Profil Relacje PM off  

#3949 PostWysłany: 20 Mar 2024 09:52 
Awatar użytkownika

one3 napisał(a):
Próbowałem wypłacić kasę Curve podpiętą pod zubra i klops. próbowałem 2 krotnie i nic. Gdy przepiałem kartę na Citi poszło od razu.
Dzwoniłem do banku pytając się o co biega i usłyszałem info, że z automatu bank zablokował transakcje (sys. bezpieczeństwa), bo tak to zostało rozpoznane.
Oczywiście jeśli chcę, mogę dodać na własne ryzyko kartę do tego typu pośredników, ale w przypadku jakichś wyłudzeń bank umywa rączki.
A u was jak było ? bez problemu wypłaciło kasę ?

Udało mi się wypłacić 20 € a potem zablokowało wszystkie wypłaty Curve’em. Dzwoniłem do Pekao i twierdzą, że ze względów bezpieczeństwa.
PS NIE naliczają mil za translację wypłaty gotówki Curvem (ale również nie naliczają opłaty za wypłatę gotówki, transakcja widnieje jako zakup) więc nic z tego nie rozumiem
 Profil Relacje PM off  

#3950 PostWysłany: 20 Mar 2024 10:09 
Awatar użytkownika

niebieski
januszmk napisał(a):
Czyżby znowu zepsuli powiadomienia o transakcjach karta na iOS? u mnie i zony przestaly znowu przychodzic...

Zapewne tak choć wygląda ze coś z tym robią. (Nie wiadomo tylko czy naprawiają czy psują bardziej.) Do mnie teraz masowo wpadają zaległe powiadomienia za poprzednie transakcje. (A dziś żadnej nie robiłem.)
Przez chwil się zastanawiałem co się dzieje - siedzę sobie spokojnie w domu z kartą w kieszeni a ktoś masowo transakcje tłucze :-)
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#3951 PostWysłany: 20 Mar 2024 10:17 

złoty
@billy rano o mało zawału nie dostałem jak zobaczyłem powiadomienie na większą kwotę, dopiero potem załapałem, że to wczorajsza i faktycznie co chwilę przychodzą powiadomienia za wczorajsze transakcje.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#3952 PostWysłany: 20 Mar 2024 10:17 
Awatar użytkownika

platynowy
Mam to samo. W pierwszej chwili pomyślałem, że może mnie ktoś właśnie obrabia :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3953 PostWysłany: 20 Mar 2024 12:11 

To samo u mnie - dzisiaj przyszly powiadomienia do wczorajszych transakcji.
Czy ktos probowal to reklamowac? To sa kwestie bezpieczenstwa i jak widac zdarzaja sie u nich nagminnie. Wyobrazcie sobie, ze jednak ktos wszedl w posiadanie danych Waszej karty i robi transakcje o ktorych dowiecie sie dopiero nastepnego dnia.

Jak na razie doswiadczenia z ich systemami IT sa bardzo slabe.
 Profil Relacje PM off  

#3954 PostWysłany: 20 Mar 2024 12:49 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie tłumaczę, ale to może być też problem zewnętrzny. Mi na jabłku często się zdarza, że powiadomienia o transakcjach przychodzą z opóźnieniem, także z apek innych banków.

#3955 PostWysłany: 20 Mar 2024 13:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Też tak kiedyś miałem. Powiadomienia z mBanku przychodziły kilka lub kilkanaście minut po wykonaniu transakcji a raz na drugi dzień. Powiadomienia nie były z czasem transakcji tylko z czasem dostarczenia. Przez przypadek odkryłem, że jak podczas płatności byłem zaVPNowany z domem (cały ruch przez domowe UPC) to powiadomienia przychodziły momentalnie. Wskazuje niby na winę operatora.

#3956 PostWysłany: 20 Mar 2024 13:11 

skoro pekao potrafi wysłać mi powiadomienie o zalogowaniu się do bankowości internetowej wciągu sekundy a nie wysyła w tym samym czasie powiadomień o transakcji kartą - to nie sądzę że to jest problem zewnętrzny.
 Profil Relacje PM off
michalgie lubi ten post.

#3957 PostWysłany: 20 Mar 2024 13:13 
Awatar użytkownika

niebieski
W powiadomieniu o zalogowaniu nie bierze udziału mechanizm płatność elektronicznej, który na pewno ma dłuższą drogę.

#3958 PostWysłany: 20 Mar 2024 13:14 

nie bierze, ale to bank wysyla to powiadomienie, a po wykonaniu transakcji i zalogowaniu do bankowosci - transakcje widac.
 Profil Relacje PM off  

#3959 PostWysłany: 20 Mar 2024 14:02 

niebieski
benedetti napisał(a):
Nie tłumaczę, ale to może być też problem zewnętrzny. Mi na jabłku często się zdarza, że powiadomienia o transakcjach przychodzą z opóźnieniem, także z apek innych banków.

Takie "cuda" tylko w Pekao. W mBanku NIGDY taka sytuacja nie miała miejsca (przynajmniej nie pamiętam).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3960 PostWysłany: 20 Mar 2024 14:03 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie tylko, bo także w PKO, Santander...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4778 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201 ... 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości