Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Miles&More- pytanie
#1 PostWysłany: 10 Cze 2012 12:46 

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum chciałem przywitać wszystkich forumowiczów. :)
Chciałem Was również poprosić o udzielenie mi odpowiedzi na kilka pytań.
Ostatnio w T-mobile pojawiła się oferta, w której przy zakupie dwóch abonamentów otrzymałbym 40000 punktów M&M.
Nie mam jeszcze karty M&M, czy punkty dostałbym od razu po założeniu karty i podpisaniu umowy, czy później? I czy w ogóle nie wykonując wcześniej żadnego przelotu dostałbym tzw. "plastik"?
Z tego co widzę taka ilość punktów starczyłaby mi na przelot w dwie strony w okazjach milowych, załóżmy do Abu Dhabi oraz na podatki. Tylko tutaj pojawia się problem. W regulaminie jest coś takiego:
"W przypadku okazji milowych obowiązuje minimalny czas pobytu obejmujący jedną noc oraz wymagana jest rezerwacja z wyprzedzeniem co najmniej 2 dni roboczych. Data rejsu powrotnego może przypadać najpóźniej 3 dni po terminie podróży. Prosimy pamiętać o szczególnych warunkach dotyczących okresu rezerwacji i terminu podróży dla poszczególnych okazji milowych."
Czy to oznacza, że mogę tam polecieć tylko na trzy dni? Coś takiego wydaje mi się bez sensu...
Jeżeli ktoś zna odpowiedzi na te pytanie to proszę o pomoc.
Pozdrawiam i z góry dziękuję, :)
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 10 Cze 2012 17:58 

HON fly4free
1) Taxów nie można płacić milami do AZ; biorąc pod uwagę ostatnie trendy w M&M taxy wna tej trasie wyniosą niewiele mniej niż cały bilet kupowany w eco w promocji.
2) Termin 3-dni dotyczy za pewne aktywnego okresu promocji na dany kierunek: okazje milowe dla każdego kierunku są dostępne w okresie od dnia XX do dnia YY. Żeby mozna było skorzystać z oferty wylot musi nastąpić między XX i YY natomiast powrót nie może być później niż 3 dni po YY. Oczywiscie sam pobyt na miejscu może trwać dłużej niż 3 dni.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Cze 2012 18:06 

HON fly4free
Maris83 napisał(a):
marek2011 napisał(a):
1) Taxów nie można płacić milami do AZ; biorąc pod uwagę ostatnie trendy w M&M taxy wna tej trasie wyniosą niewiele mniej niż cały bilet kupowany w eco w promocji.

Jak widzisz na załączonym przeze mnie screenie - można :) Też jestem w szoku.

Ja nie widzę możliwości. Podane stawki dotyczą taryf milowych promocyjnych 25/40 tys i zwykłych 40/70 tys. Do tego dochodzą taxy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Cze 2012 18:37 

HON fly4free
No niestety podatki zrobiły sie niemiłosiernie wysokie. Opłaca sie tylko brac loty w C albo w Y ale na jakiś dalekich trasach z maksymalnym wykorzystaniem stopoverów, segmentów itd.

Stambuł i inne miasta tureckie są w strefie milowej europejskiej stąd 30 tys w FS z podatkami.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Cze 2012 20:18 

Ahh, czyli podatki bym musiał z własnej kieszeni... Szkoda. :/
Mam pytanko, czy ktoś mógłby sprawdzić ile kosztują podatki do Abuji,bo chyba tam bilety są najdroższe ze wszystkich z promocji milowych?
I ew. jeżeli sam miałbym tego nie wykorzystać za ile możnaby było sprzedać taki bilet? Może jacyś chętni? :)
Pozdr. i dziękuję wszystkim za udzielone już odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Cze 2012 22:16 

Wielkie dzięki. :)
Jeszcze jak możesz to prosiłbym o podatki od klasy biznes? Ew. może link do tego kalkulatora(chyba,że potrzebna do tego karta, której nie mam).
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Cze 2012 23:07 

HON fly4free
Podatki do C bedą takie same lub bardzo podobne.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości