Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 07 Kwi 2015 08:53 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Mam od paru dni taki problem:

Loguję się na stronie Miles & Bonus. Po zalogowaniu klikam my account i od razu zostaję wylogowany...

Miał ktoś tak?

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#142 PostWysłany: 07 Kwi 2015 09:23 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Coś im się musiało posypać, bo jeszcze w zeszłym tygodniu logowałem się bez najmniejszych problemów.

A teraz w ogóle nie mogę, bo po wpisaniu danych tylko mieli i mieli.
BusinessClass lubi ten post.
BusinessClass uważa post za pomocny.

#143 PostWysłany: 07 Kwi 2015 11:48 

Loty: 549
Kilometry: 567 184
niebieski
U mnie działa bez problemów. Ale pewnie przejściowe problemy zwiastują pojawienie nowych możliwości na stronie (trzeba przyznać tempo mają oszałamiające). Zauważyłem dziś, że można na stronie jednym kliknięciem zamówić ponowną wysyłkę karty. Akurat ta funkcje w ich programie uznałbym za zbędą. Obawiam się, że w ich tempie na nową kartę czekałbym dłużej niż jej ważność ;) wiem, że złośliwy bywam...
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 08 Kwi 2015 19:27 

niebieski
Czy mając lot WAW-ATH-HER i upgrade do Business tylko na odcinku WAW-ATH można korzystać w Atenach z saloniku? Czy trzeba użyć kupon z karty silver?
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 08 Kwi 2015 20:13 

@kumkwat_kwiat
Przywileje masz tylko na trasie, gdzie nasz upgrade. W przypadku lotu do HER w ATH nie masz wstępu w ramach biletu.
 PM off  

#146 PostWysłany: 08 Kwi 2015 20:46 

niebieski
panlukasz napisał(a):
@kumkwat_kwiat
Przywileje masz tylko na trasie, gdzie nasz upgrade. W przypadku lotu do HER w ATH nie masz wstępu w ramach biletu.

Ok. Czy zatem będę mieć wstęp do jakiegoś saloniku w WAW? Jeśli tak to jakiego?
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 08 Kwi 2015 21:06 

@kumkwat_kwiat

Jednego z saloników *A - http://www.staralliance.com/en/benefits ... ge-finder/
 PM off  

#148 PostWysłany: 11 Kwi 2015 19:22 

niebieski
Pomału zerkam jakby tu wykorzystać kupony do C i mam mały dylemat. Przykładowo, robię trasę z dwoma odcinkami na jednej rezerwacji typu A-X-Y - mogę wykorzystać kupon tylko na trasie A-X a X-Y przelecieć w eco?
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 11 Kwi 2015 19:34 

Możesz. Każdy kupon pozwala na upgrade jednego odcinka - niezależnie od jego długości i relacji (metal A3, rzecz jasna). Jedyne ograniczenia póki co to dostępność w klasie I na danym odcinku.
 Profil Relacje PM off
07_Zgłoś.Się uważa post za pomocny.

#150 PostWysłany: 11 Kwi 2015 21:48 

złoty
Ja ostatnio chciałem rodzinkę "apgrejdnąć" (lecę z żoną i córką WAW-ATH-RHO) i Pani powiedziała że nie ma takiej możliwości. Na każdym locie może to zrobić maksymalnie dwie osoby nawet jeśli w biznesie jest więcej wolnych miejsc. Jeśli macie taki zamiar róbcie to szybko po kuponów ponoć wyprodukowało się sporo ;).

#151 PostWysłany: 13 Kwi 2015 20:59 

niebieski
Wyprodukowało się sporo bo kart M&B zdobytych niby raz na zawsze było sporo. Znam sam kilka osób, które robiły to tylko po to by mieć złota kartę a jeśli latają teraz *A to głównie na szalonych środach i w klasach nie dających mil w A3. Dość ciekawe będzie ile faktycznie osób przedłuży status na rok 2016 i będzie dalej chciało się w to bawić. Oczywiście A3 nadal zostaje najłatwiejszą możliwością utrzymania statusu *G ale chciał nie chciał 2-3 tys rocznie trzeba na to wyłożyć.
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 13 Kwi 2015 23:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie bardziej martwi ze status konczy się wszystkim identycznie, na 2 miesiące przed zacznie się ostre polowanie na loty A3 żeby wyrobić sobie odcinki. Sam się po malu rozglądam jak to wykombinować, bo jakoś mi do Grecji nie po drodze trochę... Ale też faktem jest że zbieranie mil idzie jak po grudzie, wszystkie bilety które się w ogóle do A3 łapały miały liczone po 50%. Tutaj podratował mnie strajk LH, po przebookowaniu dostałem pełny Y i 100% mil (ale po Europie to ciagle nie jest dużo). Ale i miałem kilka tras gdzie w ogóle się nic nie łapało.
Kupując bilety nie będę przepłacał po to żeby zbierać mile. Czasem róznica w cenie biletu jest jednak spora. Cały czas liczę że uda się dobić tyle ile trzeba na czas...

#153 PostWysłany: 13 Kwi 2015 23:12 

złoty
piotrek13a napisał(a):
Wyprodukowało się sporo bo kart M&B zdobytych niby raz na zawsze było sporo. Znam sam kilka osób, które robiły to tylko po to by mieć złota kartę a jeśli latają teraz *A to głównie na szalonych środach i w klasach nie dających mil w A3. Dość ciekawe będzie ile faktycznie osób przedłuży status na rok 2016 i będzie dalej chciało się w to bawić. Oczywiście A3 nadal zostaje najłatwiejszą możliwością utrzymania statusu *G ale chciał nie chciał 2-3 tys rocznie trzeba na to wyłożyć.

Ja robię status głównie po to żeby latać w takich klasach o jakich piszesz, ale też planuje loty przedłużające status tak, żeby nie była to sztuka dla sztuki. A jak to jest dla kogoś problem to może kupić TK Gold za 1500zł na dwa lata bez latania. Po co się męczyć jak nie trzeba.

#154 PostWysłany: 14 Kwi 2015 01:26 
Awatar użytkownika

tasma napisał(a):
piotrek13a napisał(a):
A jak to jest dla kogoś problem to może kupić TK Gold za 1500zł na dwa lata bez latania. Po co się męczyć jak nie trzeba.

Jak dla kogoś latanie / podróżowanie to męczarnia to po co mu zabawa w statusy, odnowienia etc. Nad Bałtyk na hot doga i watę cukrową ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 14 Kwi 2015 09:06 

niebieski
Ale ja właśnie o tym samym pisze co Wy, że jestem ciekawy ile osób odpuści sobie sztukę dla sztuki i zrezygnują ze *G w 2016 roku.
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 14 Kwi 2015 13:25 

platynowy
Ja mam nadzieję odnowić status zaledwie 3 podróżami.

Mam za sobą jeden wyjazd służbowy, za który zgarnąłem 2700 z kawałkiem mil statusowych.
Na lato zaplanowałem sobie wycieczkę na Cypr, gdzie jeszcze nie byłem. Tym sposobem zyskam kolejne 2600+ mil za ok. 750 zł, jednocześnie spełniając wymóg odbycia 4 lotów A3.
A na jesieni dzięki niedawnej promocji Expedii ruszam LX z Pragi do Hong Kongu, co w klasie L da kolejne prawie 6800 mil.

W sumie za niecałe 2 tysiące odwiedzam miejsca, w których wcześniej nie byłem, a status przedłużony o kolejny rok.

#157 PostWysłany: 20 Kwi 2015 12:48 

niebieski
Udało się zrobić upgrade, rozmowa koło 15 minut. Koszt rozmowy 34zł. Ale nie o tym chciałem...
Mam 4 segmenty TXL-ATH-LCA RT, pierwszy i ostatni w "C" czyli TXL-ATH RT. Wszystko jest na jednym bilecie. Wejdę do saloniku w Atenach po locie w C i Larnace segment przed lotem w C? Pytanie z czystej ciekawości bo i tak mam kupony z programu.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 20 Kwi 2015 12:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli ATH-LCA lecisz w Eco, to nie wejdziesz do saloników w Atenach w pierwszą stroną (w drugą już tak, bo polecisz biznesem ATH-TXL), a w Larnace w ogóle.
 Profil Relacje PM off
07_Zgłoś.Się lubi ten post.

#159 PostWysłany: 20 Kwi 2015 14:18 

platynowy
Jeśli masz Golda, to wejdziesz niezależnie od klasy, w której lecisz.

A jeśli nie masz, to rzeczywiście tak, jak pisał nowhere.

#160 PostWysłany: 21 Kwi 2015 07:38 

niebieski
tasma napisał(a):
Ja robię status głównie po to żeby latać w takich klasach o jakich piszesz, ale też planuje loty przedłużające status tak, żeby nie była to sztuka dla sztuki. A jak to jest dla kogoś problem to może kupić TK Gold za 1500zł na dwa lata bez latania. Po co się męczyć jak nie trzeba.

Czy mozesz rozwinac jak kupic TK G za 1,5K PLN?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość