Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:54 

Nie będą. On przynajmniej na to zarobił, a nie nakradł.
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#42 PostWysłany: 06 Lut 2017 14:57 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Jasne ;)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#43 PostWysłany: 23 Kwi 2017 14:36 

czy ktoś ma aktualne informacje jak wygląda zwiedzanie? Czy aby zwiedzać willę nadal trzeba dzwonić gdzieś, czy coś w tej sprawię się zmieniło (jaki jest koszt)?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 23 Kwi 2017 14:54 
Awatar użytkownika

W połowie lutego tego roku:
- Nigdzie nie trzeba dzwonić
- Zwiedzanie z przewodnikiem melexem 100 hrywien/osoba (jechaliśmy w 4os)
- Wejście na teren kompleksu 50 hrywien
- Garaż z kolekcją samochodów 30 hrywien
 Profil Relacje PM off
mick.w uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 23 Kwi 2017 15:13 

babaryba napisał(a):
W połowie lutego tego roku:
- Nigdzie nie trzeba dzwonić
- Zwiedzanie z przewodnikiem melexem 100 hrywien/osoba (jechaliśmy w 4os)
- Wejście na teren kompleksu 50 hrywien
- Garaż z kolekcją samochodów 30 hrywien

Ale zwiedzanie willi w środku nie jest w to wliczone, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 23 Kwi 2017 16:19 
Awatar użytkownika

Za willę jeszcze osobno się płaci coś ok.200-300 hrywien (nie jestem pewny, nie zwiedzaliśmy)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 08 Maj 2017 19:21 

Zwiedzanie willi kosztuje 200hrywien (4.05)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 24 Cze 2017 14:37 

Wejście na teren 100 hrywien.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 05 Lip 2017 09:21 

Był ktoś w środku willi i podzieli się swoimi wrażeniami? Jest co oglądać czy dom nie wart "zwiedzania" za 200UAH?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 05 Lip 2017 09:29 

@kertoip9997, moim zdaniem miejsce warte zwiedzenia za 200 UAH, tylko przygotuj się na to, że przewodnik opowiada po ukraińsku albo rosyjsku.
 PM off
kertoip9997 lubi ten post.
kertoip9997 uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 05 Lip 2017 10:15 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@kertoip9997 tutaj masz moją relację: https://vincenz.fly4free.pl/blog/1137/m ... nukowycza/
 Profil Relacje PM off
kertoip9997 lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 15 Lip 2017 21:12 

srebrny
Jesli chodzi o wejscie na teren rezydencji czyli aktualnie "parku narodowego" to cena aktualnie (z dzisiaj-nie wiem jak bylo wczesniej) uzalezniona jest od dnia tygodnia.
Dla doroslych: wt-40hr, sb, ni-120hr, pozostale dni-100hr.
Dla dzieci odpowiednio: za darmo, 50hr i 50hr.

W przypadku wejscia miedzy 8 i 9 rano lub 19 a 20 wejsciowka w kazdy dzien kosztuje 50hr. (dzieci 20hr). Obiekt jest czynny do 20 ale wchodzenie po 19 moim zdaniem ze wzgledu na rozmiary obiektu jest pozbawione sensu.

Sam dojazd ze stacji "Gierojow Dnipra" jest prosty. Jechalem marszrutka 902, co ciekawe tam zaplacilem 14 a z powrotem 9 hrywien wiec jak widac cena jest mocno umowna i dynamiczna:-) Nie zmienia to faktu, ze dalej sa to smieszne pieniadze i nawet nie probowalem wyjasniac przyczyny tej roznicy.

Jadac od Kijowa trzeba wysiasc przy glownej drodze (wydaje mi sie ze to byl przystanek za pierwszymi swiatlami po wyjezdzie z kijowa na dwupasmowke, wczesniej swiatel nie widzialem). W razie czego kierowca pomoze. Do przejscia jest potem jakies 1,5km.

Miejsce jak dla mnie zdecydowanie warte odwiedzenia.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 05 Wrz 2017 11:25 

Loty: 135
Kilometry: 295 611
Jeżeli chodzi o dojazd to dodam jedynie, że po wyjściu w lewo ze stacji metra Heroiv Dnipra i przejściu ok 50 m stoją samozwańcze busy którymi można podjechać pod samo wejście, koszt 50 UAH/osoba (jeżeli w ciągu 15 min nie skompletują składu przesiadają pasażerów do osobówki która jedzie w tej samej cenie nas tam zwiezie). Inna opcja to autobus którego przystanek znajduje się 10 m dalej za tymi busami i kosztuje 15 UAH/osoba (łatwo poznać bo jest cały oklejony w zdjęcie tejże willi), on ma dwie trasy jedna właśnie z tej stacji metra a wraca przez stację metra Petrivka (wysadza pod samym wejściem do metra), jedzie trochę dłużej ale jest taniej.

Co do zwiedzania byłem w sobotę ok 10:15 na miejscu i było spokojnie, stosunkowo mało ludzi, ale zanim przeszedłem cały teren to zeszło ok 2,5h i jak wróciłem znowu pod willę to było już sporo ludzi, zwłaszcza par które tego dnia chyba brały ślub i robiły tam sobie sesje z całymi rodzinami. Co do czasu to zgadzam się że 3h to optymalny czas na zwiedzanie pieszo ważniejszych punktów rezydencji (willa, pole golfowe, lądowisko, garaż, restauracja w łódce).

Co do wejść to jest jak wcześniej pisano, jedynie za oglądanie garażu ja płaciłem 50 UAH i tak faktycznie było na cenniku (bilet kupuje się bezpośrednio przed wejściem do garażu). Można zwiedzać rowerem ale proszę pamiętać że pomiędzy willą a nabrzeżem jest spora różnica wysokości nad poziomem morza więc wjazd z powrotem na górę raczej skończy się prowadzeniem roweru niż jazdą.

Zgadzam się z przedmówcą że warto.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 16 Lis 2017 14:18 
Awatar użytkownika

carcoma napisał(a):
Ktoś z Was był ostatnio w tej willi? A jeśli tak, to może napisać, czy relacje marcino86 i Kadeta nadal są aktualne? W dalszym ciągu można tam bez problemu dojechać i się poruszać? Proszę o odpowiedź :)

Można - tylko bez obejrzenia willi
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 11 Lis 2018 13:38 

Loty: 73
Kilometry: 159 539
Aktualne ceny wyglądają następująco;
- wejście na teren obiektu 100UAH
- garaż z autami 50UAH
- melex 120UAH/os
- zwiedzanie willi 500UAH (trwa około 1,5h i przewodniczka opowiada tylko po ukraińsku)

Koszt ubera z Majdanu do willi 210UAH. Nie ma problemu z zamówieniem podróży powrotnej, gdyż można złapać wifi na terenie obiektu.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 31 Sty 2019 11:10 

Byłem w styczniu w poniedziałek
-Cała posiadłość zasypana śniegiem,
-garaż zamknięty, trzeba dzwonić na podany nr aby otworzyli
-rowerów i meleksów brak.
-Marszrutek bezpośrednio brak. Jak zacząłem pytać to taryfiarze mówili ze inaczej niż taxi nie da się dojechać cena 200UAH. Jednak znalazłem marszrutkę za 16UAH która zatrzymuje się tutaj https://goo.gl/maps/HpjVMhnop2H2 z tego przystanku jest ok 15min piechotą.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 11 Kwi 2019 11:25 

Cześć, właśnie wróciłem z Kijowa 7-10.04

Jak się dostać najlepiej do Villi:

Jedziemy na ostatni przystanek Metra niebieskiego M2 Heroiv Dnipra, zrobili tam nową galerie handlową w której jest supermarket, toalety i puzata chata na najwyższym piętrze :)

Następnie mamy do wyboru:
- Marszrytka - ok. 20 hrywien ale musimy na nogach iść z głównej drogi do willi ok 3km - nie polecam
- W miejscu gdzie odjeżdżają marszrutki jest kobieta w citroenie berlingo srebrnym albo kangoo, która za 50 hrywien/os. odwiezie nas bezpośrednio, a póżniej za 50 hrywien przywiezie. My ją wybraliśmy, ale w drodze powrotnej chcieliśmy wracać uberem, i jakież było nasze zdziwienie jak ta babeczka czekała na nas pryz wyjściu i nie mieliśmy wyjścia.
- UBER - 130 hrywien w jedną stronę NJALEPSZA, NAJSZYBSZA I NAJTAŃSZA opcja.

Zwiedzanie:
200 hrywien wstęp, chyba 50 hrywien - garaże, 500 hrywien zwiedzanie willi, rower KONIECZNIE!! 100 hrywien - 2h lub pojazdy elektryczne hulajnogi itd - od 400 hrywien/godzina.

Teren jest duży, więc nie ma co cebulić na miejscu, była grupa z polski co chciała iść na nogach, wybiliśmy im to z głowy, bo trzeba było by tam spędzić z 8h! - dziękowali nam. Moja uwaga, są rowery w tandemie - nie polecam. Teren jest górzysty, lepiej wziąć 2 rowery osobno. Sprzed jest dobrej jakości, ale trzeba uważać na hamulce, gość się nie wyrobił na zakręcie i miał zderzenie z wózkiem elektryczym.

Zwiedzanie garaży:
Bilety kupuje się w garażach a nie w kasie.

Zwiedzanie środka:
Nie mogliśmy rozkminić jak tam wejść, niby jest oznaczenie, ale drzwi są zamknięte. Wejście jest w budynku kortów tenisowych (z drugiej strony kortu tenisowego, obok fontanny), a nie bezpośrednio w willi. Na drzwiach jest numer telefonu na który można zadzwonić do przewodnika (od nas nie odbierał), ale mieliśmy fart, bo wyszedł jeden przewodnik i powiedział żebyśmy poczekali 30 min. Pytaliśmy przewodnika czy są godziny o której przyjmują grupę, powiedziała że jest ich dwoje, i godziny zwiedzania zależne są od grup, bo jedna grupa zwiedzi w godzine, a inna w 2h. Najlepiej czekać pod tymi drzwiami, bo wnętrze robi wrażenie. Z budynku sportowego, przechodzimy tunelem podziemnym do villi. POLECAM TĄ ATRAKCJE :) My zwiedzaliśmy 1,5h, oprowadzała nas Pani Przewodnik, która znała odpowiedź na każde pytanie :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
klapio uważa post za pomocny.

#58 PostWysłany: 21 Kwi 2019 17:40 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
niebieski
Hej ! Mam pytanie - czy lepiej wybrać się z Kijowa do Mezhyhiryi w sobotę, czy w niedzielę? Czy bez różnicy?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 22 Cze 2019 09:12 

Ja dodam jako uzupełnienie, że pod same wejście, z końcowej stacji metra, można się już dostać bezpośrednio marszrutką 297.
Koszt 25 hrywien za osobę. Kursują co 30 minut.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 13 Lip 2021 18:55 

niebieski
byłem wczoraj..
aktualna cena biletu to 150 hrywien
dla dzieci od 7 do 13 70 hrywien (dzieci poniżej 7 chyba za darmo)
zniżki są też we wtorki i np. przed zamknięciem czy zaraz po otwarciu
tu są szczegóły: https://mnp.org.ua/price/?lang=en

dojazd, ja postawiłem na marszrutkę, dojazd metrem do Heroi Dniepra (ostatnia stacja niebieskiej linii) i stamtąd jest 355 (20 hrywien) do wioski Novi Petrivtsi, wysiadamy na przystanku Polova St i dalej 20 minut spacerkiem przez wioskę, ok 1.2 km..
jeździ też chyba tą trasą 902, ale nie dam sobie głowy uciąć
i chyba niektóre 355 zajeżdżają pod bramę Meżyhirji, jak wracałem to był tam rozkład 355, ale czekałem i nic nie przyjechało wiec wróciłem do tej głównej ulicy i stamtąd po chwili był 355 do metra.

natomiast największym szokiem była dla mnie cena wynajmu roweru, w tym miejscu przed bramą wejściową, jest kilka stanowisk, u wszystkich te same ceny
spytałem o wynajęcie zwykłego MTB na godzinkę, powiedzieli że nie wypożyczają na godzinę, można wziąć na minimum 2 i dali mi mapkę z sugerowaną trasą objazdową 16 km, i taka przyjemność , uwaga, 450 hrywien.. chyba ich pogrzało ;) czytałem w tym wątku ile to kosztowało kiedyś i jest spora różnica..
na stronie tej wypożyczalni (którą reprezentowali moi rozmówcy) są niższe ceny, z tego co wyczytałem to jeśli się nie zrobi rezerwacji wcześniej to cena jest liczona x2.. adres: velokratia.com.ua

ja rower odpuściłem, zresztą trzeba było zostawić paszport jako zastaw a nie miałem przy sobie..
może to i lepiej, bo w ten upał pedałować to trochę męczące, szczególnie że tam są spore spadki i pod górę raczej trzeba prowadzić rower. w kilku miejscach są znaki zakazujące zjazdu rowerem itp bo jest tak stromo.. są też opcje wynajęcia hulajnóg elektrycznych i elektrycznych rowerów (w tym takich co się siedzi jak na harleyu)

wybrałem opcję zwiedzania melexem, za 150 hrywien (od osoby), wystarczyło poczekać kilka minut aż zbierze się kilka chętnych osób, wycieczka jakąś godzinkę, objechane najważniejsze miejsca w parku, 2-3 postoje, można wyrobić sobie pojęcie jakie to miejsce jest ogromne.. komentarze przewodnika po rosyjsku i angielsku.

a po przejażdżce można poświęcić kolejne kilka godzin na zwiedzanie pieszo.. mi zajęło to jeszcze jakieś 3 h, bo zaczęło padać, ale też nie byłem wszędzie. do środka nie wchodziłem, to też raczej na wcześniejsze rezerwacje.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość