Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Cze 2011 20:18 
Awatar użytkownika

Mam wrazenie iz ameryki sa na tym forum troche zapomniane(byc moze jest wiecej tanich lotow na wschod), wiec postaram sie troche o nich napisac, moze uda mi sie kogos zainteresowac tymi dentynacjami.

Jezeli wybieracie sie do Meksyku w okolice Cancun i chcecie cos zobaczyc a nie tylko spedzic czas na plazy, propon. wycieczke fakult. na max 2-3dni wszystko zalezy ile czasu bedziecie i ile chcecie czasu poswiecic.

Mozliwosci zakwaterowania jest wiele ja osobiscie wybralem Playcar - jest to praktycznie dzielnica Playa del Carmen z hotelami i villami,(jest mniej chalasliwe niz PdC i Cancun) z czystym sumieniem polecic moge Riu Palace - bardzo fajny hotel ( jedyny minus to brak ludzi, tzn hotel jest na tyle duzy iz zawsze wydaje sie ze jest pusto). Obok znajduje sie Wyndham Azteca Resort - rowniez godny polecenia (bardzo duzy wybor Tequili w allincl i super animation team) minusem hoteli to ceny. W hotelu mozna wypozyczyc samochod chyba Hertz - za Jeepa Wranglera ok 90$ per day (przyzwyczajeni do europ. cen - prawie jak za darmo).

Z Playcar droga 307 udajemy sie do Tulum, po drodze jezeli jestesmy milosnikami nurkowania albo z czystej ciekawosci mozemy ponurkowac w cenotach (polecam dos ojos, nie sa tak oblegane jak inne ktore sa we wszystkich biurach podr. a w cenie mamy 2 szt)
http://www.cenotedosojos.com/

Po obowiazkowym Tulum prop. polwysep Punta Allen droga 109, niesamowicie ladne plaze i klimatyczne knajpki !!!!!! (tanio nie jest, za cabane mozemy zaplacic nawet 400$ za noc, ale mozemy tylko zatrzymac sie na posilek i wypoczynek na plazy - jest niesamowicie leniwie i cicho z dala od resortow allincl.

Image

Uploaded with ImageShack.us
Od Punta Allen dzieli nas pare km od Sian Kaan

przepiekny park narodowy, rozne zwierzeta,las tropikalny, delfiny ect - na to praktycznie 1d to optimum

Wracamy na 109 i kier sie na Cobe (Valladolid) Cobe to piramidy podobne do tych W Chitzen Itza z ta roznica ze mozemy wejsc na gore(jest dosc stromo i przy leku wysokosci sa male problemy) do tego czeka nas rowniez marsz (ok 30min) gdyz Cobe ukryte jest w dzungli.

109 kierujemy sie do Chitzen Itza - ktore tak naprawde mnie troche rozczarowala, niby obobwiazkawy punkt w meksyku, ale jakos tak wrazenia nie robi.

Robiac kolko 180 dojedziemy do Cancun, gdzie warto wpasc i zobaczyc miasto, dla kazdego cos dobrego, sporo klubow, restauracji( polecam wstapic na Lobstera ok 100$ - tanio nie jest ale warto) Carillos - glowy nie dam za nazwe ale jest duzo billboardow wiec latwo traficie.

Generlanie taki tryp to 2-3dni.

CDN z innym krajem mozliwy jezeli kogos to zainter.

Ostatnio edytowany przez mashacra, 04 Lut 2019 06:28, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off  

Weekend w Barcelonie za jedyne 517 PLN 😮😎 W cenie loty i noc w hotelu Weekend w Barcelonie za jedyne 517 PLN 😮😎 W cenie loty i noc w hotelu
Wyspy Kanaryjskie + all inclusive to idealne połączenie 🌤️👙⛱️ Tygodniowy urlop za 2274 PLN Wyspy Kanaryjskie + all inclusive to idealne połączenie 🌤️👙⛱️ Tygodniowy urlop za 2274 PLN
#2 PostWysłany: 25 Cze 2011 13:48 

niebieski
Wiesz, tamte okolice BARDZO mnie interesują, jednak $ gra tutaj GŁÓWNĄ rolę... Tak, w dzisiejszym świecie wszystko obraca się wokół pieniądza... Zazdroszczę pięknych chwil, może kiedyś i mnie one dopadną ;)

#3 PostWysłany: 25 Cze 2011 18:01 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
niebieski
mario napisał(a):
W hotelu mozna wypozyczyc samochod chyba Hertz - za Jeepa Wranglera ok 90$ per day (przyzwyczajeni do europ. cen - prawie jak za darmo).

Z ciekawosci zapytam.. skoro 90$/dzien to dla Ciebie "jak za darmo", to ile placiles za takie auto w Europie???
Az weszlam z ciekawosci na strone pierwszej lepszej wypozyczalni ale nie ma jeepow ;)

Dla mnie "jak za darmo" bylo na Teneryfie, gdzie za kompakta placilam 107 EUR/tydzien :D
I wiem wiem... Hertz to Hertz.. ale skoro biore z wypozyczalni sprawdzonej i polecanej na necie, to nie widze sensu przeplacac.. To tyle :P

#4 PostWysłany: 26 Cze 2011 13:33 
Awatar użytkownika

gixera napisał(a):
mario napisał(a):
W hotelu mozna wypozyczyc samochod chyba Hertz - za Jeepa Wranglera ok 90$ per day (przyzwyczajeni do europ. cen - prawie jak za darmo).

Z ciekawosci zapytam.. skoro 90$/dzien to dla Ciebie "jak za darmo", to ile placiles za takie auto w Europie???
Az weszlam z ciekawosci na strone pierwszej lepszej wypozyczalni ale nie ma jeepow ;)

Dla mnie "jak za darmo" bylo na Teneryfie, gdzie za kompakta placilam 107 EUR/tydzien :D
I wiem wiem... Hertz to Hertz.. ale skoro biore z wypozyczalni sprawdzonej i polecanej na necie, to nie widze sensu przeplacac.. To tyle :P

W europie nie wypozyczam generlanie tego typu samochodow bo sa drogie, natomiast ostatnio mialem wlasnie przyjemnosc wypozyczyc na Teneryfie w Hertzu, najmnijesze i najtansze auto z ich oferty za 40E/dzien(dostalem zamiast VW Polo - Toyote Corolle - ale tylko dlatego ze malych nie mieli)wiec za teoretycznie VW Polo zaplacilem 56$/d, a w usa/meksyku za duzo wiekszy samochod place ok 70-90$/d.

Oczywiscie zapewne mozna taniej wyp. w lokalnych wypozyczalniach, ja natomiast(po nieciekawych doswidczeniach wlasnie z taka firma) wypozyczam tylko praktycznie w Hertzu i Avisie (jest to pewnie pare $ wiecej ale oszczedzam na ew. reklamacjach i nerwach plus zbieram jakies punkty)

#5 PostWysłany: 22 Gru 2011 13:16 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Ten post powinien się znajdować w kategorii Ameryka Północna, a nie południowa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość