Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Kwi 2018 12:22 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
W zeszłym tygodniu wróciłem z Tanzanii. Jechałem autobusem na trasie Mbeya - Dar es Salaam więc szybki raport z podróży dla potomnych :)
Cena biletu - 40000 TZS, czas podróży 16h. Przy zakupie można wybrać sobie miejsce. Polega to na tym, ze w kantorku gdzie kupujemy bilet, jest wystawiona kartka z planem autobusu i w odpowiedniej krateczce wpisujemy swoje nazwisko. Autobus planowo miał wyjechać o 6 rano ale ostatecznie ruszył przed 7. Autobus był wypełniony na początku jakoś w 60%, ale ostatecznie po ok 2h podróży i kilku przystankach wypełnienie było w 100% i tak już zostało do końca. Autobus co 3-4h zatrzymuje się na lokalnych MOPach na kilkanaście min na załatwienie potrzeb fizjologicznych oraz kupienie czegoś do jedzenia/picia w lokalnych przydrożnych barach/sklepikach. Ponadto na każdym przystanku do autobusu podbiega pełno lokalnych sprzedawców próbujących sprzedać wszystko pasażerom. Przez całą podróż w telewizorkach były puszczane jakieś lokalne chrześcijańskie teledyski i co chwile można było zrozumieć jedno słowo "Alleluja". Ponadto dla tych, co nie rozumieją suahili to cześć teledysków miało napisy wiec można było się dowiedzieć, ze wszystko co mamy zawdzięczamy Panu :) Komfort podróży taki średni- nie odbiegający zbytnio od polskich PKSow z lat dziewięćdziesiątych/dwutysięcznych. Podobno niektóre autokary są wyposażone w toalety, mój niestety nie miał.
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to nie było z tym najmniejszego problemu. Ja się czułem w 100% bezpieczny. Tak wiec jeśli ktoś się obawia to zdecydowanie nie ma czego.
Poniżej kilka zdjęć: autokar, bilet, siedzenie oraz kilka widoczków z trasy.

Załączniki:
7.jpg
7.jpg [ 66.81 KiB | Obejrzany 977 razy ]
6.jpg
6.jpg [ 111.04 KiB | Obejrzany 977 razy ]
5.jpg
5.jpg [ 114.8 KiB | Obejrzany 977 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 92.34 KiB | Obejrzany 977 razy ]
3.jpg
3.jpg [ 120.47 KiB | Obejrzany 977 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 88.54 KiB | Obejrzany 977 razy ]
1.jpg
1.jpg [ 109.42 KiB | Obejrzany 977 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość