Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Manila (MNL)
#1 PostWysłany: 18 Mar 2015 08:42 

Zbanowany
Zrobili klimatyzacje na lokalnym terminalu.
Miedzynarodowy jest w pelni klimatyzowany, dosc nowy chyba.
Bez problemu kursuja autobusy pomiedzy terminalami wiec nie ma juz potrzeby podrozowac taksowka czy czym innym aby sie dostac z jednego terminaln na drugi. Kursuja po plycie lotniska 10min. z miedzynarodowego na lokalny terminal czestotliwosc chyba co 20min, jest darmowy.
 Profil Relacje PM off
karolinanina31 lubi ten post.
karolinanina31 uważa post za pomocny.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
 Temat postu: Re: Manila (MNL)
#2 PostWysłany: 19 Mar 2015 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Gwoli informacji zamieszczonej powyżej bo to chyba jedno z najgorszych lotnisk na jakim byłem
w terminalu 4 krajowym jest również terminal międzynarodowy dla 3 lub 4 kierunków
klimatyzacja jest ale terminal jest często wypchany ludźmi do granic możliwości i przez to w "godzinach szczytu" klimatyzacja często nie daje rady
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Paź 2015 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
niebieski
Jakby ktoś utknął na chwilę na tym lotnisku ze względu na opóźnienia na przykład i szukał taniego jedzenia to można sobie zrobić spacer do pobliskiego marketu. Wychodząc na zewnątrz budynku trzeba się kierować w lewą stronę wzdłuż ulicy wyjazdowej, dojść do skrzyżowania (przy którym można łapać jeepy i tricykle dalej do miasta gdyby ktoś chciał). Potem przejść przez główną ulicę i w prawo w kierunku wysokiego długiego budynku. Znajdziecie tam McDonalda a dalej na tylnej ścianie duży market.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Paź 2015 13:52 

Ten supermarket nazywa się Metro Manila.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Kwi 2016 20:47 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

potrzebuję od Was dość szybkiej pomocy, bo nabroiłem :?

Nabyłem dziś za mile na 1.11 lot HKG-MNL, który ma stanowić dolot na kolejny lot tego samego dnia z MNL do SIN (i dalej do MEL, SQ). Niestety, nie przygotowałem się odpowiednio i w pełnym błogostanie wziąłem lot, który przylatuje do MNL o 16.40. Dopiero potem zacząłem sobie czytać, że to może (choć nie musi) być za mało na odbiór bagażu, sprawy paszportowe i transfer na inny terminal (z T1 do T3). Na szczęście, w ciągu 24 h (mijają jutro ok. 17.00) mogę zrobić zmianę bez ponoszenia dodatkowych opłat. Okazuje się, że 1.11 nie mam do dyspozycji wcześniejszych lotów z HKG, więc muszę przylecieć dzień wcześniej. Aby nie tracić czasu, który przeznaczyłem na HKG wybiorę chyba ostatni lot o 21.55, który ląduje w MNL krótko po północy. No i teraz pytanie - co mam zrobić w tym czasie:

a) przenocować w hotelu przy lotnisku? Najlepszy - z tego co widzę - jest Mariott, ale na 31.10 koszt to prawie 200 USD - za dużo. Może testowaliście jakiś inny z dobrym spaniem, śniadaniem i bezpłatnym transferem lotniskowym?

b) przenocować w jakiejś kapsule lub innym pokoju na godziny? Ponoć są takie na lotnisku. Ktoś testował takie coś?

c) kombinować za free? Z MNL do SIN będę leciał w C SQ, więc będę miał dostęp do ich saloniku (Krisflyer lounge, czy jakoś tak), no ale siedzieć tam kilkanaście godzin (o ile jest czynny całą dobę), to może być średni pomysł, no ale 4free :lol:

A może macie inne jeszcze pomysły? Będę niezmiernie wdzięczny, bo sprawa jest niemal gardłowa :|

Z góry dziękuję i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Kwi 2016 21:03 

Naokoło lotniska jest dużo hoteli, coś wybierzesz za mniej niż 100 złotych. Na samym lotnisku w T3 jest 'hotel': https://www.facebook.com/TheWingsTransitLounge/ oraz http://jipang-group.com/thewings/
Jak coś to zarezerwuj i opłać ten lotniskowy, bo Ci go zajmą (nie ma tam za dużo miejsca).
 PM off
tropikey uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość