Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Wrz 2023 23:13 
Awatar użytkownika

srebrny
gdzie byście polecieli na 4 dni w połowie listopada, do Alicante czy do Malagi? i dlaczego?

* Malagę znam mało, kiedyś 1 dzień w niej pospacerowałem i odhaczyłem kilka głównych atrakcji. Nie zachwyciłem się absolutnie, ale jest ok, czyste centrum, sporo dobrych knajp z fajnym klimatem (patia z kwiatami etc, choć Grenada to to nie jest jak chodzi o tapas, bardzo nie)
* Alicante znam mało, kilka przesiadek, kilka lądowań, ale samego miasta nie zwiedzałem chyba nigdy, na plaży miejskie leżałem - nie podobała mi się za bardzo.

* znam bardzo dobrze wybrzeże na płn od Alicante. Jest ok, nie zachwyca ale spox, chetnie bym wrócił, i tym tramwajem / kolejką w stronę Denii bym się chętnie przejechał (bo nigdy nie jechałem, i wiem że chyba do końca nie dojeżdża) i zjadł kolację w Altei na starówce.
* znam kilka miejsc w okolicy Malagi, byłem w Nerja, Mijas Pueblo, w Benalmadenie na kolejce linowej, w Torremolinos kiedyś spałem traktując je jako bazę wypadową, bo jest paskudne. Nie ma tam mnie ładnych plaż i ogólnie estetyka jest średnia, choć Nerja spoko i MijasP też.

* Nie chcę bardzo dużo podczas tego wyjazdu jeździć, więc to nie tak że '1 dzień Granada, 1 dzień Cordoba i jeszcze coś' albo 'jedź do Walencji', zwyczajnie nie. 1 dzień to w ogóle chyba będę pracował, pewnie dzień wylotu. Gdzieś nie wykluczam podjechać, ale to max 1 dzień i max godzina drogi w 1 stronę, najlepiej Cercanias / Alicante Tram. Raczej wyjazd na chill, złapanie trochę słońca, może pogranie w siatkę a może kąpiel jeśli warunki będą ok, ale nic nie muszę i nie spieszy mi się, wiecie rozumiecie.

*Pogoda: wiadomo, że szanse w Maladze na dobrą są sporo lepsze, mieszkałem kiedyś przez zimę w Walencji + kilka lat w Barcelonie, więc wiem że w Alicane powinno być ok. Ale nie musi.

no, tyle. Jakieś ciekawe & zaskakujące pomysły / rady?
 Profil Relacje PM off  

Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊 Kanary czekają❗ Pakiet za 1579 PLN obejmuje loty i pobyt w 4⭐ hotelu z podgrzewanym basenem ♨️🌊
Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Sobota-niedziela na Malcie za 417 PLN 😍 Znakomite godziny lotów i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 16 Wrz 2023 16:54 

Jedź w okolice Kadyksu. Nie wiesz, że tam gdzie się dwóch... to trzeci wygrywa?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Wrz 2023 17:26 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie bez żadnych wątpliwości: Malaga. Pogodowo, architektonicznie, krajobrazowo, kulinarnie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość